![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
https://www.facebook.com/kosmetykaauta/phot...e=1&theater
Dla mnie to jest wystarczający dowód na ich profesjonalizm. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kraków ![]() |
Według mnie to nie jest żaden dowód na profesjonalizm tylko kilka zdjęć zrobionych z dobrego kąta. Przy pracy nad lakierem jedyne zdjęcia jakie mają sens aby pokazać różnicę są robione pod bardzo mocnym źródłem światła (latarka/lampka do inspekcji lakieru lub metahalogen) a nie pod jarzeniówką... Tyle.
Co do płynu do mycia naczyń&kremu nivea do pielęgnacji skóry to można tylko powiedzieć, że nie ma to zupełnie nic wspólnego z prawidłową dbałością o tapicerkę skórzaną. Nie neguje, że tapicerka mogła po takim zabiegu wyglądać lepiej bo faktycznie mogła. Ale polecając taki zestaw firma wykazała się totalną ignorancją w kwesti doboru preparatów z odpowiednim ph. Skóra jest materiałem naturalnym i taka "pielęgnacja" szybko skończy się rozciąganiem skóry (będą powstawały fałdy) i będzie bardzie podatna na uszkodzenia mechaniczne, bo nie jest w żaden sposób zabezpieczona. -------------------- Pozdrawiam
Mav |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 16 May 2004 Skąd: waw ![]() |
co do skór to kupcie sobie color lock'a + specjalna szczotka do czyszczenia i tyle.krem nivea i szczotka do rąk to jakiś słaby k..wa żart! po plaku też są efekty ![]() +1 -------------------- e90 330ix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
W jakimś temacie (chyba nie w tym?) polecaliście dobrą szczotkę do mycia felg, jednak do ogarnięcia wyłącznie w UK ? A jest coś obecnie w naszych sklepach (najlepiej internetowych/Allegro) godne polecenia, czym dobrze się umyje każdy rodzaj (lub chociaż większość) felgi?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Kupiłem colorlocka i o ile w 206 na skórze nic sie nie stało ( nie wyglądała też dużo lepiej), w clio sport była róznica ( mocno zniszczona skóra) o tyle ojcu w GLK zniszczyłem w 1 miejscu skóre... Poszła farba ;/
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
W jakimś temacie (chyba nie w tym?) polecaliście dobrą szczotkę do mycia felg, jednak do ogarnięcia wyłącznie w UK ? A jest coś obecnie w naszych sklepach (najlepiej internetowych/Allegro) godne polecenia, czym dobrze się umyje każdy rodzaj (lub chociaż większość) felgi? WheelWoolies chyba,są już dostępne w PL,wcześniej tylko USA ![]() Tylko od razu mówię,to nie są szczotki na dziady,a do zadbanych felg ![]() -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kraków ![]() |
W jakimś temacie (chyba nie w tym?) polecaliście dobrą szczotkę do mycia felg, jednak do ogarnięcia wyłącznie w UK ? A jest coś obecnie w naszych sklepach (najlepiej internetowych/Allegro) godne polecenia, czym dobrze się umyje każdy rodzaj (lub chociaż większość) felgi? Jeśli masz ładne i zadbane felgi, potrzebujesz szczotek stricte do detailingu to tylko Wheel Woolies- można kupić w Polsce, jako tańszy zamiennik można użyc Carbon Collective Wheel Wands. Ale mimo wszystko polecam oryginał ![]() Jeślin felgi są mocno zabrudzone to polecam kupić szczotkę lub szczotki firmy Daytona, np. Speed Master Pro Wheel Brush lub którąś z serii EZ Detail Brush. Kupiłem colorlocka i o ile w 206 na skórze nic sie nie stało ( nie wyglądała też dużo lepiej), w clio sport była róznica ( mocno zniszczona skóra) o tyle ojcu w GLK zniszczyłem w 1 miejscu skóre... Poszła farba ;/ A jesteś pewien, że skóra w GLK nie była wcześniej naprawiana? Bo mam w arsenale mocniejsze szczoteczki i preparaty od Colourlocka i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby "fabryczną" skórę uszkodzić. Natomiast nie raz coś się działo na fragmentach nieumiejętnie naprawianych. -------------------- Pozdrawiam
Mav |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2008 Skąd: warszawa ![]() |
Nie musi być wcześniej naprawiana. Wystarczy, że ktoś mył wcześniej skórę mocnym środkiem i naruszył wykończenie skóry (lakier bezbarwny).
Najcześciej zdarza się, że handlarze przed sprzedażą myją środkami przeznaczonymi do mycia nadwozia/silników, bo brud ładnie schodzi. Owszem schodzi, ale razem z wykończeniem skóry, co od razu nie widać. Kolejny właściciel jak ma pecha, to przy następnym czyszczeniu delikatnym środkiem przeznaczonym do czyszczenia skór będzie zdziwiony, że farba schodzi. Jeśli lakier nie jest uszkodzony, to Colourlock Strong, który jest na bazie wody i ma pH niewiele wyższe od neutralnego, nie ma prawa zmyć farby. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 14 November 2007 ![]() |
do felg używam daytona brush. bardzo dobrze wchodzi w szczeliny. czasami jest za ciasno, ale generalnie robi robotę. do mycia opon i powierzchni czołowej felg używam szczotki do nadkoli. ma wystarczająco miękkie włosie żeby nie rysować.
-------------------- s2
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Jeśli lakier nie jest uszkodzony, to Colourlock Strong, który jest na bazie wody i ma pH niewiele wyższe od neutralnego, nie ma prawa zmyć farby. pH 10 to nie 7 ![]() Nie ma co ukrywać,ale strong to nie jest środek do bieżącej pielęgnacji,a odszczurzania ![]() -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 18 August 2008 Skąd: warszawa ![]() |
A konkretnie to ph 9-9,5.
Zdecydowanie do bieżącej pielęgnacji jest Soft Clean. Jest bardziej wodnisty, latwiej się nim pracuje i nie zostawia osadu jak zaschnie w szczelinach. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 12 November 2013 Skąd: ldz ![]() |
Witajcie,
od razu uprzedzam, że mogą pojawić się głupie pytania, więc nerwowi skrollować dalej ![]() Aktywna piana : nie wiem. Ale tutaj chyba aż tak bardzo istotne to nie jest ? Co do szamponu : Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner bądź Ultimate Wash & Wax 16oz <- z czego ten miałem i byłem bardzo zadowolony. Rękawica : Microfiber Wash Mitt Meguiar's Glinka : tutaj tylko czytałem, że warto użyć przed woskiem, ale nie wiem na czym to polega i jakie produkty są dobre, więc prosiłbym o poradę. Aplikator do wosku : Soft Foam Applicator Pad Meguiar's Wosk : tutaj też nie mam zielonego pojęcia, tyle jest produktów że nie wiem na co się zdecydować. Kolor to carbonschwarz metallic, więc jest to właściwie czerń wpadająca w granat. Aależy mi na tym, by wosk nadawał połysk, przykrywał troszkę te swirle, co do trwałości, to nie musi się utrzymywać nie wiadomo ile, ale fajnie gdyby nie schodził po jednym myciu. Więc może tez ten gold class ? Co do kolejności to wyczytałem, że postępuje tak : Aktywna piana , spłukanie, mycie ręczne, osuszanie, coś pod wosk (pytanie co?ta glinka?), polerka mikro fibrą, aplikacja wosku, kolejna polerka. Z góry dzięki , jeśli ktoś pomoże ! ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Aktywna piana - dobrze by nie była typowo przemysłowa a taka, która jest dedykowana do lakierów z powłoką (najmniej wchodzi w reakcję z woskami/kwarcami etc.). Jak przejdę do garażu i nie zapomnę to zczytam jaką mi polecili.
Przed woskiem odwrotnie - możesz dość mocną pianą go przelecieć, Np. Tenzi (tylko roztwór delikatny zrobić ![]() Wosk - na początek wystarczy Ci standard Collinite 476s. Fajnie wcześniej zaaplikować AUTOGLYM SRP (procedura taka sama jak wosk - nanieść, wysycha, polerować). Na swirle nie licz, że pomogą środki - bez mechanicznej korekty ciężko je maskować. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 July 2014 Skąd: LOP ![]() |
Aktywna piana moim zdaniem najlepsza to Magifoam.
-------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 27 November 2005 ![]() |
to po kolei
Aktywna piana : masz tylko zruszyc nia brud. sprawdzi sie tenzi. jak chcesz grubiej to maigoam albo troszke taniej od magi time to shine. fajna. Co do szamponu : uzywaj ten co lubisz. szmpon ma dawac fajny poslizg i dobrze domywac. jest tego od groma ale jak lubisz megsa to go uzywaj. Rękawica : megs niezly ale lepszy moim zdaniem gtechniq. lub jakis welniak jak car pro. Glinka : masz nia usunac mikroosady z porow lakieru. jezeli nigdy nie glinkowales auta to polecam. teraz furore robi ADBL Clay Sponge. trwalsza i przyjem,niejsza w pracy niz zwykle glinki. Aplikator do wosku : tu polece Mothersa, najfajniejsze aplikatory do wosku. Wosk : colinite jest niezlym pomyslem. ale najfajniej zwlaszcza na zime wyjdzie ci teraz soft 99 fusso. mega trwalosc i look lepszy niz po coli. woski z meguiars w ogole mnei nie porywaja i nie maja co szukac jezeli chodzi o zywotnosc w porownaniu do wymienionych wyzej. chociaz widze ze mocno na megsa jestes nakierowany ![]() Aktywna piana , spłukanie, mycie ręczne, osuszanie, coś pod wosk (CLEANER), polerka mikro fibrą, aplikacja wosku, kolejna polerka. mniej wiecej tak to idzie. przed woskiem poloz dedykowany cleaner to dluzej polezy: moze byc soft 99, moze byc prima amigo, moze byc dodo juice lime prime. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Mam pytanie do osób siedzących w temacie.
Co zastosować do boczków w siedzeniach skórzano/alkantarowych? Chodzi najbardziej o boczek lewy przy siedzeniu kierowcy, który gniecie się przy wsiadaniu i wysiadaniu i jest taki "zmęczony". |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 August 2009 Skąd: Wlkp. ![]() |
Wstaw fote jak to wygląda, bo tak ciężko cokolwiek zawyrokować.
-------------------- 540i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Witajcie, od razu uprzedzam, że mogą pojawić się głupie pytania, więc nerwowi skrollować dalej ![]() Aktywna piana : nie wiem. Ale tutaj chyba aż tak bardzo istotne to nie jest ? Co do szamponu : Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner bądź Ultimate Wash & Wax 16oz <- z czego ten miałem i byłem bardzo zadowolony. Rękawica : Microfiber Wash Mitt Meguiar's Glinka : tutaj tylko czytałem, że warto użyć przed woskiem, ale nie wiem na czym to polega i jakie produkty są dobre, więc prosiłbym o poradę. Aplikator do wosku : Soft Foam Applicator Pad Meguiar's Wosk : tutaj też nie mam zielonego pojęcia, tyle jest produktów że nie wiem na co się zdecydować. Kolor to carbonschwarz metallic, więc jest to właściwie czerń wpadająca w granat. Aależy mi na tym, by wosk nadawał połysk, przykrywał troszkę te swirle, co do trwałości, to nie musi się utrzymywać nie wiadomo ile, ale fajnie gdyby nie schodził po jednym myciu. Więc może tez ten gold class ? Co do kolejności to wyczytałem, że postępuje tak : Aktywna piana , spłukanie, mycie ręczne, osuszanie, coś pod wosk (pytanie co?ta glinka?), polerka mikro fibrą, aplikacja wosku, kolejna polerka. Z góry dzięki , jeśli ktoś pomoże ! ![]() przed nałożeniem wosku teoretycznie przydaje sie jeszcze deironizacja, są do tego płyny. A co do wosków to na ciemne i 'głebokie' kolory polecam kanapkę - politura Poorboys Black Hole i na to wosk Coolinite (do wyboru model). Robi robotę na nieskatownym lakierze ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Witajcie, od razu uprzedzam, że mogą pojawić się głupie pytania, więc nerwowi skrollować dalej ![]() Aktywna piana : nie wiem. Ale tutaj chyba aż tak bardzo istotne to nie jest ? Co do szamponu : Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner bądź Ultimate Wash & Wax 16oz <- z czego ten miałem i byłem bardzo zadowolony. Rękawica : Microfiber Wash Mitt Meguiar's Glinka : tutaj tylko czytałem, że warto użyć przed woskiem, ale nie wiem na czym to polega i jakie produkty są dobre, więc prosiłbym o poradę. Aplikator do wosku : Soft Foam Applicator Pad Meguiar's Wosk : tutaj też nie mam zielonego pojęcia, tyle jest produktów że nie wiem na co się zdecydować. Kolor to carbonschwarz metallic, więc jest to właściwie czerń wpadająca w granat. Aależy mi na tym, by wosk nadawał połysk, przykrywał troszkę te swirle, co do trwałości, to nie musi się utrzymywać nie wiadomo ile, ale fajnie gdyby nie schodził po jednym myciu. Więc może tez ten gold class ? Co do kolejności to wyczytałem, że postępuje tak : Aktywna piana , spłukanie, mycie ręczne, osuszanie, coś pod wosk (pytanie co?ta glinka?), polerka mikro fibrą, aplikacja wosku, kolejna polerka. Z góry dzięki , jeśli ktoś pomoże ! ![]() przed nałożeniem wosku teoretycznie przydaje sie jeszcze deironizacja, są do tego płyny. A co do wosków to na ciemne i 'głebokie' kolory polecam kanapkę - politura Poorboys Black Hole i na to wosk Coolinite (do wyboru model). Robi robotę na nieskatownym lakierze ![]() Tutaj mój leon po samym Black Hole - żadnego PS, foto z telefonu ![]() ![]() ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Panowie strasznie wyplowialy mi plastiki na nadkolach. Wszystkie 4. Czarny plastik, struktura delikatna.
Klamki tyl,trojkaciki lusterek glebokie, czarne, kratki wszystkie ladne czarne, a te nadkola maja okropny siwy odcien, jakiego srodka uzyc aby zlapalo gleboki czarny kolor? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 15:03 |