![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 01 May 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Jak widać Toledo z nowym silnikiem R36 Turbo już jezdzi
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Czyli wstępnie wystrojone? Kto i jaki boost? Była hamownia, ze wynik znany?
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 24 April 2011 Skąd: wlkp ![]() |
Raczej nie jedzie bo nie ma trakcji...
BTW golf z M techu jest chyba najmocniejszym aktualnie golfem w Europie jak nie na świecie, 1301km 1464Nm boost 2,6 bara. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Jeździ i to wszystko co można powiedzieć.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
Panowie nie wiem skąd ten pesymizm lejący się od samego początku..chłopak w stodole w miesiąc zrobił pionierski projekt a nie oklepane r31 gdzie wszystko jest jak na tacy. Trochę koleżeńskiego szacunku by się przydało a nie wszechobecna polska żółć.
Jasne jest to że ten samochód z tym napędem na razie będzie jeździł słabo ale chłopak ma na podwórku haldexa i obserwując jego zapał i umiejętności wrzuci to zanim liście spadną- strzeżcie się tunerzy:) Fawor przecież wiesz kto stroił, sam pisałeś że odkop niezły. Z fb wiem ze wyszło 400 z 0.6 i 500 z 0.8 ale jest problem z egt. Oby to był tylko wydech a nie CR.. |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście zapału i odwagi Jackowi szczerze można pogratulować i narazie na tym koniec, oceniamy co widać, nic tu wielkiego się nie stało prócz tego że do silnika przyczepione jest turbo, mocy brak. Mówisz 0.2 bara przy tym silniku i turbinie z rosnącym egt i 100hp, proszę Cię takie balachy to na face możecie sobie opowiadać. Gdzieś jest problem, 3cale na wydechu nie blokuje przy 400hp, być może rozrząd źle ustawiony przez odprężenie, logowanie były walki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
a tak na marginesie pierwszy w Pl r36 turbo to bedzie napewno? bo coś tam mialo sie jakis czas temu w zambrowie budowac na bazie passata r36 Wiem, że już dawno temu jeden passat R36T był częściowo złożony, ale wtedy problemy z strojeniem bezposredniego wtrysku i brak części performance zmusiły właściciela do przerwania projektu. Swoją drogą obstawiam, że wiele więcej się nie wyciśnie z R36 niż z R32 mimo całej tej rzeźby, na takim skoku po prostu nie da rady go kręcić na 8000 i będzie miał więcej Nm na niższych obrotach ale co do mocy... sam jestem ciekaw, bo jak powszechnie wiadomo wiele osób wybiera opcję R32->R30 i kręci rpm, wydaje się że to sensowna opcja. Najlepsze 6 cylindrowe silniki do aut sportowych to są pojemności między RB26 a S50B32. Chociaż projekty de-stroke w RB26 też widzialem w internecie, zmniejszają skok i kręcą na 11k ![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Ja też w te moce wynikające z boostu też mało wierze- napisałem tylko co czytałem na FB. Z drugiej strony brak udokumentowanego wykresu o czymś musi świadczyć..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Panowie nie wiem skąd ten pesymizm lejący się od samego początku..chłopak w stodole w miesiąc zrobił pionierski projekt a nie oklepane r31 gdzie wszystko jest jak na tacy. Trochę koleżeńskiego szacunku by się przydało a nie wszechobecna polska żółć. Jasne jest to że ten samochód z tym napędem na razie będzie jeździł słabo ale chłopak ma na podwórku haldexa i obserwując jego zapał i umiejętności wrzuci to zanim liście spadną- strzeżcie się tunerzy:) Fawor przecież wiesz kto stroił, sam pisałeś że odkop niezły. Z fb wiem ze wyszło 400 z 0.6 i 500 z 0.8 ale jest problem z egt. Oby to był tylko wydech a nie CR.. Nie wiem kto stroił, bo rozmawiałem z Jackiem na PW o większej ilości opcji, więc dlatego pytam. Jakaś obszerniejsza relacja by się przydała. -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co na fb stroił ten co miał od początku czyli evolutionmotorsport.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 September 2012 ![]() |
Ja tez kibicuje jeśli brac pod uwagę warunki i wiek jacka to szacun! a to ze nie wyszło od razu 1000KM
![]() -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 21 January 2014 ![]() |
Jak sobie poczytam teraz te wasze komentarze to nie wiem czy płakać czy sie śmiać teraz
![]() ![]() Auto jeździ i ma sie dobrze. Niebawem fotorelacja z całej budowy wraz z opisami. Pozdrawiam. https://www.youtube.com/watch?v=1bQOEe_JPCw...eature=youtu.be |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli cel osiagnoles to tylko się cieszyć, chlopaki nie paczom
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Jak sobie poczytam teraz te wasze komentarze to nie wiem czy płakać czy sie śmiać teraz ![]() Auto jeździ i ma sie dobrze. Niebawem fotorelacja z całej budowy wraz z opisami. Pozdrawiam. Spokojnie, niebawem ujrzysz: - napewno drut - niemożliwe, że to kosztowało tak mało pieniędzy - nie działa Btw, na zdjęciu widać czystą schludną robotę. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Czemu 2 sondy, nie mozna bylo w ecu jednej szerokopasmowki sie pozbyc? ;> rzeczywiscie na tym zdjeciu wyglada bardzo schludnie
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 13 July 2011 ![]() |
A ja mam takie pytanie, na czym silnik jest powieszony i jak sie zachowuje?? Czy poki "mala" moc i FWD nikt o tym nie myslal??
Mozna bylo bo sterownik to przyjmuje, ale moze ktos nie potrafil np. i wolal zrobic w ten sposob. . |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
mam nadzieję, że skonfrontujemy fury niedługo
![]() -------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 December 2012 Skąd: Nasielsk ![]() |
Jaka jest srednica dolotu do turbo i czy filtr nie jest za maly?
-------------------- Daewoo Lanos C20XET ---> 249KM 329NM
Daewoo Leganza X25XE ---> 209KM 243NM |
|
|
![]()
|
|
Z wyglądu jest Ok osobiście widziałem, co do reszty mam sporo uwag ale to już Jacek wie co ma zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 21 January 2014 ![]() |
Sądy są dwie, sterownik czyta z jednej, druga bedzie do AFR wskaźnika. Dolot jest 85mm, przeplywka wyłączona. Filtr do 500KM styka. Dalej da sie cos lepszego jak zacznie mi zależeć na mocy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 10:40 |