![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 August 2010 Skąd: warszawa ![]() |
wrzucaj więcej filmików jak to się odpych, świetny sprzęt!
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
świetny ten komputerek
![]() takie projekty sprawiają,m że moja popierdółke by człowiek uturbił -------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Dziku, mój stroiciel mówi, że puchnie górą przez gorącą strone. Może być tak że 11g jest wąski gardłem(bo może mieć mnieszy wirnik i muszlę niż wyższe modele), a może stroiciel się myli, 16g starcza spokojnie na 260KM w dwuch litrach, więc i u ciebie powinno poradzić. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 11 December 2010 ![]() |
Benzyna 1.6 wyprodukuje więcej spalin od 2.5td? Może wg walnięte?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Komputerek jest na atmedze16, na filmie jedna z pierwszym wersji. Aktualna się troche różni. Wyświetlacz biegów na atmedze8. Taki 2.5tds ma ledwo 140 koni. Wg sprawdzane na kompresorze i ładnie pracuje. Jak to turbo padnie to pomyśle o większym
![]() ![]() -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
![]()
|
|
Taki tam filmik, troszkę kiepski, nagrany na niemieckiej autostradzie. 21 sekund od zera do 200.
http://www.youtube.com/watch?v=vxdb6ApCJNY -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 07 March 2013 ![]() |
ładnie idzie
![]() ps. Siemasz koleżko ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 27 September 2010 Skąd: Poznań ![]() |
Może w przyszłości przejde na kolektor z JP4. Osobiście to szarpnął bym się już na kolektor z JP4S (C2 VTS) ![]() -------------------- Fiat 126p 650 Turbo
Peugeot 205 1.6 16v Turbo |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 13 February 2013 Skąd: Enschede, NL ![]() |
Heh, dałeś mi pretekst do napisania pierwszego posta na tym forum
![]() Po, pierwsze, autko cacy. Po drugie, rozważałeś kolektor wydechowy od panów z DP-Engineering w NL: >> KLIK <<? Po trzecie, sorry za przypieprzanie się ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zdeko cena tego kolektora nie mieści się w standardach tego "projektu". Zresztą coś podobnego w przyszłości mam zamiar wyspawać z kwasiaka. Masz racje powinno być too. Nigdy nie byłem dobry z angielskiego pomimo, że używam go w pracy.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
a do przodu ? że kanały się nie pokrywają i to sporo ? przecież podstawowy tuning to pasowanie kanałów. A tu zawirowania że hej. Do jazdy o kropelce to moze i dobre ale do max power to niespecjalnie
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
To turbo, a nie wolny ssak i nie przesadzaj z tym pasowaniem kanałów bo chyba nie widziałeś tego na oczy.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
każdego dnia to widzę na półce mam po 2-3 rozebrane silniki z grupy PSA z każdego typu. Wielokrotnie zmieniałem głowice w VTS z J na JP. Różnica jest spora. Działać działa jeżdzić jeździ, często nawet daje wiecej niutonów na dole ale moc psuje.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
a do przodu ? że kanały się nie pokrywają i to sporo ? przecież podstawowy tuning to pasowanie kanałów. A tu zawirowania że hej. Do jazdy o kropelce to moze i dobre ale do max power to niespecjalnie zle zrozumialem. myslalem,ze chodzi o rozmiar nie pasowanie. |
|
|
![]()
|
|
Troszkę zaniedbałem temat, a sporo się pozmieniało
![]() Najważniejsza zmiana to turbo, wpadło TD04HL-16T z wołowiny. Plus wyspawaliśmy nowy kolektor wydechowy. ![]() ![]() ![]() Wleciała też grubsza chłodnica z dizla i intercooler z mastera. ![]() Z elektroniki pojawiło się emu i falujące obroty hehe. ![]() Po dmuchnięciu 1.1 bara sprzęgło powiedziała, że już tyle niutona nie przeniesie i kończy z nami zabawę. Wpadł więc spiek, który nic nie pomógł. Przy okazji zrobiła się dziurka w skrzyni. ![]() ![]() Dziurkę zaspawaliśmy, a za namową znajomego zbudowałem sprzęgło na dwóch słoneczkach. Były obawy czy się nie rozpadnie jak się zakręci do 7500, ale daje rade. Jak obecny silnik wkońcu nie wytrzyma podnoszenia doładowania to do następnego dam docisk z zamachem do wyważenia. Skończyły się problemy ze ślizgającym sprzęgłem i to na zwykłej tarczy. Spiek jest na sprzedaż ![]() ![]() Akutalnie pod maską wygląda tak ![]() ![]() Pozostałe zmiany to autko zostało obniżone sprężynami eibacha. Nowe koła 15 cali re002. ![]() ![]() Najważniejsze na koniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Film ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Lx2X23WQZjM -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
hm.. to w sumie nie za dużo mocy wyszło przy takim doładowaniu.. w serii masz 136KM? (fakt, że nawet przy tej mocy auto musi latać przy swojej znikomej masie
![]() -------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
To tylko 1.6 motor. Seria Tu5jp4 ma 109 koni
![]() -------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
Przy takiej masie - robi świetną robotę. Może nie doczytałem, ale wydaje mi się, że silnik całkowicie seryjny? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
aa.. jakoś myślałem, że robiłeś swap na 2.0
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]() ![]() |