![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Lublin ![]() |
ok, zadalem sobie troche trudu hwojtek:
CYTAT("Instrukcja Obslugi Mercedes SL500 strona 209":35ws1b36) Ze wzgledu na bezpieczenstwo, dachu Vario nie mozna odryglowac podczas jazdy
Pozdrawiam Maciek -------------------- 996TT
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 27 June 2003 ![]() |
CYTAT("mag ts":1xp45vfd) Killuje wszystko jak leci, ale tylko dlatego, ze nie mam przeciwnika rownego sobie.
Jedyny samochod jaki mnie skillowal to Evo VII. ) ] to faktycznie corollka musi miec powera -------------------- Ah VTEC. All the lag, none of the turbo. It's like waiting for bad sex.
ed9dbac21f]http://.photobucket.com/albums/v179/evonatino/1111111111111111copy.jpg[/] numer gg 9428576 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 28 July 2003 Skąd: W-wa ![]() |
Ja dziś wieczorem (ok. 21:30, Czerniakowska, światła pod Mostem Siekierkowskim) zostałem ostro skilowany przez czarnego Saaba 93
(tego starszego, prawdopodobnie 2.0t). Jechałem 520-stką mojej dziewczyny No cóż, turbo i sporo większy moment... Pozdrawiam pana z Saaba -------------------- Amigo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 29 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Mancer":dqw3olis) CYTAT("mario q.":dqw3olis) Czesc Mancerek! Coz za spotkanie! Nie ruszalem ostro, bo jeszcze nie przeprowadzilem remontu dyfra! Kurcze a wiesz, ze pomyslalem o Tobie, bo Masters opowiadal ostatnio o twojej Octavce, ze jest w takim zielonym kolorze! Ale zwatpilem w moje zamysly, bo octa tak spokojnie ruszyla.... Pozdrwiam i do zobaczenia nastepnym razem.... Heh. Ja tez pomyslalem o tobie, ale zwatpilem jak zobaczylem naklejki i dalem sie nabrac. Jakbym zobaczyl 2.8Q, to bylbym przygotowany. Nastepnym razem napewno nie dam sie tak zaskoczyc . Do nastepnego razu . He, he... To i ja bede wiedzial nastepnym razem, ze ta octavka obok mnie to pedzona turbo niczym od jelcza!!! Przyznam szczerze, ze niepozorna ta twoja czeszka! [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Ale jak zdazylem chyba dojrzec to masz tam pod znaczkiem OCTAVIA - 20V Turbo???? [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] Czy nie lepiej by bylo go zamienic na moze jakies 1.6????? [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] Pozdrawiam... -------------------- RS4 powered by MT&Sportmile 3070/6046szt. :D
Do zobaczenia Jasięty, do zobaczenia....................... ['] |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 18 December 2002 ![]() |
CYTAT("mario q.":157ydkl2) Ale jak zdazylem chyba dojrzec to masz tam pod znaczkiem OCTAVIA - 20V Turbo???? Wzrok masz bardzo dobry. Narazie jeszcze mam taka plakietke . CYTAT("mario q.":157ydkl2) Czy nie lepiej by bylo go zamienic na moze jakies 1.6????? Ostatnio wszyscy mi to proponuja.. na 1,6 , albo nawet 1,4 Ew. jeszcze SDI . Ale nie zamierzam - poprostu nie bawi mnie to i nie bardzo widze sens. Jak juz uporam sie z cala mechanika, to pomysle troche o stylingu i wtedy napewno zdejme wszystkie znaczki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: Wieś z tramwajem ![]() |
CYTAT("Mancer":309bcq6u) Ostatnio wszyscy mi to proponuja.. na 1,6 , albo nawet 1,4 Ew. jeszcze SDI . Ale nie zamierzam - poprostu nie bawi mnie to i nie bardzo widze sens.
Eee tam ja niedługo wymienię w mojej Fabce NX znaczek na 1.0 to panowie w 1.6 (oprocz Japońców ) będą mieli na twarzach -------------------- Coupe 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 06 July 2003 Skąd: Lux/Wawa ![]() |
CYTAT("Dudi":2go02gkv) CYTAT("Mancer":2go02gkv) Ostatnio wszyscy mi to proponuja.. na 1,6 , albo nawet 1,4 Ew. jeszcze SDI . Ale nie zamierzam - poprostu nie bawi mnie to i nie bardzo widze sens. Eee tam ja niedługo wymienię w mojej Fabce NX znaczek na 1.0 to panowie w 1.6 (oprocz Japońców ) będą mieli na twarzach Albo beda mieli na twarzach. W sumie nie tylko neofici jezdza drogami i duzo ludzi sie kapuje w te rzeczy. Najwyzej nabierzesz 10 latka pasazera obserwujacego twoj odjazd pozdr -------------------- Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Powracając do mojego kill'a na nowym merolu SL.
Był to SL 55 AMG (500KM) - na 100%, wiem bo mój kolega z wyścigów motocyklowych przyjechał takim na ostatnią niedzielną eliminację MP - piękny samochód - zrobił na mnie ogromne wrażenie. Mój kumpel nie jest jednak z niego zadowolony, mówi, że trzeba mieć worek pieniędzy aby tym jeździć bo pali mu średnio 30l. Co do jego osiągów - nie powaliły mnie na kolana. Tak jak Tedi określił - "55 AMG przyspiesza jak sportowy samochód a Supra jak sportowy motocykl" -------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
brawo brawo!!!!!to mi sie poodba,bo nie lubie mercedesow!!!supry tez nie lubie ale dobrze ze dales mu rade!!!!chcialbym byc pasazerem w twoim samochodzie...a tak na marginesie to Twoja supra bys sie nie poscigal na moich drogach , chyba ze bys ryzykowal utrata zderzaka!!ale ogolnie to gratulacje dla ciebie!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
CYTAT("Sql":li5nooly) Wiesz... mnie tez sie zdarza jezdzic SLem... czasami i u mnie na bank nie mozna tego robic w trakcie jazdy...
W-ile? -------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Juz Wawa ![]() |
No a ja zostalem zkillowany przez jakiegos okulara coupe. Szkoda ze tak pozno zauwazylem znaczek Lorinser to bym nie startowal
-------------------- Mazda RX-8 Rotary Velvet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
CYTAT("Mr_Root":30u5gij7) No a ja zostalem zkillowany przez jakiegos okulara coupe. Szkoda ze tak pozno zauwazylem znaczek Lorinser to bym nie startowal
eeee nie taki Lorinser straszny jak go malują, Elberoth objechał na moich oczach S-ke Lorinsera jak chciał. standardowe 1,8T z dobrym kierownikiem go objeżdzało bo to był Lorinser 3,2 litra ledwo jeździ -------------------- ///M
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("hwojtek":1mk10woy) CYTAT("Sql":1mk10woy) Wiesz... mnie tez sie zdarza jezdzic SLem... czasami i u mnie na bank nie mozna tego robic w trakcie jazdy... W-ile? hmm to z jakiegos narzecza? mozesz rozwinac? -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
Mercedesy osobowe oznaczane są kodami rozpoczynającymi się na W... W123 to "beczka", W126 to S-Klasse 1981-1989, W140 to S-Klasse w wydaniu luksusowej wersji czołgu Leopard czyli "locha", W210 to poprzednia E-Klasse, W220 to obecna S-Klasse, W230 to obecny SL (wlasciwie to R230, bo "Roadster") - więc który?
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: Natolin ![]() |
Z tego co wiem, to najbliższea rodzina sql - bodajże mama ma SL500 najnowszego a więc W230.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
aaaaaaa to o to Ci chodzi!!!!
no pewnie ze R230... to chyba oczywiste jesli mowimy o dachu "Vario" czyli twardym jak sam go nazwales... -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
Pierwszy jaki był w Polsce czarny (democar DCA z W-wy) otwierał i zamykał w czasie jazdy. Być może kwestia nieseryjności.
-------------------- Wojtek
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 30 October 2002 Skąd: Lublin ![]() |
to jest wlasnie ten pierwszy...
Pozdrawiam Marek |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 28 July 2003 Skąd: W-wa ![]() |
Jak już w temacie Mercedesów to dziś wieczorem jechałem z kumplem S-Klasą 400 CDI Wałem Miedzeszyńskim. Niestety nie daliśmy rady czarnej Imprezie (chyba z oczywistych powodów...)
Pozdrowienia -------------------- Amigo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 09:12 |