Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 25 26 27 28 29 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Wojtek
post Sat, 21 Feb 2015 - 13:21
Post #521

Forum Homee

Oczywiście ze tak, to może i powinno wyglądać, niestety rzeczywistość czasem bywa inna.

--------------------
EVO X 590/740
Cooper S R56
Go to the top of the page

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 13:29
Post #522

Super User

CYTAT(Wojtek @ Sat, 21 Feb 2015 - 13:21) *
Oczywiście ze tak, to może i powinno wyglądać, niestety rzeczywistość czasem bywa inna.

Dobrze piszesz, czasem rzeczywistość bywa inna i często z uwagi na fakt, że klient ma wielkie pretensje potrafi naubliżać wszystkim dookoła w aso lub negatywnie ocenia aso w ankietach telefonicznych itd. Wtedy podejście aso do klienta też zmienia się na jego niekorzyść...

Ja w poprzednim vw miałem program, jak oddawałem go na serwis, to prosiłem aby tylko nie robili aktualizacji softa i otwarcie mówiłem, że mam program,a auto było na gwarancji.

+Quote Post
Joker
post Sat, 21 Feb 2015 - 13:51
Post #523

Forum Clubber

CYTAT(Wojtek @ Sat, 21 Feb 2015 - 11:55) *
Życzę Ci aby w razie awari wszystko poszło tak pięknie jak to sobie wyobrażasz. Raczej nie słyszy sie o przychylności aso mimo ze zawsze są gwarantem i dostają za to kasę.

To nie do końca tak. Dobre opinie nie rozchodzą się tak jak te złe. To, że słyszy się wiele złego, nie oznacza, że nic dobrego się nie dzieje smile.gif

To tak jak z X silnikiem - niby gówno, awaryjny. Ale - olej wymieniany co 30 kkm (bo tak pokazał komputer), i jest to jeden przypadek na 1000. Ale te 999 osób się nie odzywa, że jeździ szczęśliwie - bo po co smile.gif

+Quote Post
mAbZ
post Sat, 21 Feb 2015 - 16:50
Post #524

Forum Homee

CYTAT(MisioLBN @ Sat, 21 Feb 2015 - 11:21) *
Wojtek, poprostu w MB ktoś ma na tyle mózgu że nie pozwoli żebyś uszkodził samochód. W MB nawet kompresor potrafi zostać odpięty jak zrobi mu się za ciepło. Porównujesz szybkiego DROGOWEGO hatcha , do samochodu stworzonego do upalania. W evo coś się urwie i po zabawie. Mercedes zmusi Cię żebyś dał odsapnąć samochodowi.

Rzecz w tym, że ten Mercedes pierwszy dostaje zadyszki, gdy wszystkie inne porównywalne inne auta wciąż beztrosko śmigają.
Przegrzewa się tak szybko, że po prostu do upalania nie nadaje się chyba w ogóle.

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:26
Post #525

Super User

CYTAT(mAbZ @ Sat, 21 Feb 2015 - 16:50) *
Rzecz w tym, że ten Mercedes pierwszy dostaje zadyszki, gdy wszystkie inne porównywalne inne auta wciąż beztrosko śmigają.
Przegrzewa się tak szybko, że po prostu do upalania nie nadaje się chyba w ogóle.

Co Ty masz z tym przegrzewaniem ??? Ja daje ostro w palnik i nic się nie przegrzewa i tak samo innym użytkownikom którzy jeździli na torze w Poznaniu... Tak samo hamulce krytykowałeś... a są bardzo bardzo dobre może poza tym że szybko klocki się kończą...

+Quote Post
gość_gucior_*
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:27
Post #526

Mabz - podobne pytanie jak do kolegi TJunga, tylko szczerze - swoja teorie powtarzasz w kolko jak pada haslo 45 amg.
Ile znasz sztuk ktore wykazaly sie tym problemem? Ile sztuk konkretnie widziales? Bo cos czuje, ze wyciagasz generalne wnioski po spotkaniu jednej, niewoadomo jak bardzo zmeczonej sztuki.

Wojtek - Mod programowy nie powoduje utraty gwarancji, ja to akurat wiem bo to spraedzilem a Ty mowisz, .ze rozne sa sytuacje, pytanie tez jakie z tych sytuacji miales a o jakich stryj wuja brata wspominal przy wodce?

TJung - wiem jak jest z Twoja VII, wiem bo gdyby bylo inaczej to pewnie stalaby w garazu u mnie smile.gif

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:33
Post #527

Super User

CYTAT(mAbZ @ Sat, 21 Feb 2015 - 16:50) *

Nie mogę laugh.gif Powiedz mi w takim razie, dlaczego jest to podstawowe auto amg driving academy? W jaki sposób się objawia to przegrzewanie? Co się wtedy dzieje??

Kolejna rzecz, że jego zbliżony konkurent VIIr osiąga jakieś kosmiczne temperatury oleju na torze, a a45 jak dla mnie ma wartości w dość niskim zakresie przy katach. Wiec nie rozumiem tego przegrzewania.

Mam na co dzień styczność z tymi autami, nie słyszałem nigdy o takim przypadku, żeby auto się przegrzało.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:38
Post #528

QUOTE (Drzewo @ Sat, 21 Feb 2015 - 12:04) *
mnie interesuje box. Najbardziej skłaniam się w kierunku renntecha. Macie opinie nt boxów do 45?

Ja najbardziej aktualnie sklaniam sie do Rebellion Automotive i to po mod motoru i skrzyni
bardzo dobre opinie maja na rynku, sa chyba autorami jednej z najmocniejszych 45amg na rynku.

W drugiej kolejnosci RennTech.

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:43
Post #529

Super User

CYTAT(gucior @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:38) *
Ja najbardziej aktualnie sklaniam sie do Rebellion Automotive i to po mod motoru i skrzyni
bardzo dobre opinie maja na rynku, sa chyba autorami jednej z najmocniejszych 45amg na rynku.

W drugiej kolejnosci RennTech.

Kto w PL może mi to założyć? Też myślałem o Rebellion, ale gdzieś w necie widziałem wyniki z rl po Renntech i zacząłem mocno brać go pod uwagę...

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:48
Post #530

Super User

CYTAT(Drzewo @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:43) *
Kto w PL może mi to założyć? Też myślałem o Rebellion, ale gdzieś w necie widziałem wyniki z rl po Renntech i zacząłem mocno brać go pod uwagę...

https://pl-pl.facebook.com/sportmile

oni już mają ofertę do A45 , box lub soft

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 17:56
Post #531

Super User

CYTAT(skandaloo @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:48) *
https://pl-pl.facebook.com/sportmile

oni już mają ofertę do A45 , box lub soft

Już rozmawiałem z nimi wink.gif Tylko proponowali mi coś innego niż Rebellion...

+Quote Post
Wojtek
post Sat, 21 Feb 2015 - 18:10
Post #532

Forum Homee

CYTAT(gucior @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:27) *
Mabz - podobne pytanie jak do kolegi TJunga, tylko szczerze - swoja teorie powtarzasz w kolko jak pada haslo 45 amg.
Ile znasz sztuk ktore wykazaly sie tym problemem? Ile sztuk konkretnie widziales? Bo cos czuje, ze wyciagasz generalne wnioski po spotkaniu jednej, niewoadomo jak bardzo zmeczonej sztuki.

Wojtek - Mod programowy nie powoduje utraty gwarancji, ja to akurat wiem bo to spraedzilem a Ty mowisz, .ze rozne sa sytuacje, pytanie tez jakie z tych sytuacji miales a o jakich stryj wuja brata wspominal przy wodce?

TJung - wiem jak jest z Twoja VII, wiem bo gdyby bylo inaczej to pewnie stalaby w garazu u mnie smile.gif

Nie mam takich sytuacji, nie stać mnie na auto salonowe które mi sie podoba, a nawet gdyby to i tak kupił bym 2-3 letnie a pozostała kasę przeznaczył na serwis i mody.
Za to mam kilku znajomych - nie mam tu na myśli wujka(ma sie za mechanika i klepie wahacze w rozbitkach), a osoby poważne które wydały nie mała kasę na nowe auta z salonu. Przykład 3 x BMW e46 m3/330/330kombi. Wszystkie były kupione nowe i właściciel z powodu serwisu wyzbył sie tych aut, i to nie przez koszty a postawę aso dotyczy to sytuacji w Szwecji.
Innego mam znajomego na Słowacji ma Landka z 2005 w max opcji, kupił nowego za 80k euro - ostatnio mówi do mnie ze tylko szaleni ludzie kupują nowe auta...
A stać go nie na jedna taka nowa toyote...
Jak miałem jeszcze swojego Landka to w rzeszowskim aso na serwisie pani wydała 2k na klocki do yarisa, można tylko po co.

--------------------
EVO X 590/740
Cooper S R56

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 21 Feb 2015 - 18:37
Post #533

Super User

CYTAT(Drzewo @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:56) *
Już rozmawiałem z nimi wink.gif Tylko proponowali mi coś innego niż Rebellion...

boxy mają : speed-buster oraz reentech oraz soft wink.gif

+Quote Post
rwtnt
post Sat, 21 Feb 2015 - 18:42
Post #534

Forum Killer

Po to ci "szaleni" ludzie kupują nowe auta abyś mógł od nich kupić ten gruz smile.gif A tak na poważnie to z historii powyższych można wysnuć wniosek, że to dziwne bajki. Moje doświadczenia po 3 nowych autach są zupełnie inne, nigdy nie miałem problemów z aso ani z autami.

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 18:56
Post #535

Super User

CYTAT(rwtnt @ Sat, 21 Feb 2015 - 18:42) *
Po to ci "szaleni" ludzie kupują nowe auta abyś mógł od nich kupić ten gruz smile.gif A tak na poważnie to z historii powyższych można wysnuć wniosek, że to dziwne bajki. Moje doświadczenia po 3 nowych autach są zupełnie inne, nigdy nie miałem problemów z aso ani z autami.

Ty nie miałeś kiedyś przypadkiem starego vw? tongue.gif

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 19:00
Post #536

Super User

CYTAT(skandaloo @ Sat, 21 Feb 2015 - 18:37) *
boxy mają : speed-buster oraz reentech oraz soft wink.gif

podpytam jeszcze ich o rebelliona, muszę na coś się zdecydować do wiosny...

+Quote Post
TJung
post Sat, 21 Feb 2015 - 19:08
Post #537

Forum Clubber

Panowie, Wy tu się ostro kłócicie, a tymczasem MB odpowiedział na nowe RS3 w postaci dodania kilku koni do A45. Konkretnie ma ich być 385! A to już niemały szacun. A jeszcze w kwestii prowadzenia A45, to osobiście miałem wrażenie, że bardzo trudno w tym aucie wywołać podsterowność, co mi się bardzo podobało.

+Quote Post
rwtnt
post Sat, 21 Feb 2015 - 20:40
Post #538

Forum Killer

Tak drzewo miałem corrado tak jak ty g60 najszybsze smile.gif pamiętam twoje wpisy na forum

+Quote Post
Drzewo
post Sat, 21 Feb 2015 - 21:28
Post #539

Super User

CYTAT(rwtnt @ Sat, 21 Feb 2015 - 20:40) *
Tak drzewo miałem corrado tak jak ty g60 najszybsze smile.gif pamiętam twoje wpisy na forum

laugh.gif laugh.gif no ładnie, fajnie się spotkać na innym forum wink.gif musiałem kupić inne auta po g60, bo to był taki warjat, że nie mogłem go opanować laugh.gif

+Quote Post
Lincoln e30ix
post Sat, 21 Feb 2015 - 23:10
Post #540

Forum Killer

CYTAT(Drzewo @ Sat, 21 Feb 2015 - 11:25) *
Środek tego auta w ogóle mnie nie zachęca, wręcz jest kasztaniarski.

Taaa, a A-klasse z chińskim "ipadem" dokładanym przez Mietka w szopie jest pełen uroku?

CYTAT(Drzewo @ Sat, 21 Feb 2015 - 17:33) *
Nie mogę laugh.gif Powiedz mi w takim razie, dlaczego jest to podstawowe auto amg driving academy?

Yyyy, bo jest najtańszy z gamy AMG?

+Quote Post

160 Stron V  « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 08:42