![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja tez sie odwaze opisac moja dzisiajsze przygode
Choc autko ktorym woze tylek nie nalezy do scigaczy - czasem cos sie uda wciagnac... wtedy na prawde poprawia mi sie humor i wybaczam mu kilka usterek ktore na codzien mnie wyprowadzaja z rownowagi czas: dzis kolo 20:30 miejsce: powazkowska (na odcinku od trasy AK do Jana Pawla) moje auto: Octavia 1.6 8v katalogowo 101KM przeciwnik: Octavia zgnilozielona (jak sie pozniej okazalo 1.9TDI 90KM) Na tym odcinku zalapalismy dokladnie wszystkie (czyli 3) czerwone swiatla tak wiec jazda byla tak od 0 do 100-130 km/h. rezulutat: 3:0 dla mnie Na ostatnich 4 swiatlach koles opuszcza szybke i pyta sie "jaki silnik?" (nie mam z tylu oznaczen) ... potem wymienilismy pozdrowienia i on pojechal w strone ronda babka a ja w strone Pl Zawiszy. Moje przemyslenia: Od poczatku widzialem ze to TDI wiec obawialem sie ze nic z tego nie wyjdzie... a jednak sie udalo... mysle ze gdyby nie te swialta to mialbym klopot ... z rolowanego tez bym dostal w dupsko bo TDI wiekszy moment posiada |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
CYTAT("MACH":9sxr4oob) Moje przemyslenia: Od poczatku widzialem ze to TDI wiec obawialem sie ze nic z tego nie wyjdzie... a jednak sie udalo... mysle ze gdyby nie te swialta to mialbym klopot
... z rolowanego tez bym dostal w dupsko bo TDI wiekszy moment posiada Nie dostałbyś nawet z rolowanego od 90'tki.Co z tego ze ma wyskoim moment skoro jest on przy 2000 obr. a powyżej już tylko gwałtownie spada Jak chcesz możemy się umówić któregoś wieczoru na konfrontację -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Piotrus":1km7bvxt) Jak chcesz możemy się umówić któregoś wieczoru na konfrontację
hmmm a czy Ty przypadkiem nie masz czipa ? Jesli tak to to chyba nie mam szansy Bardzo chetnie mozemy umowiec sie na pojedynek ...a przy okazji sie pozanc w razie czego proponuje priv |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 07 November 2002 Skąd: Skierniewice ![]() |
to ja tez sie dolacze , mam tego wiele bo bardzo lubie sie scigac po ulicy jak jest duzy ruch (wiem wiem wariat zemnie) i kiedys jeszcze moim gluwnym mottem bylo NO RISK!!! NO FUN!!!
mialem czrnom meganke 2.0 po tuningu w ELLI miala cos pod 200 KM i byla bardzo lekka , i wielki bialy napis na masce NO RISK NO FUN staje na swiatlach i podjezdza jakis dresik w golfie 2.9 VR6 odsuwa szybke i domnie " co jeden szesc " a ja "taaaa niestety" no i zielone 1 -idziemy rowno 2 - wysuwam sie o maske 3 - juz o calom dlugosc go walnolem i jak zapiolem 4 to biedny gdzies sie tam z tylu zgubil (potem poznalem tego goscia i byl mocno zdziwiony ze go 1.6 tak objechalo) -------------------- max wrak ...
|
|
|
![]()
|
|
a najlepiej kiedys sam sie zdziwilem
jezdzilem z kumplami na taki pas startowy co jest niedaleko mnie ja megankom a oni motorami . Jade za jednym kumplem on HONDOM 600 nagle odowraca sie (glupi usmieszek) nachyla sie i buta (jechalsmy ze 130 km/h pamietam jak dzis) no to ja 3 i dawaj zanim , troszke mi ucieka , 170 km/h zapinam 4 juz widze ze mi nieodchodzi zaczynam powoli do niego dojezdzac , 215 km/h i 5 , i tak pzy 230 km/h go tak powooooli wypzedzam no i nastempny kills na liscie zaliczony(nastepny mocno zdziwiony) no ale koles wazyl ze 120 kg wiec motor byl dosc obciazony -------------------- max wrak ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Moze bylo jakies nie ten tego?
Ja wczoraj killnalem na malym streetracingu w Radomiu dwa razy Volvo 850 2.3 i raz Alfe 145 (chyba, nie znam sie na tych alfowych numerach zbytnio) 1.6 TS 120PS, a raz od niej dostalem, bo spoznilem start -------------------- Jasiek
Ibiza powered by VTG & Diagtronik 181 PS/403Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Juz Wawa ![]() |
Wczoraj wieczorem na podwarszawskiej trasie Grodzisk-Wawa wyjechalem w Otrebusach a za mna Honda S2000. Wiedzac ze nie bede mial szans dalem sie wyprzedzic ale usiadlem jej na ogonek. Do zjadu na Komorow jechalismy rowniutko ale tam przykleil sie nam jeszcze jakis Golf II z pojedynczymi swiatlami ala "bad look". W sumie bylo milo do momentu gdy nagle koles z Golfa, na ograniczeniu 40 zaczal nas wyprzedzac obydwu plus jeszcze kogos przed nami. Mozna by bylo machac na to reka ale z przeciwka jechala dosyc szybko Toyota Camry. Gosc z Golfa zmiescil sie na grubosc lakieru zas Camry musiala ostro hamowac do zera zjezdzajac prawie na pobocze gdzie bylo od groma drzew. Wszystko wygladalo bardzo przerazajaco bo i my i Camry musielismy "dac po hamulach". Od wypadku czolowego dzielilo obydwa samochody ulamki sekund.
Ja rozumiem zabawa ale jezeli ktos zna wlasciciela tego czarnego, obnizanego, "zlego" golfa (rejestracja bodajze z Pruszkowa) to niech mu powie ze jest kretynem, debilem, nietrybem i baranem jakich malo. Mozna sie scigac dla zabawy ale trzeba to robic z glowa. On niestety ta dynie co ma na karku ma pusta i sie dziwie ze echo z niej go jeszcze nie zabilo. -------------------- Mazda RX-8 Rotary Velvet
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 21 November 2002 Skąd: Polska ![]() |
CYTAT("spaun":12a9zsau) a najlepiej kiedys sam sie zdziwilem
jezdzilem z kumplami na taki pas startowy co jest niedaleko mnie ja megankom a oni motorami . Jade za jednym kumplem on HONDOM 600 nagle odowraca sie (glupi usmieszek) nachyla sie i buta (jechalsmy ze 130 km/h pamietam jak dzis) no to ja 3 i dawaj zanim , troszke mi ucieka , 170 km/h zapinam 4 juz widze ze mi nieodchodzi zaczynam powoli do niego dojezdzac , 215 km/h i 5 , i tak pzy 230 km/h go tak powooooli wypzedzam no i nastempny kills na liscie zaliczony(nastepny mocno zdziwiony) no ale koles wazyl ze 120 kg wiec motor byl dosc obciazony Nie do konca masz racje, 600 tka przy 190-200 "puchnie" juz, to sa motory do ostrej jazdy ale po miescie - szybkiego przyspieszania do 100-140. Potem pojemnosc daje o sobie znac. Dlatego tez przy 200 taka jak opisujesz meganka dawales sobie rade -------------------- ---------- Temple of VTEC -----------
|
|
|
![]()
|
|
nieno racja ale zawsze to motor nie
ale meganka naprawde niezle chodzila kiedys wciagnolem audi S4 w budzie 100 (2.3 V5 turbo) ze startu troche mi ucieklo bo mialo 4x4 ale potem dotej pory bym jej niespzedal gdyby nie skszynie biegow , standardowo jedna na tydzien -------------------- max wrak ...
|
|
|
![]()
|
|
widzisz MR.Root... ja tego gościa też parę razy trafiłem na tej drodze....
mnie kiedyś chciał wyprzedzać na tym łuku przed Helenówkiem.... kretyn niesamowity... na trzeciego to u niego normalka... |
|
|
![]()
|
|
znam takich gosci , jak wiedzom ze niemajom szans w normalnym wyscigu po ulicy ani na prostej , ani wogule np. z tobom keyser to prubujom roznych sztuczek np. laduja sie na chama na tzeciego , wypzedzania na zakretach i wogule
-------------------- max wrak ...
|
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
Passat syncro 1.9 TDi 110@~140 oettinger kolegi simona - killim przy pomocy moich jeszcze nie zawirusowanych 130 ps
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Oooo, niespodzianka
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 19 November 2002 Skąd: W-wa ![]() |
inna liga ale....
Seicento Sporting 1.1 po lekkim tuningu Yaris'em 1.0 potem podjal kolejna probe na fajnej trasie wilanow-konstancin wymiekl przy 140..... |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Poznań ![]() |
jak jeżdze autkiem to raczej sie nie ścigam no ale czasem sie zdarzy pacjent którego mogłbym porobić moją padaką, pamiętam że skręciłem focus 1,6 ,bravo 1,6 i vectre A 1.8 ,raczej staram sie wybierać auta które maja ok.100KM czasem zdarzy sie wpadka ale szybko o tym zapominam .Podobnie jest jak jeżdze na motorze,raczej staram nieścigać ale siłą rzeczy zawsze jestem pierwszy..
-------------------- _http://www.u-lotka.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
CYTAT("roos":3evd4xll) Oooo, niespodzianka
Taa, tylko Simon jechał w 2 osoby i z zakupami w bagażniku -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 19 November 2002 Skąd: W-wa ![]() |
CYTAT("majlo":1ckeampv) sie ma wszystkim:)
s2000 o rejestracji wodolot Zapros go kiedys w pene miejsce to popatrzymy na niego w akcji:-) |
|
|
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Piotrus":31tfgrss) CYTAT("roos":31tfgrss) Oooo, niespodzianka Taa, tylko Simon jechał w 2 osoby i z zakupami w bagażniku Ja mam natomiast brudny filtr powietrza i lekko zwalona przeplywke Kazde wytlumaczenie jest dobre IMHO Kill to kill |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Tlumaczenia sa DD.
Przegrana to przegrana, ja sie nigdy nie tlumacze |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 October 2002 ![]() |
Jasne że kill to kill - na forum tdi od razu to napisałem - nie zmienia to jednak faktu że jak startniemy w Rudnikach na poważnie to shafter musi zchipować swoje autko bo jak nie to dostanie baty że aż miło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 09:03 |