Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 44 45 46 47 48 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:06
Post #901

Super User

CYTAT(Geno @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:05) *
To by mnie Janusz przechrzcił biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

laugh.gif laugh.gif wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:10
Post #902

User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 19:55) *
Waldek, muszę wiedzieć czy ma sens ten box, wtedy założę biggrin.gif
Rozmawiałem z ecu performance i są już w stanie napisać program, efekty maja być dużo lepsze niż na boxie. W dodatku zrobią porównanie seria/box/program
Pożyjemy, zobaczymy wink.gif

ma sens... umówmy się i zobaczysz, że sprzet lata i ma potencjał... to dla tych, którzy martwią się gwarancją... tongue.gif
Ja oczywiście szykuje się na program u Dominika, no bo box zostanie tylko boxem wink.gif
poźniej wydech, zapewne supersprinta i ostatecznie spręzarki z IC... pozyjemy zobaczymy wink.gif

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:12
Post #903

User

CYTAT(Geno @ Tue, 09 Jun 2015 - 19:56) *
U mnie procedura też bez zarzutów, a mam 19stki.

ale seria?

+Quote Post
Geno
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:13
Post #904

Frequent User

Seria, nie skumałem, bo Ty pewnie po boxie piszesz ? smile.gif

Wygląda to tak :
https://www.youtube.com/watch?v=S6RMOuA8eUM

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:15
Post #905

User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:03) *
Ja jeszcze na zawody nim nie jeździłem, wiec trudno się jest mi odnieść, generalnie nauczyłem się sekwencji i jazda smile.gif W poprzednim aucie przy dsg jakoś nie zawsze udawało mi się ja uruchomić, a tu praktycznie za każdym razem mi się to udaje.

Właśnie widziałem listę zawodników na 20 czerwca i widzę, ze znam Twojego męża wink.gif pozdrów go ode mnie, może będzie mnie pamiętał.

he, he no absolut - Piotrek, zaanonsował mnie tutaj biggrin.gif jaki dobry mąż
to tym bardziej wpadaj na Ułęż....

+Quote Post
absolut
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:20
Post #906

User

Ja jeszcze na zawody nim nie jeździłem, wiec trudno się jest mi odnieść, generalnie nauczyłem się sekwencji i jazda smile.gif W poprzednim aucie przy dsg jakoś nie zawsze udawało mi się ja uruchomić, a tu praktycznie za każdym razem mi się to udaje.

Właśnie widziałem listę zawodników na 20 czerwca i widzę, ze znam Twojego męża wink.gif pozdrów go ode mnie, może będzie mnie pamiętał.

Cześć,

To tym bardziej wpadaj na Ulęz, milo będzie Cię zobaczyć i po wspominać stare czasy biggrin.gif a to zaraz 10 lat będzie...

Ale ten świat mały a czas leci...

Pozdr.

--------------------
秋田犬

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:32
Post #907

User

sekwencja, sekwencją... tu chodzi o czas złączania tej naszej procedury...

po pierwsze, zanim załączy się drzewko, to chwile trwa, ( bo zawsze coś, a to wpisać nr startowe, a to cos się rozłączyło itd...) i nigdy nie wiesz kiedy je aktywują.. przeważnie czas drzewka startowego to od 3 do 5 sek.

po drugie, u nas każdy etap procedury ma określony limit czasowy, ostatni ok 5 sek i jak się dobrze nie wstrzelisz rozlącza Ci napędy i jest fuck up... ot, to miałam na myśli biggrin.gif

+Quote Post
skandaloo
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:41
Post #908

Super User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 19:55) *
Waldek, muszę wiedzieć czy ma sens ten box, wtedy założę biggrin.gif
Rozmawiałem z ecu performance i są już w stanie napisać program, efekty maja być dużo lepsze niż na boxie. W dodatku zrobią porównanie seria/box/program
Pożyjemy, zobaczymy wink.gif

kiedy ten soft będą mieli gotowy ? wink.gif

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:46
Post #909

User

CYTAT(wujekwaldus @ Tue, 09 Jun 2015 - 17:57) *
nie chce nikogo martwić ale często nie ma znaczenia na RL czy jedziesz 3 metry z górki czy 3 metry pod górkę...
jeśli ktoś na chama nie jedzie ze stromego pobocza to nachylenie terenu ma niewielki wpływ albo żaden.
Ot takie małe wnioski po wykonaniu tysiąca pomiarów .. hehe...

RL - jasne spoko do sprawdzenia osiągów, po i przed modami... nie raz testowaliśmy na tym sprzęty wink.gif natomiast profesjonalna aparatura pomiarowa na zawodach nierzadko weryfikuje rzeczywiste osiągi... oraz "łącznik" biggrin.gif

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:46
Post #910

Super User

CYTAT(absolut @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:20) *
Cześć,

To tym bardziej wpadaj na Ulęz, milo będzie Cię zobaczyć i po wspominać stare czasy biggrin.gif a to zaraz 10 lat będzie...

Ale ten świat mały a czas leci...

Pozdr.

Czas szybko leci wink.gif zatem mam jeszcze jeden argument aby udać sie na Ułęż -z przyjemności sie z Tobą zobaczę wink.gif

Pzdr

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:47
Post #911

User

CYTAT(skandaloo @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:41) *
kiedy ten soft będą mieli gotowy ? wink.gif

z tego co wiem, to już.... smile.gif

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:53
Post #912

Super User

CYTAT(inka @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:32) *
sekwencja, sekwencją... tu chodzi o czas złączania tej naszej procedury...

po pierwsze, zanim załączy się drzewko, to chwile trwa, ( bo zawsze coś, a to wpisać nr startowe, a to cos się rozłączyło itd...) i nigdy nie wiesz kiedy je aktywują.. przeważnie czas drzewka startowego to od 3 do 5 sek.

po drugie, u nas każdy etap procedury ma określony limit czasowy, ostatni ok 5 sek i jak się dobrze nie wstrzelisz rozlącza Ci napędy i jest fuck up... ot, to miałam na myśli biggrin.gif

Faktycznie, jest to upierdliwe jak rozłącza przerywa procedurę, bo minie jej określony czas. Przeżyłem coś takiego na światłach biggrin.gif
A z ciekawości, jakie limity czasowe maja wszystkie poszczególne etapy procedury? Jakie et udało Ci się zrobuć bez rs?

+Quote Post
gość_gucior_*
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:53
Post #913

Fuck, ze tez do 24.06 jestem poza Polska,bylaby szansa polatac w takim towarzystwie i stwierdzic co mody daja.
U mnie procedura wychodzi bez klopotu, auto zawsze jest ustawione w tryb s i sport mode - to jedynie prxelaczenie w tryb m i lopatki.
Ja przy 18" nigdy nie czulem opoznienia czy zamulenia

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 20:59
Post #914

Super User

CYTAT(inka @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:47) *
z tego co wiem, to już.... smile.gif

Potwierdzam, dzisiaj z nimi rozmawiałem i już maja gotowy soft. O ile dobrze pamietam to okolice 420-430KM sa realne.

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:03
Post #915

Super User

CYTAT(gucior @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:53) *
Fuck, ze tez do 24.06 jestem poza Polska,bylaby szansa polatac w takim towarzystwie i stwierdzic co mody daja.
U mnie procedura wychodzi bez klopotu, auto zawsze jest ustawione w tryb s i sport mode - to jedynie prxelaczenie w tryb m i lopatki.
Ja przy 18" nigdy nie czulem opoznienia czy zamulenia

Inka, wcześniej napisała, ze nie chodzi o samo uruchomienie procedury, a o czas, który mamy na jej wykorzystanie wink.gif

+Quote Post
micky
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:11
Post #916

Super User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:59) *
Potwierdzam, dzisiaj z nimi rozmawiałem i już maja gotowy soft. O ile dobrze pamietam to okolice 420-430KM sa realne.

Drzewo możesz rozwinąć czy to będzie soft, box czy jedno z tych dwóch i dolot da 420 - 430KM ?

--------------------
CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45
M5 F10 710/900 było
GTR MY17 jest

+Quote Post
gość_gucior_*
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:12
Post #917

QUOTE (Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 22:03) *
Inka, wcześniej napisała, ze nie chodzi o samo uruchomienie procedury, a o czas, który mamy na jej wykorzystanie wink.gif

Soft start nie ma limitow, w dodatku startujesz z "napietych" napedow - ja wlasciwie uzywam tylko tego w sparingach

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:19
Post #918

Super User

CYTAT(micky @ Tue, 09 Jun 2015 - 21:11) *
Drzewo możesz rozwinąć czy to będzie soft, box czy jedno z tych dwóch i dolot da 420 - 430KM ?

Będzie to indywidualne strojenie, czyli wgrają swój program do oryginalnego sterownika.
Box polega na oszukaniu czujników i np. nie da się przeskoczyć pewnej mocy, a bardziej momentu stąd moc jest ograniczona. Według tego co zrozumiałem, przy boxie można stosować różne cuda, ale jeśli nawet przekroczymy pewien moment obrotowy to od razu wywali nam check. Przy przestawieniu parametrów oryginalnego sterownika można się bawić mocniej.
Najlepiej zadzwoń do nich, super kontakt, powiedzą Ci co i jak. Ja może się do nich wybiorę w przyszłym tygodniu to będę wiedział coś więcej.

+Quote Post
Geno
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:22
Post #919

Frequent User

Konrad, daleko z roboty nie masz do nich biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Coraz bardziej żałuję tego braku soft launcha :/

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
inka
post Tue, 09 Jun 2015 - 21:25
Post #920

User

CYTAT(Drzewo @ Tue, 09 Jun 2015 - 20:53) *
Faktycznie, jest to upierdliwe jak rozłącza przerywa procedurę, bo minie jej określony czas. Przeżyłem coś takiego na światłach biggrin.gif
A z ciekawości, jakie limity czasowe maja wszystkie poszczególne etapy procedury? Jakie et udało Ci się zrobuć bez rs?

he, he z moich wyliczeń, tak na oko tongue.gif to ostatni etap ok 5 sek , poprzedni jakieś 20, może 30 sek a pierwszy nie pamietam wink.gif
najlepsze et to 12,4 na 19 -stkach, zarzucę 18 to mam nadzieję, cos urwać...

+Quote Post

160 Stron V  « < 44 45 46 47 48 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 01:16