![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Warszawa - AMBASADA USA - ul. Piękna 12 / Aleje Ujazdowskie Pytanie - gdzie najbliżej jest szansa zaparkować? Znajomy twierdzi, że tym rejonie nie ma szans. Może być parking płatny, abym nie bujał się pół godziny po Wawie szukając miejsca, zaś przejść z parkingu piechotą kilkaset metrów jak coś to nie problem. Jakieś propozycje? Z góry dziękuję. No ciężko tam jest ![]() Można próbować gdzieś w okolicach pl. Konstytucji, tam jest sporo miejsc (w dzień parking płatny i tak masz w centrum wszędzie). Jak chcesz gwarancję że zaparkujesz to płatny podziemny jest w Vitkacu, stamtąd masz 10-15 minut piechotą do ambasady. Ewentualnie Hala Koszyki, trochę dalej. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
Przy wiejskiej czasem można trafić miejsce, a jak nie to w razie W jest obok Sheraton z podziemnym
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 16 February 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Szybkie pytanie. Jadę w nocy. Trasa Warszawa-Zakopane. Jechać Radom Kielce czy Częstochowa Katowice? Auto lubiące dobre równe drogi. Wyjazd ok 5 rano.
-------------------- 2008 - 2014 Fiat Coupe SE 2000r
2014 - 20xx Alfa Romeo 159 SW Sport Plus 2.0 JTDm 170KM 2016 - 20XX Fiat Coupe 2.0 20V Turbo MY99 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Jak równe drogi to na pewno nie Częstochowa - Katowice
![]() ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 16 February 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzięki.
-------------------- 2008 - 2014 Fiat Coupe SE 2000r
2014 - 20xx Alfa Romeo 159 SW Sport Plus 2.0 JTDm 170KM 2016 - 20XX Fiat Coupe 2.0 20V Turbo MY99 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
5 od grudziadza rozkopane, ruch tam zawsze duzy, omijalbym. Z Bydgoszczy na pile 10 sie zawsze spoko jechało i potem 11 tez. Droga nr 25 nie jezdzilem wiec nie pomoge w tym wariancie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: WGM ![]() |
ja Jechałem A2 na Świebodzin , później S3 na szczecin i dalej na Kołobrzeg , przejechałem szybciej ok 1h-1,5 niż pokazywało googlemaps - wszystko poszło sprawnie i elegancko
wracałem koszalin, chojnice grudziąc i dostałem mandat tuż przed wjazdem na A1. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Jest pokusa pojechać na kołach do Alicante w Hiszpanii. Ktoś coś poradzi? Jakieś tematy opłat za autostrady w Niemczech, Francji oraz Hiszpanii? Pomocne jakieś urządzenia w stylu viatoll?
Jakieś normy emisji wymagane? W tych krajach byłem ostatni raz ponad 10 lat temu i może coś się od tego czasu zmieniło? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Jest pokusa pojechać na kołach do Alicante w Hiszpanii. Ktoś coś poradzi? Jakieś tematy opłat za autostrady w Niemczech, Francji oraz Hiszpanii? Pomocne jakieś urządzenia w stylu viatoll? Jakieś normy emisji wymagane? W tych krajach byłem ostatni raz ponad 10 lat temu i może coś się od tego czasu zmieniło? Jeśli Niemcy nie zmienily się od zeszłego roku to (dla osobówki): - winiet brak - naklejki eko tylko w centrach jakichś dużych miast typu Drezno, Hamburg, Monachium. Ale można przez nie przejechać nie zahaczając o te strefy. - przy robotach drogowych są często fotoradary, które pilnują czy na pewno jedziesz z ograniczeniem ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
Jest pokusa pojechać na kołach do Alicante w Hiszpanii. Ktoś coś poradzi? Jakieś tematy opłat za autostrady w Niemczech, Francji oraz Hiszpanii? Pomocne jakieś urządzenia w stylu viatoll? Jakieś normy emisji wymagane? W tych krajach byłem ostatni raz ponad 10 lat temu i może coś się od tego czasu zmieniło? Czym jedziesz? Urządzenia do opłat drogowych tylko gdy DMC >3,5T. U nazistów drogi bezpłatne, na radary apka CamSam - taki nasz Yanosik. We Francji autostrady drogie. Jak Ci się nie śpieszy to omijaj - świetne widoki. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
Francja i Hiszpania da się ominąć płatne odcinki, zwykle autostrada idzie równolegle do bezpłatnego. Zwłaszcza w Hiszpanii. Tak jak przedmówcy polecam zwykłe drogi przez Francję, piękne widoki, całkiem szybko da się wbrew pozorom przejechać. Tirem w okolicach Clermont-Ferrand przez góry wykręciłem średnią prędkość niecałe 70km/h na 200km. Ile frajdy było przy okazji
![]() Jak nie boisz się niedużo nadłożyć to pojechałbym w kierunku Genui a potem wybrzeżem: prześliczne widoki, fajne drogi. Niestety trochę płatnych odcinków, ale warto |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 November 2010 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Jak wygląda sytuacja na odcinku 7 z Warszawy do Gdańska. Są jakieś wykopy czy inne utrudnienia?
-------------------- Hokus pokus czary mary będę dmuchać ze dwa bary
Calibra 3.0 V6 TT Leon Cupra R |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Jak wygląda sytuacja na odcinku 7 z Warszawy do Gdańska. Są jakieś wykopy czy inne utrudnienia? Od Płońska do granicy mazowieckiego jeden wielki remont. -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
Wlot do Warszawy od strony Lublina - co się obecnie dzieje na DK2 w Zakręcie? Wczoraj google maps pokazywało, że jest przejezdna, dzisiaj kieruje już objazdem. Przedstawi mi ktoś obecną sytuacje? Ostatni raz tą trasą jechałem jak ekspresówka kończyła się na Garwolinie...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Wrocław -> Chorwacja/Krk. Gdzie to się teraz najlepiej tankuje po drodze (Czechy, Słowenia, Austria) ?
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
Którędy lepiej z Warszawy na południe Hiszpanii? Ostrawa-Wiedeń-Monachium, Genewa czy Wrocław, Drezno, Norymberga, Lyon?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 01 January 2019 ![]() |
Ja się spieszysz i nie masz kasy na paliwo to najkrócej jak się da. Ale jak masz czas to tylko przez Włochy, albo Trydent albo przez Szwajcarię. Środek Francji jest jak jazda przez Mazowsze, płasko, nudno i czzasami 11'C w sierpniu. A tak sorry ale Alpy są rozwalające, tak samo jak okolice Genua - Nicea. Zajedź do Eze, Monton we Francji.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
Przez Szwajcarię masz dodatkową kontrolę graniczną, winietę, drogi którymi będziesz jechał wolniej. Jak nie zależy na czasie tylko widokach to ok.
Jak chcesz najszybciej się dostać to normalnie przez Niemcy i Lyon. We Francji dość drogie autostrady, trzeba być na to gotowym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 18:43 |