![]() ![]() |
Sat, 21 Feb 2015 - 09:13
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz |
O i to jest inna rozmowa, tylko nie wiem jak z dostępnością do nich kompów, choć w tym pięknym kraju, w Poznaniu na giełdzie to były pewnie przed oficjalną premierą auta
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:41
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
O i to jest inna rozmowa, tylko nie wiem jak z dostępnością do nich kompów, choć w tym pięknym kraju, w Poznaniu na giełdzie to były pewnie przed oficjalną premierą auta komputer jest taki sam jak w A-klasie ,B-klasie , GLA, CLA - silnik oczywiście benzynowe ps.na Allegro są dostępne , w ASO jak sprawdzałem 2 tygodnie temu była cena 1900 zł brutto , teraz patrze ..... 3400 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:42
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm |
No ale w czym problem mieć dwa komputery : jeden z seryjnym softem drugi ze zmienionym. .. A co wtedy z immobilizerem, nie trzeba przeprogramowywać po każdej zmianie kompa? -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:48
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ |
Tjung - musze spytac, iloma sztukami poza jedna sciurana testowka z pierwszego wypustu jezdziles? Bo w kazdym temacie zachaczajacym o to auto mowisz ze fajne ale, ze jednak niefajne bo po trzecim starcie odpielo naped i jest bee. Spradz inne sztuki albo zapytaj uzytkownikow czy mieli taka sytuacje bo powielasz ten mit na bazie jednostkowego przykladu jak jakis czas temu kolega Rennen o najgorszym zle spod znaku innych trzech liter czyli gtr Kajman - pisanie o swoim aucie, ze jest seria to zart czy Ty powaznie? Fotele i body seryjne i co tam jeszcze jest seryjne? Piszesz tez o gwarancji nieuznanej za mody - mam drugie auto tej marki ktore bylo zboxowane przez renntech, dwa miesiace temu padl motor, box zdjety przed laweta, motor naprawiony bez slowa o gwarancji. To tak apropo tej pewnosci o jej nieuznaniu. nie gloryfikuje auta z klapkami na oczach ale tez na skrajne naciagniecia rzeczywistosci trzeba reagowac Jeździłem trzema, z czego dwoma prywatnymi. Tylko w testówce były problemy z tym, przyznaję. Ale nie startowałem z procedury tymi moich kolegów |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:52
|
|
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:55
|
|
Jeździłem trzema, z czego dwoma prywatnymi. Tylko w testówce były problemy z tym, przyznaję. Ale nie startowałem z procedury tymi moich kolegów jeśli zrobisz 2-3 starty z LC to musisz odczekać około 2-3 minut i wtedy procedura jest dostępna , to, pewnie zabezpieczenie żeby skrzynia się nie zepsuła jak by komuś przyszło do głowy startować z LC z 20x w ciągu 10 minut... |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 10:57
|
|
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:04
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
mnie interesuje box. Najbardziej skłaniam się w kierunku renntecha. Macie opinie nt boxów do 45?
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:10
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno |
Skory men ale evo sobie możesz startować z procedury póki nie kliknie polos dyfer albo coś takiego. A nie martwić sie o to czy przegrała sie już skrzynia czy nastąpi to dopiero za chwile. Skoro wiedza ze wytrzyma 3 starty to w czym był problem to poprawić ? W evo może paść pompa dyfrow, jednak napędu na 4 koła nie tracisz poki sie coś nie urwie a nie dlatego ze tak postanowił komp. Opowieści o Kielcach są troszkę śmieszne bo mam wrażenie ze dobry upalacz evo zamęczył bo to amg w kilka minut.
Cieżko mi sobie wyobrazic tez ze w tak nowym wozie Mb nie dojdzie ze ktoś podmienia ecu. -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:19
|
|
Skory men ale evo sobie możesz startować z procedury póki nie kliknie polos dyfer albo coś takiego. A nie martwić sie o to czy przegrała sie już skrzynia czy nastąpi to dopiero za chwile. Skoro wiedza ze wytrzyma 3 starty to w czym był problem to poprawić ? W evo może paść pompa dyfrow, jednak napędu na 4 koła nie tracisz poki sie coś nie urwie a nie dlatego ze tak postanowił komp. Opowieści o Kielcach są troszkę śmieszne bo mam wrażenie ze dobry upalacz evo zamęczył bo to amg w kilka minut. Cieżko mi sobie wyobrazic tez ze w tak nowym wozie Mb nie dojdzie ze ktoś podmienia ecu. przecież to są zupełnie inne samochody... więc co Ty porównujesz ??? A po co mam startować cały czas z procedury ??? W jaki sposób mają sprawdzić jeśli będzie zmiana na identyczny komputer z identyczną zawartością ??? No chyba że źle wtyczkę włożę |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:21
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 |
Wojtek, poprostu w MB ktoś ma na tyle mózgu że nie pozwoli żebyś uszkodził samochód. W MB nawet kompresor potrafi zostać odpięty jak zrobi mu się za ciepło. Porównujesz szybkiego DROGOWEGO hatcha , do samochodu stworzonego do upalania. W evo coś się urwie i po zabawie. Mercedes zmusi Cię żebyś dał odsapnąć samochodowi.
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:25
|
|
|
Skory men ale evo sobie możesz startować z procedury póki nie kliknie polos dyfer albo coś takiego. A nie martwić sie o to czy przegrała sie już skrzynia czy nastąpi to dopiero za chwile. Skoro wiedza ze wytrzyma 3 starty to w czym był problem to poprawić ? W evo może paść pompa dyfrow, jednak napędu na 4 koła nie tracisz poki sie coś nie urwie a nie dlatego ze tak postanowił komp. Opowieści o Kielcach są troszkę śmieszne bo mam wrażenie ze dobry upalacz evo zamęczył bo to amg w kilka minut. Cieżko mi sobie wyobrazic tez ze w tak nowym wozie Mb nie dojdzie ze ktoś podmienia ecu. Ja wolałbym, aby komp czasami zadecydował za mnie jeśli ma dojść do uszkodzenia któregoś z podzespołów pojazdu. a45 jest bardziej uniwersalnym autem, które śmiało może rywalizować z evo na torze jak i może służyć do komfortowego poruszania się po drogach publicznych. Z kolei evo nadaje się tylko na tor... Środek tego auta w ogóle mnie nie zachęca, wręcz jest kasztaniarski. Jestem bardzo ciekawy, tych co zachwalają evo ile czasu ich auto spędza na drogach publicznych, a ile na torach... Podejrzewam, że głównie poruszają się nimi po drogach publicznych. Ja u siebie nie zauważyłem aby po trzech startach z procedury cokolwiek się działo, więc proszę Ciebie nie powielaj mitów... |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:36
|
|
Myśle ze cała ta elektronika na pewno wykryje ze komp był odłączony, to nie stary dziad tylko nowy wóz gdzie ecu jest spięte z czym może. Nie wierze aby nie dało sie dojść ze komp był odpięty a skoro odpiął to ktoś poza Aso to znaczy ze coś jest nie tak.
Nie porównuje bo według mnie nie ma co, odnioslem sie tylko do porównania tych aut w Kielcach... -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:38
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ |
Panowie, nie ma sensu się kłócić. We're all petrolheads
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:40
|
|
|
Myśle ze cała ta elektronika na pewno wykryje ze komp był odłączony, to nie stary dziad tylko nowy wóz gdzie ecu jest spięte z czym może. Nie wierze aby nie dało sie dojść ze komp był odpięty a skoro odpiął to ktoś poza Aso to znaczy ze coś jest nie tak. Nie porównuje bo według mnie nie ma co, odnioslem sie tylko do porównania tych aut w Kielcach... Uwierz, że serwisy mb nie sprawdzają programów w kompach po awarii. Musiałbyś bardzo zdenerwować ludzi na serwisie, żeby sami wystąpili z takim wnioskiem do gwaranta. |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:42
|
|
Myśle a nawet jestem pewien ze jeśli naprawa będzie na kilka tys to zrobią co w ich mocy aby dojść przez co tak sie stało.
Sami piszecie ze auto jest zabezpieczone, skrzynia, napęd, procedura, wiec ktoś będzie szukał skąd nagle awaria, skoro wszystko jest tak zabezpieczone przed zepsuciem przez użytkownika. -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:48
|
|
|
Myśle a nawet jestem pewien ze jeśli naprawa będzie na kilka tys to zrobią co w ich mocy aby dojść przez co tak sie stało. Sami piszecie ze auto jest zabezpieczone, skrzynia, napęd, procedura, wiec ktoś będzie szukał skąd nagle awaria, skoro wszystko jest tak zabezpieczone przed zepsuciem przez użytkownika. Wojtek, a ja jestem pewien, że nikt nie będzie szukać dziury w całym, w dodatku dopóki mają płatnika jakim jest gwarant. Na co dzień jestem blisko tych aut i wiem jak to się odbywa. |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 11:55
|
|
Życzę Ci aby w razie awari wszystko poszło tak pięknie jak to sobie wyobrażasz. Raczej nie słyszy sie o przychylności aso mimo ze zawsze są gwarantem i dostają za to kasę. Taki serwis nie działa tak ze coś Ci padło i maja obowiązek wymienić. Tylko jest weryfikacja dlaczego i z czyjej winy, czyli twojej czy gwaranta auto zostało uszkodzone. Wtedy jest podejmowana decyzja kto za to zapłaci. Musza wiedzieć przez co nastąpiła awaria bo tak jaki był by sens coś wymieniac.
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 12:01
|
|
|
Życzę Ci aby w razie awari wszystko poszło tak pięknie jak to sobie wyobrażasz. Raczej nie słyszy sie o przychylności aso mimo ze zawsze są gwarantem i dostają za to kasę. Taki serwis nie działa tak ze coś Ci padło i maja obowiązek wymienić. Tylko jest weryfikacja dlaczego i z czyjej winy, czyli twojej czy gwaranta auto zostało uszkodzone. Wtedy jest podejmowana decyzja kto za to zapłaci. Musza wiedzieć przez co nastąpiła awaria bo tak jaki był by sens coś wymieniac. Wojtek, aso nie jest gwarantem. Gwarantem jest MB. Nie znam przypadku kiedy MB nie uznało gwarancji, bo auto było po boxie lub programie. |
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 13:19
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa |
Wojtek, ludzie w ASO często naprawdę idą na rękę klientowi i nikt nie szuka na siłę dziury w całym, przecież i klient, i ASO może być w tym przypadku zadowolone
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 06:44 |