![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Jak będziesz jeździł normalnie nie zero jedynkowo to qv spali tobie 8-9 litrów bez problemu. Mam w domu mpsa 2013r. i pali średnio 9-11 litrów. Ale da się zrobić 7-8 litrów na powiatowej drodze tzn 80-110 na 6 biegu. Mps ma torsena qv elektro szperę, qv ma lepsze hamulce niż mps. Rozrząd na łańcuchu vs pasek..... Mpsem fajnie się jeździ przez większą pojemność.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 15 March 2009 ![]() |
Dzisiaj przyjeżdża do mnie kolejne QV '11 - sprawdzę raz jeszcze te pobożne życzenia odnośnie spalania.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Taaaa, na pewno wyjdzie 10L/100.
BTW, jakby kogoś interesowało - Tor = równo 40L/100. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
A jakby ciebie interesowało to w s4 2.7 biturbo po modach jadąc 270-290kmh/h licznikowo można w 15min zejść z prawie pełnego baku na rezerwę... przecież to kompakt o pojemności 1,75 litra z napędem na przód... Normalna jazda równa się 90-110kmh/ na drogach lokalnych, miasto 50-80km/h i autostrada 140km/h na tempomacie i gwarantuje, że wtedy qv pali zdecydowanie poniżej 10 litrów na 100km. Katowanie to nie jest normalna jazda..... I żeby nie było r8 v10 pali w cyklu mieszanym 16 litrów pb 98 wcześniej tt rs 13 litrów..... Oba auta widziały 300km/h +
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
A jakby ciebie interesowało to w s4 2.7 biturbo po modach jadąc 270-290kmh/h licznikowo można w 15min zejść z prawie pełnego baku na rezerwę... przecież to kompakt o pojemności 1,75 litra z napędem na przód... Normalna jazda równa się 90-110kmh/ na drogach lokalnych, miasto 50-80km/h i autostrada 140km/h na tempomacie i gwarantuje, że wtedy qv pali zdecydowanie poniżej 10 litrów na 100km. Katowanie to nie jest normalna jazda..... I żeby nie było r8 v10 pali w cyklu mieszanym 16 litrów pb 98 wcześniej tt rs 13 litrów..... Oba auta widziały 300km/h + Pełna zgoda. Masz taki temat właścicieli A45 AMG, to też kompakt o pojemności 2.0. Tam każdy pisze dokładnie o spalaniu przy 140 km/h. .... no błagam ![]() ![]() ![]() ![]() Ja rozumiem, że auto dla baby, ale nie idźmy w kosmos. |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
na forum MPS są dość konkretnie opisane różne przypadki wybuchów tych motorów, nie wiem czy takie 200k km to nie proszenie się o remont po chwili.
moje doświadczenia z autami N/A vs turbo przy podobnej pojemności są takie, że przy normalnej jeździe to N/A praktycznie wszystkie więcej paliły, poza Evo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: WGM ![]() |
Został fiat , w auto włożone już 5 K zł , kolejne wydatki w następnym tygodniu , auto ma posłużyć następne 2-3 lata
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi na pewno przydadzą się przy Kupnie AR QV bo na te auto padł wybór małżonki jako kolejne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 29 August 2025 - 23:12 |