Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:27
Post #921

Super User

CYTAT(Geno @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:22) *
Konrad, daleko z roboty nie masz do nich biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Coraz bardziej żałuję tego braku soft launcha :/

Wiem, wiem - tylko może być tak, że już do końca tygodnia nie będzie mnie w pracy.

Michał o ile się nie mylę to Gucior też miał aktualizację skrzyni,a ma soft launch. Ja miałem w przyszłym tygodniu oddać auto do serwisu i nie wiem czy to robić biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Geno
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:29
Post #922

Frequent User

Kupuję w takim razie jakiś blutaczOBD, siadam w poszukiwaniu torrentów i jutro z rana zaczynam mody w garażu biggrin.gif

No trudno, trzeba z tym żyć biggrin.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
gość_pontony_*
Post #923

Mam nadzieje, ze jakosc tego softu bedzie lepsza niz jakosc softu, ktory jest wgrywany jak stroja np. Honde. Jesli chodzi o strone mechaniczna nie mozna miec zastrzezen to strojenie robia na odjeb. Wezcie to pod uwage, pzdr.

+Quote Post
inka
Post #924

User

CYTAT(gucior @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:53) *
Fuck, ze tez do 24.06 jestem poza Polska,bylaby szansa polatac w takim towarzystwie i stwierdzic co mody daja.

to przyjedź na Piłę, chyba 12 lipca tongue.gif a tam na lotnisku podobno najlepsza nawierzchnia w Polsce.. wszyscy jada tam po życiówki, he,he biggrin.gif

+Quote Post
Drzewo
Post #925

Super User

CYTAT(inka @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:25) *
he, he z moich wyliczeń, tak na oko tongue.gif to ostatni etap ok 5 sek , poprzedni jakieś 20, może 30 sek a pierwszy nie pamietam wink.gif
najlepsze et to 12,4 na 19 -stkach, zarzucę 18 to mam nadzieję, cos urwać...

Inka, a próbowałaś startować bez procedury ? Fajnie wiedzieć mniej więcej ile mają te etapy, przyda się biggrin.gif

+Quote Post
Geno
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:32
Post #926

Frequent User

pontony, ja miałem program od Dominika w Sciro 235/306 na 270/411 i jechało to baaaaaaaardzo dobrze, jak na swoje kreski. 20kkm przelatałem, w sumie nic się nie stało smile.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:35
Post #927

User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:53) *
Jakie et udało Ci się zrobuć bez rs?

przepraszam nie doczytałam... jakaś 13, a nawet 13,2 nie pamiętam dokładnie sad.gif

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:35
Post #928

Super User

CYTAT(Geno @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:32) *
pontony, ja miałem program od Dominika w Sciro 235/306 na 270/411 i jechało to baaaaaaaardzo dobrze, jak na swoje kreski. 20kkm przelatałem, w sumie nic się nie stało smile.gif

potwierdzam, moje gti dsg 265/4XXbez szans biggrin.gif

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:37
Post #929

Super User

CYTAT(inka @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:35) *
przepraszam nie doczytałam... jakaś 13, a nawet 13,2 nie pamiętam dokładnie sad.gif

dzięki smile.gif takiego czasu mniej więcej się spodziewałem.

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:43
Post #930

User

CYTAT(Geno @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:32) *

my wszystkie sprzęty robimy u Dominika, a znamy go ponad 10 lat. Sprzęty latały i latają w innych rękach nadal......
GTR absoluta - ostatnio w Olsztynie pojechał 10,3 a ma ok 750 ps, a tak idą sprzęty co mają po 1000 koni

+Quote Post
gość_gucior_*
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:46
Post #931

QUOTE (pontony @ Tue, 09 Jun 2015 - 22:29) *
Mam nadzieje, ze jakosc tego softu bedzie lepsza niz jakosc softu, ktory jest wgrywany jak stroja np. Honde. Jesli chodzi o strone mechaniczna nie mozna miec zastrzezen to strojenie robia na odjeb. Wezcie to pod uwage, pzdr.

Mialem dwa wozy strojone przez Dominika i oba jezdzily zdrowo i znacznie lepiej niz przed. Inna sprawa ze tam zawsze jest taki sajgon i 400 aut na tym mini podjezdzie, ze moze u Ciebie cos nie poszlo albo hardware byl kiepski?

Inka - do Pily 900 km strzelicmpo to aby sie na fotokomorkach zmierzyc mi sie nie bedzie chcialo wink.gif

+Quote Post
gość_pontony_*
post Wed, 10 Jun 2015 - 00:05
Post #932

CYTAT(gucior @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:46) *
Mialem dwa wozy strojone przez Dominika i oba jezdzily zdrowo i znacznie lepiej niz przed. Inna sprawa ze tam zawsze jest taki sajgon i 400 aut na tym mini podjezdzie, ze moze u Ciebie cos nie poszlo albo hardware byl kiepski?

Inka - do Pily 900 km strzelicmpo to aby sie na fotokomorkach zmierzyc mi sie nie bedzie chcialo wink.gif

To nie o to chodzi, ze im cos zarzucam, zwracam tylko uwage. Hardware byl ok, to kwestia, ze stroili tylko na WOT co moim zdaniem nie jest profi podejsciem. Moze tym razem bedzie inaczej, hadware'u bylo wiele, nie jeden, nie dwa. Pozdro, yo.

+Quote Post
inka
post Wed, 10 Jun 2015 - 08:42
Post #933

User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:29) *
Fajnie wiedzieć mniej więcej ile mają te etapy, przyda się biggrin.gif

sprawdziłam biggrin.gif
pierwszy 10 sek
drugi 30 sek
a ostatni 4 sek

+Quote Post
inka
post Wed, 10 Jun 2015 - 08:47
Post #934

User

CYTAT(gucior @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:12) *
Soft start nie ma limitow, w dodatku startujesz z "napietych" napedow - ja wlasciwie uzywam tylko tego w sparingach

pozazdrościć, ja tego nie mam dry.gif

Ty Gucior to masz i kto jeszcze?

a z ilu obrotów wtedy się startuje?

eeetam, co to 900 km na fajne upalanie smile.gif

+Quote Post
gość_gucior_*
post Wed, 10 Jun 2015 - 09:23
Post #935

Przy soft start obroty rosna dosyc powoli do 3,3k - 3,4 k rpm - wg forum CLA w USA soft start byl jedynie w modelach my13/14 - modele my 15 nie maja tej opcji.

Ja mam my14, w kwietniu tego roku mialem wgrywany nowy spft do skrzyni, pomimo nowego softu soft start sie ostal, tak samo jak opoznienie po wbiciu wstecznego

Pomysle o tej Pile, gdyby sie ta, szersza grupa wybierala 45 amg to bedzie jakis argument aby odwiedzic

+Quote Post
inka
post Wed, 10 Jun 2015 - 09:53
Post #936

User

to jak ja swój kupiłam na jesieni zeszłego roku, to niby powinnam mieć?
hm...? ale jak tak startuje to jedzie jak buła, więc sama nie wiem...
choć coś sobie przypominam, że będąc w serwisie, coś mi wspominali o nowym sofcie i chyba mi go wgrali..
ale tez mi cos tu nie pasuje, bo dalej tak ja Ty mam lekkie opóźnienie ze wstecznym.

z tą Piłą no pewnie, byłaby okazja się spotkać w większym gronie 45 amg smile.gif

+Quote Post
mAbZ
post Wed, 10 Jun 2015 - 09:56
Post #937

Forum Homee

Fajnie się czyta ten temat, aż mnie trochę ten Mesio zaczął kusić wink.gif

A powiedzcie, jak to auto zachowuje się na torze podczas samej jazdy?
1. Czy nie ma problemów z napędem, procedurami, elektroniką w ogóle?
Czytałem m.in. o tym, że skrzynia może mieć dość i się przełączać?
2. da się komplenie wyłączyć kontrolę trakcji? (niby oczywiste, ale różnie bywa)
3. Czy napęd AWD jest przewidywalny? Bo czytałem opnie, że czuć jak się dołącza?
4. Czy podsterowność da się zlikwidować dodaniem gazu, czy działa hamowanie lewą nogą?

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
inka
post Wed, 10 Jun 2015 - 10:02
Post #938

User

CYTAT(gucior @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:46) *

to taki trochę off topic, ale

ostatnio w Olsztynie był puchar dla zawodnika, który pokonał największłą odległość przyjeżdzając na zawody, he,he biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

+Quote Post
MegaAerox
post Wed, 10 Jun 2015 - 12:03
Post #939

User

Ten soft launch...
To najlepiej
1 Wyłączyć trakcje.. nie na sport.. tylko całkowicie wyłączyć
2 wcisnąć ale nie za mocno.. hamulec tak żeby hold się nie pokazał..
3 Gaz Do dechy! obroty u mnie Np. lekko skaczą zanim podejdą do tych np 3k
4 Puścić hamulec biggrin.gif

+Quote Post
gość_gucior_*
post Wed, 10 Jun 2015 - 13:12
Post #940

QUOTE (mAbZ @ Wed, 10 Jun 2015 - 10:56) *
Fajnie się czyta ten temat, aż mnie trochę ten Mesio zaczął kusić wink.gif

A powiedzcie, jak to auto zachowuje się na torze podczas samej jazdy?
1. Czy nie ma problemów z napędem, procedurami, elektroniką w ogóle?
Czytałem m.in. o tym, że skrzynia może mieć dość i się przełączać?
2. da się komplenie wyłączyć kontrolę trakcji? (niby oczywiste, ale różnie bywa)
3. Czy napęd AWD jest przewidywalny? Bo czytałem opnie, że czuć jak się dołącza?
4. Czy podsterowność da się zlikwidować dodaniem gazu, czy działa hamowanie lewą nogą?

Ja nigdy nie mialem zadnego komunikatu o napedach czy o elektronice pomijajac fakt, ze musze lac plyn do spryskiwaczy Mb bo inaczej nie gasnie kontrolka po dolaniu np plynu Shell - co ciekawe koncentrat na 4 napelnienia w salonie kosztuje 50 pln plus tap water czyli taniej choc trzeba odwiedzic serwis raz na 4 wypryskania

Da sie wylaczyc bez klopotu wszystko jak abs, esp, trakcje, w tym temacie dawalem link do tego jak to zrobic. To niby tryb dyno ale mozna z tym jezdzic i zupelnie nic auta nie trzyma, jest w pelni analogowe. Przelaczenie w sport mode daje mozliwosc uslizgow ale jak wychylisz sie bardziej elektronika zacznie Cie blokowac po mocniejszym wcisnieciu hamulca

Ciezko mi powiedziec, to moje czwarte auto z rzedu z 4x4 - co ciekawe najbardxiej neutralnie moim amatorskim zdaniem zapinala mazda 6mps, evo6 a aktywnym tylem bylo fajne na sniegu, na suchym na semi slicku bokami ciezko mi bylo go zmusic i jezdzilem na czysto. Cla nigdy nie bylem na zadnym torze woec wlaczanie napedu realnie czuje tylko przy race start gdzie miela 4 kola, na morym czy super rozgrzanym asfalcie w trybie sport mam wrazenie stalego napedu niz dolacznego

Nigdy nie sprawdzilem lewej nogi ohmy.gif Korekcja toru jazdy u mnie jest tylko gazem i auto jedzie poki co tam gdzie chce.

Nie jestem funboyem ani AmG ani cla - to auto ma sporo niedociagniec jak marne wyciszenie, szpary na caly palec pomiedzy drzwiami, trzeszczaca navi, momentami ospala skrzynia np przy przelaczaniu na wsteczny ale i tak, pomimo dosyc dobrego przegladu rynku nie widze w tym budzecie nic rownie wygodnego, dobrze wygladajcego i sprawnego w serii (4,2 do 100 i 11,8 100-200)

+Quote Post

160 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 03:12