![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Czesci nie brakuje wiec powinno sie udac
![]() -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 31 August 2009 Skąd: Wisła ![]() |
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
dobry!
|
|
|
![]()
|
|
dobry! kolega się postarał, jeszcze zrobi wersję bez muzy z samej jazdy żeby coś engine można było posłuchać ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Nawroty fajnie wyglądają - wydaje się jakby było mnóstwo czasu na wrzucenie jedynki
![]() |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Pan w 1:20 miał chyba za luźno kask, bo jakoś tak lata
![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
No i tak, haldex ogarnięty, dzięki RasPL za poskładanie, nieprzetestowane bo silnik był na zewnątrz ale jutro test chociaż jeszcze jest szansa, że nie zadziała przez jeden niepokojący błąd internal memory, ale mam jeszcze jeden sterownik w razie czego, okazało się, że w haldexie było za mało oleju, teraz poszło 450ml bo tyle mieści całe sprzęgło - sama wymiana 275ml no i w sterowniku uwalona zębatka ślimakowa dlatego sterownik nie załączał napędu
![]() ![]() ![]() Co do reszty to taka sytuacja, rura dolotowa pękła od temp podejrzewam... powinna być tam ta czerwona zbrojona ale nie pasuje po zmianie kolektora, fmic robi takie, dobrze że zamówiłem dwie ![]() ![]() Ale jak widać w tle, już osłona jest konkret ![]() ![]() Czapka alu jak się patrzy ![]() ![]() ![]() ![]() No i poduchy przyszły... zamówiłem 7go listopada, przyszły po 10dniach, napisałem 3 maile, dzwoniliśmy ale wył telefon, masakra generalnie tak mnie wkurw... tragedia, i jeszcze 1000zł ![]() Już na miejscu, z racji tego, że są to najtwardsze to jest sztywno jak cholera, silnik ani drgnie i o to chodzi ![]() ![]() Ale nie obyło się bez problemów... łapa od strony rozrządu już była rozwiertana na 14mm i poszedł w niej gwint no i musiałem na szybko skołować inną, na szczęście u Nas nawet na mieście się dwie znalazły hehe ![]() ![]() Wpadły także nowe świece bo nękało mnie wypadanie zapłonu na 1szym cyl, świece BOSCH F5DPOR ![]() Nowa ori sonda bosch, bo jak wcześniej wspomniałem, stara się zjarała, poleczony DP bo pojawiły się pęknięcia przez te incydenty z odkręcaniem turbo itp ![]() Zrobiliśmy też dostęp do śruby turbiny, poskręcana na nowych jakiś specjalnych śrubach - nie ori ale mam nadzieje, że się nie odkręcą, w każdym razie kolega który to załatwiał daje rękę uciąć a jak już ją odetnie to będzie na własny koszt poprawiać ![]() ![]() Niestety tutaj dostęp jest tylko po opuszczeniu turbiny w dół... skręcone na miedzianych nakrętkach + szpilki, oczywiście wszędzie nowe uszczelki ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Sie robi odzyskal stary wewnetrzny blask
![]() ![]() ![]() -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
No jest posmarkany jest, nie mam pod ręką lepszego spawacza hehe, jak się kiedyś skończą problemy to się zainwestuje w poprawe dolotu i wydechu.
-------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 06 September 2014 Skąd: Siedlce ![]() |
silikon bankowo nie pekl od temperatury nie ma na nim sladu temperatury takie jest moje zdanie. Moje kolanko dotykalo kiedys przez bandaz tylko downipie i sporo czasu minelo zanim sie przepalilo, doladowanie 0.6b bylo wtedy a na silikonie duzo sladow okopcenia i stopienia
|
|
|
![]()
|
|
silikon bankowo nie pekl od temperatury nie ma na nim sladu temperatury takie jest moje zdanie. Moje kolanko dotykalo kiedys przez bandaz tylko downipie i sporo czasu minelo zanim sie przepalilo, doladowanie 0.6b bylo wtedy a na silikonie duzo sladow okopcenia i stopienia może jest tak jak mówisz, nie wiem, może jakiś wadliwy się trafił, w każdym razie jestem po pierwszych testach dzisiaj, haldex zapina jak głupi, wszystko hula aż miło, w komorze jest dużo chłodniej, rozpórka po chwili upalania zawsze była gorąca, teraz można ją śmiało łapać tóż po katowaniu, czapka z alu robi robote ![]() wymieniony olej po 500km, płyn hamulcowy, znowu pojazd przygotowany i będzie jeździł aż znowu się coś zj$#$@e heheheh ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 22 February 2011 Skąd: Świętokrzyskie ![]() |
Takie laickie pytanie, czy w wolnossących autach taki sportowy katalizator ma sens na końcu wydechu(clio sport ph1) i czy cały układ będzie cichszy w porównaniu do przelotowego?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 March 2015 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Mały update, silnik padł, panewka się obróciła, działamy w temacie
![]() Używany wał nominał po pomiarach, blok po osiowaniu, planowaniu, cylindry honowane, tłoki po 100tyś w super stanie, głowica BAM po planowaniu, nowe prowadnice i uszczelniacze Elring, zawory wydechowe nowe od paradowskich Panewki korbowodowe KingRace, panewki główne kolbenschmidt, uszczelki komplet na silnik VR, pierścienie Goetze. Kute korby Techno5 Turbo K04-064 Świeże foto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolektor już podpasowany pod głowicę 1.8T ![]() -------------------- Audi 80 B4 Competition Vr5T
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
Kuźwa niedługo tych k04-064 zabraknie na rynku bo wszedzie ją wsadzają, chyba dobre turbo-też mam na nią ochotę.
Ps. w angli jest chyba już taki projekt ale A3 track car na k04-064 http://www.audi-sport.net/xf/threads/prawn...ack-car.109831/ |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 June 2016 Skąd: Gdańsk ![]() |
Odpada kwestia kolektora wydechowego, a w przypadku 1.8T to spory plus
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie tylko w przypadku 1.8T. Do 1.8T to chociaż chociaż chinole są
|
|
|
![]()
|
|
Każdy wie jakiej jakości te chinole
![]() |
|
|
![]()
|
|
Żeliwne też?
|
|
|
![]()
|
|
To jest właśnie ból poprzecznego 1.8T, nie ma żadnego choć trochu porządnego kolektora do kupienia. Trzeba spawać, a wiadomo jakie to koszta. Do wzdłużnego wiem, że coś jest z ebaya i kilka osób chwali i użytkuje bez problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 17 September 2025 - 17:52 |