![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 21 February 2013 Skąd: Błonie ![]() |
Tak dla potomnych - jezdzilem na DS2500 ,wrzuciłem DS UNO
Przepaść to mało powiedziane! Jeszcze nigdy nie miałem tak mocnego hamulca i to od muśnięcia pedału.. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Tak dla potomnych - jezdzilem na DS2500 ,wrzuciłem DS UNO Przepaść to mało powiedziane! Jeszcze nigdy nie miałem tak mocnego hamulca i to od muśnięcia pedału.. jakbym dał za klocki 1200 bo tyle Uno do mojego kosztują i nie byłoby takiego efektu Wow to bym się chyba mocno wkurzył ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Tak dla potomnych - jezdzilem na DS2500 ,wrzuciłem DS UNO Przepaść to mało powiedziane! Jeszcze nigdy nie miałem tak mocnego hamulca i to od muśnięcia pedału.. O tym ciagle mowie ze ds2500 to szit. Wszystkie nowe ds1.11 dsuno ds3.12 to zupelnie inna liga i na zimno ina cieplo. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
jakbym dał za klocki 1200 bo tyle Uno do mojego kosztują i nie byłoby takiego efektu Wow to bym się chyba mocno wkurzył ![]() Efektu WOW może nie być, ale powinny być pewne za to , nie przegrzewać się, nie rozpadać, każde kolejne być takie jak poprzednie. Co do cen to 1200 na jedną oś ??? zapytaj mail'owo na: https://hamulcesklep.pl/pl/artykul/kontakt-pl ja tam trochę DSów różnych kupowałem i dobre ceny mają. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Efektu WOW może nie być, ale powinny być pewne za to , nie przegrzewać się, nie rozpadać, każde kolejne być takie jak poprzednie. Co do cen to 1200 na jedną oś ??? zapytaj mail'owo na: https://hamulcesklep.pl/pl/artykul/kontakt-pl ja tam trochę DSów różnych kupowałem i dobre ceny mają. Dzięki za kontakt popytam. Ja już to parę razy pisałem - ja wogóle nie mam problemu z klockami czy to DSPF czy to seria nie wiadomo nawet jaka w Peugeocie 206 RC podczas 10-minutowych sesji upalania na Modlinie w ciepły słoneczny dzień (teraz to rozebrałem i tam było mniej niż 1/3 klocka w stanie wskazującym na wiek 10lat+). Natomiast chyba naturą człowieka jest że jak zaczyna drążyć temat to chce kupić coraz lepsze i lepsze mimo że te co miał były dobre. Na szczęście u mnie się to przełączyło na "tańsze, tańsze ale nadal dobre" ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 21 February 2013 Skąd: Błonie ![]() |
Też jadę z Błonia na Raceday
![]() |
|
|
![]()
|
|
Seria w BMW M3 to raczej jest już coś lepszego. Poznania nie zaznałem, rzekmo tam lepsze warunki dla chłodzenia hamulców. Ale na Jastrzębiu niejedno auto widziałem przez hamulce zjeżdżające z sesji przedwcześnie ze smrodkiem wiadomym, jakieś z oderwanymi okładzinami itp. Pewnie że jak da się taniej to ok, ale przy obecnych i raczej rosnących dalej cenach trackday'ów , przygotowań , wyjazdu itd lepiej mieć jak najwięcej elementów może i na wyrost, ale choć trochę zmniejszyć sobie ilość możliwych perypetii w dniu jazd. Zawsze jeden element mniej do dumania i już bez potrzeby ulepszania . Jak dobre DSy nie dają rady to czas pewnie na powiększanie, chłodzenie itd.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Jak dobre DSy nie dają rady to czas pewnie na powiększanie, chłodzenie itd. albo na poważne zastanowienie się czy przyjechałeś się ścigać czy hamować ![]() Parafrazując Złomka i McQuinna: - nie mogę zahamować !!! - to przyśpiesz ! -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Chyba o czym innym piszemy. Napisłem, że zamiast kombinować, adaptery, zaciski z czego innego, xxtłoczkowe , nawiewy, itd , jaką to drogę czesto widać przy 'projektach i modyfikacjach' , mogą wystarczyć porządne klocki. I gdy tak jest - warte są swojej ceny. Gdy nie - wtedy czas na te modyfikacje. Z filozofią tego co jest ściganiem, co nie, nie nic tu nie ma do rzeczy.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 16 August 2014 ![]() |
Jakie tarcze kupić do klocków CL RC8? Wolałbym coś z tych tańszych tarcz jeżeli dadzą radę. Jakieś zwykłe gładkie Brembo będą ok? Szukałem w internecie informacji, ale zwykle ludzie pisali że takie zwykłe dobrze działają w odniesieniu do np. Ferodo DS3000 albo EBC Colour Stuff, a RC8 są chyba trochę twardsze stąd moje wątpliwości. Jeszcze myślę nad nacinanymi brembo albo mikoda.
|
|
|
![]()
|
|
Czy warto dopłącać do tarcz Brembo Xtra względem Brembo Max ?
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
Czy warto dopłącać do tarcz Brembo Xtra względem Brembo Max ? Do klocków organicznych jednymi z lepszych tarcz nacinanych(poza DBA T2 i T3, ale do wozów "Kowalskiego" z EU mają dość okrojoną ofertę)są Ate Power Disc(nacięcia nie tworzą sekcji tarczy, a jednolite kręgi, dzięki czemu te tarcze, jak na nacinane, bardzo rzadko się krzywią), kolejne przyzwoite to Brembo Maxy(tu bicie zdarza się częściej). Xtra są też ok, mniej się krzywią, ale zdecydowanie gorzej odprowadzają gazy z klocków - dobre do klocków semi metalicznych(jak seria Xtra właśnie). Jak nie ma nic z powyższych, to można testować Rotingery, Mikody, Zimmermany, Speedmaxy, itp. Jakie tarcze kupić do klocków CL RC8? Wolałbym coś z tych tańszych tarcz jeżeli dadzą radę. Jakieś zwykłe gładkie Brembo będą ok? Szukałem w internecie informacji, ale zwykle ludzie pisali że takie zwykłe dobrze działają w odniesieniu do np. Ferodo DS3000 albo EBC Colour Stuff, a RC8 są chyba trochę twardsze stąd moje wątpliwości. Jeszcze myślę nad nacinanymi brembo albo mikoda. Gładkie Textar lub Ate dobrze współpracują z CL. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 April 2015 ![]() |
Ja mam ds 1.11 i nie rozumiem zachwytów nad tym klockiem. Jeśli chodzi o feeling to jest mocno średnio a nawet słabo jak na 1200zł za oś. Do jazdy po bułki zakładam textara za 100zł i szczerze mówiąc to przy takiej zwykłej jeździe po mieście to hamulec wydaje się dużo mocniejszy. Ds ma dla mnie jakąs dziwną martwą strefę przy lekkim dotknięciu pedału. Do tego po sesji na torze, po wystudzeniu hamulców tworzy sie jakaś warstwa, gdzie przy hamowaniu trze jak metal o metal i nie hamuje. Trzeba przejechać dobry kawałek żeby hamulec wrócił do normy. Na pewno na plus to wytrzymałość tego klocka. Prawie to nie schodzi i nie kruszy sie jak ds2500, wiec sumarycznie może wyjśc taniej niz ds2500
|
|
|
![]()
|
|
Co do jazdy po bułki to nie bez powodu raczej to klocki z zastrzeżeniem producenta : nie na drogę .
Co do "feelingu" to można oceniać w aucie bez serwa gdzie to ma znaczenie, znów - nie na drodze. Co do tego spostrzeżenia po trackdayu to nie zauważyłem. Każde klocki mają swoje przeznaczenie i na drogę na pewno lepsze są drogowe. Miałem to z ds uno- na drodze nie osiągają temperatur do przenoszenia warstwy klocka na tarcze i tarcza robiła się lustro-srebrna więc hamowały "zdzieraniowo" a nie "lepko" powinny być brunatno szare. Pewnie 1.11 tak samo. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 08 April 2015 ![]() |
No ale ja przecież wiem do czego te klocki służą, tylko dużo osób sie nimi zachwyca jakie to one nie są super na zimno i na ulice. Miałem wcześniej ds2500 i one na ulicy były jak dla mnie lepsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
no i tu mamy odmienne zdanie.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Jakieś propozycje na przedni klocek i tarczę do Golfa R? Samochód po modach więc dość szybki, ale tylko w przyspieszeniu
![]() Teraz mam tarczę OEM+DS Performance i nie czuję wielkiej różnicy do OEM. Samochód toru raczej nie ogląda, więc przegrzewane heble nie będą, ważne żeby potrafiło to zhamować z 250 do 100 na autostradzie... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 23 February 2021 ![]() |
Golf VIIIR pakiet performance- jakie klocki wybrać- 99% daily pare track dayów w sezonie (realnie mniej niż 5 tym autem)?
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś propozycje na przedni klocek i tarczę do Golfa R? Samochód po modach więc dość szybki, ale tylko w przyspieszeniu ![]() Teraz mam tarczę OEM+DS Performance i nie czuję wielkiej różnicy do OEM. Samochód toru raczej nie ogląda, więc przegrzewane heble nie będą, ważne żeby potrafiło to zhamować z 250 do 100 na autostradzie... Bez toru to brałbym gładkie Textary oraz klocki Metelli jeśli są w mieszance FT 0620 11 GG. Lub zestaw Brembo Xtra, jeśli występuje do Twojego modelu. Jeśli nie zajdzie nic z powyższych, to zestaw OEM - ori klocki na pewno są lepsze niż DSPF;-) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 21:37 |