Shoutbox 0 nowych PW 

11 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
Tommo
post Tue, 17 May 2016 - 12:37
Post #61

Forum Clubber

Onboardy mam, musze to poskładać do kupy w wolnej chwili.
Jeździłem na Advnanie Neova i slicku Dunlop, który szybciutko się skończył.
Jacek wiem jaka jest droga do poprawy czasu ale chińskiego gwintu nie kupie a na profi zabawę zwyczajnie mnie nie stać.
Nie wiem co jeszcze zrobię, może lepiej będzie kupić inne auto.

--------------------
A110S
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 17 May 2016 - 12:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
KSJZ_Kuba
post Tue, 17 May 2016 - 14:41
Post #62

Frequent User

CYTAT(Tommo @ Tue, 17 May 2016 - 11:44) *
Co do samochodu to zdecydowanie za mało mocy. Traciłem i to wyraźnie na prostych. Na hamowaniach i przyczepność w zakrętach, myślę było nieźle. Pewnie jeszcze doszło sporo moich błędów. W efekcie najlepszy czas to 1:56.680. Jak to mówią dupy nie urywa, ale też udało się wygrać grupę Classic

Ile tej mocy w takim razie? Ile wagi?

Rzeczywiście bez szału jak na profi na slicku, pamiętam jeszcze jak się puszyłeś w jednym temacie więc oczekiwałem czegoś więcej wink.gif

+Quote Post
mile
post Tue, 17 May 2016 - 15:02
Post #63

Forum Killer

Ja się wybieram znowu 20.06 i bym skakał z radości jakby się udało otrzeć o 2:00, przy 170 KM i 1200 kg wagi smile.gif

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 17 May 2016 - 15:03
Post #64

I live here !

CYTAT(mile @ Tue, 17 May 2016 - 15:02) *
Ja się wybieram znowu 20.06 i bym skakał z radości jakby się udało otrzeć o 2:00, przy 170 KM i 1200 kg wagi smile.gif

Moze warto zrobic jakis forumowy temat, kto z RF jedzie. Ja wiem, ze beda z forum jeszcze 3 osoby 20-ego (lacznie ze mna) wink.gif.
Na zlocie mazdaspeed jakis rekord seryjna MX-5 byl chyba 2:03 , jesli sie nie myle 1.6 110 koni bez slickow.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Tommo
post Tue, 17 May 2016 - 15:08
Post #65

Forum Clubber

Puszyłem się? biggrin.gif Przybliżysz temat, bo nie wiem do czego mam się odnieść. To jest stary, 23 letni już samochód. Mało takich po ulicach jeździ, a co dopiero się po torze ściga.Trzeba realnie na temat patrzeć. Moc jak mierzyłem miał 268 koni biggrin.gif
Slick robi robotę, pod warunkiem, że jest w miarę świeży. Ale masz rację po cichu liczyłem na więcej wink.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
KSJZ_Kuba
post Tue, 17 May 2016 - 15:21
Post #66

Frequent User

CYTAT(Tommo @ Tue, 17 May 2016 - 15:08) *
Puszyłem się? biggrin.gif Przybliżysz temat, bo nie wiem do czego mam się odnieść. To jest stary, 23 letni już samochód. Mało takich po ulicach jeździ, a co dopiero się po torze ściga.Trzeba realnie na temat patrzeć. Moc jak mierzyłem miał 268 koni biggrin.gif
Slick robi robotę, pod warunkiem, że jest w miarę świeży. Ale masz rację po cichu liczyłem na więcej wink.gif

Nie ma co rozpamiętywać, mój przytyk był niepotrzebny wink.gif

Jak na pierwszy raz to czas jest ok, kojarzę jednak że masz doświadczenie i niezłe auto więc spodziewałem się więcej (czyli mniej) smile.gif

Wiek wozu przygotowanego do powjeżdżawek nie ma aż takiego znaczenia no może poza przestarzałym systemem zawieszenia, 23 letnim też kiedyś tam jeździłem, tj. karoseria tyle miała wink.gif

20.06 też się wybieram o ile będzie pogoda, po mokrym to mnie picanto biorą jak chcą a jeżdżę w city więc deszcze odpadają :/

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 17 May 2016 - 15:33
Post #67

I live here !

CYTAT(KSJZ_Kuba @ Tue, 17 May 2016 - 15:21) *
Nie ma co rozpamiętywać, mój przytyk był niepotrzebny wink.gif

Jak na pierwszy raz to czas jest ok, kojarzę jednak że masz doświadczenie i niezłe auto więc spodziewałem się więcej (czyli mniej) smile.gif

Wiek wozu przygotowanego do powjeżdżawek nie ma aż takiego znaczenia no może poza przestarzałym systemem zawieszenia, 23 letnim też kiedyś tam jeździłem, tj. karoseria tyle miała wink.gif

20.06 też się wybieram o ile będzie pogoda, po mokrym to mnie picanto biorą jak chcą a jeżdżę w city więc deszcze odpadają :/

To wez deszcze cywilne, rainsporty, csc5 , nawet michelin pilot sport 3 daja rade.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
KSJZ_Kuba
post Tue, 17 May 2016 - 16:09
Post #68

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Tue, 17 May 2016 - 15:33) *
To wez deszcze cywilne, rainsporty, csc5 , nawet michelin pilot sport 3 daja rade.

Do lekkiego auta potrzebna byłaby mi max miękka mieszanka, nie chodzi tu o bieżnik a takie cywile nie będą miększe niż moje Semi Avony. Deszcze robią większą różnicę w porównaniu do zwykłych opon na mokrym niż pełne slicki w takim porównaniu na suchym. No ale nie o tym temat wink.gif

+Quote Post
Tommo
post Tue, 17 May 2016 - 16:46
Post #69

Forum Clubber

CYTAT(KSJZ_Kuba @ Tue, 17 May 2016 - 16:09) *
Do lekkiego auta potrzebna byłaby mi max miękka mieszanka, nie chodzi tu o bieżnik a takie cywile nie będą miększe niż moje Semi Avony. Deszcze robią większą różnicę w porównaniu do zwykłych opon na mokrym niż pełne slicki w takim porównaniu na suchym. No ale nie o tym temat wink.gif

Dokładnie tak. Wystarczy zrobić test paznokcia na wecie i wszystko jasne. Są niesamowicie miękkie.

--------------------
A110S

+Quote Post
wojteczek_
post Tue, 17 May 2016 - 19:23
Post #70

User

Ja też się wybieram 20.06 , więc zapowiada się spora reprezentacja . wink.gif

+Quote Post
WojtekMR
post Tue, 17 May 2016 - 20:55
Post #71

Forum Killer

nie lubię tłoku wink.gif zwłaszcza w niebieskiej

--------------------
_http://forum.mr2cp.pl/index.php

+Quote Post
Tommo
post Wed, 18 May 2016 - 12:40
Post #72

Forum Clubber

Wrzucam mój onboard. Sugestie i uwagi mile widziane smile.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
jackkpl
post Wed, 18 May 2016 - 12:51
Post #73

I live here !

Oczami teoretyka:

Robisz te same błędy, co ja smile.gif. Za mało wykorzystujesz zewnętrzną tarkę (chyba wszędzie jest ona gładka i przyczepna).
Pierwszy lewy (szatan) można szybciej jechać i wyjść szerzej (ja tak samo zle jechalem)
Wyjście na startową przy trbunie - tu trzeba wczesnie gazu dawać, bo jest kawałek prostej
Dęby - tak samo pipowato jak ja wink.gif. Trzeba sie przełamać i jechać te 10km/h szybciej.
Radar - szybciej ciąć i szybciej na gaz - też jest kawałek prostej.W rfactorze jak spieprzę tam wyjście, to mam 0.5s w plecy.

Na każdą prostą trzeba wychodzić jak najszybciej, nawet kosztem wolniejszej jazdy w pierwszej fazie zakrętu.

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Wed, 18 May 2016 - 13:12
Post #74

Forum Clubber

Z dębami mam problem. Zawsze jak wychodziłem z tego zakrętu, czułem że można było szybciej. Ciężko się tam przełamać, ale to kwestia czasu i wjeżdżenia myślę.
Chyba na patelnie też można szybciej napadać, opóźnić hamowanie.

--------------------
A110S

+Quote Post
jackkpl
post Wed, 18 May 2016 - 13:18
Post #75

I live here !

CYTAT(Tommo @ Wed, 18 May 2016 - 13:12) *
Z dębami mam problem. Zawsze jak wychodziłem z tego zakrętu, czułem że można było szybciej. Ciężko się tam przełamać, ale to kwestia czasu i wjeżdżenia myślę.

Wszędzie można opóźnić hamowanie smile.gif. Ja już to sobie przeliczałem, jak zwalniasz około 1g , to co sekundę masz 10m/s mniejszą prędkość. Opóźnisz hamowanie o 0.5s i hamujesz 2s, to masz urwane 10m. A zobacz, ile trzeba mieć przewagi mocowej, żeby te 10m nadrobić na prostej smile.gif.

Co do dębów to tam jest trudny psychicznie zakręt, więc małymi krokami trzeba zwiększać prędkość.

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Wed, 18 May 2016 - 13:53
Post #76

Forum Clubber

Jacek ale na radarze nie mogę za szybko wychodzić bo mi później czarnego na wyjściu zabraknie. Tam trzeba się wypuścić trochę i ogień, byle nie za głęboko.

I na wesoło ale uwaga troche mnie poniosło smile.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
cowboy
post Wed, 18 May 2016 - 14:44
Post #77

Administrator

ostatni film jest prywatny i go nie widać

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Wed, 18 May 2016 - 14:49
Post #78

Forum Clubber

widać już czy nie?

--------------------
A110S

+Quote Post
Linarr
post Wed, 18 May 2016 - 15:09
Post #79

Forum Killer

tą awarię? tak

+Quote Post
kmink
post Sat, 21 May 2016 - 20:06
Post #80

Super User

QUOTE (Tommo @ Wed, 18 May 2016 - 13:12) *

Ja w zeszłym roku wyleciałem tam przy ok 140km/h...do tej pory mam uraz do tego miejsca nie mogę tam pojechać na maxa

p.s może na Bednary przyjedź, auto mniej w tyłek dostaje chyba...tor bardziej zręcznościowy...generalnie jest fajnie :-)

http://www.szc-zasada.pl/pl/power-stage-bednary

--------------------
Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
https://www.facebook.com/TuneFORCE

+Quote Post

11 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 15:53