![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Panowie strasznie wyplowialy mi plastiki na nadkolach. Wszystkie 4. Czarny plastik, struktura delikatna. Klamki tyl,trojkaciki lusterek glebokie, czarne, kratki wszystkie ladne czarne, a te nadkola maja okropny siwy odcien, jakiego srodka uzyc aby zlapalo gleboki czarny kolor? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
K@rol - robiłem wszystkie plastiki w Astrze 2 - delikatnie opalarką. Przyciemnione z 2-3 lata temu i nadal wyglądają bardzo dobrze. Efekt po zastosowaniu środku jest tymczasowy choć bardzo fajny. Opalarka to efekt na znacznie dłużej.
|
|
|
![]()
|
|
Jak opalarka? Moglbys napisac co i jak?
![]() Ew. mysle czy tego w kolor auta nie prysnac... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
A tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje Panowie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Zgadza się, też przez lata różnymi chemikaliami i czernidłami walczyłem, z wypłowiałym , czarnym kiedyś plastikiem - efekt na mniej lub bardziej krótko.
Dopiero opalarka dała trwały efekt. Tylko uważać trzeba żeby nie przesadzić . I wcześniej czysty bo się piach / brud "wtopi" w plastik. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
I jeszcze polecę sprawdzenie jak dużo trzeba podgrzewać - różne plastiki różnie reagują. Tak szybko jak na filmiku to mi nigdy nie szło ;p Przykładowo oryginalne plastiki w berlingo trzeba było strasznie długo podgrzewać, by widać było efekt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Planuje odświeżyc na przed wiosną trochę lakier (całkowicie ręcznie). Lakier ogolnie nie jest zniszczony tylko denerwuja mnie swirle i chciałbym sie ich w jakimś stopniu pozbyć. Wiadomo ze ręczna robota to nie to samo co maszyna czy profesionalny detailing ale na takie rzeczy przyjdzie czas poźniej kiedy ogarne zarysowane/uszkodzone drzwi. Dlatego chciałbym zapytac czy taki "zestaw" będzie dobry na odswieżenie lakieru:
1. meguiars SwirLX 2. meguiars Deep Crystal Polish 3. I wosk do jasnych lakierów np: Soft99 - The King Of Gloss - White & Pearl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 August 2009 Skąd: Wlkp. ![]() |
Kup Meguiars Ultimate compound + ultimate polish, jedno troche usunie, drugie troche przykryje, wyciagnie glebie, a wosk moze byc ten co masz, moze byc jakikolwiek inny.
-------------------- 540i
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, tylna szyba w cabrio, mozna to spolerowac? Pasta + polerka?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kraków ![]() |
A szyba jest szybą czy to jakaś pleksi?
Jak to pierwsze, czyli prawdziwa szyba to łatwo nie będzie. Jak to z szybami. Zwykła pasta polerska i gąbkami nie ruszysz. Szyby poleruje się tlenkiem ceru rozrabianym w formę pasty z wodą. Do polerowania używa się dysku filcowego i najlepiej maszyny rotacyjnej. Jak pleksi to zwykle pasty i gąbki polerskie i jazda :-) -------------------- Pozdrawiam
Mav |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 24 December 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 28 September 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, jaki środek polecacie do czyszczenia emblematów chromowanych zewnętrznych (chodzi o ten osad wokół znaczków na samochodzie)?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Pasty firmy Autosol.
|
|
|
![]()
|
|
Źle się wyraziłem, chodzi mi osad na lakierze na granicy z emblematem, nie o sam znaczek.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 November 2010 Skąd: Klimontów/Kraków ![]() |
Co to za osad?
Generalnie masz osobno środki do : Asfaltów Klejów i owadów Pyłów metalowych W zależności co to za brud używasz odpowiedniego. Można też APC ( All Purpous Cleaner) użyć i pędzlem wypracować jeśli to lekkie zabrudzenie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 13:46 |