![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
passat wazy okolo 1420 kg, zalezy od wersji
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 29 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzis w poludnie na kasprzaka kill--> opel senator...
Stoi na swiatalch sobie taki czarny senatorek a ja podjezdzam z prawej! I co widze!!!! Normalnie wylakierowanego na calym boku smoka ziejacego ogniem.... Zeby sobie nikt nie pomyslal, bo nie wygladalo to jak made by AvisaTuning... Zrobione mial to naprawde ladnie, widac, ze ktos posiedzial troche nad tym! Auto posiadalo chyba pakiet Imschera i duze kola chociaz nie zaladne! No i mamy zielone! Smok rusza w miare spokojnie do momentu jak nie zobaczyl, ze jade z nim rowno! Chyba sie zdenerwowal i postanowil przycisnac tak jak i ja to zrobilem! Dobrze, ze niunia okazala sie szybsza, bo ok. 200m musialem zmieniac pas na jego bo moim wlokl sie autobus! Spokojnie sie zmiescilem na tym odcinku przed niego czyli jakies 1,5 dlugosci! Potem juz go nie widzialem, bo chlopaczyna gdzies sie zawieruszyl miedzy autami..... Ale musze powiedziec, ze autko jak na takiego dziadka wygladalo spoko.... Pozdrawiam... -------------------- RS4 powered by MT&Sportmile 3070/6046szt. :D
Do zobaczenia Jasięty, do zobaczenia....................... ['] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 26 April 2003 Skąd: Konin ![]() |
CYTAT("DiTus":1imrxroj) CYTAT("Grzegscvan":1imrxroj) no nie wiem Radek czy cie punto HGT seria przegoni Mierzylismy ostatnio punto HGT i 17,50 miał najlepszy czas. Chodził identycznie jak avensis 1,8 vvti i to w trzech próbach. Moze to i czynnik kierowcy lae jak dla mnie bez rewelacji no to moze kierowca dupa... bo normalnie powinien miec cos okolo 16.23... chyba przejade sie do modlina i sprawdze btw punto hgt wazy 1078 /real/ a passat ile?? 1500?? pease... może to przez gumy bo miał chyba jakieś 16' -------------------- Czy obudziłes sie kiedys po imprezie ... w takim stanie ? Polecam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 15 January 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
>VW Passat 2003 1.9 TDI PD +box 157 Ps 369 Nm -szara perełka<
nie wiem, ja widze 157ps ,zreszta mniejsza z tym, nie ma sie co bic piane o glupiego fiata. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Wawa ![]() |
Kajman witam w klubie kilowania systemow
dzisiaj kilnolem lanosem audi 80 b3 1.8 s |
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
CYTAT("garsut":2rvzfc19) >VW Passat 2003 1.9 TDI PD +box 157 Ps 369 Nm -szara perełka<
nie wiem, ja widze 157ps ,zreszta mniejsza z tym, nie ma sie co bic piane o glupiego fiata. A moment obrotowy widzisz (2 razy większy niż w Punto), to już chyba jasne jakim parametrem samochód rozpędza się... -------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 15 January 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
ja wszystko widze, w tych butach nie wejdziesz:)
|
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
Większość ludzi patrzy na moc, ewentualnie na wagę, ale na moment już nie każdy zwraca uwagę, a to w Dieslu jest najważniejszy parametr, dzięki któremu można wiele zdziałać.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Z jednym HGT wygralem dwa razy na 400m , z drugim scigalem sie na krotszym dystansie i tez bylem pierwszy . Wiec moze faktycznie mnie nie dojdzie . Bedzie w Modlinie jakies HGT co by je wciagnac ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: z Imprezy... ![]() |
CYTAT("Radek":kat649lg) Z jednym HGT wygralem dwa razy na 400m , z drugim scigalem sie na krotszym dystansie i tez bylem pierwszy . Wiec moze faktycznie mnie nie dojdzie . Bedzie w Modlinie jakies HGT co by je wciagnac ?
19 Lipca będzie napewno jedno HGT mojego kumpla(czas na 17" kołach 16.548), teraz ma być na 14 -------------------- ----------------
Pozdrawiam Krzysiek "Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety sa dla szybkich kierowcow" C. McRae [*] --------------------- Niezależnie co zrobisz, i tak inni będą ciebie oceniać......... |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
CYTAT("Dr Red Devil":2n5h2ve1) Większość ludzi patrzy na moc, ewentualnie na wagę, ale na moment już nie każdy zwraca uwagę, a to w Dieslu jest najważniejszy parametr, dzięki któremu można wiele zdziałać.
co za bzdura... Po to jest moc, żeby właśnie nią porównywać auta... Wałkowane milion razy... Integra 170 Nm może spokojnie objechać TDI które ma 400 Nm... -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 May 2003 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("rennen":1tqohxsk) CYTAT("Dr Red Devil":1tqohxsk) Większość ludzi patrzy na moc, ewentualnie na wagę, ale na moment już nie każdy zwraca uwagę, a to w Dieslu jest najważniejszy parametr, dzięki któremu można wiele zdziałać. co za bzdura... Po to jest moc, żeby właśnie nią porównywać auta... Wałkowane milion razy... Integra 170 Nm może spokojnie objechać TDI które ma 400 Nm... Pytanie: przy jakich obrotach w dieslach jest uzyskiwany max moment? A przy jakich sie jezdzi na 400m? Z tego co sie słyszy, widzi itd to 400m sie jezdzi na mocy a nie na momencie. Poza tym TDI ma max moment przy np 2200obr/min a potem jest duzy spadek to 400m moze najwyzej sobie przejechac i tyle. Z innej beczki - wg mnie nie ma sie co epatowac maksymalnym momentem, ktory jest uzyskiwany przy malych obrotach, w streecie na kazdym biegu jedziesz prawie do odciecia, po zmianie biegu na wyzszy zaczynasz od obrotow przy ktorych moment jest mniejszy (a czasem duuuzo mniejszy jak sie popatrzy na niektore charakterystyki) od momentu maksymalnego. -------------------- Nie wychodź z siebie! (Możesz nie wrócić)
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("KrzyśBo":20i6jrco) CYTAT("rennen":20i6jrco) CYTAT("Dr Red Devil":20i6jrco) Większość ludzi patrzy na moc, ewentualnie na wagę, ale na moment już nie każdy zwraca uwagę, a to w Dieslu jest najważniejszy parametr, dzięki któremu można wiele zdziałać. co za bzdura... Po to jest moc, żeby właśnie nią porównywać auta... Wałkowane milion razy... Integra 170 Nm może spokojnie objechać TDI które ma 400 Nm... Pytanie: przy jakich obrotach w dieslach jest uzyskiwany max moment? A przy jakich sie jezdzi na 400m? Z tego co sie słyszy, widzi itd to 400m sie jezdzi na mocy a nie na momencie. Poza tym TDI ma max moment przy np 2200obr/min a potem jest duzy spadek to 400m moze najwyzej sobie przejechac i tyle. Z innej beczki - wg mnie nie ma sie co epatowac maksymalnym momentem, ktory jest uzyskiwany przy malych obrotach, w streecie na kazdym biegu jedziesz prawie do odciecia, po zmianie biegu na wyzszy zaczynasz od obrotow przy ktorych moment jest mniejszy (a czasem duuuzo mniejszy jak sie popatrzy na niektore charakterystyki) od momentu maksymalnego. I właśnie dlatego moc to wartość zależna od prędkości obrotowej silika oraz momentu obrotowego... -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("rennen":1lt5cpso) CYTAT("Dr Red Devil":1lt5cpso) Większość ludzi patrzy na moc, ewentualnie na wagę, ale na moment już nie każdy zwraca uwagę, a to w Dieslu jest najważniejszy parametr, dzięki któremu można wiele zdziałać. co za bzdura... Po to jest moc, żeby właśnie nią porównywać auta... Wałkowane milion razy... Integra 170 Nm może spokojnie objechać TDI które ma 400 Nm... Chyba coś przeoczyłeś Rennen, przeczytaj raz jeszcze uważnie i wyciągnij wnioski. Czy tam jest porównanie Integry, czy jest napisane, że moc nic nie daje, czy post odnosi się do benzyny...Jak ktoś nie wie dlaczego Punto HGT lżejsze i posiadające niewiele mniej mocy niż Pasek, dostało baty, to wyjaśnienie leży w momencie i charakterystyce przebiegu, więc nie rozciągaj tego na cały świat "mocy". Pozdrawiam... -------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Dr Red Devil":3med0khj) wyjaśnienie leży w momencie i charakterystyce przebiegu
Dobra dajmy spokój... mogła to równie dobrze być wina kierowcy, może to był słaby egzemplarz seryjnego punto... Zresztą zostawmy to w spokoju , takich tematów już było dużo (moc VS moment) -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
kurcze, ale zasmiecacie topik !!!!!!
Yasieq, wytnij te posty.......... -------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Juz Wawa ![]() |
Wracajac do domu stanalem na swiatlach obok nowej Hondy Legend. Zielone wiec ja delikatnie ale widzialem ze gosc raczej chce sie scignac. Wiec na nastepnyn swiatlach wystartowalem juz nie z 2 ale z 4 tys obrotow. Jak milo pobic ponad dwustukonne, 3 litrowe V6 moim malym silniczkiem 1.9 Kill zaliczony. Zapomnialem dodac... jechalem bez nitro
-------------------- Mazda RX-8 Rotary Velvet
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 17 April 2003 Skąd: Warszawa-Ursynów ![]() |
Nie wiem jakim sposobem ale w 3 osoby objechany pan w Lancii Kappie 2.4 na Puławskiej.Na trojce on z przodu, dumnie zjechal na moj pas,na 4 objechany prawym pasem,potem hebel bo slisko i slabe opony
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 20 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Krzysiek_WAWA":3hcpemo0) CYTAT("Radek":3hcpemo0) Z jednym HGT wygralem dwa razy na 400m , z drugim scigalem sie na krotszym dystansie i tez bylem pierwszy . Wiec moze faktycznie mnie nie dojdzie . Bedzie w Modlinie jakies HGT co by je wciagnac ? 19 Lipca będzie napewno jedno HGT mojego kumpla(czas na 17" kołach 16.548), teraz ma być na 14 Mowisz o czasie ET+RT ? Fiu fiu ........ A teraz nie bedzie ? 28.06 ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 01 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
witka,
Dzisiaj i wczoraj pare killów Accord Type R, Ibiza 2.0 Cupra, Golf III GTi, Punto Sporting, Mercedes CLK, troszke trza sie bylo najeździć, ale efekt jazdy był |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 15 July 2025 - 14:30 |