![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
No wlasnie zrobiłem lepszy czas niż europejski ISF seryjny z przebiegiem 35tys. Zbyt aptekarsko podchodzisz do totalnie amatorskich pomiarów ![]() A jeżeli chodzi o różnicę w czasach takich samych aut to też może być mnóstwo przyczyn na które amator nie zwróci uwagi. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Jakieś konkretne liczby wyszły na pomiarach?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 06 December 2011 ![]() |
Drogą internetowej dedukcji wymyśliłem, że z Tobą jechałem
![]() Na prawdę kozackie auto. Daj znać na PW jak będziesz sprzedawać ![]() ![]() Ktoś pytał jakie wyniki wyszły to tu są podane prędkości na 200 i 400 metrach. To nie najlepszy przejazd ale z tego akurat ja mam dane: ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 March 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ty miałeś 13,243 a ja 13,210 hehe no ale w takim razie już w sobote będziesz szybszy
![]() Ja jeździłem na palącym się Nexenie hehe no ale u mnie i tak start robi całą robote bo potem uciec niecałymi 300km ze stratami z napędów nie jest łatwo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jakieś wieści?
![]() |
|
|
![]()
|
|
No na seli slickach wykreciłem 13.4sek. Bez sensu. Ładnie kleiło ale mozliwe że też Go "muliło" to jadąc? Cisnienie około 1.3 bara.
|
|
|
![]()
|
|
Jutro Ci wkleje tu filmik z naszego przejazdu. Nie miałeś nawet procenta uślizgu opon, więc slick mógł faktycznie nie pomóc.
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
To jest wlasnie dziwna sytuacja - 300 konny awd klepie lepszy czas niz 430 konne rwd na sliku.
Czemu takie niskie cisnienie dales? Co to za guma? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Tylko zapominasz, ze ten RWD wazy 1700kg i ma klasyczny automat. Do tego cisnienie 1.3 na slicku na pewno nie pomoglo jesli idzie o opory toczenia.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
To jest wlasnie dziwna sytuacja - 300 konny awd klepie lepszy czas niz 430 konne rwd na sliku. A mnie to akurat nie dziwi bo generalnie cały zacny tuning rozbija się o mało medialną kwestie czyli przyczepność i rozkład mas. Więc nawet jeżeli rozkład mas jakimś cudem wyszedł pozytywnie to i tak przyczepność przeskoczyć jest już dużym problemem. No i nie zapominajmy ze dużo aut startowało od tak z ulicy a dużo było wydmuszek... No na seli slickach wykreciłem 13.4sek. Bez sensu. Ładnie kleiło ale mozliwe że też Go "muliło" to jadąc? Cisnienie około 1.3 bara. A sprawdziłeś przy jakich temperaturach oponki które założyłeś mają optymalną przyczepność??? No i jeszcze kwestia tego że przy rozmiarach które masz w ISie różnice w masach semi s. vs zwyklak guma mogą sięgać nawet 2kg więc jest to niby mało ale dołożyć 2kg masy wirującej na dużym kole jest już sporo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Ty miałeś 13,243 a ja 13,210 hehe no ale w takim razie już w sobote będziesz szybszy ![]() Ja jeździłem na palącym się Nexenie hehe no ale u mnie i tak start robi całą robote bo potem uciec niecałymi 300km ze stratami z napędów nie jest łatwo ![]() ![]() Ładna fota. Co do wyniku to myślałem, że IS mimo wszystko złapie Subaru..... -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Wczoraj trochę polatane na ćwiartke. Na rozgrzanych semi slickach nie miałem problemu z trakcją, ale odbiło się to też na "przymuleniu" auta. Ciśnienie około 1.2 bara. Żałuje bo mogłem zejść na max 2 bary :-/
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pojechałem po prazent dla ISF`a. Zdobycz to nowe felgi od Maserati Granturismo Mc Stradale w rozmirach 8.5x20 i 10.5x20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziś przyszły opony więc od razu na felgi i kurde z tyłu wyszedł trochę naciąg :-/
Przyszło do wrzucenia kół na auto a tu zonk... Szpilki za krótkie więc właśnie trwają prace i wpadają długie śruby. ![]() ![]() Jak myślicie bezpiecznie będzie na takim naciągu? |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Naciag jak naciag, german style jezdzi na znacznie gorszych naciagach.
ale do felg z Maserati do auta o mocy 420+ hp chinskie gumy Nankang to mhhh.. |
|
|
![]()
|
|
Ostatnio sie nauczyłem że dobry marketing to nie wszystko. Na 18ki kupiłem Conti 5 i lipa jak ch... ISF jest na allegro więc sam rozumiesz ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za jakość zdjęć ale już ciemno. Siadło pięknie. Jeszcze będę musiał podregulować trochę gwintem
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Wiesz co Stano. Myślę od czasu do czasu nad zakupem ISF i gdybym zobaczył takie ogłoszenie z takimi felgami to nawet bym się egzemplarzem nie zainteresował, bo albo coś było bite, że nie ma oryginalnych lekkich felg, albo jakiś tanio (dlaczego tanio?) kupiony egzemplarz po budżetowemu i jakoś tam łatany w podobny sposób.
O tym, że felga jest zbyt szeroka to nawet nie będę pisał. Ciekawe co na ten temat sądzą biegli w przypadku procesu sądowego. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz co Stano. Myślę od czasu do czasu nad zakupem ISF i gdybym zobaczył takie ogłoszenie z takimi felgami to nawet bym się egzemplarzem nie zainteresował, bo albo coś było bite, że nie ma oryginalnych lekkich felg, albo jakiś tanio (dlaczego tanio?) kupiony egzemplarz po budżetowemu i jakoś tam łatany w podobny sposób. O tym, że felga jest zbyt szeroka to nawet nie będę pisał. Ciekawe co na ten temat sądzą biegli w przypadku procesu sądowego. To są nowe lekkie felgi od maserati granturismo mc stradale. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 05 August 2025 - 10:21 |