![]() ![]() |
Fri, 05 Aug 2016 - 21:57
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 April 2011 Skąd: PZNmiastodoznań |
Z branży wiem co robią klienci i tobie tak radzę jeśli chcesz zapłacić jak najmniej... Wyślij konfigurację do kilku -kilkunastu dealerów niekoniecznie z twojego regionu (tak lepiej) i zamawiaj.
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 12:32
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 14:53
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 |
Jak przejdzie jako początek floty MB to masz 10%, powyżej tego musisz mieć dobre układy z salonem, a i to czasem nie wystarczy
Pamiętaj też o automatycznej klimie i czujnikach parkowania, bo potem może być zdziwko przy odbiorze -------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 15:34
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 October 2015 Skąd: Warszawa |
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 16:08
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
Jak dla mnie mod na plus. -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 17:02
|
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 23 March 2015 |
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Co do klimy to jakoś nie zależy mi na automatycznej, w tej manualnej też mogę sobie ustawić temperature i moc dmuchawy. Zamiast czujników parkowania za ponad 3 tyś, wolę kamerę cofania.
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 17:17
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Co do klimy to jakoś nie zależy mi na automatycznej, w tej manualnej też mogę sobie ustawić temperature i moc dmuchawy. Zamiast czujników parkowania za ponad 3 tyś, wolę kamerę cofania. Mam wszystkie opcje o których piszesz i wierz mi że naprawdę warto je mieć w tym wozie. Wygląd pokręteł nawiewu w wersji standardowej zostawią wiele do zyczenia w AMG. Mam też parkassist i tą opcję użyłem UWAGA aż jeden raz - nie warto. -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 17:47
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 |
Spróbuj potem sprzedać auto bez czujników i klimy automatycznej
Co kto lubi -------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 17:59
|
|
|
Względy estetyczne są bardzo ważne i pewnie dlatego od chyba 20 lat mój każdy samochód miał klimę automatyczną ale nie pamiętam kiedy ostatnio używałem jej w trybie auto więc trochę rozumiem dylemat neutralka
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 18:53
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
Spróbuj potem sprzedać auto bez czujników i klimy automatycznej Co kto lubi Michal, zgadzam sie z Toba, to trzeba miec, bez tego sprzedaż takiego auta bedzie dużym problem. Standardy sie zmieniają do mojej listy obowiązkowej dodałbym bym martwe pole. |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 18:56
|
|
|
Wiadomo standardowa klima trochę marnie wygląda jak na AMG, jednak ja starałem się brać jak najmniej niepotrzebnych rzeczy aby nie przedrażać. Można spokojnie dobrać jeszcze opcji za 20-30k jednak nie w tym cel. Ogranicza mnie trochę budżet. Z drugiej strony znam siebie i wiem czego będę używał a co po prostu zamówiłem dla szpanu aby ładnie wyglądało.
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie, ile czekaliście na swoje A45? I czy np. czy gdybym zamówił w paździeniku to miałbym rocznik 2017? |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:00
|
|
Wiadomo standardowa klima trochę marnie wygląda jak na AMG, jednak ja starałem się brać jak najmniej niepotrzebnych rzeczy aby nie przedrażać. Można spokojnie dobrać jeszcze opcji za 20-30k jednak nie w tym cel. Ogranicza mnie trochę budżet. Z drugiej strony znam siebie i wiem czego będę używał a co po prostu zamówiłem dla szpanu aby ładnie wyglądało. Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie, ile czekaliście na swoje A45? I czy np. czy gdybym zamówił w paździeniku to miałbym rocznik 2017? ja zamawiałem w sierpniu miał być w listopadzie a odebrałem w grudniu na początku |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:05
|
|
|
Rozumiem, a co oznacza opcja "media interface" (245 zł)? nie ma opisu ani zdjęcia.
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:08
|
|
Rozumiem, a co oznacza opcja "media interface" (245 zł)? nie ma opisu ani zdjęcia. Media Interface to uniwersalne złącze dla mobilnych urządzeń audio i wideo. Odtwarzaniem utworów z odtwarzacza mp3, iPod®'a czy iPhone®'a steruje się komfortowo na głównej jednostce obsługowej lub na kierownicy wielofunkcyjnej. |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:09
|
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie, ile czekaliście na swoje A45? Ja czekałem tydzień bo brałem co było |
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:32
|
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl |
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 19:41
|
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 09 April 2016 |
|
|
|
|
Sat, 06 Aug 2016 - 20:26
|
|
|
Zamawiales w aso czy jakoś przez internet? Gdzie montowałes i jaki koszt montażu? Zamawiałem w Kunzmann, pełna profeska, po trzech dniach dostałem paczkę. Przesyłka zawiera cały zestaw czyli dyfuzor plus skrzydełko, cztery mocowania (dwa są dodatkowymi wzmocnieniami na skrajnych częściach pod zderzakiem) oraz torebeczkę z "milionem" śrubek, spinek i nitów. Znając podejście i ceny w ASO to nawet nie chciałem pytać o cenę i dostępność po tym jak za srebrne podwójne końcówki wydechu zaśpiewali mi 3100,- PLN Montaż jest prosty, 2 godzinki bez zbędnego pośpiechu wspólnie z kolegą mechanikiem więc w moim przypadku koszty zerowe Niezbędny jest podnośnik, nitownica, ostre boczne do zdemontowania fabrycznych nitów, trochę cierpliwości i uwagi przy demontażu fabrycznej nakładki zderzaka, cztery nakrętki 6 do przykręcenia tych dodatkowych wzmocnień bo o dziwo nie ma w zestawie oraz kilka wkrętów bo są miejsca gdzie nitownica ze standardową głowicą za żadne skarby się nie zmieści. Tak jak podejrzewałem w A45 nie trzeba nic modyfikować przy wydechu. |
|
|
|
Sun, 07 Aug 2016 - 13:30
|
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 13 July 2016 |
Cześć, ogólnie jestem bardzo przeciwko kupowaniu nowych konfiguracji, o wiele bardziej polecam Ci poszukać aut stockowych, takich które są na placu/salonie, wtedy mogą zejść z ceny i robić rabaty/promocje/finansowania.
Co do obowiązkowych pakietów: - klimatyzacja (o wiele szybciej/lepiej działa i masz opcję REST, bardzo się przydaje w ciepłe dni) - wydech (MUS!!!! ewentualnie ludzie nie biorą wydechu i wycinają kata bardzo małym kosztem, ale wtedy nie ma opcji regulacji) - dach panoramiczny (samochód jest bardziej przestronny z szybą zamiast dachu) - pamięć fotela kierowcy (jeśli samochodem jeździ kilka osó - harman kardon - apple car play/ media interface (śmieszny koszt a jakość dźwięku jest o wiele lepsza po kablu) - adaptacyjny asystent świateł drogowych Jeśli zależy Ci na nawigacji to możesz wybrać przygotowanie do nawigacji Garmin i kupić z jakiegoś innego źródła kartę pamięci z nawigacją o wiele taniej. Zwykłe siedzenia trzymają bardzo dobrze i są wygodne, przynajmniej moim zdaniem nie potrzeba foteli Performance. Kamera cofania jest w standardzie, ta opcja to po prostu kamera w HD(ale może lepiej dopytaj w salonie/ sprawdź!) Czujniki parkowania są moim zdaniem niepotrzebne, to mały samochód i bardzo łatwo się nim parkuje. A co do PAKIET DYNAMIKI JAZDY AMG, to zawiera on: Przednią blokadę dyferencjału(mechaniczna szpera), zawieszenie adaptacyjne i dodatkowy tryb RACE. Nie jeździłem samochodem z tym wyposażeniem i z tego co czytam nikt nie miał porównania. Moim zdaniem kupując samochód za tyle pieniędzy, niemożliwe jest, żeby jedna opcja zmieniała diametralnie jego właściwości jezdne, bo gdyby to było takie ważne to byłoby w standardzie a cena auta byłaby wyższa. Sprawdzałem możliwości swojej A45 i nie odczuwam potrzeby mechanicznej szpery, samochód trzyma się rewelacyjnie, dużo zależy od opon. Zawieszenie to nadal nie będzie pneumatyka jak w S klasie, a kupując A45 decydujesz się na sportowy wóz o twardym zawieszeniu, więc nie widzę w tym większego sensu. I tryb RACE to po prostu zmienia charakterystykę pracy skrzyni biegów która jest jeszcze bardziej agresywna. Z doświadczenia widzę, że chcąc się wyszaleć jeżdżę w trybie MANUAL (skrzynia nie zmienia biegów sama, obroty mogą się skończyć! ) już S+ jest moim zdaniem zbyt agresywny na ulicę, podejrzewam że RACE niewiele zmieni. Kończąc rozprawkę musisz samemu zdecydować, gdybym konfigurował nowy wóz to bym brał cały pakiet dynamiki, ale kupując auto z dnia na dzień, brałbym co jest i się nie zastanawiał, tylko cieszył z jazdy! Pozdrawiam, Michalski |
|
|
|
Sun, 07 Aug 2016 - 14:37
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2011 Skąd: Płock |
Ja jeżdziłem przedliftem a teraz poliftem w którym mam opcje RACE i to są 2 różne auta .
Wg mnie Pakiet Dynamiki Jazdy super sprawa . -------------------- E 63 S AMG
E30 318is zbudowane na Tor ;) E36 328 zbudowane na Tor ;) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 04:10 |