![]() ![]() |
Thu, 11 Jun 2015 - 14:27
|
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city |
to w M3 E90 nie można całkowicie wyłączyć ESP ? Mozna, ale w bmw-on-demand jak wylaczysz esp w M-ce i uszkodzisz auto, to placisz za to sam (nie ma AC) Można, wszystkie latają bokami aż miło także nie wiem co u jackpl się stało I to, że komuś przechodzi RWD jak spada deszcz czy śnieg to nie znaczy, że nie ma z tym funu. Zarówno AWD jak i RWD dają pewien fun....jestem ciekaw, kiedy na tym forum ludzie do tego dorosną zamiast cały czas pisać o wyższości AWD nad RWD. Bo co dla kogo znaczy "lepsze". Ci co robią ronda, ślimaki (wjazdy na mosty) itd. M3-kami nie widzą zabawy w AWD, choć AWD zazwyczaj pojedzie szybciej - a dokładnie to częściej Jeden woli brunteki, inny blondynki (a jescze inny rude - karać swoim batem za to że są wredne Dlatego mam rwd i ciesze sie z jazdy bokiem, ale jak mam margines na blad. Na jazde na kozaka (czyli 0.5m do kraweznika) jeszcze jestem za cienki. Swoim rx-em raz polecialem na koleinach z woda przy 90km/h i gazie w podloge. Wtedy zaden system nie uratuje, ale trzeba byc albo debilem ,albo doswiadczonym kierowca, zeby tak jezdzic. Mi sie wtedy akurat udalo -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
|
Thu, 11 Jun 2015 - 16:04
|
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 26 October 2012 |
bez jaj ze majac 600ps na RWD nie da sie jezdzic...
Da sie, nawet w zime, deszczu... wiadomo ze nie przyspieszy sie od 0km/h tak szybko jak 4x4, ale posiadajac RWD z LSD nie ma zadnych problemów trakcyjnych. |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Thu, 11 Jun 2015 - 17:09
|
|
|
Nikt nie powiedziale, ze sie nie da
|
|
|
|
Thu, 11 Jun 2015 - 21:53
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz |
Bez kontroli trakcji nie poszalejesz jak masz lekką dupę i dużo niuta nisko przy temperaturach <5stC. Ze szperą czy bez. Cywilne auta, spoko, ale wydmuszki się inaczej prowadzą. W 4wd też po przekroczeniu 500KM i 600Nm na mokrym nie poszalejesz, w evo nie mam kontroli trakcji i próba sprawnego przyspieszania na mokrym od 0 kończy się tak że cię cywile zjadają
Zresztą wczesną wiosną na letnich kołach c63 do 4 biegu lampka nie gaśnie praktycznie... i to jest ta super jazda bez problemu? -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 10:11
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań |
dobrze, ze nikt z obozu FWD nie wyskoczyl a FWD jest najbezpieczniejsz, bo zawsze pojedzie na wprost, ZAWSZE! -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 11:21
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm |
Co do skręcania... mam 490 Nm na przedniej osi i wyłączam kontrolę trakcji - więc to nie moze jeździć, co?
Ale jakoś kolega swoim Audi S3 rocznik 2014 300 KM dostał od mojego FWD na torze, mimo że na prostej osiągał 210 a ja niecałe 200 (miał lepsze przyspieszenie na wyjściu z ciasnej szykany na prostą) Jednak w zakrętach odrabiałem całą stratę i w sumie czasy okrążeń miałem lepsze. Mimo jego AWD i superszybkiej S-tronik. Tak więc co kto lubi, ale bez przesady w tym, że FWD ryje przodem i nie daje funu z jazdy. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 12:02
|
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl |
Megane jest wyjątkiem. To auto jeździ rewelacyjnie
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
|
| gość_gucior_* |
Fri, 12 Jun 2015 - 13:14
|
|
|
Ja jebe, darujmy sobie swieta wojne o typ napedu w kolejnym watku. Kazdy wybiera to co lubi bo wybor na rynku jest szeroki.
S3 nowe jest ultra gowniane pod kazdym wzgledem, to chyba najwieksze rozczarowanie motoryzacyjne do tej pory. Jak byla premiera od razu sie na nie napalilem, jak wsiadlem i ruszylem to caly czar prysl, niby to podobne do VII R a dzieli je galaktyka. |
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 13:32
|
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa |
Dlatego, że S3 jest normalną A3 z mocniejszym silnikiem, to tak jak by porównać GTI do R...
|
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 13:49
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań |
jakby co to ja tak specjalnie z FWD zacząłem na 'prośbę' Guziora
BTW, jak już coś piszę - czy ktoś z forum (chyba) oklejonym, szarawym A45 na blachach PPL jechał w niedzielę z Kłodzka na Wrocław? -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
|
| gość_gucior_* |
Fri, 12 Jun 2015 - 14:19
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 17:34
|
|
|
S3 nowe jest ultra gowniane pod kazdym wzgledem, to chyba najwieksze rozczarowanie motoryzacyjne do tej pory. Jak byla premiera od razu sie na nie napalilem, jak wsiadlem i ruszylem to caly czar prysl, niby to podobne do VII R a dzieli je galaktyka. Gucior, Golf lepszy od Audi? No to chyba dość kontrowersyjna wypowiedź, wymagająca rzeczowego uzasadnienia, a nie "gównianiej" argumentacji -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Fri, 12 Jun 2015 - 21:20
|
|
|
Juz kilkukrotnie o tym pisalem, ale moge jeszcze raz.
Design pomijam bo to rzecz wzgledna ale: prowadzenie i wyjatkowa nieprzewidywalnosc w zakrecie, marne hamulce, motor ktory w tej budzie nie daje nawet pol usmiechu na twarzy, jedzie bo jedzie, fatalna pozycja za kierownica i Twoj oraz Tjunga ulubiony argument - po odpaleniu procedury wyskoczyly bledy ktore wymagaly zgaszenia auta aby dalo sie kontynuowac jazde. Przy tej cenie to kompletnie pomylona propozycja i tak - wg mnie golf R lepiej sie prowadzi i lepiej skreca, ma lepszy hamulec, lepiej jedzie, ma lepsza pozycje za kierownica i kosztuje tyle ile jest wart a s3 jest przeszacowane absolutnie ale to audi, tam placisz bo tak ktos sobie wymyslil A cala moja ocena nie dotyczy tego czy plastiki sa ladniej spasowane bo rozumiem, ze tutaj masz zgryz z gols vs a3? |
|
|
|
Fri, 12 Jun 2015 - 21:53
|
|
|
Mnie VAGi ani ziębią, ani grzeją ale zaintrygował mnie twój pogląd.
Żeby nie było niedomówień: próbowałeś Dynamic mode? Bo to druga natura S3. Z opisu wnioskuję że chyba raczej nie. Silnik taki sam, waga ta sama, więc jakim cudem Golf "lepiej jedzie" a Audi "nie daje pół uśmiechu"? I z kimś mnie mylisz, pisząc o "ulubionym argumencie". -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Sat, 13 Jun 2015 - 10:40
|
|
|
Jezdzilem tylko w dynamic mode, cztery wydechy byly zasmalone po jezdzie, nirmalnie hulaja tylko dwa. Mialem to auto na caly dzien myslac o zakupie, nie zdecydowalem sie bo kompletnie mnie rozczarowalo.
Opinia moja o s3 vs golf R pokrywa sie z opiniami wielu osob ktore mialy z tymi autami wspolne doswiadczenia. Nie jest to wierna kopia a diabel tkwi w szczegolach. Z nikim Cie nie myle - oceniajac 45amg uznales ze jest slabe bo cos na testach sie wylaczylo i weszlo w tryb ochronny. Nie chce mi sie grzebac w archiwum ale uznalismy wspolnie, ze to byla zmeczona demowka. |
|
|
|
Sat, 13 Jun 2015 - 22:15
|
|
|
Raz, dawno, napisałem coś negatywnego o twoim aucie i teraz będziesz prowadził jakąś osobistą wendettę?
Dżiiizas... Szkoda, ze nie potrafisz napisać niczego konkretnego o S3 vs Golf R. Bo "nie jedzie, nie skręca" to nie jest konkret, to jest pierd*lenie marnujące czas tych, którzy to czytają. "Diabeł tkwi w szczegółach" ale JAKICH? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Sun, 14 Jun 2015 - 00:04
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
Raz, dawno, napisałem coś negatywnego o twoim aucie i teraz będziesz prowadził jakąś osobistą wendettę? Dżiiizas... Szkoda, ze nie potrafisz napisać niczego konkretnego o S3 vs Golf R. Bo "nie jedzie, nie skręca" to nie jest konkret, to jest pierd*lenie marnujące czas tych, którzy to czytają. "Diabeł tkwi w szczegółach" ale JAKICH? MabZ to jest temat o a45amg i według mnie fwd suks! |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Sun, 14 Jun 2015 - 07:07
|
|
|
Raz, dawno, napisałem coś negatywnego o twoim aucie i teraz będziesz prowadził jakąś osobistą wendettę? Dżiiizas... Szkoda, ze nie potrafisz napisać niczego konkretnego o S3 vs Golf R. Bo "nie jedzie, nie skręca" to nie jest konkret, to jest pierd*lenie marnujące czas tych, którzy to czytają. "Diabeł tkwi w szczegółach" ale JAKICH? Chyba Cie w tej Szwecji leja na zmywaku kijem smutny czlowieku. nie wiem czego oczekujesz bardziej konkretnego od stwierdzenie, ze s3 jest podsterowne i wyjezdza przodem w zakrecie w sposob absolutnie niekontrolowany, ma slaby i szybko gotujacy sie hamulec, nie brzmi i ma fatalna pozycje w seryjnych fotelach a buda jest zbyt mocno wyciszona. I taka refleksja na koniec - mysle sobie ze gdybys zniknal z tego forum razem ze swietym fwd megane rs niewielu by plakalo P.S. "Twoim" pisze sie z duzej litery |
|
|
|
Sun, 14 Jun 2015 - 07:28
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno |
Po co kupic takie s3 ? przecież za taka kase można nabyc jakiś meski woz.
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
|
Sun, 14 Jun 2015 - 09:13
|
|
|
mysle sobie ze gdybys zniknal z tego forum razem ze swietym fwd megane rs niewielu by plakalo Nie osobista wendetta co? Wracając do tematu: Miałem okazję pojeździć a45 po torze, mokrych drogach i dla mnie to najlepsza wersja haldex-a jakim jeździłem = b. mało podsterowna w stosunku do np. poprzedniego s3. A jeździłeś na torze z wyłączoną kontrolą trakcji? Interesuje mnie, czy ta dobra trakcja osiągnięta jest w sposób elektroniczny czy mechaniczny? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 05:10 |