Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 140 141 142 143 144 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Marcin J
post Thu, 19 May 2016 - 20:40
Post #2821

Forum Killer

Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeździć CLA45 z racji iż przymierzam się do takiego auta i powiem szczerze że bardzo się zawiodłem. W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) ale największe rozczarowanie to brzmienie silnika - jeździłem wersją ze standardowym wydechem. Golf R pod względem brzmienia, odczuć z jazdy o klasę wyżej.
Go to the top of the page

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 19 May 2016 - 21:00
Post #2822

Super User

CYTAT(Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 20:40) *
Witam, miałem ostatnio przyjemność pojeździć CLA45 z racji iż przymierzam się do takiego auta i powiem szczerze że bardzo się zawiodłem. W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń) ale największe rozczarowanie to brzmienie silnika - jeździłem wersją ze standardowym wydechem. Golf R pod względem brzmienia, odczuć z jazdy o klasę wyżej.

Golf 7 R ma głośnik wspomagający dźwięk i dlatego się Tobie wydaje , że brzmi rasowo....

+Quote Post
Marcin J
post Thu, 19 May 2016 - 21:07
Post #2823

Forum Killer

Poruszyłem tą kwestię podczas jazdy próbnej (czy przypadkiem dźwięk nie idzie z głośników) i diler zapewnił mnie że to dzięki membramie w dolocie i zaworach w wydechu.

Mam nadzieję niebawem przejechać się A45 z wydechem performance, zobaczymy jak będzie.

I pytanie - nie męczy Was auto na codzień pod względem komfortu? Golf był bardzo komfortowy natomiast Merc mega twardy.

+Quote Post
Piotor
post Thu, 19 May 2016 - 21:17
Post #2824

Frequent User

CYTAT(Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 20:40) *
W osiągach szału nie było (na szybkościomierzu widać prędkość ale subiektywnie nie czuć jakoś mocno przyspieszeń)

Bardzo ciekawe spostrzeżenie smile.gif
To dowód, że producenci stosują różne oszukańcze sztuczki, ci z VW puszczają dźwięk z głośników a ci z AMG podkręcają szybkościomierz wink.gif

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 19 May 2016 - 21:48
Post #2825

Super User

CYTAT(Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 21:07) *
Poruszyłem tą kwestię podczas jazdy próbnej (czy przypadkiem dźwięk nie idzie z głośników) i diler zapewnił mnie że to dzięki membramie w dolocie i zaworach w wydechu.

Mam nadzieję niebawem przejechać się A45 z wydechem performance, zobaczymy jak będzie.

I pytanie - nie męczy Was auto na codzień pod względem komfortu? Golf był bardzo komfortowy natomiast Merc mega twardy.

https://www.youtube.com/watch?v=6WOTw_lIoKw

http://www.autoevolution.com/news/what-the...-it-104944.html

Mi próbowali wmówić , że Golf 7 R ma stały napęd 4x4 .. ohmy.gif

+Quote Post
AlMastar
post Thu, 19 May 2016 - 21:52
Post #2826

User

Marcin - tak trochę sam sobie przeczysz smile.gif zawiodłeś się bo nie ma osiągów, ale jednak na szybkościomierzu je widać - więc są czy ich nie ma ?

jak dla mnie faktycznie nie czuć prędkości i przyspieszenia, ale jednak samochód jedzie i to całkiem całkiem. wcześniej jeździłem A5 3.0TDI po programie i aż tak bardzo różnicy tych 2s do 100 nie czuję, ale jedna jeden ma 6,1 a drugi 4,1 więc przepaść (no powiedzmy dla CLA SB ta różnica to 1,5sek)

co do jazdy na co dzień to dla mnie jest OK, nawet bardziej niż OK, jest sztywno, jest twardo, ale tak ma być i mi to nie przeszkadza - no OK ostatnio dłużej szukam miejsc parkingowych bo zwracam uwagę na wysokość krawężnika wink.gif mojej żonie szybciej się robi niedobrze w porównaniu do wcześniejszej A5, ale samochód jest faktycznie twardszy, lepiej reaguje na kierownicę a moja żona jest przeczulona biggrin.gif

--------------------
sprzedam BOX z BT SPEEDBUSTER do CLA45 381KM - 1000pln

+Quote Post
Piotor
post Thu, 19 May 2016 - 22:07
Post #2827

Frequent User

CYTAT(AlMastar @ Thu, 19 May 2016 - 21:52) *
ostatnio dłużej szukam miejsc parkingowych bo zwracam uwagę na wysokość krawężnika wink.gif

Przyznam się, że ja w ogóle nie wjeźdzam na krawężniki smile.gif

Przy okazji podbijam moje pytanie o decybele z poprzedniej strony bo boję się, że atak na Golfa R spowoduje, że nikt mi nie odpisze laugh.gif

+Quote Post
Geno
post Thu, 19 May 2016 - 23:43
Post #2828

Frequent User

Jezdzilem 7R, bo głownie jego rozpatrywałem zamiast A45 i odczucia miałem zupełnie inne niż Ty biggrin.gif Golf fajnie brzmi, z zewnątrz też dość basowo, ale to tyle z zalet tongue.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
Toldi
post Fri, 20 May 2016 - 08:30
Post #2829

Forum Homee

Zależy kto czego szuka...Ja wybrałem golfa bo: wiekszy od A AMG, bardziej komfortowy.
Osiągowo zbliżone bardzo auta.
Golf faktycznie ma wzmocnienie dzwieku w podszybiu, nie jest to typowy głośnik z którego gra cos nagranego - jest to bardziej wydobycie i podbicie dzwieku z dolotu. Mimo wszystko na zewnatrz tez go słychac nie najgorzej wink.gif
Ale że ktos wciskał ze golf ma stałe 4x4 biggrin.gif biggrin.gif niezle smile.gif

--------------------
Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R
VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016
Audi RS4 B8 450HP

+Quote Post
Ralf01
post Fri, 20 May 2016 - 13:23
Post #2830

User

CYTAT(Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 21:07) *

Duże znaczenie ma średnica felg i profil gumy. Na 18 zdecydowanie bardziej komfortowy.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 20 May 2016 - 13:26
Post #2831

QUOTE (Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 21:40) *

sporo osób ma podobne odczucia przy cla 45, auto po boxie zaczyna jechać odczuwalnie mocniej choć i seria pod kątem osiągów rozjeżdża wszystko ze zbliżonej półki cenowej. ale wrażenie spod tyłka w serii może rzeczywiście wydawać się dość nieduże.

spróbuj wersji z wydechem performance, to zupełnie co innego - jeździłem gla 45 amg z seryjnym wydechem i to jakaś pomyłka.

QUOTE (Marcin J @ Thu, 19 May 2016 - 22:07) *

pytanie czy jeździłeś autem przed czy po FL, czy miało zawias performance, jaki rozmiar koła itd.
ja mam seryjne zawieszenie w wersji przed FL i koła 18" - jest sprężyście ale w żaden sposób nie jest to twardy zawias ani niekomfortowy.

+Quote Post
bob.dsk
post Fri, 20 May 2016 - 14:28
Post #2832

Frequent User

Całkiem szybka ta moja seria. Aż się dziś zdziwiłem biggrin.gif

--------------------
Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6
BMW 318is CUP - 1:51.8
Mercedes A45 AMG - 1:52.0

+Quote Post
Marcin J
post Fri, 20 May 2016 - 14:57
Post #2833

Forum Killer

CYTAT(gucior @ Fri, 20 May 2016 - 13:26) *
sporo osób ma podobne odczucia przy cla 45, auto po boxie zaczyna jechać odczuwalnie mocniej choć i seria pod kątem osiągów rozjeżdża wszystko ze zbliżonej półki cenowej. ale wrażenie spod tyłka w serii może rzeczywiście wydawać się dość nieduże.

spróbuj wersji z wydechem performance, to zupełnie co innego - jeździłem gla 45 amg z seryjnym wydechem i to jakaś pomyłka.

pytanie czy jeździłeś autem przed czy po FL, czy miało zawias performance, jaki rozmiar koła itd.
ja mam seryjne zawieszenie w wersji przed FL i koła 18" - jest sprężyście ale w żaden sposób nie jest to twardy zawias ani niekomfortowy.

Właśnie liczę na to że z wydechem performance będzie znacznie lepiej, niestety na razie nie mają dema. Jest tylko GLA ze standardowym wydechem.

Jeździłem CLA przed FL, koła 18" ale chyba zawias performance był w nim.

+Quote Post
Leonmb
post Fri, 20 May 2016 - 19:53
Post #2834

Rookie

Witam serdecznie,

Panowie jestem na etapie poszukiwań cla 45- czy wg Was da się znaleźć pewna sztukę z PL w cenie ok 160-165k? Może ktoś chce się pozbyć swojej gwiazdy? wink.gif

+Quote Post
micky
post Fri, 20 May 2016 - 22:11
Post #2835

Super User

CYTAT(Leonmb @ Fri, 20 May 2016 - 19:53) *
Witam serdecznie,

Panowie jestem na etapie poszukiwań cla 45- czy wg Was da się znaleźć pewna sztukę z PL w cenie ok 160-165k? Może ktoś chce się pozbyć swojej gwiazdy? wink.gif

W tej cenie ok 160K kolega sprzedał a45 edition1.
Za CLA 45 niestety trzeba dać trochę więcej 180-200 w zależności od stanu i wyposażenia.
Pisze o autach z krajowych salonów ,w stanie bezwypadkowym,regularnie serwisowanym i godnym uwagi.

--------------------
CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45
M5 F10 710/900 było
GTR MY17 jest

+Quote Post
Piotor
post Fri, 20 May 2016 - 22:19
Post #2836

Frequent User

CYTAT(Piotor @ Thu, 19 May 2016 - 20:05) *
Proste pytanie do użytkowników, którzy mieli fabrycznie założony wydech performance: jakie wartości decybeli macie wpisane w homologacji (pozycja 46)?
Z góry dziękuję za odpowiedź smile.gif

Postanowiłem być nieustępliwy i cytując sam siebie rolleyes.gif jeszcze raz poproszę o pomoc bo wbrew pozorom to dla mnie dość ważne smile.gif

+Quote Post
micky
post Fri, 20 May 2016 - 22:25
Post #2837

Super User

CYTAT(Piotor @ Fri, 20 May 2016 - 22:19) *
Postanowiłem być nieustępliwy i cytując sam siebie rolleyes.gif jeszcze raz poproszę o pomoc bo wbrew pozorom to dla mnie dość ważne smile.gif

Jutro poszperam w dokumentacji która dostałem razem z autem przy odbiorze w salonie, może się uda to sprawdzić wink.gif

--------------------
CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45
M5 F10 710/900 było
GTR MY17 jest

+Quote Post
Piotor
post Fri, 20 May 2016 - 22:28
Post #2838

Frequent User

CYTAT(micky @ Fri, 20 May 2016 - 22:25) *
Jutro poszperam w dokumentacji która dostałem razem z autem przy odbiorze w salonie, może się uda to sprawdzić wink.gif

Taki niemiecki papierek w żółtej okładce w formacie A5 wink.gif

+Quote Post
Ralf01
post Fri, 20 May 2016 - 22:30
Post #2839

User

CYTAT(Piotor @ Fri, 20 May 2016 - 22:19) *

Wyczytałem gdzieś w niemieckich testach 103 db.

+Quote Post
Piotor
post Fri, 20 May 2016 - 22:38
Post #2840

Frequent User

Testy testami ale dla mnie jest ważny zapis w homologacji smile.gif

+Quote Post

160 Stron V  « < 140 141 142 143 144 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 06:19