Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 16:50
Post #481

I live here !

CYTAT(gucior @ Fri, 20 Feb 2015 - 11:14) *
nie ma co się podniecać - stare kondony nastoletnie jak evo czy sti dostają chłostę bez obaw po czym jadą na serwis za X koła na odratowanie wszystkiego co się da. przy czym jadą już w warunkach odrzutowych bo auta te nadają się tylko do łomotu a nie do jazdy.

Myślę, że mocno generalizujesz jeśli chodzi o stan i wytrzymałość Evo, mam pełnego cywila, w którym nic nie jest wystukane i szybko nie będzie. Na serwis wysyłam 2x do roku. Niestety obstawiam, że raczej zje A45 na torze. Gdyby A było tak szybkie, to bym je po prostu kupił smile.gif Sama idea auta mi się bardzo podoba i mocno je rozważałem dla drugiej połowy, ale żonie nie pasowała w niej widoczność.
A tak to dywaguję, bo kolega się przymierza i pomysł 4 lat spokoju jest bardzo dobrym założeniem Co nie zmienia faktu, że A45 to raczej na wozidełko do miasta i czasem na tor. Evo nigdy nie rozważałem jak auto na co dzień. No i 4 lata nie dłubiemy nic, moc pewnie w bardzo ograniczonym zakresie jakimś brabusem można ruszyć by utrzymać 4 lata gwarancji.

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
Go to the top of the page

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:08
Post #482

Super User

CYTAT(Kajman @ Fri, 20 Feb 2015 - 16:50) *
Myślę, że mocno generalizujesz jeśli chodzi o stan i wytrzymałość Evo, mam pełnego cywila, w którym nic nie jest wystukane i szybko nie będzie. Na serwis wysyłam 2x do roku. Niestety obstawiam, że raczej zje A45 na torze. Gdyby A było tak szybkie, to bym je po prostu kupił smile.gif Sama idea auta mi się bardzo podoba i mocno je rozważałem dla drugiej połowy, ale żonie nie pasowała w niej widoczność.
A tak to dywaguję, bo kolega się przymierza i pomysł 4 lat spokoju jest bardzo dobrym założeniem Co nie zmienia faktu, że A45 to raczej na wozidełko do miasta i czasem na tor. Evo nigdy nie rozważałem jak auto na co dzień. No i 4 lata nie dłubiemy nic, moc pewnie w bardzo ograniczonym zakresie jakimś brabusem można ruszyć by utrzymać 4 lata gwarancji.

ale masz na myśli seryjne auta : A45 i EVO ?

+Quote Post
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:18
Post #483

I live here !

Nie. A45 zakładam seryjne mało wiele auto przez okres 4 lat z którym w tym stanie mało wiele musisz żyć. Evo jest po gwarancji i można sobie dłubać.
Co nie zmienia faktu, że nie wierzę, że na ciasnym torze A45 wklepie evo 9 GT 400 Extreme, bo z takim należałoby je chyba porównywać lub ewentualnie X FQ400 na takich samych oponach.
Co do prowadzenia X co raz więcej głosów mówi, że prowadzi się lepiej niż IX, więc tu byłbym ostrożny z opiniami, że ostatnie evo to było 9.
Bardzo lubię A45 i uważam za lidera w swojej klasie, ale evo bym na nie nie zmienił smile.gif

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
mAbZ
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:24
Post #484

Forum Homee

Co to znaczy "mało wiele", po jakiemu to?

--------------------
Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:27
Post #485

I live here !

Polski, kiedyś się tak mówiło. Słownik Doroszewskiego, a także w NKJP znajdziesz o tym informacje.

--------------------

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:31
Post #486

Super User

ja mam na myśli zupełnie seryjne samochody wink.gif popatrz na czasy z torów które podałem wyżej smile.gif

ps. przecież w Mercedesie na przeglądzie nie sprawdzają czy masz program - orientowałem już się w tej sprawie smile.gif

+Quote Post
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:35
Post #487

I live here !

Ja też i:
1. Odnotują zmienione ciśnienie doładowania, u mnie w ML od razu zwrócili na to uwagę jak jeszcze nie wiedzieli o brabusie (u innego dealera zakładałem).
2. Jak Ci się silnik wysra, to zawsze będą widzieć, że był zmieniany soft, nawet jeśli wrócisz do oryginału zanim wylądujesz w serwisie. A zapewniam Cię, że bynajmniej u nas, zanim wydadzą kilkadziesiąt tysięcy na wymianę motoru lub skrzyni, to sprawdzają takie rzeczy.

Co do czasów z torów, to jak już mówiłem, jeden tor, takie same gumy, tego samego dnia i ten sam kierowca. A tak to niestety mogą wystąpić różnice.
No i dlaczego tym objawieniem nie jeździ czołówka rajdowa i wyścigowa?

--------------------

+Quote Post
mAbZ
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:46
Post #488

Forum Homee

CYTAT(Kajman @ Fri, 20 Feb 2015 - 17:27) *
Polski, kiedyś się tak mówiło. Słownik Doroszewskiego, a także w NKJP znajdziesz o tym informacje.

Czyli bez słownika i to starego nie da się ciebie zrozumieć - no właśnie o tym piszę tongue.gif

Ciekawe, że czasy nie są porównywalne, ale jak już porównywać to koniecznie z mocniejszym FQ400 biggrin.gif
Nie zrozumcie mnie źle, wcale nie uważam że A45 AMG będzie najszybsze na torze.
Chodzi mi o to, że każdy z was naciąga argumenty w swoją stronę w dyskusji, która i tak do niczego nie doprowadzi.
Spotkajcie sie na torze, zamiast przechwalać jak pryszczate nastolatki.

PS
Nie miałem niestety szczęścia pojeździć tym cudem AMG na torze, bo się przegrzał i odmówił dalszej jazdy,
po zaledwie kilku okrążeniach poprzedniego kierowcy.

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:47
Post #489

Super User

CYTAT(Kajman @ Fri, 20 Feb 2015 - 17:35) *
Ja też i:
1. Odnotują zmienione ciśnienie doładowania, u mnie w ML od razu zwrócili na to uwagę jak jeszcze nie wiedzieli o brabusie (u innego dealera zakładałem).
2. Jak Ci się silnik wysra, to zawsze będą widzieć, że był zmieniany soft, nawet jeśli wrócisz do oryginału zanim wylądujesz w serwisie. A zapewniam Cię, że bynajmniej u nas, zanim wydadzą kilkadziesiąt tysięcy na wymianę motoru lub skrzyni, to sprawdzają takie rzeczy.

Co do czasów z torów, to jak już mówiłem, jeden tor, takie same gumy, tego samego dnia i ten sam kierowca. A tak to niestety mogą wystąpić różnice.
No i dlaczego tym objawieniem nie jeździ czołówka rajdowa i wyścigowa?

przy zwykłym przeglądzie nie zwracają w ogóle uwagi na ciśnienie doładowania ( ASO w którym ja serwisuje)... jeżeli jest awaria to wiadomo że będą szukać... ale 2 komputery załatwią sprawe

+Quote Post
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 17:54
Post #490

I live here !

CYTAT(mAbZ @ Fri, 20 Feb 2015 - 17:46) *
Czyli bez słownika i to starego nie da się ciebie zrozumieć - no właśnie o tym piszę tongue.gif

Ciekawe, że czasy nie są porównywalne, ale jak już porównywać to koniecznie z mocniejszym FQ400 biggrin.gif
Nie zrozumcie mnie źle, wcale nie uważam że A45 AMG będzie najszybsze na torze.
Chodzi mi o to, że każdy z was naciąga argumenty w swoją stronę w dyskusji, która i tak do niczego nie doprowadzi.
Spotkajcie sie na torze, zamiast przechwalać jak pryszczate nastolatki.

PS
Nie miałem niestety szczęścia pojeździć tym cudem AMG na torze, bo się przegrzał i odmówił dalszej jazdy,
po zaledwie kilku okrążeniach poprzedniego kierowcy.

Jesteś pierwszą osobą w całym moim życiu, która miała z tym problem, przypadek? Nie sądzę tongue.gif

Może być i słabsze, ale nie wiem czy w 10 było coś 360KM. W 9 podałem ten model, bo ma również sterowane zawieszenie i takie tam bardziej zbliżone do A45. Jak już sobie teoretyzujemy to na całego tongue.gif

Jak pisałem, bardzo lubię A45, ale nie widziałem go nigdzie zdobywającego czołowe miejsca w Polsce, ale może to się zmieni, jak wiecie to podajcie co to za miejsca zdobywa na pojeżdżawkach lub poważnych zawodach?

--------------------

+Quote Post
gość_anomal_*
post Fri, 20 Feb 2015 - 18:25
Post #491

kajman jak juz wyjezdzasz ze slownikiem to sprawdz w nim znaczenie slowa bynajmniej smile.gif

+Quote Post
Kajman
post Fri, 20 Feb 2015 - 19:39
Post #492

I live here !

Wiesz co, nie nauczyłem się go ze słownika, więc używam zgodnie z tym jak się go używa na żywo smile.gif A co w słowniku piszą to jedno, a gwara to gwara smile.gif

--------------------

+Quote Post
Type-R
post Fri, 20 Feb 2015 - 19:58
Post #493

Super User

[quote name='Kajman' date='Fri, 20 Feb 2015 - 17:54' post='1159535']
Jesteś pierwszą osobą w całym moim życiu, która miała z tym problem, przypadek? Nie sądzę tongue.gif

No to ja jestem drugą

+Quote Post
Drzewo
post Fri, 20 Feb 2015 - 20:11
Post #494

Super User

CYTAT(Kajman @ Fri, 20 Feb 2015 - 17:54) *

No to ja jestem drugą

Na jakim torze te auta Wam sie przegrzały? Jestem bardzo ciekawy...

+Quote Post
TJung
post Fri, 20 Feb 2015 - 20:43
Post #495

Forum Clubber

Seryjne Evo X ma 295 KM i manualną skrzynię. A45 ma 360 KM i dość szybki jednak automat. Nie dziwi mnie różnica czasów seryjnych wozów. Sporo jeździłem A45 i auto jest bardzo szybkie, to fakt. Moim zdaniem idealne na szybki dupowóz, ale jeżeli po 3 startach z procedury, komputer mi zabiera napęd na 4 koła, to nie jest to fajne. Oba wozy mają swoje wady i zalety, ale moim zdaniem trudno je porównać. Są skrajnie różne.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 20 Feb 2015 - 21:35
Post #496

Tjung - musze spytac, iloma sztukami poza jedna sciurana testowka z pierwszego wypustu jezdziles?biggrin.gif
Bo w kazdym temacie zachaczajacym o to auto mowisz ze fajne ale, ze jednak niefajne bo po trzecim starcie odpielo naped i jest bee.
Spradz inne sztuki albo zapytaj uzytkownikow czy mieli taka sytuacje bo powielasz ten mit na bazie jednostkowego przykladu jak jakis czas temu kolega Rennen o najgorszym zle spod znaku innych trzech liter czyli gtr

Kajman - pisanie o swoim aucie, ze jest seria to zart czy Ty powaznie?
Fotele i body seryjne i co tam jeszcze jest seryjne?smile.gif
Piszesz tez o gwarancji nieuznanej za mody - mam drugie auto tej marki ktore bylo zboxowane przez renntech, dwa miesiace temu padl motor, box zdjety przed laweta, motor naprawiony bez slowa o gwarancji. To tak apropo tej pewnosci o jej nieuznaniu.

nie gloryfikuje auta z klapkami na oczach ale tez na skrajne naciagniecia rzeczywistosci trzeba reagowac smile.gif

+Quote Post
mAbZ
post Fri, 20 Feb 2015 - 21:49
Post #497

Forum Homee

CYTAT(Drzewo @ Fri, 20 Feb 2015 - 20:11) *
Na jakim torze te auta Wam sie przegrzały? Jestem bardzo ciekawy...

Mantorp Park w Szwecji. Długość 3100 m, dluga prosta najpierw idzie delikatnie pod górkę,
a potem z górki i z tej górki jest hamowanie z około 220 km/h do nawrotu. To daje w kość.

Hamulce najnowszego Audi S3 sedan tez tam nie wytrzymują.

--------------------
www.youtube.com/mabz25

+Quote Post
prnit
post Fri, 20 Feb 2015 - 23:02
Post #498

Forum Homee

ciekawy temat porównywać auto o rodowodzie rajdowym do szybkiego dupowoza z trylionem spojlerów, przecież to są tak inne auta że nie wiem do czego ma ta dyskusja prowadzić...hehehe to czekamy zaraz aż zobaczymy a45amg na oes'ach biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif P.S A45 jest zarąbiste i gdybym miał $$ to bym sobie takie auto pewnie kupił ale ono nie jest do tego do czego zostało stworzone evo czy sti.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Kajman
post Sat, 21 Feb 2015 - 01:38
Post #499

I live here !

No właśnie o to mi chodzi smile.gif Fajne auto, ale nie do końca takie. smile.gif Na auto do wszystkiego, super, na zapierdalacza tylko, już nie do końca. Po evo brałbym a45, ale zamiast, niekoniecznie.
Co do gwarancji, napisałem jak to u nas w ASO się odbywa, nie ma ziewania, program nielegalny, wypierdalać, nie ma gwarancji, koniec, kropka.Box możesz zdjąć, programu nie odkręcisz.

--------------------

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 21 Feb 2015 - 07:48
Post #500

Super User

CYTAT(Kajman @ Sat, 21 Feb 2015 - 01:38) *
No właśnie o to mi chodzi smile.gif Fajne auto, ale nie do końca takie. smile.gif Na auto do wszystkiego, super, na zapierdalacza tylko, już nie do końca. Po evo brałbym a45, ale zamiast, niekoniecznie.
Co do gwarancji, napisałem jak to u nas w ASO się odbywa, nie ma ziewania, program nielegalny, wypierdalać, nie ma gwarancji, koniec, kropka.Box możesz zdjąć, programu nie odkręcisz.

No ale w czym problem mieć dwa komputery : jeden z seryjnym softem drugi ze zmienionym. ..

+Quote Post

160 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 06:44