![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
U mnie był UAZ do którego wrzuciłem 3 cylindrowego diesla perkinsa i też kilka razy trasa Wawa-Mazury, raz nawet z przyczepą. Piękne czasy. Żeby jechał trochę szybciej to wybebeszyłem oryginalne mosty i założyłem przełożenia od tarpana diesla. Moze nie racingowy potwór jak tico, ale przyjemny bieda camper był z niego. Gdybym dzisiaj miał coś takiego budować to dałbym silnik OM602 albo OM603, z tymże wtedy taki silnik kosztował 5000zł przy średnich zarobkach 1000zł, a perkinsa wyrwałem za 2 flaszki. ![]() No dużo inwencji właśnej ![]() za młodu początek lat 80-tycy ojeciec zbudował kampera na bazie Nysy z ogromną paką do której wchodziła normalnie wersalka i szafki i silnikiem 2.0D z Merola beczki któremu oczywiście zrobił remont bo miał przejechane ponad milion. Tulejowanie, owalizacja tłoków dorabianie panewek i pierścieni czyli standard remontowy w tamtych latach bo części albo nie szlo dostać albo kosztowały majątek na warunki polskie. Mocy to miało tyle to nic a jednak zjeździliśmy tym Polskę, w górach wskazówka od temperatury wody szła w górę szybciej niż ta od prędkości ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=yS1IUZVygu4
Najlepsze noty (1-,2,1-) przyczepnosci uzyskala dunlop wintersport 5. Dostrpna w 15'. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 04:33 |