![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Onboardy mam, musze to poskładać do kupy w wolnej chwili.
Jeździłem na Advnanie Neova i slicku Dunlop, który szybciutko się skończył. Jacek wiem jaka jest droga do poprawy czasu ale chińskiego gwintu nie kupie a na profi zabawę zwyczajnie mnie nie stać. Nie wiem co jeszcze zrobię, może lepiej będzie kupić inne auto. -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: SCI / SPS ![]() |
Co do samochodu to zdecydowanie za mało mocy. Traciłem i to wyraźnie na prostych. Na hamowaniach i przyczepność w zakrętach, myślę było nieźle. Pewnie jeszcze doszło sporo moich błędów. W efekcie najlepszy czas to 1:56.680. Jak to mówią dupy nie urywa, ale też udało się wygrać grupę Classic Ile tej mocy w takim razie? Ile wagi? Rzeczywiście bez szału jak na profi na slicku, pamiętam jeszcze jak się puszyłeś w jednym temacie więc oczekiwałem czegoś więcej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja się wybieram znowu 20.06 i bym skakał z radości jakby się udało otrzeć o 2:00, przy 170 KM i 1200 kg wagi
![]() -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Ja się wybieram znowu 20.06 i bym skakał z radości jakby się udało otrzeć o 2:00, przy 170 KM i 1200 kg wagi ![]() Moze warto zrobic jakis forumowy temat, kto z RF jedzie. Ja wiem, ze beda z forum jeszcze 3 osoby 20-ego (lacznie ze mna) ![]() Na zlocie mazdaspeed jakis rekord seryjna MX-5 byl chyba 2:03 , jesli sie nie myle 1.6 110 koni bez slickow. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Puszyłem się?
![]() ![]() Slick robi robotę, pod warunkiem, że jest w miarę świeży. Ale masz rację po cichu liczyłem na więcej ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Puszyłem się? ![]() ![]() Slick robi robotę, pod warunkiem, że jest w miarę świeży. Ale masz rację po cichu liczyłem na więcej ![]() Nie ma co rozpamiętywać, mój przytyk był niepotrzebny ![]() Jak na pierwszy raz to czas jest ok, kojarzę jednak że masz doświadczenie i niezłe auto więc spodziewałem się więcej (czyli mniej) ![]() Wiek wozu przygotowanego do powjeżdżawek nie ma aż takiego znaczenia no może poza przestarzałym systemem zawieszenia, 23 letnim też kiedyś tam jeździłem, tj. karoseria tyle miała ![]() 20.06 też się wybieram o ile będzie pogoda, po mokrym to mnie picanto biorą jak chcą a jeżdżę w city więc deszcze odpadają :/ |
|
|
![]()
|
|
Nie ma co rozpamiętywać, mój przytyk był niepotrzebny ![]() Jak na pierwszy raz to czas jest ok, kojarzę jednak że masz doświadczenie i niezłe auto więc spodziewałem się więcej (czyli mniej) ![]() Wiek wozu przygotowanego do powjeżdżawek nie ma aż takiego znaczenia no może poza przestarzałym systemem zawieszenia, 23 letnim też kiedyś tam jeździłem, tj. karoseria tyle miała ![]() 20.06 też się wybieram o ile będzie pogoda, po mokrym to mnie picanto biorą jak chcą a jeżdżę w city więc deszcze odpadają :/ To wez deszcze cywilne, rainsporty, csc5 , nawet michelin pilot sport 3 daja rade. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
To wez deszcze cywilne, rainsporty, csc5 , nawet michelin pilot sport 3 daja rade. Do lekkiego auta potrzebna byłaby mi max miękka mieszanka, nie chodzi tu o bieżnik a takie cywile nie będą miększe niż moje Semi Avony. Deszcze robią większą różnicę w porównaniu do zwykłych opon na mokrym niż pełne slicki w takim porównaniu na suchym. No ale nie o tym temat ![]() |
|
|
![]()
|
|
Do lekkiego auta potrzebna byłaby mi max miękka mieszanka, nie chodzi tu o bieżnik a takie cywile nie będą miększe niż moje Semi Avony. Deszcze robią większą różnicę w porównaniu do zwykłych opon na mokrym niż pełne slicki w takim porównaniu na suchym. No ale nie o tym temat ![]() Dokładnie tak. Wystarczy zrobić test paznokcia na wecie i wszystko jasne. Są niesamowicie miękkie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 31 October 2013 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja też się wybieram 20.06 , więc zapowiada się spora reprezentacja .
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
nie lubię tłoku
![]() -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
Wrzucam mój onboard. Sugestie i uwagi mile widziane
![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Oczami teoretyka:
Robisz te same błędy, co ja ![]() Pierwszy lewy (szatan) można szybciej jechać i wyjść szerzej (ja tak samo zle jechalem) Wyjście na startową przy trbunie - tu trzeba wczesnie gazu dawać, bo jest kawałek prostej Dęby - tak samo pipowato jak ja ![]() Radar - szybciej ciąć i szybciej na gaz - też jest kawałek prostej.W rfactorze jak spieprzę tam wyjście, to mam 0.5s w plecy. Na każdą prostą trzeba wychodzić jak najszybciej, nawet kosztem wolniejszej jazdy w pierwszej fazie zakrętu. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Z dębami mam problem. Zawsze jak wychodziłem z tego zakrętu, czułem że można było szybciej. Ciężko się tam przełamać, ale to kwestia czasu i wjeżdżenia myślę.
Chyba na patelnie też można szybciej napadać, opóźnić hamowanie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Z dębami mam problem. Zawsze jak wychodziłem z tego zakrętu, czułem że można było szybciej. Ciężko się tam przełamać, ale to kwestia czasu i wjeżdżenia myślę. Chyba na patelnie też można szybciej napadać, opóźnić hamowanie. Wszędzie można opóźnić hamowanie ![]() ![]() Co do dębów to tam jest trudny psychicznie zakręt, więc małymi krokami trzeba zwiększać prędkość. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Jacek ale na radarze nie mogę za szybko wychodzić bo mi później czarnego na wyjściu zabraknie. Tam trzeba się wypuścić trochę i ogień, byle nie za głęboko.
I na wesoło ale uwaga troche mnie poniosło ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ostatni film jest prywatny i go nie widać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
widać już czy nie?
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 25 January 2015 Skąd: Żyrardów ![]() |
tą awarię? tak
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Z dębami mam problem. Zawsze jak wychodziłem z tego zakrętu, czułem że można było szybciej. Ciężko się tam przełamać, ale to kwestia czasu i wjeżdżenia myślę. Chyba na patelnie też można szybciej napadać, opóźnić hamowanie. Ja w zeszłym roku wyleciałem tam przy ok 140km/h...do tej pory mam uraz do tego miejsca nie mogę tam pojechać na maxa p.s może na Bednary przyjedź, auto mniej w tyłek dostaje chyba...tor bardziej zręcznościowy...generalnie jest fajnie :-) http://www.szc-zasada.pl/pl/power-stage-bednary -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 15:53 |