![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
BMW M135ix 320 KM
Audi RS3 340 KM Mercedes A 45 AMG 360 KM - ale wbrew nazwie z tylko 2-litrowego silniczka ![]() Napęd na wszystkie koła, dwusprzęgłowa 7-biegowa skrzynia automatyczna. 450 Nm w zakresie 2250-5000 obr. 360 KM @6000 obr. 0-100 km/h w 4,6 s (tyle samo co Audi i 0,1 s szybciej niż BMW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Nowa A klasa podoba mi się nawet bez dopisku AMG
![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Nie podali. No ale raczej AMG nie będzie walczyć z RS3 ceną ;-)
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Obok V40, zdecydowanie najładniejsze auto w klasie. AMG tylko z automatem?
Co do ceny, to z racji pojemności, A45 powinno być u nas najtańsze z całej trójki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Mercedes idzie naprawdę w dobrym kierunku! Fajny Hothatch.
|
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
I co z tego, skoro to przednionapędowe auto z dołączanym przez komputer tyłem?
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 08 August 2010 Skąd: Busko Zdrój ![]() |
Hwojtek a RS3 ma haldexa więc w czym problem?
|
|
|
![]()
|
|
hwojtek, niby tak, ale ja bym poczekał z wyrokami, aż ktoś ogarnięty zrobi test i najlepiej jakieś kółko na którymś z torów.
skrzatbz, akurat RS3 do najlepiej skręcających aut nie należy delikatnie mówiąc. Za to Foka RS lub Megane RS, czyli tylko FWD, problemów z tym większych nie mają. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 06 September 2011 ![]() |
Jeśli cena poniżej 200 kpln w PL to
![]() |
|
|
![]()
|
|
I co z tego, skoro to przednionapędowe auto z dołączanym przez komputer tyłem? Ale co ty gadasz? 4Matic to stały napęd AWD: http://www.moto.gda.pl/index.php?option=co...ie-ukadu-4matic Nic nie słyszałem, żeby w A-klasie miał zostać pogorszony, a Ty? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
I co z tego, skoro to przednionapędowe auto z dołączanym przez komputer tyłem? W tej klasie aut masz spory wybór od fwd przez rwd do awd, wiec problemu nie widzę. MB przynajmniej fajnie wygląda i ma jak narazie największą moc, nadaje sie do modow i ma dosyć ciekawe rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Nic nie słyszałem, żeby w A-klasie miał zostać pogorszony, a Ty? Za pistonheads: "Haldex-style four-wheel drive though? Yes, power goes to the front wheels most of the time. But as much as half can be transferred to the rear via an automated clutch in the rear differential - placed there to shift a bit of weight backwards in the powertrain. AMG claims the 'always on' pump is an improvement over rival systems and allows a near-instantaneous response, the variable drive torque apportioned by sensors monitoring steering angle, wheel slip, throttle position and more." Czyli jakby nie patrzec hwojtek ma racje ![]() -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 27 February 2008 Skąd: Gród Rzecha ![]() |
Ale co ty gadasz? 4Matic to stały napęd AWD: http://www.moto.gda.pl/index.php?option=co...ie-ukadu-4matic Nic nie słyszałem, żeby w A-klasie miał zostać pogorszony, a Ty? No to niestety źle (nie) słyszałeś. A-klasa ma poprzecznie ustawiony silnik, więc raczej jej 4Matic nie jest rozwiązaniem znanym z większych modeli Mercedesa. I A45 AMG jest domyślnie FWD. |
|
|
![]()
|
|
No to dupa.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 ![]() |
Cena bez opcji pewno w okolicach 250 tys pln. W tych pieniądzach jest parę aut niekoniecznie nowych które będą jeździć lepiej tylko będą miały inne logo. Ale sam chętnie zobaczę jakieś testy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Poza wyświetlaczem w srodku jest piękna
![]() ciekawe jak z przeniesieniem mocy....czekamy na testy ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
Odnośnie bazowej ceny, wyczytałem, że najprawdopodobniej będzie to mniej niż 50k EUR. Jeżeli tak się stanie, uważam, że to bardzo dobra oferta.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Też raczej nie chce mi się wierzyć w cenę podstawy w okolicach 250k zł. Audi RS3 kosztował 230k zł, a trzeba pamiętać, że dla Mercedesa akcyza nie będzie wynosiła 18,6%, jak w przypadku Audi, tylko 3,1%.
-------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Warto może pomyśleć o tym, że producenci kombinują, żeby akcyza nie wpływała tak na cenę.
Np. Focus RS mimo silnika 2,5 litra w PL nie był droższy o akcyzę w stosunku do ceny np. niemieckiej. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |