![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Felgi OK ale opony wyglądają fatalnie - rozmiar I marka. Nie przystoi
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 March 2014 ![]() |
Felgi OK ale opony wyglądają fatalnie - rozmiar I marka. Nie przystoi Nie przystoi, nie wypada... choroba XXI wieku, dlatego większość zanim coś zrobi to kmini "a co ludzie sobie pomyślą". Wolałem opony nowe a takie niż używki. Chciałem już wrzucić 20ki. Przepraszam, że założyłem komplet kół za 10tys a nie za 20tys... No nie przystoi. Będzie zmiana 255 na 275/285 to siądą już lepsze. W jednym miesiącu kupiłem i felgi i opony a kasą nie sram. Auto to efekt ciężkiej pracy i wyrzeczeń. |
|
|
![]()
|
|
Ja napisałem, że nie przystoi bo kiedyś oglądałem ciekawy reportaż na temat chinskich opon. To było dawno I może troche się pozmieniało ale niesmak mam do dziś.
Testowali opony na hamowanie (bez ABS), wytrzymałość (czy spełniają indeks prędkości). Wszystkie opony z Europy zdawały test a chińczyki nie. Opony po hamowaniu ze 100kmh robiły się kwadratowe I wykluczało je to z dalszego uzytkowania. Elastyczność związana z indeksem prędkości miały zerową. Opona do 210kmh wybuchała przy 210 podczas gdy opony europejskie (premium I standard) miały margines rzędu 15-20%. Nie denerwuj się bo przecież wcześniej chyba napisałem że fura bardzo mi się podoba ale akurat za wąska chińska opona założona na bardzo ladną felgę już raczej nie -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem i szanuje każdą wypowiedź. Finalnie będą porządne opony bez naciągu ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Wolałem opony nowe a takie niż używki. Zrozum, że właśnie markowe używki (powiedzmy 2 a nawet 3 letnie) będą lepsze niż to chińskie g.... ![]() ![]() I nie pisz o kasie, wyrzeczeniach - większość z forumowiczów chyba pracuje na własny rachunek, każdy rozumie co to praca i życie - jeśli jednak wrzucasz auto na forum to licz się z krytyką - tym bardziej, że jest trafiona odnośnie opon. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Ja napisałem, że nie przystoi bo kiedyś oglądałem ciekawy reportaż na temat chinskich opon. To było dawno I może troche się pozmieniało ale niesmak mam do dziś. Testowali opony na hamowanie (bez ABS), wytrzymałość (czy spełniają indeks prędkości). Wszystkie opony z Europy zdawały test a chińczyki nie. Opony po hamowaniu ze 100kmh robiły się kwadratowe I wykluczało je to z dalszego uzytkowania. Elastyczność związana z indeksem prędkości miały zerową. Opona do 210kmh wybuchała przy 210 podczas gdy opony europejskie (premium I standard) miały margines rzędu 15-20%. Nie denerwuj się bo przecież wcześniej chyba napisałem że fura bardzo mi się podoba ale akurat za wąska chińska opona założona na bardzo ladną felgę już raczej nie Dalej tak jest. Zrozum, że właśnie markowe używki (powiedzmy 2 a nawet 3 letnie) będą lepsze niż to chińskie g.... ![]() ![]() I nie pisz o kasie, wyrzeczeniach - większość z forumowiczów chyba pracuje na własny rachunek, każdy rozumie co to praca i życie - jeśli jednak wrzucasz auto na forum to licz się z krytyką - tym bardziej, że jest trafiona odnośnie opon. Dokładnie -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Przepraszam za jakość zdjęć ale już ciemno. Siadło pięknie. Jeszcze będę musiał podregulować trochę gwintem ![]() ![]() ![]() same koła mega dobre, samo auto od zawsze mi się podobało ale razem to jakoś nie siedzi. może to kwestia zdjęć i z pewnością wystającego dziwnie rantu zza kołnierza ochronnego felgi ale coś tu nie gra - na żywo jest dobrze? to Tobie ma się podobać. a odnośnie Conti 5 to mam takie na cla 45 amg w wersji 5P i nie są może jakoś obłedne ale raczej trzymałbym je w czubie opon z nastawieniem na codzienne wożenie dupy w trochę mocniejszym wozie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Pomijając, że może nieco za wąskie są te opony, to całość mi się bardzo podoba. Co do firmy Nankang - nie mogę złego słowa powiedzieć - kiedyś kupiłem zimówki tej firmy i okazały się mega dobre. Na tyle byłem z nich zadowolony, że kupiłem też do dupowozu na lato.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Felga świetna jak i całe auto, oponki za wąskie na moje oko, firma myślę nie najgorsza (Achilles, Profil itd wypadają gorzej)
|
|
|
![]()
|
|
Zdjęcia za dnia. Dzisiaj trochę opuszczę auto w dół do momentu aż szerszych gum na tył nie kupię.
![]() I tu z aktualnym dupowozem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tymczasem zaczynamy DubIt 2k15
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
napisz notkę dotyczącą samochodu o treści "jak w prosty sposób, udało mi się spieprzyć fajny samochód"
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 28 December 2011 ![]() |
Wrócę na chwilę do tematu szmocy, dolotów i modów N/A. Te samochody z tego co widzę bardzo przyjemnie reagują na mało restrykcyjne układy dolotowe. Można sobie zobaczyć jakie efekty daje dedykowany zestaw K&N tutaj także zysk w postaci 23-25KM raczej realny jeśli samochód zdrowy, na tej stronce są jeszcze testy na luźniejszym wydechu także moszna sobie poczytać, ogólnie silnik fajnie reaguje na podstawowe mody odtykające. Felgi fajne, ale opony..... k...wa Panie ehhh szkoda gadać.
-------------------- E90 M54B30, E36 m42b18 + TD04
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Wrócę na chwilę do tematu szmocy, dolotów i modów N/A. Te samochody z tego co widzę bardzo przyjemnie reagują na mało restrykcyjne układy dolotowe. Można sobie zobaczyć jakie efekty daje dedykowany zestaw K&N tutaj także zysk w postaci 23-25KM raczej realny jeśli samochód zdrowy, na tej stronce są jeszcze testy na luźniejszym wydechu także moszna sobie poczytać, ogólnie silnik fajnie reaguje na podstawowe mody odtykające. Felgi fajne, ale opony..... k...wa Panie ehhh szkoda gadać. Nie reagują, nic nie daje a stronka którą wkleiłeś jest tylko reklamą ... już nie mówiąc o fantazjach związanych z wydechami... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Zaciski poszły na żółto?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Widzę, że fura na allegro, znudziła się już?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 15 July 2009 ![]() |
kolega miał Vipera Srt i pochłaniało kosmiczne ilośći paliwa i z odsprzedażą mega problem
|
|
|
![]()
|
|
Prawie 10 litronow więc co sie dziwić
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 06 August 2025 - 00:13 |