![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 29 November 2012 ![]() |
Przepisy w takim mniej więcej kształcie obowiązują od 1964 r. i nikt nigdy nie miał z tym problemu. Powód? Sądy, w przeciwieństwie od wielu uczestników tej dyskusji, potrafią odróżnić, co jest naturalnym zużyciem, a co wadą. biegli. sedzia o mechanice ma taka wiedzie jak bocian o tabliczce mnożenia . opinie biegłych beda z dwóch stron. i ewentualnie sad jeszcze swoja zleci (chyba) i tu sie przydaje "dobra" papuga i "odpowiedni" (z odpowiednimi wejsciami , renomą ) biegły |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Masz "biuro rachunkowe", a piszesz jakbyś z rynsztoka wyszedł
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
biegli. sedzia o mechanice ma taka wiedzie jak bocian o tabliczce mnożenia . opinie biegłych beda z dwóch stron. i ewentualnie sad jeszcze swoja zleci (chyba) i tu sie przydaje "dobra" papuga i "odpowiedni" (z odpowiednimi wejsciami , renomą ) biegły Ostateczną decyzję podejmuje jednak póki co sąd. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 28 June 2013 ![]() |
Niestety moja opinia wystawiona w wizytówce Google, była chyba bardzo nie na rękę dealerowi. Bo dzisiaj rano,zresztą po kilkudniowych kłopotach
przepadła jak kamień w wodę. Co to ci informatycy nie potrafią.Spróbuję wstawić jeszcze raz, ale szanse chyba marne, bo jakimś wybitnym hakerem nie jestem.I to ma być ta wolność słowa i wypowiedzi w internecie?. Napisałem przecież 100% prawdę. Szkoda o tyle, że gdybym to ja przeczytał taką opinię 6 lat temu, to tego tematu by nie było. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
faktycznie nie ma, wrzucaj znowu
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
Wrzuć ze swojego konta, podaj numer sprawy. Opinie można usuwać tylko jak są wulgarne, obraźliwe, z konkurencji. Może wybłagali jakiegoś googlersa, żeby to zrobił, ale nie sądzę, że 2 raz to przejdzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Byc moze zwrocili sie do Google o usuniecie opinii z jakichs powodow. Lub po prostu jako wlasciciel wizytowki ma uprawnienia administracyjne do moderacji komentarzy.
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
W google właściciel nie ma możliwości usuwania komentarzy. Muszą być obraźliwe, zawierać przekleństwa, być od konkurencji. W skrócie ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Byc moze zwrocili sie do Google o usuniecie opinii z jakichs powodow. Lub po prostu jako wlasciciel wizytowki ma uprawnienia administracyjne do moderacji komentarzy. Nie sadzę żeby tak mogło być. Raczej zrobiła to jakaś firma,która się tym zajmuje (pełno jest takich ogłoszeń w internecie). Jak jestem zalogowany w Google, to oczywiście opinia jest dla mnie widoczna. Zresztą już od pewnego czasu, było widać, że ktoś tam grzebie. Zniknęła miniaturka zdjęć, opinia była widoczna, ale na bardzo dalekim miejscu itp. Szkoda tylko 35 lajków, których część jestem tego pewny, wysłali użytkownicy forum. |
|
|
![]()
|
|
W praktyce mogli dać dużo zgłoszeń o naruszeniu zasad z wielu różnych kont i opinia czeka na zatwierdzenie przez Googlersa, nim znów będzie widoczna.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
George 540, podziel się proszę sygnaturą po zakończeniu postępowania.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 January 2005 Skąd: xxx ![]() |
Daj linka jak możesz.
-------------------- _https://mubi.pl/id-IL7LZ
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Ciekawy fragment:
CYTAT W opinii radcy prawnego Andrzeja Siwka, kupujący zatem powinien wystrzegać się przede wszystkim rezygnacji z rękojmi. Jest nią np. popularny zapis w umowach o tym, że kupujący zapoznał się ze stanem samochodu, zna go i zrzeka się możliwości składania reklamacji z tytułu nabycia. A nawet taki sam zapis bez zrzeczenia się rękojmi oznacza, że nabywca kupuje auto w takim stanie, że wszelkie wady tego auta zna. Tym bardziej, że sądy mają odmienne zdanie ![]() CYTAT Dla zwolnienia sprzedawcy od odpowiedzialności z tytułu rękojmi za wady nie wystarczy, że kupujący mógł – przy dołożeniu należytej staranności – wadę zauważyć. Sprzedawca bowiem odpowiada także za wady jawne, jeśli nie były kupującemu znane. W art. 354 k.c. mieści się również obowiązek lojalności sprzedawcy wobec kupującego, który winien w szczególności przejawiać się w przedstawieniu drugiej stronie, niebędącej fachowcem w danej dziedzinie, rzeczywistego stanu sprzedawanej rzeczy (wyrok SA w Poznaniu z 26 stycznia 1994 r., I ACr 640/94, Orzecznictwo Sądów w sprawach (…) 1994, nr 8, poz. 139). Bez znaczenia są więc te postanowienia treści umowy, w których kupujący deklaruje jedynie, że zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu. Oznaczają one tylko i wyłącznie tyle, że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym w zakresie w jakim został o nim poinformowany i w zakresie w jakim sam zbadał pojazd. Brak wiedzy pozwanej co do stanu technicznego pojazdu nie zwalnia zatem jej samej od odpowiedzialności jako rzetelnego kontrahenta. Sąd Rejonowy w Kędzierzynie-Koźlu, sygn. akt I C 947/14, dla przykładu. |
|
|
![]()
|
|
"Panie Jerzy,sprawa została już wyjaśniona. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponownie do naszego salonu"
Taka nowa odpowiedź na moją opinię, pojawiła się w wizytówce Google. To ja tak narzekam a tu proszę, jaki miły salon ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Gdzieś widziałem w internetach jak klient postawił AUDI na gwarancję - audi odmówiło naprawy twierdząc że "to normalne", to okleił samochód w tekst ostrzegający klientów o jakości produktu i o jakości usług i postawił przed salonem (nie na terenie salonu). Może tak to ogarnąć
![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: 3-Miasto ![]() |
Dajcie link do tego wpsaniałego dealera
|
|
|