Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 118 119 120 121 122 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
kubek_lodz
post Wed, 27 Jan 2016 - 19:03
Post #2381

Rookie

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Sprawa wygląda następująco: zarezerwowałem dziś ten egzemplarz:

http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-a-k...c-ID6ygxQW.html

sytuacja nie była do końca planowana, ale akurat trafił się egzemplarz który posiada praktycznie wszystko co sam ustawiałem w konfiguratorze (a nawet więcej) i stoi pare kilometrów od mojego domu.

Przeczytałem cały ten wątek i z tego co widzę, posiadacze są raczej zadowoleni. Auto będzie używane do codziennej, dynamicznej jazdy, bez ścigania na torze (chociaż kto wie). Do tej pory najmocniejsze auto jakim jeździłem dłużej to 265 konna Impreza WRX i od tej pory cierpie na niedomiar mocy w kolejnych autach.

Będę zadowolony? smile.gif

Go to the top of the page

+Quote Post
Piotor
post Wed, 27 Jan 2016 - 20:46
Post #2382

Frequent User

CYTAT(kubek_lodz @ Wed, 27 Jan 2016 - 19:03) *

Prawie opisałeś moją "historię" sprzed 3 miesięcy i nie mam żadnych wątpliwości, że będziesz bardzo zadowolony. Gratuluję! smile.gif

+Quote Post
Drzewo
post Wed, 27 Jan 2016 - 20:55
Post #2383

Super User

QUOTE (kubek_lodz @ Wed, 27 Jan 2016 - 19:03) *
To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Sprawa wygląda następująco: zarezerwowałem dziś ten egzemplarz:

http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-a-k...c-ID6ygxQW.html

sytuacja nie była do końca planowana, ale akurat trafił się egzemplarz który posiada praktycznie wszystko co sam ustawiałem w konfiguratorze (a nawet więcej) i stoi pare kilometrów od mojego domu.

Przeczytałem cały ten wątek i z tego co widzę, posiadacze są raczej zadowoleni. Auto będzie używane do codziennej, dynamicznej jazdy, bez ścigania na torze (chociaż kto wie). Do tej pory najmocniejsze auto jakim jeździłem dłużej to 265 konna Impreza WRX i od tej pory cierpie na niedomiar mocy w kolejnych autach.

Generalnie będziesz zadowolony, cena jest fajna jak za nowe auto, choć brakuje foteli performance nie wspominając o cielaku na desce.
Jedna zasadnicza wada po liftów jest taka, że nie jadą powyżej 200km/h - przynajmniej tak wychodziło z testów.

W porównaniu do wrx 265KM to auto znacznie lepiej się odpycha.

+Quote Post
bob.dsk
post Wed, 27 Jan 2016 - 22:05
Post #2384

Frequent User

Co do foteli to radzę przejechać sie dłuższa chwile bo możesz stwierdzić ze nie sa zbytnio wygodne w porównaniu do performance ale to oczywiście moje zdanie wink.gif

--------------------
Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6
BMW 318is CUP - 1:51.8
Mercedes A45 AMG - 1:52.0

+Quote Post
gość_gucior_*
post Thu, 28 Jan 2016 - 04:58
Post #2385

bedziesz mega zadowolony, to swietne auto, pisalem to tutaj niedawno, ze im dluzej mam to auto tym bardziej je lubie.
auto z ogloszenia jest prawie kompletnie skonfigurowane lacznie z pamietem amg dynamic plus.
Brakuje foteli performance, seryjne sa gowniane, mialem takie w poprzednim cla, nie trzymaja, maja dziwnie wyprofilowany zaglowek ktory wypycha nienaturalnie glowe do przodu. Moim zdaniem fotele performance to najlepszy dodatek z listy opcji w wersji przed face liftingiem - biorac pod uwage, ze masz duzy rabat warto sie zastanowic nad dokupieniem oddzielnie foteli i dolozeniem ich w serwisie - nie znam ich ceny poza konfiguratorem, pewnie tanie nie sa ale wg mnie sa warte kazdej zlotowki.

Brakiem skajki bym sie nie martwil - ta "alcantara" moim zdaniem jest przyjemniejsza i latem i zima a deske zawsze mozna oddac na obszycie jak kogos bardzo razi.

Nie wiem jak jezdzisz ale mi gorsze przyspieszenie powyzej 200 nie sprawiloby klopotu bo zwyczajnie nigdy nie uzywam auta powyzej tych predkosci, dolozysz boxa i bedzie juz bardzo sprawnym wozidlem.
Moj po boxie na zimowej oponie przyspiesza w rowne 4 sek do 100 i 10,3 miedzy 100 a 200. Oprocz gtra i tesli i evo 2,3 litra jeszcze nie trafilem na zadnego na miescie ktory mnie pokaral

+Quote Post
kubek_lodz
post Thu, 28 Jan 2016 - 07:06
Post #2386

Rookie

Dzięki za wszelkie informacje. Pojeżdzę trochę na seryjnych fotelach i jeśli faktycznie będzie kiepsko to wtedy poszukam Performance. Prędkości powyżej 200 km/h mnie nie martwią, po prostu tyle nie jeżdzę. Reszta konfiguracji jest to dokładnie to, co wkładałem do konfiguratora sam w wersji "na bogato". Cena jest również atrakcyjna, szczegółnie, że jeszcze udało się trochę urwać. W takim razie pozostaje mi jechać do salonu i wpłacić zaliczkę smile.gif

+Quote Post
Piotor
post Thu, 28 Jan 2016 - 09:56
Post #2387

Frequent User

Czyli Twoje pytanie było retoryczne. Nie wierzę, że trzy posty tak szybko zmobilizowały Cię do wydania 2 stówek wink.gif
Potwierdzam powyższe opinie dotyczące foteli niby komfortowych. Nieświadomy ich wad cieszyłem się, że takie są w samochodzie jaki znalazłem dostępny od ręki ale w tej chwili uważam, że to główny szczegół do jakiego można się w A45 przyczepić.

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 28 Jan 2016 - 10:03
Post #2388

Super User

no fotele sportowe to podstawa w A45 wink.gif

+Quote Post
kubek_lodz
post Thu, 28 Jan 2016 - 13:16
Post #2389

Rookie

Tak, moje pytanie było raczej retoryczne, aczkolwiek gdyby wszyscy napisali, że auto jest beznadziejne z pewnością przemyślałbym decyzję. Z fotelami tak jak pisałem - jak będzie faktycznie tak źle jak mówicie to się je zamieni. Pozostała jedynie jedna formalna sprawa do dogrania i składam oficjalne zamówienie.

+Quote Post
poolak
post Thu, 28 Jan 2016 - 14:15
Post #2390

User

Jeśli chodzi o fotele w A45 to nie wiem jak jest z seryjnymi,
ale z własnego doświadczenia (50k km w 11 miesięcy) musze przyznać, ze Recaro są genialne.
Nie męczą po długiej trasie, a trzymają rewelacyjnie.

+Quote Post
bob.dsk
post Fri, 29 Jan 2016 - 11:20
Post #2391

Frequent User

Jaki filtr wybrać ? Jest tego trochę na rynku. Całe doloty odpadają bo ceny mają abstrakcyjne smile.gif

--------------------
Tor Poznań

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 29 Jan 2016 - 12:23
Post #2392

Daruj sobie dolot i nie wierz w marketing AMS czy Mishimoto.
Praktyk czyli Dominik z ECU Performance wprost stwierdzil po zrobieniu ich X ze nie daja nic lub praktycznie nic.

Jak chcesz dlubac to rob dp z decatem - to rzeczywiscie da wymierne przyrosty wraz z urata gwarancji w pakiecie jak cos sie wysra

+Quote Post
kubek_lodz
post Sat, 30 Jan 2016 - 18:31
Post #2393

Rookie

Stało się - zamówienie dziś podpisane, zaliczka wpłacona. Ostatecznie udało mi się uzyskać cene 199 tys brutto, co uważam za naprawdę bardzo dobrą ofertę. Wszystkie formalności pewnie potrwają z tydzień lub dwa, ale już pojawia się pierwsze pytanie.

Obecnie auto jest na felgach 19 cali i oponach letnich. Na zimę zapewne trzeba by zakupić cały komplet kół zimowych, w mniejszym rozmiarze. Być może teraz jest do dobry moment, na logikę powinny być niższe ceny. Możecie polecić jakiś zestaw, który mnie nie zrujnuje a będzie się nadawał do codziennego użytku. Jaki najmniejszy rozmiar felgi tam wchodzi?

+Quote Post
Piotor
post Sat, 30 Jan 2016 - 19:26
Post #2394

Frequent User

CYTAT(kubek_lodz @ Sat, 30 Jan 2016 - 18:31) *
Obecnie auto jest na felgach 19 cali i oponach letnich. Na zimę zapewne trzeba by zakupić cały komplet kół zimowych, w mniejszym rozmiarze. Być może teraz jest do dobry moment, na logikę powinny być niższe ceny. Możecie polecić jakiś zestaw, który mnie nie zrujnuje a będzie się nadawał do codziennego użytku. Jaki najmniejszy rozmiar felgi tam wchodzi?

Zgodnie z homologacją 18". Ja swojego odbierałem dokładnie 3 miesiące temu i dostałem przezabawną ofertę w MB na oryginalny komplet kół za jedyne 18.000,- biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Wybrałem tańszą opcję, kupiłem same opony zostając na 19" i spokojnie daje radę.

+Quote Post
skandaloo
post Sat, 30 Jan 2016 - 20:23
Post #2395

Super User

CYTAT(Piotor @ Sat, 30 Jan 2016 - 19:26) *
Zgodnie z homologacją 18". Ja swojego odbierałem dokładnie 3 miesiące temu i dostałem przezabawną ofertę w MB na oryginalny komplet kół za jedyne 18.000,- biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Wybrałem tańszą opcję, kupiłem same opony zostając na 19" i spokojnie daje radę.

ja kupiłem nowe kpl oryginalne do W176 alu + opony na allegro za 3900

o takie :

http://allegro.pl/mercedes-amg-a-klasa-w17...5848264890.html

+Quote Post
Geno
post Sun, 31 Jan 2016 - 19:33
Post #2396

Frequent User

Ja kupiłem same zimówki ( Sottozero3 tylko pamiętaj o indeksie W biggrin.gif ) i jestem mega, mega, mega zadowolony! Komfort wyższy niż w Sciro na 225/45/17, do tego przez cały rok fura wygląda jak powinna biggrin.gif Planowałem komplet ori 18, ale w ASO 3800 kompletne koło za sztukę, także ten no tongue.gif

Co do foteli - nie wyobrażam sobie auta bez nich, to samo z tymi zaślepkami na drzwiach zamiast regulacji. Polift wiadomo, cacy! smile.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
kubek_lodz
post Sun, 31 Jan 2016 - 20:46
Post #2397

Rookie

W końcu mam wolną chwilę, przejrzałem Allegro i trafiłem na takie coś, akurat w Łodzi:

http://allegro.pl/kola-felga-opona-zima-me...5949106674.html

Na 18 też źle wyglądać nie będzie. Pozostaje na żywo obejrzeć jak opona wygląda.

+Quote Post
Piotor
post Mon, 01 Feb 2016 - 20:36
Post #2398

Frequent User

Pytanie do fachowców smile.gif
Jak jest sterowany ten magiczny zaworek przy prawym wylocie z tłumika końcowego?

+Quote Post
Irys1976@poczta....
post Mon, 01 Feb 2016 - 21:41
Post #2399

Rookie

Witam!!!

Do swojego GLA mialem taki sam dylemat z felgami bo w MB zaspiewali 3680 za sztuke a te same na tej stronie https://www.kunzmann.de/shop/en/tires-wheel...poke-design.htm sa o wiele tansze.
jednak zdecydowalem sie na zmiane tylko samych opon gdyz widzialem test orginalnych AMG i teoretycznie AMG bo na tych byly krzaczki zamiast made in germany. Byl to test przeprowadzany w Australi kierowca najezdzal na prog z ta sama predkoscia i przy orginalnej felga zachowywala sie elastyczne a ta super wygladajaca podrobka rant felgi odpadl (odlamal sie ).
wiec wole sie pomeczyc zmieniajac i pilnujac meczygume aby nie porysowal niz mam sie rozbic oszczedzajac na podrobkach.

+Quote Post
bob.dsk
post Mon, 01 Feb 2016 - 21:43
Post #2400

Frequent User

Ja oryginalne felgi mam na zimę a kupiłem nowe OZ Ultraleggera na lato smile.gif

--------------------
Tor Poznań

+Quote Post

160 Stron V  « < 118 119 120 121 122 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 02:20