![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 09 October 2003 Skąd: Warszawa/ Sulejówek ![]() |
auto na żywo robi wrażenie jeśli chodzi o precyzje wykonania i dbałość o detale
na wspomnianej imprezie opite ![]() 21.04 Ułęż będzie ? -------------------- www.jhm.com.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
auto na żywo robi wrażenie jeśli chodzi o precyzje wykonania i dbałość o detale na wspomnianej imprezie opite ![]() 21.04 Ułęż będzie ? 21.04 będzie bemowo grane na dwie fury;-) narazie dokończyliśmy hamulce i dziś pierwsze jazdy testowe się odbyły i jest miło. gotowe graty do montażu ![]() zamontowane i odwpowietrzone ![]() ![]() wstępnie ułożone i sprawdzone na rolkach ![]() kończy się deska i bedzie można pokazać wnętrze... -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 04 July 2012 ![]() |
I jaki czas golfik pojechał?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
14.2sek bodajze , jesli pomylka to niech ktoś mnie poprawi.
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 01 February 2010 ![]() |
ET + RT 14.781 ET 14.345
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Ładny ten golfik na zywo to fakt. fajnie ze oprocz mocy zwracasz uwage na detale i precyzje wykonania.
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Wazyliscie gofra? Zapewne okolice tony, wiec jak na taka moc to czas sredni.. trakcja czy jakies problemy?
-------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Też się trochę poprzyglądałem, a problemem chyba głównie był start. Na Ułęż jakoś niedługo Golf się wybiera?
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
Najlepszy czas jaki udało się uzyskać to 14,2ET trochę słabo ale wydaje mi się że jest opcja pojechać lepiej. Po tych przejazdach mam parę uwag co musimy poprawić aby auto zaczeło sprawnie się poruszać. Tak naprawde to były moje pierwsze mocniejsze jazdy tym autem bo wczesniej go nie testowałem. Tu też musze udeżyć się pierś bo zapomniałem jak efektywnie powinno się ruszać FWD więc "mea culpa". Takie już przywyczajenie do startów AWD. Pierwszy start był z procedury 2500obr i było kupę dymu a potem już starałem się ruszać z "gazu".
Ale wyjazd na bemowo w przypadku białego golfa to była czysta rekreacja. Daliśmy ciała bo zostawilismy z przodu jakąś Potenze a Parade Spec2 na tyle a powinno być odwrotnie na ten event. Wcześniej też dałem ciała bo powienienem od Rafałka kupić szpere bez zbędnego zastanawiania... Temat do ogarniecia i myślę że będzie lepiej co do Ułęży to napewno się wybierzemy aby tylko wstrzelić się w terminy. -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
gdzie robiles pancerz linki w teflonie?
nawet poduszka maglownicy poliuretanowa. ja bym jeszcze wyrzycil baterie na tyl i wywalil szyber. geometrie ustawiales z kierownikiem na fotelu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: z Garażu... ![]() |
Jaka waga golfika, bo nie moge nigdzie znalesc:)?
-------------------- Ibiza Cupra R Powered by DIGITUN.PL - sold...
350z - sold A8 D3 4.2 Scirocco 2.0TSI |
|
|
![]()
|
|
gdzie robiles pancerz linki w teflonie? nawet poduszka maglownicy poliuretanowa. ja bym jeszcze wyrzycil baterie na tyl i wywalil szyber. geometrie ustawiales z kierownikiem na fotelu? linki jakie? Co do aku to został pod maską bo założylismy mały i lekki aku i nie chciało mi się ciągnąć "grubasów" na tył Geometria jest ustawiona bez kierownika bo w aucie bedziemy na zawodach w dwie osoby, więc bedzie niejako wyrównoważenie. w Red Devilu mam tak ustawione z osobą na miejscu kierowcy, bo nim zazwyczaj startuje sam. Jak bedzie potrzeba to zmienie nastawy pod jedną osobę. Z tym nie ma problemu bo mam dostep do sprzetu 24h na dobę ;-P Szyber zostaje jak jest bo to udogonienie bardzo lubie nawet kosztem ułamków sekund. Auto ma być w pełni streetlegal i też sprawiać frajde wieczorami na drodze. Auto jeszcze nie ważone bo zupełnie o tym zapomniałem ale niebawem to uczynie i się pochwale. Wczoraj wieczorem podczas zabaw na "es acht" doszedłem dlaczego na bemowie zrobił taki czas... mianowicie jakis czas przed bemowem wypiąłem VSS do ECU aby nie widziało ile auto jedzie(podczas zabaw nad tempomatem), potem zapomniałem go podłaczyć. Efekt taki że po każdej zmianie biegu (wciśnieciu sprzęgła) ECU wchodziło w tryb launcha(przecież auto stało w miejscu) i trwało dziesiąte sekundy aby z niego wyjść czego efektem były duże zmuły miedzy biegami. Jednym słowem "spierdoliłem" ;-PP wczoraj podłączyłem spowrotem jak ma być i zmiana biegów jest jak należy z tzw "przytupem" ;-) -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Hehehhee, gratuluje
![]() Takie "fuckupy" sa zdecydowanie najfajniejsze ![]() Z na wage zapraszam do nas, mamy pod nosem, a i pogadal by czlowiek troche ![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Hehehhee, gratuluje ![]() Takie "fuckupy" sa zdecydowanie najfajniejsze ![]() Z na wage zapraszam do nas, mamy pod nosem, a i pogadal by czlowiek troche ![]() Mam w pracy wagę taką homologacyjną więc zważe go z dokładnością do 1 kg. To raczej moja wpadka przy pracy aniżeli "fuckap". Oczywiście tempomat uruchomiony na manetce z golfa mk2. Fajny bajer na wychłodznie auta. Pożyczę RaceLogica od Karola to go pomierze ile ma na 1/4 -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
sprzegla w teflonie. pozdrawiam. Od lat wszystkie przewody hamulcowe, olejowe, wodne, sprzęgła i paliwowe dorabiam w DPRS na ul.Grochowskiej 45a Jeszcze nie było przewodu z którym by sobie nie poradzili i nie dorobili. Jesetm z nich MEGA zadowolony. Wiele razy dorabiałem też tam przewody znajomym z całej PL ;-) -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Ja jak odpiąłem VSS to odrazu zwróciłem uwagę że launch się uruchamiał odrazu przy przepieciu biegu puszczająć wielkiego kocura z tyłu , pozatym inaczej pracuje wtedy też pedał gazu , przy odpuszczeniu masz natychmiastowy cutoff.
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Ja jak odpiąłem VSS to odrazu zwróciłem uwagę że launch się uruchamiał odrazu przy przepieciu biegu puszczająć wielkiego kocura z tyłu , pozatym inaczej pracuje wtedy też pedał gazu , przy odpuszczeniu masz natychmiastowy cutoff. jest dokładnie jak mówisz oprócz kopcia z tyłu ;-) bynajmniej ja go nie zauważyłem. Z resztą ja tym autem mało jeżdżę bo mam innego łajze a częściej nim jeździ mój ziom/współwłasciciel i nie wychwycił tego. Dopiero wczoraj w nocy jak usiadłem za kiere to udało się wykminić temat i przepomnienie od odłaczonym VSS. -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
Ps. teraz już wiem dlaczego taki a nie inny czas na cwiare wyszedł
![]() ![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Ile rzeźby z łapami i poduchami jest, żeby wsadzić 1.8t do mk2?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 15:04 |