Shoutbox 0 nowych PW 

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trasa , wybór drogi, utrudnienia itd - temat wspólny, czyli jak optymalnie dojechać z punktu A do B - porady
grzesiek309
post Wed, 27 May 2015 - 18:21
Post #121

User

Jutro w godzinach porannych muszę dostać się w okolice Łązienek w Warszawie od strony Białegostoku. Słyszałem, że w Markach rano jest tragedia. Jest sens jechać przez Zielonkę, a później Mostem Siekierkowskim, czy ryzykować i pachać się na Toruńską?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 27 May 2015 - 18:21
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
tjwasiak
post Wed, 27 May 2015 - 23:06
Post #122

Forum Clubber

A przepraszam czy liczysz że poza zrobieniem solidnego kółka i możliwością bliższego obejrzenia Stadionu Narodowego na Moście Siekierkowksim będzie znacznie luźniej? Wszelkie wjazdy do Warszawy są rano niestety zablokowane.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;

+Quote Post
Andrzej87
post Wed, 27 May 2015 - 23:44
Post #123

Super User

Jedynie co mogę podpowiedzieć, to na pewno lepiej jechać Siekierkowskim niż Poniatowskim rano.

--------------------
Sprzedam części do E36, E39.

+Quote Post
tjwasiak
post Thu, 28 May 2015 - 00:04
Post #124

Forum Clubber

Dopóki Trasa Łazienkowska jest niedostępna to najlepiej żadnym mostem nie jeździć, no chyba że w nocy wink.gif Mimo wszystko ja chyba zdecydowałbym się na normalną trasę przez Marki, bo omijając przez "wioski" można sobie tylko gorszy korek zafundować.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;

+Quote Post
grzesiek309
post Thu, 28 May 2015 - 13:08
Post #125

User

Ostatecznie padło na Siekierkowski i korek był, ale na 10-15 minut stania. W Markach w poniedziałek korek był na prawie 2 godziny. Jak dziś nie wiem.

+Quote Post
kinko
post Thu, 25 Jun 2015 - 00:51
Post #126

Forum Killer

Mam do pokonania trasę z Gdańska do Białegostoku. Nigdy nie zapuszczałem się dalej na wschód niż Olsztyn. Którą drogę wybrać, ile mniej więcej przewidzieć czasu na trasę i jakich dróg się spodziewać? Z góry dzięki.

+Quote Post
adamlass
post Thu, 25 Jun 2015 - 08:57
Post #127

Frequent User

Opcji jest kilka i moim zdaniem najlepiej jeździ się następującą trasą:
- Gdańsk - Elbląg - Ostróda - Olsztynek (do tego momentu jedziesz krajową 7 także wiadomo jak to wygląda). W Olsztynku zjeżdżasz na Szczytno. Droga jest kręta, wije się pomiędzy jeziorami, piękna sprawa smile.gif W Szczytnie jedziesz na Myszyniec, a z Myszyńca na Łomżę (nowa droga, oddana bodajże rok temu). Z Łomży do Jeżewa, później S8 i jesteś w Białymstoku.
Trasa Myszyniec - Wielbark - Nidzica jest nierówna i tamtędy nieprzyjemnie mi się jechało. W międzyczasie przejeżdżasz przez długi i szeroki drogowy odcinek lotniskowy.

+Quote Post
kinko
post Thu, 25 Jun 2015 - 20:10
Post #128

Forum Killer

Dzięki wielkie smile.gif Tak pewnie pojadę, tylko zahaczę jeszcze Olsztyn, bo tam mam jedno auto do obejrzenia smile.gif

+Quote Post
K@rol
post Fri, 03 Jul 2015 - 08:47
Post #129

Forum Killer

Panowie wie ktos jak to jest teraz we Francji?

W radiu troche strasza, w internecie rozne opinie.

Porty w Calais i Dunkierce.

Da sie tam dojechac i poplynac do uk?

Wczoraj zawrocilem w polowie drogi, mialem prom dzis na 4 rano,ale jechalem z dzieckiem wolalem nie ryzykowac.
Kierowcy busow i tirow mowili zeby nie ryzykowac, podobno korek na 60km wpadajacy az do Belgii.

Bukowac prom i jechac dzis na noc czy lepiej odpuscic do niedzieli/poniedzialku?

Pozdrawiam.

+Quote Post
lagadula
post Fri, 03 Jul 2015 - 08:56
Post #130

Forum Homee

Ale o co pytasz ? Francja chyba jeszcze isnieje. Tydzień temu byłem w Ypres / Belgia i koledzy pojechali do Dunkierki bez problemów.

Zawróciłeś w połowie drogi tzn gdzie ? W Dortmundzie ? I gdzie pojechałeś ? Nie rozumiem wogóle twojego posta.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
K@rol
post Fri, 03 Jul 2015 - 09:02
Post #131

Forum Killer

jakis Ty madry rolleyes.gif

Pytam czy da sie dojechac do Dunkierki/Calais bo byl tam podobno 60cio kilometrowy korek i ludzie stali w korku na autostradzie po dwa dni.

Stad moje pytanie czy pchac sie tam czy poczekac dzien lub dwa.

Wrocilem do domu do Wroclawia.Tydzien temu to wiem,ze dalo sie przejechac i nie bylo problemow rolleyes.gif

Stad moje pytanie. Rozumiesz teraz?

+Quote Post
lagadula
post Fri, 03 Jul 2015 - 09:08
Post #132

Forum Homee

Google Maps pokazuje w tej chwili korki tylko koło Antwerpii. A to natężenie ruchu z reguły się potwierdza.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
Łukasik
post Fri, 03 Jul 2015 - 21:02
Post #133

Frequent User

Teraz w Calais powoli sie korki rozladowuja, ruch osobowy ma pierwszenstwo na promy i euro tunel, w korkach stoja tylko ciezarowki... strajkujacy z myferrylink dzis odblokowali promy i juz wszystko ma sie rozladowac, jutro kolo 12 nie bedzie sladu z 60 kilometrowego korka ciezarowek bo plywaja 24 promy na dobe...

jedz spokojnie

+Quote Post
K@rol
post Tue, 07 Jul 2015 - 22:16
Post #134

Forum Killer

Dzięki Lukasik.

Dziś o 16 plynalem i było luźno. Jedynie kazali mi pokazać bagażnik czy aby nikogo nie przemycam wink.gif

+Quote Post
Łukasik
post Wed, 08 Jul 2015 - 16:21
Post #135

Frequent User

no problem jest z tymi emigrantami... czatuja na naczepy ciezarowek jak golebie na resztki kebaba

w ostatnim roku zlapano 39 tysiecy czarnych usilujacych dostac sie do gb, sa za to grube mandaty... angole sobie z nimi juz nie radza...

+Quote Post
MK
post Sun, 02 Aug 2015 - 22:52
Post #136

User

Jak najlepiej teraz jechać do Chorwacji? Przez Czechy, Austrię i Słowenię? W Słowenii omijać autostradę, czy nie dziadować i kupić winietkę? Będę wyjeżdżał w piątek 14stego pod wieczór z okolic Płocka. Tak żeby w miarę możliwości być o północy w Czechach. W Chorwacji jadę do okolic Zadaru.

+Quote Post
kinko
post Sun, 02 Aug 2015 - 23:23
Post #137

Forum Killer

Też chętnie się dowiem wszystkich info na temat tej trasy, chcę jechać gdańsk-> praga-> wiedeń-> bratysława-> budapeszt-> crikvenica smile.gif

+Quote Post
jankes6
post Sun, 02 Aug 2015 - 23:44
Post #138

Super User

CYTAT(MK @ Sun, 02 Aug 2015 - 22:52) *
Jak najlepiej teraz jechać do Chorwacji? Przez Czechy, Austrię i Słowenię? W Słowenii omijać autostradę, czy nie dziadować i kupić winietkę? Będę wyjeżdżał w piątek 14stego pod wieczór z okolic Płocka. Tak żeby w miarę możliwości być o północy w Czechach. W Chorwacji jadę do okolic Zadaru.
szkoda czasu za te pare groszy..jechalem raz objazdem i byl to pierwszy i ostatni raz a kilka razy bylem w cro..kupuj winietke i jedz autostrada...szwagier teraz jechal z piatku na sobote i dramat....korki makabryczne ale moze do 14 sie zmieni....zamiast 12 godzin standardowo jechal 16..ja polecam jechac z soboty na niedziele...wtedy jedt lux..bo z piatku na sobote to dodatkowo wszyscy wala na weekend

+Quote Post
MK
post Mon, 03 Aug 2015 - 15:06
Post #139

User

Jakbym miał taką możliwość, to byśmy tak wyjechali, ale niestety nie da rady wink.gif czyli jechać standardowo jak google maps pokazuje. O której godzinie szwagier przekraczał granicę?

+Quote Post
hz10
post Mon, 03 Aug 2015 - 18:00
Post #140

Forum Clubber

gdzie te korki? na obwodnicy wiednia?

+Quote Post

14 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 06:58