![]() ![]() |
Thu, 19 May 2016 - 20:40
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko |
Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeździć CLA45 z racji iż przymierzam się do takiego auta i powiem szczerze że bardzo się zawiodłem. W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) ale największe rozczarowanie to brzmienie silnika - jeździłem wersją ze standardowym wydechem. Golf R pod względem brzmienia, odczuć z jazdy o klasę wyżej.
|
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 21:00
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeździć CLA45 z racji iż przymierzam się do takiego auta i powiem szczerze że bardzo się zawiodłem. W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) ale największe rozczarowanie to brzmienie silnika - jeździłem wersją ze standardowym wydechem. Golf R pod względem brzmienia, odczuć z jazdy o klasę wyżej. Golf 7 R ma głośnik wspomagający dźwięk i dlatego się Tobie wydaje , że brzmi rasowo.... |
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 21:07
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Niedaleko...całkiem niedaleko |
Poruszyłem tą kwestię podczas jazdy próbnej (czy przypadkiem dźwięk nie idzie z głośników) i diler zapewnił mnie że to dzięki membramie w dolocie i zaworach w wydechu.
Mam nadzieję niebawem przejechać się A45 z wydechem performance, zobaczymy jak będzie. I pytanie - nie męczy Was auto na codzień pod względem komfortu? Golf był bardzo komfortowy natomiast Merc mega twardy. |
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 21:17
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 October 2015 Skąd: Warszawa |
W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) Bardzo ciekawe spostrzeżenie To dowód, że producenci stosują różne oszukańcze sztuczki, ci z VW puszczają dźwięk z głośników a ci z AMG podkręcają szybkościomierz |
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 21:48
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
Poruszyłem tą kwestię podczas jazdy próbnej (czy przypadkiem dźwięk nie idzie z głośników) i diler zapewnił mnie że to dzięki membramie w dolocie i zaworach w wydechu. Mam nadzieję niebawem przejechać się A45 z wydechem performance, zobaczymy jak będzie. I pytanie - nie męczy Was auto na codzień pod względem komfortu? Golf był bardzo komfortowy natomiast Merc mega twardy. https://www.youtube.com/watch?v=6WOTw_lIoKw http://www.autoevolution.com/news/what-the...-it-104944.html Mi próbowali wmówić , że Golf 7 R ma stały napęd 4x4 .. |
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 21:52
|
|
|
User Dołączył: Sun, 15 November 2009 Skąd: Stara Iwiczna |
Marcin - tak trochę sam sobie przeczysz
jak dla mnie faktycznie nie czuć prędkości i przyspieszenia, ale jednak samochód jedzie i to całkiem całkiem. wcześniej jeździłem A5 3.0TDI po programie i aż tak bardzo różnicy tych 2s do 100 nie czuję, ale jedna jeden ma 6,1 a drugi 4,1 więc przepaść (no powiedzmy dla CLA SB ta różnica to 1,5sek) co do jazdy na co dzień to dla mnie jest OK, nawet bardziej niż OK, jest sztywno, jest twardo, ale tak ma być i mi to nie przeszkadza - no OK ostatnio dłużej szukam miejsc parkingowych bo zwracam uwagę na wysokość krawężnika -------------------- sprzedam BOX z BT SPEEDBUSTER do CLA45 381KM - 1000pln
|
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 22:07
|
|
|
ostatnio dłużej szukam miejsc parkingowych bo zwracam uwagę na wysokość krawężnika Przyznam się, że ja w ogóle nie wjeźdzam na krawężniki Przy okazji podbijam moje pytanie o decybele z poprzedniej strony bo boję się, że atak na Golfa R spowoduje, że nikt mi nie odpisze |
|
|
|
Thu, 19 May 2016 - 23:43
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 |
Jezdzilem 7R, bo głownie jego rozpatrywałem zamiast A45 i odczucia miałem zupełnie inne niż Ty
-------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 08:30
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów |
Zależy kto czego szuka...Ja wybrałem golfa bo: wiekszy od A AMG, bardziej komfortowy.
Osiągowo zbliżone bardzo auta. Golf faktycznie ma wzmocnienie dzwieku w podszybiu, nie jest to typowy głośnik z którego gra cos nagranego - jest to bardziej wydobycie i podbicie dzwieku z dolotu. Mimo wszystko na zewnatrz tez go słychac nie najgorzej Ale że ktos wciskał ze golf ma stałe 4x4 -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 13:23
|
|
|
User Dołączył: Thu, 11 February 2016 Skąd: Kraków |
|
|
|
|
| gość_gucior_* |
Fri, 20 May 2016 - 13:26
|
|
|
Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeździć CLA45 z racji iż przymierzam się do takiego auta i powiem szczerze że bardzo się zawiodłem. W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) ale największe rozczarowanie to brzmienie silnika - jeździłem wersją ze standardowym wydechem. Golf R pod względem brzmienia, odczuć z jazdy o klasę wyżej. sporo osób ma podobne odczucia przy cla 45, auto po boxie zaczyna jechać odczuwalnie mocniej choć i seria pod kątem osiągów rozjeżdża wszystko ze zbliżonej półki cenowej. ale wrażenie spod tyłka w serii może rzeczywiście wydawać się dość nieduże. spróbuj wersji z wydechem performance, to zupełnie co innego - jeździłem gla 45 amg z seryjnym wydechem i to jakaś pomyłka. Poruszyłem tą kwestię podczas jazdy próbnej (czy przypadkiem dźwięk nie idzie z głośników) i diler zapewnił mnie że to dzięki membramie w dolocie i zaworach w wydechu. Mam nadzieję niebawem przejechać się A45 z wydechem performance, zobaczymy jak będzie. I pytanie - nie męczy Was auto na codzień pod względem komfortu? Golf był bardzo komfortowy natomiast Merc mega twardy. pytanie czy jeździłeś autem przed czy po FL, czy miało zawias performance, jaki rozmiar koła itd. ja mam seryjne zawieszenie w wersji przed FL i koła 18" - jest sprężyście ale w żaden sposób nie jest to twardy zawias ani niekomfortowy. |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 14:28
|
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 28 December 2012 Skąd: Trójmiasto |
Całkiem szybka ta moja seria. Aż się dziś zdziwiłem
![]() -------------------- Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6 BMW 318is CUP - 1:51.8 Mercedes A45 AMG - 1:52.0 |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 14:57
|
|
sporo osób ma podobne odczucia przy cla 45, auto po boxie zaczyna jechać odczuwalnie mocniej choć i seria pod kątem osiągów rozjeżdża wszystko ze zbliżonej półki cenowej. ale wrażenie spod tyłka w serii może rzeczywiście wydawać się dość nieduże. spróbuj wersji z wydechem performance, to zupełnie co innego - jeździłem gla 45 amg z seryjnym wydechem i to jakaś pomyłka. pytanie czy jeździłeś autem przed czy po FL, czy miało zawias performance, jaki rozmiar koła itd. ja mam seryjne zawieszenie w wersji przed FL i koła 18" - jest sprężyście ale w żaden sposób nie jest to twardy zawias ani niekomfortowy. Właśnie liczę na to że z wydechem performance będzie znacznie lepiej, niestety na razie nie mają dema. Jest tylko GLA ze standardowym wydechem. Jeździłem CLA przed FL, koła 18" ale chyba zawias performance był w nim. |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 19:53
|
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 20 May 2016 |
Witam serdecznie,
Panowie jestem na etapie poszukiwań cla 45- czy wg Was da się znaleźć pewna sztukę z PL w cenie ok 160-165k? Może ktoś chce się pozbyć swojej gwiazdy? |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 22:11
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
Witam serdecznie, Panowie jestem na etapie poszukiwań cla 45- czy wg Was da się znaleźć pewna sztukę z PL w cenie ok 160-165k? Może ktoś chce się pozbyć swojej gwiazdy? W tej cenie ok 160K kolega sprzedał a45 edition1. Za CLA 45 niestety trzeba dać trochę więcej 180-200 w zależności od stanu i wyposażenia. Pisze o autach z krajowych salonów ,w stanie bezwypadkowym,regularnie serwisowanym i godnym uwagi. -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 22:19
|
|
|
Proste pytanie do użytkowników, którzy mieli fabrycznie założony wydech performance: jakie wartości decybeli macie wpisane w homologacji (pozycja 46)? Z góry dziękuję za odpowiedź Postanowiłem być nieustępliwy i cytując sam siebie |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 22:25
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
Postanowiłem być nieustępliwy i cytując sam siebie Jutro poszperam w dokumentacji która dostałem razem z autem przy odbiorze w salonie, może się uda to sprawdzić -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
Fri, 20 May 2016 - 22:28
|
|
|
|
|
|