![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Nie wiem jak jest w przypadku twojej ibizy i zawieszania ale często jest tak że po obniżeniu zamiast negatywu pojawia się pozytwy. Np. w moim nissanie zawieszenie gwintowane weiteca umożliwia regulacje pochylenia koła przy pomocy tzw "fasolki" która jest zamiast otworu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
ustaw np tak jak ustawiona jest jaks cupra, pewnie ma lekko inne ustawienia. dodatkowo rozważ rozbierznosc i nie przesadzaj z gleba jelsi to ma sie dobrze prowadzić
http://www.racingforum.pl/Ciekawa-modyfika...ia-t112932.html -------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 25 February 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Lekko rozbieżnie, 1 mm sumarycznie.
I by fajnie kleił w zakręcie dałbym negatyw ok. -1,5 stopnia. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 16 November 2006 Skąd: okolice ![]() |
Porszak widziałem już ten temat ale u mnie nie jest to jakieś hardcorowe obniżenie, nie wale micha po asfalcie
![]() Dlaczego piszesz "rozważ rozbieżność" ?? Są tego jakieś ujemne skutki czy po prostu od tak dobrałeś słowa ?? nevada dzięki za propozycje... Tylko co mam dokładnie powiedzieć Panu Mietkowi na stacji, że ma mi zrobić rozbieżnie 1mm sumarycznie?? Z negatywem raczej uda mi się wytłumaczyć... Teraz pytanie czy takie ustawienie jak powyżej przyniesie jakieś ujemne skutki podczas przyśpieszania np mniejsza trakcja itp ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Tak, gorsza trakcja i gorsze hamowanie, szczegolnie na mokrym/sliskim.
Ale to w sumie maly kat wiec nie demonizowal bym. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Tak, gorsza trakcja i gorsze hamowanie, szczegolnie na mokrym/sliskim. Ale to w sumie maly kat wiec nie demonizowal bym. Przy rozbieznosci auto powinno miec lepsza trakcje, bo kola sie "prostuja" pod wplywem sily napedowej i nie jada pod katem. Natomiast tak jak piszesz, hamowanie bedzie gorsze. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
0,5mm z jednego koła, 0,5mm z drugiego koła i w sumie masz 1mm
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, tak właśnie myślałem.... tylko te 0,5mm (jako wartość) na stronę wydawało mi się strasznie mało wiec chciałem się upewnić...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
No bo to jest bardzo mało, jak ma to mieć wpływ na skręcanie w aucie, które jako dupowóz lata jak szalone na gumach/sankach, to rozbieżność musi być męska.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
a tak przy okazji to te 0,5mm to gdzie mierzone bo 50' to wiadomo, ale w mm to nie czaje
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 25 July 2010 Skąd: Kraków ![]() |
Porszak, mierzysz odległośc prawej obręczy koła od lewej w połowie jej wysokości z przodu koła i z tyłu koła. Odejmujesz jesdną wartośc od drugiej i masz wynik w mm.
|
|
|
![]()
|
|
Geometria zrobiona i jest o wiele lepiej takze dzięki za porady.
Przez weekend tez troche sie pozmieniało i Ibiza aktualnie jest na sprzedaż. W sumie szkoda, bo w aucie wiele zrobiłem ale tak już chyba mam, ze kupuje naprawiam i sprzedaje oczywiście będąc w plecy ![]() Cena dość mocno promocyjna, bo zależy mi na czasie i potrzebuje $$. Zapraszam bo auto ogarnięte zostało na Tip Top. Ogłoszenie w dziale giełda. |
|
|
![]()
|
|
Sprzedany można zamknąć.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Jakich? Agresywne ustawienie na ulice to 5 mm.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 10 July 2025 - 18:50 |