![]() ![]() |
Fri, 20 Feb 2015 - 16:50
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz |
nie ma co się podniecać - stare kondony nastoletnie jak evo czy sti dostają chłostę bez obaw po czym jadą na serwis za X koła na odratowanie wszystkiego co się da. przy czym jadą już w warunkach odrzutowych bo auta te nadają się tylko do łomotu a nie do jazdy. Myślę, że mocno generalizujesz jeśli chodzi o stan i wytrzymałość Evo, mam pełnego cywila, w którym nic nie jest wystukane i szybko nie będzie. Na serwis wysyłam 2x do roku. Niestety obstawiam, że raczej zje A45 na torze. Gdyby A było tak szybkie, to bym je po prostu kupił A tak to dywaguję, bo kolega się przymierza i pomysł 4 lat spokoju jest bardzo dobrym założeniem Co nie zmienia faktu, że A45 to raczej na wozidełko do miasta i czasem na tor. Evo nigdy nie rozważałem jak auto na co dzień. No i 4 lata nie dłubiemy nic, moc pewnie w bardzo ograniczonym zakresie jakimś brabusem można ruszyć by utrzymać 4 lata gwarancji. -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:08
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
Myślę, że mocno generalizujesz jeśli chodzi o stan i wytrzymałość Evo, mam pełnego cywila, w którym nic nie jest wystukane i szybko nie będzie. Na serwis wysyłam 2x do roku. Niestety obstawiam, że raczej zje A45 na torze. Gdyby A było tak szybkie, to bym je po prostu kupił A tak to dywaguję, bo kolega się przymierza i pomysł 4 lat spokoju jest bardzo dobrym założeniem Co nie zmienia faktu, że A45 to raczej na wozidełko do miasta i czasem na tor. Evo nigdy nie rozważałem jak auto na co dzień. No i 4 lata nie dłubiemy nic, moc pewnie w bardzo ograniczonym zakresie jakimś brabusem można ruszyć by utrzymać 4 lata gwarancji. ale masz na myśli seryjne auta : A45 i EVO ? |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:18
|
|
Nie. A45 zakładam seryjne mało wiele auto przez okres 4 lat z którym w tym stanie mało wiele musisz żyć. Evo jest po gwarancji i można sobie dłubać.
Co nie zmienia faktu, że nie wierzę, że na ciasnym torze A45 wklepie evo 9 GT 400 Extreme, bo z takim należałoby je chyba porównywać lub ewentualnie X FQ400 na takich samych oponach. Co do prowadzenia X co raz więcej głosów mówi, że prowadzi się lepiej niż IX, więc tu byłbym ostrożny z opiniami, że ostatnie evo to było 9. Bardzo lubię A45 i uważam za lidera w swojej klasie, ale evo bym na nie nie zmienił -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:24
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm |
Co to znaczy "mało wiele", po jakiemu to?
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:27
|
|
Polski, kiedyś się tak mówiło. Słownik Doroszewskiego, a także w NKJP znajdziesz o tym informacje.
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:31
|
|
ja mam na myśli zupełnie seryjne samochody
ps. przecież w Mercedesie na przeglądzie nie sprawdzają czy masz program - orientowałem już się w tej sprawie |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:35
|
|
Ja też i:
1. Odnotują zmienione ciśnienie doładowania, u mnie w ML od razu zwrócili na to uwagę jak jeszcze nie wiedzieli o brabusie (u innego dealera zakładałem). 2. Jak Ci się silnik wysra, to zawsze będą widzieć, że był zmieniany soft, nawet jeśli wrócisz do oryginału zanim wylądujesz w serwisie. A zapewniam Cię, że bynajmniej u nas, zanim wydadzą kilkadziesiąt tysięcy na wymianę motoru lub skrzyni, to sprawdzają takie rzeczy. Co do czasów z torów, to jak już mówiłem, jeden tor, takie same gumy, tego samego dnia i ten sam kierowca. A tak to niestety mogą wystąpić różnice. No i dlaczego tym objawieniem nie jeździ czołówka rajdowa i wyścigowa? -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:46
|
|
|
Polski, kiedyś się tak mówiło. Słownik Doroszewskiego, a także w NKJP znajdziesz o tym informacje. Czyli bez słownika i to starego nie da się ciebie zrozumieć - no właśnie o tym piszę Ciekawe, że czasy nie są porównywalne, ale jak już porównywać to koniecznie z mocniejszym FQ400 Nie zrozumcie mnie źle, wcale nie uważam że A45 AMG będzie najszybsze na torze. Chodzi mi o to, że każdy z was naciąga argumenty w swoją stronę w dyskusji, która i tak do niczego nie doprowadzi. Spotkajcie sie na torze, zamiast przechwalać jak pryszczate nastolatki. PS Nie miałem niestety szczęścia pojeździć tym cudem AMG na torze, bo się przegrzał i odmówił dalszej jazdy, po zaledwie kilku okrążeniach poprzedniego kierowcy. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:47
|
|
Ja też i: 1. Odnotują zmienione ciśnienie doładowania, u mnie w ML od razu zwrócili na to uwagę jak jeszcze nie wiedzieli o brabusie (u innego dealera zakładałem). 2. Jak Ci się silnik wysra, to zawsze będą widzieć, że był zmieniany soft, nawet jeśli wrócisz do oryginału zanim wylądujesz w serwisie. A zapewniam Cię, że bynajmniej u nas, zanim wydadzą kilkadziesiąt tysięcy na wymianę motoru lub skrzyni, to sprawdzają takie rzeczy. Co do czasów z torów, to jak już mówiłem, jeden tor, takie same gumy, tego samego dnia i ten sam kierowca. A tak to niestety mogą wystąpić różnice. No i dlaczego tym objawieniem nie jeździ czołówka rajdowa i wyścigowa? przy zwykłym przeglądzie nie zwracają w ogóle uwagi na ciśnienie doładowania ( ASO w którym ja serwisuje)... jeżeli jest awaria to wiadomo że będą szukać... ale 2 komputery załatwią sprawe |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 17:54
|
|
Czyli bez słownika i to starego nie da się ciebie zrozumieć - no właśnie o tym piszę Ciekawe, że czasy nie są porównywalne, ale jak już porównywać to koniecznie z mocniejszym FQ400 Nie zrozumcie mnie źle, wcale nie uważam że A45 AMG będzie najszybsze na torze. Chodzi mi o to, że każdy z was naciąga argumenty w swoją stronę w dyskusji, która i tak do niczego nie doprowadzi. Spotkajcie sie na torze, zamiast przechwalać jak pryszczate nastolatki. PS Nie miałem niestety szczęścia pojeździć tym cudem AMG na torze, bo się przegrzał i odmówił dalszej jazdy, po zaledwie kilku okrążeniach poprzedniego kierowcy. Jesteś pierwszą osobą w całym moim życiu, która miała z tym problem, przypadek? Nie sądzę Może być i słabsze, ale nie wiem czy w 10 było coś 360KM. W 9 podałem ten model, bo ma również sterowane zawieszenie i takie tam bardziej zbliżone do A45. Jak już sobie teoretyzujemy to na całego Jak pisałem, bardzo lubię A45, ale nie widziałem go nigdzie zdobywającego czołowe miejsca w Polsce, ale może to się zmieni, jak wiecie to podajcie co to za miejsca zdobywa na pojeżdżawkach lub poważnych zawodach? -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
| gość_anomal_* |
Fri, 20 Feb 2015 - 18:25
|
|
|
kajman jak juz wyjezdzasz ze slownikiem to sprawdz w nim znaczenie slowa bynajmniej
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 19:39
|
|
Wiesz co, nie nauczyłem się go ze słownika, więc używam zgodnie z tym jak się go używa na żywo
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 19:58
|
|
|
Super User Dołączył: Fri, 03 February 2006 |
[quote name='Kajman' date='Fri, 20 Feb 2015 - 17:54' post='1159535']
Jesteś pierwszą osobą w całym moim życiu, która miała z tym problem, przypadek? Nie sądzę No to ja jestem drugą |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 20:11
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
|
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 20:43
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ |
Seryjne Evo X ma 295 KM i manualną skrzynię. A45 ma 360 KM i dość szybki jednak automat. Nie dziwi mnie różnica czasów seryjnych wozów. Sporo jeździłem A45 i auto jest bardzo szybkie, to fakt. Moim zdaniem idealne na szybki dupowóz, ale jeżeli po 3 startach z procedury, komputer mi zabiera napęd na 4 koła, to nie jest to fajne. Oba wozy mają swoje wady i zalety, ale moim zdaniem trudno je porównać. Są skrajnie różne.
|
|
|
|
| gość_gucior_* |
Fri, 20 Feb 2015 - 21:35
|
|
|
Tjung - musze spytac, iloma sztukami poza jedna sciurana testowka z pierwszego wypustu jezdziles?
Bo w kazdym temacie zachaczajacym o to auto mowisz ze fajne ale, ze jednak niefajne bo po trzecim starcie odpielo naped i jest bee. Spradz inne sztuki albo zapytaj uzytkownikow czy mieli taka sytuacje bo powielasz ten mit na bazie jednostkowego przykladu jak jakis czas temu kolega Rennen o najgorszym zle spod znaku innych trzech liter czyli gtr Kajman - pisanie o swoim aucie, ze jest seria to zart czy Ty powaznie? Fotele i body seryjne i co tam jeszcze jest seryjne? Piszesz tez o gwarancji nieuznanej za mody - mam drugie auto tej marki ktore bylo zboxowane przez renntech, dwa miesiace temu padl motor, box zdjety przed laweta, motor naprawiony bez slowa o gwarancji. To tak apropo tej pewnosci o jej nieuznaniu. nie gloryfikuje auta z klapkami na oczach ale tez na skrajne naciagniecia rzeczywistosci trzeba reagowac |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 21:49
|
|
|
Na jakim torze te auta Wam sie przegrzały? Jestem bardzo ciekawy... Mantorp Park w Szwecji. Długość 3100 m, dluga prosta najpierw idzie delikatnie pod górkę, a potem z górki i z tej górki jest hamowanie z około 220 km/h do nawrotu. To daje w kość. Hamulce najnowszego Audi S3 sedan tez tam nie wytrzymują.
-------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
|
Fri, 20 Feb 2015 - 23:02
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice |
ciekawy temat porównywać auto o rodowodzie rajdowym do szybkiego dupowoza z trylionem spojlerów, przecież to są tak inne auta że nie wiem do czego ma ta dyskusja prowadzić...hehehe to czekamy zaraz aż zobaczymy a45amg na oes'ach
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 01:38
|
|
No właśnie o to mi chodzi
Co do gwarancji, napisałem jak to u nas w ASO się odbywa, nie ma ziewania, program nielegalny, wypierdalać, nie ma gwarancji, koniec, kropka.Box możesz zdjąć, programu nie odkręcisz. -------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Sat, 21 Feb 2015 - 07:48
|
|
No właśnie o to mi chodzi Co do gwarancji, napisałem jak to u nas w ASO się odbywa, nie ma ziewania, program nielegalny, wypierdalać, nie ma gwarancji, koniec, kropka.Box możesz zdjąć, programu nie odkręcisz. No ale w czym problem mieć dwa komputery : jeden z seryjnym softem drugi ze zmienionym. .. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 06:44 |