![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
Czy ktoś może potwierdzić, że na S8 miedzy Lodzią a Wrocławiem nie ma nigdzie odcinkowego ******* pomiaru predkosci? czytalem oficjalne listy tych miejsc, ale czasami podawane są tak małe miejscowości, że nie jestem pewny niktórych.. Nie ma. Ostatnio zrobiłem tą trasę z Rzgowa do mostu w Wrocławiu w 1:15 (noca,sucho). Jedyne co mogę zarzucić S8 na tym odcinku to brak stacji benzynowych ale można zawsze zjechać do jakiejś wioski i zatankować samochód. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
no dobra, ale wiesz na pewno ?? bo trasę zrobiłeś, a list polecony może jeszcze nie dotarł?! :>
-------------------- V8
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Mapa odcinkowego pomiaru prędkości autorstwa Yanosika:
https://a.tiles.mapbox.com/v4/yanosik.ob856...7/52.473/19.068 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
dzięki, bardzo przydatne!
-------------------- V8
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 10 October 2005 Skąd: Kraków/Łódź/Tarnów/Dębica ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 April 2004 ![]() |
yanosik ostrzega o pomiarach odcinkowych, mierzy srednia predkosc i mowi czy trzeba zwolnic czy jedziemy ok, polecam
-------------------- Model X/Evo5/JCW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Tylko żąda dostępu do kontaktów, historii połączeń i wielu innych ciekawych prywatnych danych w sieci. Ktoś wie po co?
Wygląda to na jakieś policyjne oprogramowanie. Czy ktoś z Was wie czy ten pomiar odcinkowy działa w nocy? Czy fotki są z przodu czy z tyłu, w kwestii np motocykli, albo zaśnieżonej tablicy z przodu, czy tam jakiś klon gubi liście, etc? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 27 March 2010 ![]() |
Tylko żąda dostępu do kontaktów, historii połączeń i wielu innych ciekawych prywatnych danych w sieci. Ktoś wie po co? Wygląda to na jakieś policyjne oprogramowanie. Z czego to Twoim zdaniem wynika? W aplikacji na jakie urządzenia takie żądanie danych się pojawia? Używam yanosika na iOS i jestem ciekaw skąd biorą się takie informacje. Proszę oczywiście o konkrety. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 24 July 2003 Skąd: Szczecin/Koszalin ![]() |
Stąd: https://play.google.com/store/apps/details?...ik.mobi.android
na dole strony link Uprawnienia-> Wyświetl szczegóły |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Niedługo muszę pokonać trasę Sztokholm-Gdansk. Wszelkie wskazówki co do wyboru trasy, opłat, promów są dla mnie bardzo pomocne. Może ktoś z Was się orientuje w temacie?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sztokholm-> Karlskrona-> Gdańsk
-------------------- Model X/Evo5/JCW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 25 January 2004 Skąd: Gdansk ![]() |
Z Karlskrony to do Gdyni Stena Line.
Do Gdansk mozna z Nynashamn, Polferries poplynac ale drogo i dlugo. Promy tez stare rumple. |
|
|
![]()
|
|
Hajs nie gra roli tak na prawdę. A jakby w ogóle olać promy i pojechać na kołach przez Danię? Wychodzi wtedy około 1850km, ale bez żadnego zastoju typu 15h na statku i 5h czekania na niego. Boje się, że się po prostu nie zgram czasowo między samolotem, a dojazdem na prom i zostanę na lodzie, stąd ten pomysł.
|
|
|
![]()
|
|
mozesz jeszcze rozwazyc dwa polaczenia promowe, ktore skroca trase:
trelleborg- sassnitz gedser-rostock -------------------- Model X/Evo5/JCW
|
|
|
![]()
|
|
albo do świnoujścia
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, mam już ułożoną wycieczkę. 7:10 przylot do Sztokholmu, kilka godzin na miejscu i około 12 ruszam do Karlskrony na prom, który odpływa o 19:30. Jakieś wskazówki na co uważać? Jakich warunków drogowych mogę się spodziewać? Auto 4x4 więc śnieg niestraszny:)
|
|
|
![]()
|
|
Auto 4x4 niczemu nie zaradzi, jak będzie mega korek, bo wypadek, bo nieodśnieżone, bo cokolwiek. Sprawdź stan na drogach na swojej trasie i przepowiednie pogodowe. Wyjedź odpowiednio wcześniej. Zawsze to lepiej w Karlskronie kawę odpić w knajpie niż lecieć na złamanie karku po trasie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
Panowie, w piątek wieczorem musze jechać do Poznania. Do Polski wjadę zapewne koło Frankfurtu nad Odrą. Trasy nie znam kompletnie.
Spodziewać się czegoś? Ile gotówki musze mieć na opłaty? ewentualnei jakies alternatywne trasy warte rozważenia? Bardziej zależy mi na czasie niż na kosztach wiec raczej bym orpeferował autostrady etc. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
35 zł od Świecka do Poznania (Poznań Zachód). Alternatyw za bardzo nie ma, przejazd drogą krajową 92 będzie pewnie o godzinę dłuższy. Remontów obecnie żadnych nie ma, jeśli chodzi o wypadki to możesz sprawdzać przez aplikację Yanosik albo twitter Autostrady Wielkopolskiej.
Tylko żąda dostępu do kontaktów, historii połączeń i wielu innych ciekawych prywatnych danych w sieci. Ktoś wie po co? Wygląda to na jakieś policyjne oprogramowanie. Czy ktoś z Was wie czy ten pomiar odcinkowy działa w nocy? Czy fotki są z przodu czy z tyłu, w kwestii np motocykli, albo zaśnieżonej tablicy z przodu, czy tam jakiś klon gubi liście, etc? Do kontaktów i historii połączeń Yanosik nie ma dostępu. Jeśli masz ogólnie jakieś obawy co do prywatności twoich danych proponuje zrezygnować z tego typu telefonu jakim jest smartfon, który jest jednym wielkim źródłem informacji o tobie (nie jest to ironia z mojej strony). Co do policji to ma lepsze narzędzia do monitorowania nas, ale i tak nie zawsze potrafi z nich skorzystać. O Yanosika pod tym względem bym się nie martwił. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 16 August 2015 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam, może ktoś mi coś podpowie. Trasę już raczej wybrałem (niebieską), tylko kwestia opłat, ograniczeń na co szczególnie uważać, czy może w ogóle rozważyć inną drogę?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 19:35 |