![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Jacek, zajrzyj na fejsa w wiadomości, pisałem tam do Ciebie
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
Hehe myślę że tą definicję szybciej pojmowali by w szkole
![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
To jest definitywnie jedna z bardziej przełomowych teorii jakie przeczytałem przez 14 lat przeglądania forum. Może przeczytaj chociaż książke od fizyki do gimnazjum zanim podzielisz się kolejną porcją tych złotych myśli o "nap... kijami", albo chociaż daj je w temacie z dowcipami. Tu lepiej niech zostaną posty o toledo, prosimy o wyścig z rolki z jakimś amg albo porsche ![]() hmm co do wyścigów to na razie był pojedynek z seryjnym r36 w golfie II. Pojedynku nie widziałem ale właściciel golfa mówił ,że duża przewaga dla golfa z wolnossacym r36. Obydwa auta to ośki i jechali z rolki, także na razie Jacek musi potrenować swoje r36 T aby mogło stawać z wozami tej klasy bo jeszcze spoooro brakuje. Na razie jest jedyny sukces , że auto się jakoś turla a co dalej to czas pokaże ... |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
jest jeszcze jeden sukces ,to ze chce mu sie kontynuowac watek na tym forum czytajac takie posty jak Twoje
-------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Nie wiem skad u Pawla tyle niecheci w tych postach od pewnego czasu.. ogolnie zeby nie bylo to troche rozumiem jego podejscie na zimno ale tak czy smiak, moze chociaz ciut optymizmu?
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem skad u Pawla tyle niecheci w tych postach od pewnego czasu.. ogolnie zeby nie bylo to troche rozumiem jego podejscie na zimno ale tak czy smiak, moze chociaz ciut optymizmu? ![]() Ja podchodze realnie. Przecieranie szlakow fajna sprawa. Ja 2 lata temu tez zrobilen pierwsze w pl 1.8t + kompresor. Setup dzialal ale szału nie robil bo spelnial moje oczekiwania w 50%. Kazdy kto mnie znal i projekt ,wiedzial ze cos dzialalo ale byly pewne bolaczki dlatego nie chwalilem sie po calej Polsce ze przecieram szlaki i jest kozak. Teraz osiagnalem swoj zamierzony cel łącząc fajne turbo z kompresorem z amg ale nie bije piany na wszystkich forach jaki to nie zbudowalem pionierski projekt . Tutaj z toledo jest ostre bicie piany ale na razie auto nie pokazalo jeszcze za wiele. Toledo okazało się wolniejsze od seryjnego r36 bez turbo. Dla mnie była by to lekka kompromitacja bo pewnie swap r36 fsi z lekkim tuningiem były szybszy od tego co jest obecnie. Jacek jest uparty wiec niech działa ale na razie efektow brak poza tym ze auto jezdzi. Takze czekamy na efekty i wtedy sie oceni czy warto robic "nudne i oklepane r30" czy isc w cos wiekszego... Moze i pesymistyczne podejscie ale szanuje te forum i jak czytam takie pierdoly o tym momencie obrotowym i podniecanie sie jak to jedzie to mam wrazenie ze zaniza sie poziom... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 13 July 2011 ![]() |
A jakie to ma znaczenie czy to R32T/R30T czy R31/33 przy zarówno R31/R29 i R33 np. wymaga sie wiekszej wiedzy i budzetu niz R36 z zaspawana glowica i moca 500hp. Czy to forum dla ludzi doroslych czy z przedszkola?? pisanie ze R32/30 jest jakims banalem i rytualem jest zabawne bo wymaga tyle samo pracy i wiecej niz tu, a ten projekt z calym szacunkiem dla jakiejs odwagi jest niewykorzystany juz w tej chwili.. Brak napedu, wlasciwego mocowania itp/itd. duzo by mozna pisac.
Skoro R30 dobrze zrobione przyjmuje na lekko 800KM to R36 nalezaloby robic wtedy kiedy chce sie uzyskac +/-1000-1200KM. ponad pol litra pojemnosci wiecej, a 200-300KM mniej?? Po co Nie tylko ja nie rozumiem. Trzeba dojrzec ze to jest rozwiazanie zarowno czy zwiekszaniem skoku i srednicy tloka na rozne inne sposoby czy stosowaniem tego tak na prawde mniej wytrzymalego motoru z lepszymi przeplywami, ale dla ludzi bardzo kumatych scigajacych sie na cwiartke i korzystajacych z tego. Chcecie napisac ze np. taki Golf z DE Daniela Kakoschke czy Cieplaka jest bardziej oklepany i gorszy technicznie bo nie jest zrobiony na bazie r36 chociaz robi srednie i wysokie 8-ki majac po 1100KM ?? Dla Funnu to mozna poleciec na Marsa bo nie tak dawno skonczyl sie nabór.. Tu kolejnosc wykonywania działan jest zupelnie odwrotna do tej, ktora powinna byc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
Chyba sie zapomniacie torche. Chłopak ma 20 kilka lat, jeszcze studiow nie skonczyl wiec jak sadze robi to tylko dla przyjemnosci i oryginalnosci jakiejs, w której nie musi być ani kropli racjonalizmu. jak sie ma 20 kilka to sie nie ma 30 kilka i w wielu przypadkach mysli sie inaczej. Sam robilem silnik w jakis tam sposob zamiast isc w popularny swap, ktory przy takich samych nakladach dalby szybsze auto, ale zrobiłem po swojemu i radosci, i pozytywnych niespodzianek nikt mi nie zabierze i nie sadze zebym mogl takie dni zapomniec. ja go rozumiem, nawet jak sie chwali ze moze jest to pierwsze na swiecie to nie znaczy, ze jest zarozumialy. a odnosze wrazenie, ze oceniacie go mocno przez pryzmat osob zajmujacych sie budowa aut zawodowo/polzawodowo czy w kazdym razie nie az tak hobbystycznie jak jacek.
a zeby nie bylo tak slodko to jako student mechaniki jesli dobrze pamietam powinienes/wypada ![]() i jeszcze jedno. jak dlugo jezdzi kolega gofrem 2 z tym silnikiem, jakie mial gumy, a jakie ma jacek i jak dlugo jezdzi z tym motorem, nie wspominam o latwosci panowania nad trakcja nawet w mocnym n/a vs. jeszcze mocniejsze T ![]() ![]() -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 13 July 2011 ![]() |
Przez nawet cwierc sekundy nie przyszlo mi do glowy i reszcie mysle tez, zeby z kimkolwiek z tych grubych projektow porownywac jego osobę. Odnioslem sie fizycznie do konkretnego motoru i "szpanu" jaki podobno robi w internecie, a osobiscie nie widze roznicy miedzy tym R36 a kazdym innym VR-em, wrecz widze tu niekorzysc.
Skoro jest mlody itd. wporzo ale to moze czas ochlonąć i byc skromniejszym, a nie twierdzic ze postawilo sie bezpiecznie dom bez fundamentow, robiac VrT. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Na tym forum chyba nigdy nie przeminie moda na zaglądanie do czyjegoś portfela.
Każdy zostawiłby r32, a własciciel zrobił r36. Za własny hajs...komuś się to może podobać lub nie. Ale wypadało by uszanować czyjąś prace i nie klepać 30 stron OT jak w temacie o civicu ufo - turbo. -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 December 2012 Skąd: Nasielsk ![]() |
Trzeba poczekac z hejtami na docelowoe wystrojenie, bo jak widzialem wykres to w Toledo jest bardzo lagodnie jesli mnie pamiec nie myli przy 402KM jest cos kolo 415NM. Inna sprawa ze ten Golf to niezly killer i ma perfekcyjnie dobrane przelozenia (skrzynia z jakiegos diesla) do charakterystyki silnika, auto ledwo nabiera obrotow a startuje jak z procy.
Ciekawiej wygladal by wyscig z ITR Artura -------------------- Daewoo Lanos C20XET ---> 249KM 329NM
Daewoo Leganza X25XE ---> 209KM 243NM |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Potwierdzam Golf ładnie podaje i to jest przykład jak i po co budujemy nasze projekty, aby właśnie były szybkie, a nie tylko były
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 21 January 2014 ![]() |
Nie chcę mi sie tego wszystkiego komentować i chyba musze znów przestać pisać w temacie na kilka miesięcy by dopiero cos napisac jak ogarne naped i docelowo wystroje.
Mowilem juz nie raz, ze tuner mial 3 dni na strojenie, ze ogarnął temat ktorego nikt nie chciał sie podjąć! Ze wydech mi zamula, i jest zdjęty doladowanie do 0.6b by nie ujebac nic przez duze egt, mowilen tez za zapomniałem powiedzieć tunerowi przed strojeniem ze mam kuta korbe i zrobił delikatny soft uwzględniając to ze r36 ma spore wykorbienie. Ponadto przy pojedynku z mk2 r36 mowilem Piotrkowi ze auto coś mi nie laduje, ale scigalismy sie dla przyjemności, nie dla rywalizacji. W domu okazało się ze wydmuchnelo mi uszczelkę spod ssacego. I jak myślicie ile wtedy miał mocy przy 0,4b? Jesli przy 0,6b ma 402KM i 427Nm? Sądzę ze na pewno mniej. Wszyscy wiedzą ze taki golf waży z 1100kg. A toledo? Z r32 wazylo równe 1400kg z rezerwą paliwa. A teraz, pełen zbiornik Pb, pełen zbiornik LPG, same turbo z kolektorem waży 20kg. Do tego doliczyć IC, orurowanie itp to sądzę ze pod 1500kg by doszedł. To ktoś musi kompletnie nie znać sie na fizyce jesli sie dziwi ze dostałem baty od r36 300KM ktore wasy 1100kg i ma zajebiscie fajne przełożenia skrzyni. Nie mam zamiaru teraz nikomu nic udowadniać bo dziewczyna jest w ciąży i obiecałem ze przez pewien czas odpuszczę grube mody w seacie, ale gwarantuję ze jeszcze w lato by było dużo wiecej mocy i napęd i wtedy byśmy mogli sie połapać... Kilka wiadomości nawet ba PW dostałem tu, jak i na fb na temat osób spinajacych się tu ze chyba duże ściska ze na zlocie koło ich mega fur sporadycznie ktoś sie zakręcił a w koło mojego zwyklego seata który "sobie tylko poprostu jest" było pełno tłumu, ale nic, nie wnikam jak to.jest bo sie nie znam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę mi sie tego wszystkiego komentować i chyba musze znów przestać pisać w temacie na kilka miesięcy by dopiero cos napisac jak ogarne naped i docelowo wystroje. Mowilem juz nie raz, ze tuner mial 3 dni na strojenie, ze ogarnął temat ktorego nikt nie chciał sie podjąć! Ze wydech mi zamula, i jest zdjęty doladowanie do 0.6b by nie ujebac nic przez duze egt, mowilen tez za zapomniałem powiedzieć tunerowi przed strojeniem ze mam kuta korbe i zrobił delikatny soft uwzględniając to ze r36 ma spore wykorbienie. Ponadto przy pojedynku z mk2 r36 mowilem Piotrkowi ze auto coś mi nie laduje, ale scigalismy sie dla przyjemności, nie dla rywalizacji. W domu okazało się ze wydmuchnelo mi uszczelkę spod ssacego. I jak myślicie ile wtedy miał mocy przy 0,4b? Jesli przy 0,6b ma 402KM i 427Nm? Sądzę ze na pewno mniej. Wszyscy wiedzą ze taki golf waży z 1100kg. A toledo? Z r32 wazylo równe 1400kg z rezerwą paliwa. A teraz, pełen zbiornik Pb, pełen zbiornik LPG, same turbo z kolektorem waży 20kg. Do tego doliczyć IC, orurowanie itp to sądzę ze pod 1500kg by doszedł. To ktoś musi kompletnie nie znać sie na fizyce jesli sie dziwi ze dostałem baty od r36 300KM ktore wasy 1100kg i ma zajebiscie fajne przełożenia skrzyni. Nie mam zamiaru teraz nikomu nic udowadniać bo dziewczyna jest w ciąży i obiecałem ze przez pewien czas odpuszczę grube mody w seacie, ale gwarantuję ze jeszcze w lato by było dużo wiecej mocy i napęd i wtedy byśmy mogli sie połapać... Kilka wiadomości nawet ba PW dostałem tu, jak i na fb na temat osób spinajacych się tu ze chyba duże ściska ze na zlocie koło ich mega fur sporadycznie ktoś sie zakręcił a w koło mojego zwyklego seata który "sobie tylko poprostu jest" było pełno tłumu, ale nic, nie wnikam jak to.jest bo sie nie znam ![]() Kiepski ten tuner skoro mysli ze seryjne korby w r36 zniosa tylko 430nm przy 5 tys obrotow. Duze wykorbienie takze pomaga w generowaniu niuta przy tej samej sile sciskajacej korbowod. To tak w ramach sprostowania... Golf fajnie jedzie i bardzo sympatyczny projekt. Kiedyś się z nim lapalem gdy moje auto bylo nie wystrojone. Nawet z tym malym kompresorem gdzie auto nie podawalo tak jak trzeba a z golfem sobie poradzilem. Bez kompresora z golfem bylo sporo lepiej. Z obecnym wynik bylby podobny jak zuczka tt vs golf bo nasze auta jada bardzo podobnie. Sam siedziales w zuczka tt i widziales jaki byl efekt. Co do aluzjii ze nikt nie stal to nie martw sie nikt nie zazdroscil. Nasze auta staly na uboczu i nikt nie się nimi nie chwalil a i tak zuczek dostal nagrode za najladniejsze auto. Poza tym ten twoj post wyglada jak tlumaczenie. Jak mam niesprawne auto to lepiej sie nie scigac bo jak przegrasz to piszesz ze ciezka butla ze gazu duzo ze yszczelka itp. Mi proponowales wyscig i jakbys zostal na spory dystans to bys tlumaczyl ze gumy nie lapia ze biegi ze auto ciezkie itp. Dlatego szkoda paliwa na takie wyscigi. Ogarnij auto , pokaz ze jedzie to wtedy bedzie o czym pisac i bedzie mozna sie scigac...a teraz szkoda bic piany bo niema o czym |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
lej na temat, rob swoje
![]() ![]() -------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 21 January 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Nie chcę mi sie tego wszystkiego komentować i chyba musze znów przestać pisać w temacie na kilka miesięcy by dopiero cos napisac jak ogarne naped i docelowo wystroje. Mowilem juz nie raz, ze tuner mial 3 dni na strojenie, ze ogarnął temat ktorego nikt nie chciał sie podjąć! Ze wydech mi zamula, i jest zdjęty doladowanie do 0.6b by nie ujebac nic przez duze egt, mowilen tez za zapomniałem powiedzieć tunerowi przed strojeniem ze mam kuta korbe i zrobił delikatny soft uwzględniając to ze r36 ma spore wykorbienie. Ponadto przy pojedynku z mk2 r36 mowilem Piotrkowi ze auto coś mi nie laduje, ale scigalismy sie dla przyjemności, nie dla rywalizacji. W domu okazało się ze wydmuchnelo mi uszczelkę spod ssacego. I jak myślicie ile wtedy miał mocy przy 0,4b? Jesli przy 0,6b ma 402KM i 427Nm? Sądzę ze na pewno mniej. Wszyscy wiedzą ze taki golf waży z 1100kg. A toledo? Z r32 wazylo równe 1400kg z rezerwą paliwa. A teraz, pełen zbiornik Pb, pełen zbiornik LPG, same turbo z kolektorem waży 20kg. Do tego doliczyć IC, orurowanie itp to sądzę ze pod 1500kg by doszedł. To ktoś musi kompletnie nie znać sie na fizyce jesli sie dziwi ze dostałem baty od r36 300KM ktore wasy 1100kg i ma zajebiscie fajne przełożenia skrzyni. Nie mam zamiaru teraz nikomu nic udowadniać bo dziewczyna jest w ciąży i obiecałem ze przez pewien czas odpuszczę grube mody w seacie, ale gwarantuję ze jeszcze w lato by było dużo wiecej mocy i napęd i wtedy byśmy mogli sie połapać... Kilka wiadomości nawet ba PW dostałem tu, jak i na fb na temat osób spinajacych się tu ze chyba duże ściska ze na zlocie koło ich mega fur sporadycznie ktoś sie zakręcił a w koło mojego zwyklego seata który "sobie tylko poprostu jest" było pełno tłumu, ale nic, nie wnikam jak to.jest bo sie nie znam ![]() Nie przejmuj się chłopie, rób swoje i pochwal się tu później co z tego wyjdzie. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Na tym forum chyba nigdy nie przeminie moda na zaglądanie do czyjegoś portfela. Pokolenie komunistów musi wymrzeć, to się nie skończy inaczej niestety ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Renem. To samo miałem na myśli, tylko nie chciałem robić gównoburzy. Jak Piłsudski powiedział "Polska to piękny kraj tylko ludzie k*rwy"
![]() Żeby nie było całkiem ot. Haldex wytrzymuje moce rzędu 400KM bez zajakniecia ? -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
Renem. To samo miałem na myśli, tylko nie chciałem robić gównoburzy. Jak Piłsudski powiedział "Polska to piękny kraj tylko ludzie k*rwy"
![]() Żeby nie było całkiem ot. Haldex wytrzymuje moce rzędu 400KM bez zajakniecia ? -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 21:29 |