![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 09 October 2019 ![]() |
Witam,
zdaje sobie sprawę, że temat może być już nieaktualny ale mam nadzieje, że może ktoś udzieli mi tu jakiś pomocnych informacji ![]() Od jakiegoś czasu zaczęło się pojawiać zgrzytanie skrzyni biegów przy wrzucaniu wstecznego - tak jak zostało to już opisane w temacie przez innych użytkowników. Samochód to CLA45 AMG 2015rok około 50 000km przebiegu. Auto cały czas serwisowany w ASO i posiada przedłużoną gwarancje jeszcze do grudnia 2019. Po przeczytaniu tego tematu na forum od razu udałem się do mojego najbliższego ASO Mercedesa. W zeszły piątek 04.10.2019 samochód trafił na serwis do Mercedesa w Świerklanach. Stwierdzili, że są jakieś usterki w skrzyni biegów ale do dnia dzisiejszego nie podali dokładnej diagnozy, tak samo nie dostałem żadnej wyceny lub kosztorysu. Osoba, która przyjęła samochód cały czas tłumaczy się, że nie dostał odpowiedzi z centrali/magazynu. Dodatkowo z racji tego że samochód ma jeszcze przedłużoną gwarancje to chciałem żeby problem był naprawiony w ramach gwarancji. W poniedziałek dostałem decyzje, że koszty naprawy mogą być tylko częściowo pokryte przez gwarancje a że ja mam partycypować w kosztach w wysokości 25%. Dla mnie jest to absurd i złożyłem już reklamacje do centrali Mercedesa w Warszawie i czekam na decyzje. Czy ktoś tu na forum miał podobną sytuacje? Czy jest szansa na naprawę skrzyni biegów w ramach gwarancji? Z góry dzięki za każdą odpowiedź. Pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 10 July 2025 - 02:44 |