![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
35 zł od Świecka do Poznania (Poznań Zachód). Alternatyw za bardzo nie ma, przejazd drogą krajową 92 będzie pewnie o godzinę dłuższy. Remontów obecnie żadnych nie ma, jeśli chodzi o wypadki to możesz sprawdzać przez aplikację Yanosik albo twitter Autostrady Wielkopolskiej. dzięki wielkie za info! |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 24 July 2003 Skąd: Szczecin/Koszalin ![]() |
Witam, może ktoś mi coś podpowie. Trasę już raczej wybrałem (niebieską), tylko kwestia opłat, ograniczeń na co szczególnie uważać, czy może w ogóle rozważyć inną drogę? ![]() Generalnie lecisz ciągle autostradą. Za odcinek Poznań- Łódź zapłacisz na bramkach. Możesz śmigać też na Frankfurt- Drezno-Wrocław, potem S8 do Łodzi, przebrnięcie przez miasto i wjedziesz na A2 do Waw, ale nie wiem, czy to nie będzie dłużej. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 16 August 2015 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzieki za podpowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Witam, może ktoś mi coś podpowie. Trasę już raczej wybrałem (niebieską), tylko kwestia opłat, ograniczeń na co szczególnie uważać, czy może w ogóle rozważyć inną drogę? ![]() Zapłacisz za odcinek Świecko-Konin (możesz to sprawdzić tutaj https://www.autostrada-a2.pl/payments) Możesz pojechać tak jak ptq napisał tylko nie wjeżdżaj do Łodzi (nie wiem dlaczego ludzie nadal tak próbują jechać ?). Na węźle Rzgów (S8->A1) trzeba jechać na Piotrków DK12, a stamtąd na S8 prosto do Warszawy.https://www.google.pl/maps/dir/Warszawa/Luk....815273!3e0 Różnica po polskiej stronie jest taka, że jedziesz ekspresówką a nie autostradą no i za darmo bez opłat. Pytanie czy po niemieckiej stronie nie będzie różnicy ze względu na remonty. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Warszawa-Wrocław, jutro 7:00 rano wyjazd.
Którędy polecacie? Kiedyś śmigałem przez Zgierz, ale teraz wyląduję w tamtych i łódzkich okolicach w rannym szczycie, więc fuj? Jest jakaś lepsza droga? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
normalnie na S8 potem na 12 na Tuszyn i znowu na S8 do Wro
najlepsza opcja bez kombinacji -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Panowie, którędy najlepiej jechać z Warszawy do Mrągowa? Auto dość twarde i niskie, fajnie byłoby niczego nie urwać i nie musieć się wlec 50 km/h. Z góry dzięki za podpowiedź
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Hej,
Potrzebuję dostać się na Dworzec Zachodni w Wawie i zaparkować choćby na 15 min. ew. 2 minuty żeby wypuścić pasażerów i bagaże. Lecę od Białegostoku, Marki, odbijam na S8, póżniej jak rozumiem odbijam na 7-kę i co dalej? Jak dobrze przejechać żeby się nie wpasować w nawrotki po kilku km itd.? ![]() Tu rzut miejsca o którym chyba dobrze myślę? https://www.google.pl/maps/place/Dworzec+Za...33;4d20.9639437 Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 01 March 2007 ![]() |
Hej, Potrzebuję dostać się na Dworzec Zachodni w Wawie i zaparkować choćby na 15 min. ew. 2 minuty żeby wypuścić pasażerów i bagaże. Lecę od Białegostoku, Marki, odbijam na S8, póżniej jak rozumiem odbijam na 7-kę i co dalej? Jak dobrze przejechać żeby się nie wpasować w nawrotki po kilku km itd.? ![]() Tu rzut miejsca o którym chyba dobrze myślę? https://www.google.pl/maps/place/Dworzec+Za...33;4d20.9639437 Z góry dzięki Będąc już na al. Prymasa Tysiąclecia skeciłbym w lewo, w Kasprzaka (trzeba zjechać pod wiadukt, bo główne nitki Prymasa idą nad skrzyżowaniem z Kasprzaka) i jak tylko zjedziesz z tego skrzyżowania w prawo masz małą ulicę Bema - skręcasz w nią, mijasz hale Expo i potem w prawo, w Tunelową. Jak na niej będziesz to zobaczysz dworzec. Od tej strony jest duży wygodny parking, więc nie ma problemu żeby stanąć na 15 min. Do tego, jeżeli chodzi o PKP, to od tej strony jest bliżej do peronów. Sprawdź tylko, czy na pewno pociąg będzie odjeżdżać z tego dworca, bo doszły mnie jakieś słuchy, że będą tam remonty. |
|
|
![]()
|
|
Będąc już na al. Prymasa Tysiąclecia skeciłbym w lewo, w Kasprzaka (trzeba zjechać pod wiadukt, bo główne nitki Prymasa idą nad skrzyżowaniem z Kasprzaka) i jak tylko zjedziesz z tego skrzyżowania w prawo masz małą ulicę Bema - skręcasz w nią, mijasz hale Expo i potem w prawo, w Tunelową. Jak na niej będziesz to zobaczysz dworzec. Od tej strony jest duży wygodny parking, więc nie ma problemu żeby stanąć na 15 min. Do tego, jeżeli chodzi o PKP, to od tej strony jest bliżej do peronów. Sprawdź tylko, czy na pewno pociąg będzie odjeżdżać z tego dworca, bo doszły mnie jakieś słuchy, że będą tam remonty. Ok ogromne dzięki za info, w szczególności za ostatnie zdanie. Pozdr. Daniel |
|
|
![]()
|
|
z parkowaniem na 2 minuty nie bedzie problemu, tak żeby wysadzić pasażerów
ale przeważnie i z boku jest miejsce, ostatecznie jest parking płatny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
podobno 17 lipca otwarcie Wschodnie Obwodnicy Łodzi !
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
podobno 17 lipca otwarcie Wschodnie Obwodnicy Łodzi ! Robią już ostatnie poprawki. Na żywo wygląda pro. Zbliżają się Światowe Dni Młodzieży. Region śląska, małopolski i podkarpacia będzie w czarnej dupie. Linkuję dokument z ograniczeniami ruchu...https://drive.google.com/open?id=0BwAKYqC8r...aDk0R21PWkFTTzA |
|
|
![]()
|
|
Panowie znów prośba o pomoc,
Jadę z Białegostoku do Koszalina - jak się udać? Wcześniej nad morze jechałem zawsze przez Ciechanów i w górę...a jak do Koszalina? Odbijać na Bydgoszcz? Jakie tam są drogi dla osobówki na dużych kołach? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
Wawa - 3city.
Czy na 7-ce są jakieś roboty/dramaty? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Jak jechałem miesiąc temu siódemką to myslałem, że wyrwe z auta kierownicę i wyjebie do rowu. Jedź autostradą, siódemka jest cała rozkopana i co chwilę są objazdy, zakazy wyprzedzania i ograniczenia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 May 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
Wawa - 3city. Czy na 7-ce są jakieś roboty/dramaty? Od Mławy do Ostródy i od Elbląga do Południowej Obwodnicy Trójmiasta robią ekspresówkę, są utrudnienia, ale da radę przejechać. Jeżeli zależy Ci na czasie to pakuj się na autostrade. -------------------- Wojtek
F4R |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: Chojnice ![]() |
Panowie znów prośba o pomoc, Jadę z Białegostoku do Koszalina - jak się udać? Wcześniej nad morze jechałem zawsze przez Ciechanów i w górę...a jak do Koszalina? Odbijać na Bydgoszcz? Jakie tam są drogi dla osobówki na dużych kołach? ![]() Po mojej stronie Wisły nie masz za dużego wyboru.Pierwszy wariant na Bydgoszcz i dalej DK25 prawie aż do samego Koszalina,albo z Torunia na Świecie DK91 i dalej do Chojnic wojewódzka 240,a dalej już tak samo DK25.Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku są fragmenty pamiętające jeszcze lata 80-te,więcsą koleiny i łaty.Da się przejechać ,ale o komfortowej jeździe nie ma mowy.Na 18 z profilem 35 kilka razy jechałem i felg nie pogiąłem,ale trzeba uważać,zwłaszcza w deszczu. -------------------- E31
E36 Jegermaister F150 |
|
|
![]()
|
|
Po mojej stronie Wisły nie masz za dużego wyboru.Pierwszy wariant na Bydgoszcz i dalej DK25 prawie aż do samego Koszalina,albo z Torunia na Świecie DK91 i dalej do Chojnic wojewódzka 240,a dalej już tak samo DK25.Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku są fragmenty pamiętające jeszcze lata 80-te,więcsą koleiny i łaty.Da się przejechać ,ale o komfortowej jeździe nie ma mowy.Na 18 z profilem 35 kilka razy jechałem i felg nie pogiąłem,ale trzeba uważać,zwłaszcza w deszczu. Podziękował ! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Witam
Ruszam w sobotę z Wawy do Wałbrzycha, jak to jest z tą obwodnicą Łodzi? Działa już normalnie? Bo w google maps jakieś dziury są : ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 23:36 |