![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 19 November 2002 Skąd: Poznań ![]() |
CYTAT ej BEN.czy ten jaguar miał gdańskie rejestracje
Nie gostek był na Poznańskich. -------------------- Turbo's don't die, They are killed
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("uBaW_Blazej":yylqjalx) CYTAT("Mori":yylqjalx) Może dłubana. Bo wątpię aby seria by tak odeszła. Mori sam byłem w szoku..........a biegi mi weszły.........było sucho NORMALNIE SZOK jak to poszło............nie znalazłem w katalogu wiecej niż 170ps w tej budzie? Ubaw, a to byla ta: ![]() czy ta: ![]() ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("uBaW_Blazej":19fp6nw0) CYTAT("Mori":19fp6nw0) Może dłubana. Bo wątpię aby seria by tak odeszła. Mori sam byłem w szoku..........a biegi mi weszły.........było sucho NORMALNIE SZOK jak to poszło............nie znalazłem w katalogu wiecej niż 170ps w tej budzie? Czy ten Eclipse i reszta u Ciebie na zdjęciu to samochody które cię zkilowały ( no offence )czy które chciałbyś zkilować ( jakby co to służę ) |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: /dev/null ![]() |
CYTAT("uBaW_Blazej":23so01rv) LPT ju;-) http://www.forum.streetracing.pl/viewto ... 8348#18348
Z powyzszego postu wynika, ze masz silnik od Aero. W takim wypadku masz 2.3T a nie LPT (Light Powered Turbo). 2.3 LPT to 170HP 2.3 T standard to 200HP 2.3 T Aero to 225HP Ja mialem do wyboru wlasnie 9000 2.3LPT badz 900 2.0T. Wybralem, jak widac, 900. Z dwoch powodow: 2.3LPT jest gorsze od 2.0T i ta Talladega to jedyny taki egzemplarz oficjalnie sprzedany w Polsce. -------------------- TraSh
1998 Saab 900 SE Talladega Turbo [url=http://www.maptun.pl:1j7jjyok]MapTun Performance[/url:1j7jjyok] |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("TraSh":2lt6b8z0) LPT (Light Powered Turbo).
Low Pressure |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: /dev/null ![]() |
CYTAT("roos":1lmuelpn) CYTAT("TraSh":1lmuelpn) LPT (Light Powered Turbo). Low Pressure Racja! Tak czy siak kibel. Niby wiecej literek a i tak gorzej -------------------- TraSh
1998 Saab 900 SE Talladega Turbo [url=http://www.maptun.pl:1j7jjyok]MapTun Performance[/url:1j7jjyok] |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: W-wa Zachód ![]() |
Geo Prizm białe, wycieraczka "na sztorc", rajdowe żółte chlapacze, wyglądał groźnie i nawet nie śmiałem przypuszczać że to tak powolny samochód
-------------------- Kleemann E20K yields 210hp and 300Nm of torque.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 02 December 2002 Skąd: z zaskoczenia ![]() |
CYTAT("Rafał.J":2oww97tk) Witam!
Była godzinka ok.23 a za oknem coraz bardziej sucha jezdnia temperaturka na plus 4 st. Nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności i po kilku tygodniowej przerwie wyprowadziłem asterkę z garażu. Na Puławskiej pierwszy przeciwnik Honda Acord R-Type. Dostała na 4 światłach z rzędu (wciągnąłem ją bez nitro które aktualnie jest zdemontowane). Chwilkę potem z rolowanego nowa Celica (nie wiem jaki silnik) ale jaki by nie był to obydwa są wg. mnie słabiutkie. Potem nastąpiło miłe spontaniczne spotkanko z Golf GTI 1.8 VTG (ten ostatnio skradziony i szczęśliwie odzyskany) troszkę pogawędziliśmy a potem wiadomo - mały wyścig z rolowanego wygrany przez asterkę o ok. 2 może 3 długości na odcinku ok. 300m. Usprawiedliwieniem słabego wyniku jest fakt że wymieniłem regulator doładowania na seryjny i wcześniejsza moc 230 KM to już tylko wspomnienie. Obecnie oceniam ją na 200 KM. Zabawna scenka nastąpiła chwilkę później kiedy podjechaliśmy na rondo gdzie stał żółty Colt GTI. No to ja z jego prawej a Golf VTG za mną. Gościu dostał podwójnie choć przyznam start miał ładny (swoją drogą to miły samochodzik np. dla żonki). I na koniec już solo na światełkach ul. Powstńców Śąskich na wysokości Hipermarketu Carrefour BMW 740 - pan w średnim wieku. Temperament go jednak nie opuścił ostro ruszył (ten tylny napęd robi swoje) choć nie miało to wpływu na ostateczny wynik 1 : 0 dla 11 letniej asterki. I to by było na tyle wskażnik paliwa sugerował zjazd na stację lub do domciu. Wybrałem to drugie - strach pomyśleć o której bym wrócił wybierając opcję pierwszą. Pozdrawiam Wszystkich! Colt GTI moze jednak byl "pomaranczowy" z czarna maska? -------------------- Girls are like cars you want every hot one that you see, but you only love yours.
9.439@244 1/4mile FWD 1.48 @ Poznan AWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: OTWOCK/ŻOLIBORZ ![]() |
CYTAT("BOOSTER":317wj7a4) CYTAT("uBaW_Blazej":317wj7a4) CYTAT("Mori":317wj7a4) Może dłubana. Bo wątpię aby seria by tak odeszła. Mori sam byłem w szoku..........a biegi mi weszły.........było sucho NORMALNIE SZOK jak to poszło............nie znalazłem w katalogu wiecej niż 170ps w tej budzie? Czy ten Eclipse i reszta u Ciebie na zdjęciu to samochody które cię zkilowały ( no offence )czy które chciałbyś zkilować ( jakby co to służę ) to były te które objechałem...a napewno był seryjny eclips....BOOSTER ja mam 15 z hakiem na 400m.ja z toba?tak nisko się cenisz ale dla zabawy spox -------------------- POWER ISN'T EVERYTHING<-//--////
90%driver 10%car --------------------------------------------- 9e78ee0270]http://www.importracermag.com/drifting/images/youintro.gif[/] |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("TraSh":1tq3s7ie) CYTAT("uBaW_Blazej":1tq3s7ie) LPT ju;-) http://www.forum.streetracing.pl/viewto ... 8348#18348 Z powyzszego postu wynika, ze masz silnik od Aero. W takim wypadku masz 2.3T a nie LPT (Light Powered Turbo). 2.3 LPT to 170HP 2.3 T standard to 200HP 2.3 T Aero to 225HP Ja mialem do wyboru wlasnie 9000 2.3LPT badz 900 2.0T. Wybralem, jak widac, 900. Z dwoch powodow: 2.3LPT jest gorsze od 2.0T i ta Talladega to jedyny taki egzemplarz oficjalnie sprzedany w Polsce. LPT ma 170ps...jest go cholernie trudno dostać bo jest zajebiście ekonomiczny...choć na swpjego nie narzekam 9l w miescie LPT NAPISAŁEM DLA JAJ....CHOC JAKKTOSIK CUS WIECEJ SIEDZI W SILNIKACH TO LPT ALE INNE TO RÓWNIERZ 225PS... Saab 9000 Aero 2.3 Turbo 225 bhp Engine type: 4 cylinder light pressure turbo. Displacement: 2.290 dm3. EEC rating: 165 kW (225bhp) at 5500r/min. EEC peak torque: 342Nm at 1800r/min; Recommended fuel: 98 octane (min. 91). Topspeed: 240km/h 0 to 100km/h: 6,9 sec Overtaking (man.): 60 to 100km/h in fourth gear 6,5 sec.80 to 120km/h in fifth gear 8,9 sec -------------------- POWER ISN'T EVERYTHING<-//--////
90%driver 10%car --------------------------------------------- 9e78ee0270]http://www.importracermag.com/drifting/images/youintro.gif[/] |
|
|
![]()
|
|
roos ta druga......stara
-------------------- POWER ISN'T EVERYTHING<-//--////
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("ITR":3hinv5a3) Colt GTI moze jednak byl "pomaranczowy" z czarna maska?
Hehehhe.... nie pytaj Rafala o kolor.... napisal "stal zolty" i tak bylo p.s. ten pomaranczowy to GTi?? |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("uBaW_Blazej":31yyw9ly) cylinder light pressure turbo.
LOW Cisnienie nie moze byc lekkie ani jasne, moze byc za to niskie |
|
|
![]()
|
|
i o to chodzi
-------------------- POWER ISN'T EVERYTHING<-//--////
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Zapraszam wieczorami do wilanowa bo tu sie nic nei dzieje a jest taka ladna dwupasmowka do Konstancina a nei ma sie z kim sciagnac :/
A w centrum to dziruy jak leje po bombach pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Częstochowa ![]() |
A ja dziś zostałem skillowany przez fiata 126p
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- MisiekSR
|
|
|
![]()
|
|
Przed chwilka worcilem do domu i jeszcze mnie boli brzuch ze smiechu
Jade sobie spokojnie Al. Niepodleglosci w strone piaseczna i stanalem na swiatlach na skrzyzowaniu z Trasą Lazienkowską. kulturalnie prawy pas. A tu podjerzdza typ nowym Polonezem wisniowym otwiera szybke i cos tam do mnei mowi no to uchylilem szybke a on do mnie z tekstem: "Co tam masz pod maska leszczyku barowy?", pewnie sie chcial popisac bo jechal z 3 pannami. Ja na to , że 1.6 90KM. No to on mowi zaraz sprawdzimy te twoje 90 kucykow. Sprawdzanie sie skonczylo tym ze ja stalem na swiatlach do skretu w lewo w Rakowiecka a typ dojezdzal do swiatel przy polach mokotowskich Ale mowie Wam taki typowy uparty cham. panienki z reszta tez jakis drugi sort :/ pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
A zapomnialem dodac ze te 1.6 90 KM to tak naprawde, 2.5 170 KM, ale stwierdzilem ze typa nie bede z bledu wyprowadzal Auto moje nie jest najlepsze ale jeszcze na szpanerkow w polonezach starczy
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Wczoraj kilka fajnych killi natorze kartodromowym w Bydzi,najlepszy to ASTRA GSI 2.0 16v robiona i jezdzona w rajdach-po okresleniu ze jestem "miszczem prostej" nie pozostalo mi nic innego jak zloic go,tak tez zrobilem,na torze gdzie co weekend trenuje A drugi kill to prawie otwarte zlamanie reki:( Pozegnalem sie z jazda na jakies 2 miesiace
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
CYTAT("Kajman":1msg872g) A drugi kill to prawie otwarte zlamanie reki:( Pozegnalem sie z jazda na jakies 2 miesiace
Co sie stalo? -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 13:14 |