![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
CYTAT Tak z ciekawości - dlaczego B14? Nie myślałeś, żeby brać coś z regulacją twardości? Tym bardziej, że napisałeś, że na asfalt trafił się w super kasie bo nówka za 2150zł, mnie wystarczy, wcześniej jeździłem na B8 i też dawało radę. -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
no faktycznie - dorwać nówkę za pół ceny to aż grzech nie użyć
![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
no faktycznie - dorwać nówkę za pół ceny to aż grzech nie użyć ![]() no właśnie o to chodzi, kupiłem na czesciauto24 i bardzo polecam śledzić ceny, zmieniają się właściwie codziennie lub co kilka dni, po moim zakupie cena poszła na 3500zł z groszami jeszcze, teraz znowu kosztuje 29xx zł, jak ktoś szuka dobrych cen to polecam, kaske przelałem, przyjechała paczka prosto z berlina w 5dni ![]() http://www.czesciauto24.pl/bilstein/1045317 -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Powoli do przodu, po weekendzie odbiór i lecę z tematem raczej w trybie przyspieszonym bo pierwszy codrive mam 15 października i zaraz tydzień po tym kolejny...
![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Irek się uwija
![]() |
|
|
![]()
|
|
Irek się uwija ![]() Oczywista sprawa, klatka gotowa, mocowania foteli alu, mocowania foteli dolne, płyta pod silnik alu 6mm, deska flok, docięta itp, hydrołapa aczkolwiek foto brak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Mały update co się u Nas dzieje... Autko wróciło z klatkowania, od razu na podnośnik, wyleciało zawieszenie, hamulce i silnik, po wstępnych oględzinach turbo jest super, nie ma luzów natomiast gorąca strona jest popękana dlatego zamówiłem nową muszle chinola, w pon będzie u mnie. Plany na silnik to przegląd sprzęgła, skrzyni biegów, wymiana uszczelek turba i kolektora wydechowego, zaglądnięcie pod pokrywę zaworów, wyczyszczenie smoka i poskładanie całości na nowych uszczelkach, na koniec nowy rozrząd, olej i świece. Na fotkach turba zaznaczone pęknięcia. Kolektor też ma mikropęknięcia ale to się spawnie bo w końcu nie ma tragedii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następnie poleciały w dół sanki przód tył, wymieniony olej w haldexie z filtrem, insert, olej w dyfrze, wszystkie elementy gumowe zawieszenia zmienione na poliuretan, łączniki stab i sworznie lemy, nowe gumy na przeguby i przekładnie, zawias B14, czekamy na tarcze, przewody w oplocie i ciągniemy nowe przewody hamulcowe w miedzi wewnątrz auta wraz z korektorem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Przyszła nowa gorąca strona, jeszcze ciepła hehe ![]() ![]() Wziąłem się za przenoszenie lewarka zmiany biegów no i rękaw. Tak to będzie wyglądać, jutro spawie pod to stelaż ![]() ![]() ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
W tym układzie bijesz ręką przy szybkim łapaniu lewarka
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie starałem się to potestowac w środku na różne sposoby i mój sposób zmiany biegów nie koliduje raczej, gorzej jak ktoś ma rozmach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
moim zdaniem ten pospawany kolektor nadal będzie Ci pękał...tym bardziej w rajdowym użytkowaniu. Szkoda, że nie ma żadnych żeliwnych chinoli pod K04
![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Muszę teraz zrobić tak a jak się odkuje to kupię ruraka chyba że już na jakąś hybryde się uzbiera
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Szkoda, że nie ma żadnych żeliwnych chinoli pod K04 ![]() http://mtuning.pl/Kolektor-wydechowy-AUDI-...-Zeliwny,p,4516 Nie montowałem w poprzecznym, nie wiem jak się spisuje, ale wygląda, że są takie. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 24 August 2014 Skąd: PL ![]() |
Słabo wygląda to spawanie. Czym to było spawane? Magiem na mieszance? Ktoś robił PT po tym spawaniu albo ultra dźwięki?
|
|
|
![]()
|
|
ale o czym mowa? O klatce?
Miś, przyszedł mi taki, do quattro nie pasuje. -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
tak o klatce, fotka http://i63.tinypic.com/6r0ilc.jpg, jaki i ten przyklejony http://i68.tinypic.com/73302v.jpg
|
|
|
![]()
|
|
Wiem że to nie przyjmie temp 800C. Ale ktoś mógłby się ładnie postarać. Skoro to będziesz oglądał na co dzień.
|
|
|
![]()
|
|
Hehe, dyplomu ze spawalnictwa nie mam więc małe mam pojęcie ale chyba nie mam zastrzeżeń
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Klatki irka górnego bie raz uratowały załogę więc nie rozumiem zbytnio nagonki. Klatka to nie pokaz spawania tigiem, ma być wytrzymała
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
http://mtuning.pl/Kolektor-wydechowy-AUDI-...-Zeliwny,p,4516 Nie montowałem w poprzecznym, nie wiem jak się spisuje, ale wygląda, że są takie. zadałem pytanie ale nie dostałem odpowiedzi. Na zdjęciu ewidentnie kolektor pod K03, bo K04 ma przesuniętą flansze w kierunku 4go kanału. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 22:38 |