![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 18 December 2002 ![]() |
CYTAT("Torsen":84kvosqy) Jade na autostradzie i mija mnie czerwony Leon Cupra, ospojlerowany fabrycznie, calkiem ladny. Jechalem z 140 na 3-pasmowce a minol mnie pewnie ponad 200. Mysle, dojde go i zobaczymy jak leci dalej... po 2 minutach zaczynam byc calkiem blisko, 230kmh i za 500 metrow autostrada zaczynala sie wspinac, calkiem ostro, przez jakis kilometr. Na tyle ostro ze zrobili 4 pas dla TIRow ktore nie daja rady jechac 120.. Wiec ja wciaz 230, mam jeszcze zapas a patrze ze tamten zwalnia.. tak do 200paru i zachowuje ta predkosc - zostal skilowany przez podjazd , wyprzedzilem go bez przyspieszania , jak tylko sie wspinaczka skonczyla znowu szybciej polecial.
Moral taki, ze tam gdzie dwuch sie bije (Leon z podjazdem), tam M3 kozysta Ja tez nawet na autostradzie zawsze zwalniam conajmniej do "bezpiecznych" 200 przy podjezdzie Bynajmniej nie z powodu braku mocy . Tak mi instynkt nakazuje, bo niewiadomo czy zaraz za wzniesieniem nie bedzie stal rozkraczony poldek, albo siakis maluch telepal sie 50km/h. A tak wogole to mi strasznie smaku na robiles, bo juz prawie od 2 tyg. nie siedzialem za sterami swojego zloma i juz nie moge sie doczekac, kedy bede mogl sie troche "poganiac" [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 09 January 2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
przyznam sie ze mnie tez juz skreca od tego ze nie moge jezdzic i nie moge sie doczekac az w koncu wyrobia mi nowe prawko.poki co woze sie z kumplem xsara 1.4 seria, dzis nawet skillowalismy goraca brunetke w tigrze.ale ona miala piekne... oczy .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 06 July 2003 Skąd: Lux/Wawa ![]() |
CYTAT("Mancer":9z60cuv2) Ja tez nawet na autostradzie zawsze zwalniam conajmniej do "bezpiecznych" 200 przy podjezdzie Bynajmniej nie z powodu braku mocy . Tak mi instynkt nakazuje, bo niewiadomo czy zaraz za wzniesieniem nie bedzie stal rozkraczony poldek, albo siakis maluch telepal sie 50km/h.
A tak wogole to mi strasznie smaku na robiles, bo juz prawie od 2 tyg. nie siedzialem za sterami swojego zloma i juz nie moge sie doczekac, kedy bede mogl sie troche "poganiac" Mysle, ze wiedzial, ze go gonilem i watpie ze zwolnil dobrowolnie Pozatym dobrze znam to miejsce i jeszcze kilka lat temu jak mialem golfa vr6 to byly podobne objawy.. ciezko bylo utrzymac wiecej jak 210-220km/h w tym miejscu 200 konnym samochodem . pozdr -------------------- Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 21 July 2003 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
a wiec skoro o drodze to mi przypomnieliscie jak niedlugo po wydaniu prawka, pojechalem do rodzinki no i jade sobie dwupasem, po prawej ciezarowka na ciezarowce, ja jade na lewym jakies 160 km/h wzniesienie przed oczami mi sie ukazuje a tu gosc mi na lewy wpada wiec ja go zgonilem ( gosc mial bodajze, astre II combi ) on zjechal, wiec ja juz an podjezdzie i przez jakis czas auto trzymalo to 160, ale juz po chwili spadalo do momentu okolo 140 i w tym momencie jak grom z nieba ukazala mi sie w lusterku astra z wlaczanym lewym migaczam niestety musialem pokornie ustapic
-------------------- I'm trav'ling at the speed of light.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 15 January 2003 Skąd: Lodz ![]() |
Octavia vs srebrna Primera na ekspresowej do Bielska-Bialej 0-1 dla mundurowych (uwiezycie ze maja tam srebrna Primere z kamera )
-------------------- MV6 by ZasTec 6,1s 0-100km/h
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("KlodiOctavia":3ezvy4ru) Octavia vs srebrna Primera na ekspresowej do Bielska-Bialej 0-1 dla mundurowych (uwiezycie ze maja tam srebrna Primere z kamera )
Wieze bo widzialem, no i w samym bielsku jezdzi tez machoniowe mondeo z 1998 roku o rejestracji KBL 132X i tez ma kamerke. Uwazajcie na takich tajniakow, bo czasem potrafia wlepic mandat na 20 punktow i potem trzeba jezdzic juz przepisowo az do bolu. sorry za o/t ale info o monde sie przyda -------------------- I'm trav'ling at the speed of light.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 30 April 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT("Mancer":2mulzuak) CYTAT("Torsen":2mulzuak) Jade na autostradzie i mija mnie czerwony Leon Cupra, ospojlerowany fabrycznie, calkiem ladny. Jechalem z 140 na 3-pasmowce a minol mnie pewnie ponad 200. Mysle, dojde go i zobaczymy jak leci dalej... po 2 minutach zaczynam byc calkiem blisko, 230kmh i za 500 metrow autostrada zaczynala sie wspinac, calkiem ostro, przez jakis kilometr. Na tyle ostro ze zrobili 4 pas dla TIRow ktore nie daja rady jechac 120.. Wiec ja wciaz 230, mam jeszcze zapas a patrze ze tamten zwalnia.. tak do 200paru i zachowuje ta predkosc - zostal skilowany przez podjazd , wyprzedzilem go bez przyspieszania , jak tylko sie wspinaczka skonczyla znowu szybciej polecial. Moral taki, ze tam gdzie dwuch sie bije (Leon z podjazdem), tam M3 kozysta Ja tez nawet na autostradzie zawsze zwalniam conajmniej do "bezpiecznych" 200 przy podjezdzie Bynajmniej nie z powodu braku mocy . Tak mi instynkt nakazuje, bo niewiadomo czy zaraz za wzniesieniem nie bedzie stal rozkraczony poldek, albo siakis maluch telepal sie 50km/h. A tak wogole to mi strasznie smaku na robiles, bo juz prawie od 2 tyg. nie siedzialem za sterami swojego zloma i juz nie moge sie doczekac, kedy bede mogl sie troche "poganiac" [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] Zgadzam sie że są takie objawy ale przy tych mocach spadek prędkości o 30km/h cóż mocno zastanawiające...coprawda nie wiem jakie to wzniesienie,może jechaliście gdzieć w alpach:)pod jakiś 4 tysięcznik:) A po drugie to gdzie u nas w kraju są autostrady z takimi podjazdami że mówisz o rozkraczonych poldkach:) -------------------- _________________
Tekst ze zderzaka Mercedesa E klasse ...bez blond gwiazdy nie ma jazdy ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 April 2003 Skąd: Szczecin ![]() |
Autostrad jest wogóle u nas jak na lekarstwo.
Ze znanych mi wzniesień to:Z Kołbaskowa jadąc w strone Świnoujścia ,mniej więcej na wysokości zjazdu na Gryfino jest dość duży podjazd.Drugi to m.in. na obwodnicy trójmiejsckiej... Takich podjazdów (hamujących przynajmniej mój samochód) jest mnóstwo. I wcale nie potrzeba do tego 4 tysiecznika... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 25 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
W Gdańsku jakoś ciężko znaleźć kogoś kto ma ochotę się spróbować, ale... pare dni temu zkillowałem Golfa IV... za sterami opalony byk, stoje na światełkach i czekam, nie wiedziałem czy będzie streecik. Na zielonym kolo ostro ruszył, odskoczył na 1,5 długości, wiedziałem już co jest grane, więc I do końca, II do końca (już prowadze), III powolutku się oddalam. Wnioskuje że było to 1,6, bo nie łatwo mu odjeżdżałem (próbowaliśmy się pod górę, na Nowolipiu). Chciałem podziękować, thumb up, ale kolo olał mnie, skręcił i czym prędzej się oddalił
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 06 July 2003 Skąd: Lux/Wawa ![]() |
CYTAT Zgadzam sie że są takie objawy ale przy tych mocach spadek prędkości o 30km/h cóż mocno zastanawiające...coprawda nie wiem jakie to wzniesienie
230km/h to prawie vmax licznikowe takiego leona lub golfa vr6, bo jada po 250 lub zamykaja budzik z odrobina wiatru. Jezeli dolozysz do tego dosc mocne wzniesienie na autostradzie i przedewszystkim kilometrowej dlugosci to wszytsko staje sie normalne - nie mozesz dalej kontynuowac 230.. bo to juz i tak jest prawie max na plaskim. Zatem spadek 30km/h jest dosc naturalny. Ew moge zrobic zdjecie, wszytsko bedzie jasne pozdr -------------------- Think different, think power ! <!-- s:) --><!-- s:) -->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 13 November 2002 Skąd: Gdańsk ![]() |
Wlasnie wrocilem z malego spotu zakonczonego scigankiem. spotkalismy sie z Nevada. Pogadalismy chwile i pojechalismy sie poganiac troche. I wiem, ze dostaje od Cifa 1.4 jakies 2 - 3 dlugosci do jakichs 140km/h.
(Jedynka równo, dwójka raz równo, 3razy długośc dla Civa, trójka: 2-3dlugosci dla Civa). Mimo tego, ze przegralem było fajnie. Pozdrawiam i do zobaczenia. -------------------- Części nowe i używane do samochodów z USA - 501 98 47 37
nick Allegro = ViperUSA WWW CZESCI TK |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Otwock ![]() |
Dzisiaj zostałem skillowany przez jakieś enduro o poj. 600ccm3
Później go zacząłem dochodzić (i pewnie by wymiękł na Vmax) ale dupa zbita -------------------- Piotruś
Octavia TDI (90PS + bonusy) Suzuki GSX600F |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
a my wlasnie wszyscy zostalismy skillowani pare razy pod rzad bez problemu przez Audi RS6 na Trasie Torunskiej jak wracalismy do domu z naszego spotkania TDI..........
to auto zrobilo naprawde na mnie wrazenie !!!!! -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Matschke":u79duho1) a my wlasnie wszyscy zostalismy skillowani pare razy pod rzad bez problemu przez Audi RS6 na Trasie Torunskiej jak wracalismy do domu z naszego spotkania TDI..........
to auto zrobilo naprawde na mnie wrazenie !!!!! ja tam je skillowałem -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 15 December 2002 ![]() |
[quote="Matschke"]pare razy pod rzad quote]
Nie "pod" a "z" No ale taki RS6 to da rade pewnie i "pod rzad" ----iś libe er es zex |
|
|
![]()
|
|
Heh no i sie doczekalem, wracalem dzis z pracy kolo makro w BB i bylo pusciutko na drogach bo byla 3.30 w nocy, az tu nagle bmw m3 sie do mnie zbliza ( co stwierdzilem juz po calym zajsciu ) za kawalek jest zwezenie pod cala gorke cisnalem gdzies 160 km/h a on mi przed tym zwezeniem smignal przed maske i sie zmiescil na malej szykance ( przejezdza sie na przeciwny pas ruchu ) nie mialbym mu za zle gdyby nie fakt ze to byl :hanys" i ze po miescie mimo zmroku jechal 50 km/h cala droge az do mojeggo osiedla, co za hamstwo
-------------------- I'm trav'ling at the speed of light.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
no a ja sobie skillowalem peugota 406 ,,gosc mnie pozniej zatrzymal w miesice i spytal sie co mam pod maska bo tak go jescze nikt przy 200 km.h nie skiilowal,,,,heheh;-)))
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
az wczoraj 3 kille,,,golf 2 literki na czerwono,,jaka honda accord oraz z piekna kobieta w alfie,,no jak pieknie,zaczelo mi sie to poodbac......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 29 November 2002 Skąd: Pruszkow ![]() |
a mnie ostatnio na polczynskiej killowal kilkakrotnie RS4 srebrny na poznanskich blachach. Koles lat ok 45-50 jechal z rodzina i co swiatla to musial wszystkim pokazac ze ma RSa po jakichs 300-500 metrach wszyscy normalnie jadacy go wyprzedzali az do nastepnych swiatel gdzie sytuacja sie powtazala.
Cienki palant -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ni z now skromny kill,,,,,musialem pokazac im ze moje auto jest niezwykle no i pokazalem skillowalem tylko x5 bez zadnych napisow,panowie jechali bardzo rozesmiani gdy byli na wysokosci wyprzedzania ,no ale gdy dodalem gazu to juz im nie byleo do smiechu i pozniej nawet mnie probowali drugi raz....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 02 July 2025 - 21:48 |