Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 49 50 51 52 53 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Kajman
post Mon, 15 Jun 2015 - 23:18
Post #1001

I live here !

Rolls royce tak wali w ch.. z gwarancją? wink.gif

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
Go to the top of the page

+Quote Post
Drzewo
post Mon, 15 Jun 2015 - 23:31
Post #1002

Super User

CYTAT(Kajman @ Mon, 15 Jun 2015 - 23:18) *
Rolls royce tak wali w ch.. z gwarancją? wink.gif

Ja to nie wiem, ale tak mi znajomy znajomego mówił wink.gif

+Quote Post
pawel934
post Tue, 16 Jun 2015 - 00:54
Post #1003

Forum Homee

CYTAT(Drzewo @ Mon, 15 Jun 2015 - 23:16) *
Jak można się bać o nowe auto na torze? Gwarancja MB jest nie ma wyłączeń, czy usterka jakaś zdarzy się na torze, czy gdziekolwiek indziej.
Jeśli pytasz o tor, to chłopaki z amg driving academy upalają te auta praktycznie codziennie i nigdy nie słyszałem aby auto niedomagało.
Nie wiem jaką markę użytkujesz, ale podejrzewam, że tą na literę R, a z tego co się orientuje to faktycznie z gwarą tam bywa różnie wink.gif

Myślę, że kolega nie miał na myśli lęku o awarię, a raczej np. o spotkanie z bandą wink.gif

--------------------
"If in doubt, flat out" Colin McRae

Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :)

+Quote Post
skandaloo
post Tue, 16 Jun 2015 - 07:10
Post #1004

Super User

CYTAT(Drzewo @ Mon, 15 Jun 2015 - 23:16) *
Jak można się bać o nowe auto na torze? Gwarancja MB jest nie ma wyłączeń, czy usterka jakaś zdarzy się na torze, czy gdziekolwiek indziej.
Jeśli pytasz o tor, to chłopaki z amg driving academy upalają te auta praktycznie codziennie i nigdy nie słyszałem aby auto niedomagało.
Nie wiem jaką markę użytkujesz, ale podejrzewam, że tą na literę R, a z tego co się orientuje to faktycznie z gwarą tam bywa różnie wink.gif

Pewnie miał na myśli AC ;-)

+Quote Post
Joker
post Tue, 16 Jun 2015 - 13:25
Post #1005

Forum Clubber

CYTAT(ledziu @ Mon, 15 Jun 2015 - 17:03) *
Bardzo kontrowersyjna wypowiedź na RF tym bardziej że ostatnio czytałem tu zajadłe porównania przyśpieszeń w/g katalogów i licytowanie czy coś miało 5,9 do 100km/h czy 6,1s biggrin.gif

Tam chodziło o coś innego smile.gif I mówiliśmy o wartościach realnych wink.gif Nie rzutujmy wypowiedzi na inne tło smile.gif

+Quote Post
mha
post Tue, 16 Jun 2015 - 14:39
Post #1006

Super User

CYTAT
Jak można się bać o nowe auto na torze?

No można , sam na próbach sportowych rozbiłem 3 auta , i zapewniam że finansowo boli, bo ani mi do głowy nie przyszło zgłosić szkody na ubezpieczenie bo za to są paragrafy....
Im droższe auto to jednak ryzyko rozbicia na torze odejmuje trochę ułańskiej fantazji. angry.gif

+Quote Post
poolak
post Tue, 16 Jun 2015 - 15:07
Post #1007

User

Czy mógłbym prosić o powrót do tematu opon dla a45?
Jeżdżę dużo, głownie na krótkich trasach, czasem zdarzy mi się wyjechać na tor, dlatego miło byłoby gdyby opony zapewniały w miarę przyzwoitą trwałość.
Co do fabrycznie montowanych to muszę przyznać, ze spisują się nieźle. Po rozgrzaniu zapewniały bardzo przyzwoitą trakcje w zakrętach i mimo znacznego zużycia nie popłynęły na torze, więc mogłem swobodnie wrócić na nich do domu.
Jak sytuacja wygląda w przypadku Pirelli, Toyo, itp.
Ktoś ma już jakieś doświadczenia?
Co do samej jazdy po torze to nie wyłączałem całkowicie trakcji ponieważ była to moja pierwsza wizyta na tym obiekcie i nie było takiej potrzeby. Nie czułem, aby kontrola trakcji w jakikolwiek sposób przeszkadzała mi w skutecznym pokonywaniu zakrętów. Przejazdy zapewniały wiele radości, a uzyskiwane czasy były na prawdę przyzwoite. Przy kolejnej wizycie z czystej ciekawości skuszę się na porównanie zachowania auta z wyłączonymi systemami.
Ktoś z Was bawił się już swoim autem na torze? jakie macie spostrzeżenia?
Chyba, że to forum zarezerwowane jest dla "mistrzów przyśpieszeń na prostej" tongue.gif
Wszak na tym skupionych jest większość poprzednich dyskusji..

+Quote Post
gość_gucior_*
post Tue, 16 Jun 2015 - 17:12
Post #1008

Ja mam na CLA Continental Sport Conti 5P. Na cieplym asfalcie i trybie sport nie ma klopotu aby wywolac lekki uslizg tylka, nie sa to najlepsze opony swiata ale do wozenia tylka i okazjonalnego odpalenia daja rade. Nie mam poczucia, ze trzymaja jakos mocno, jak cwiczylem RL na kawalku swiezego asfaltu przy Centrum Ooimpijskim auto zostawialo dobre 20 metrow pasow na asfalcie czyli kleja slabo.

Nastepne opny to bedzie albo P Zero albo Michelin Sport nowy.

W sierpniu jade na AMG Drivers Experience wiec powiem jak dziala CLA na torze, zaczne od cudzego smile.gif
Mam tez chec odwiedzic Kaje w Ulezu jesli proba bedzie taka jak wczesniej, porownam wtedy seryjne CLA do Evo ktorego czasy mam ppzapisywane

+Quote Post
poolak
post Tue, 16 Jun 2015 - 20:12
Post #1009

User

U mnie również te Continentale są założone. Jeśli zaś chodzi o Pirelli P Zero, to który konkretnie model? Wszak jest ich kilka na rynku, a każdy określony dziwna nazwą.

+Quote Post
Kajman
post Tue, 16 Jun 2015 - 20:14
Post #1010

I live here !

te bez nazwy ponoć najlepsze

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 16 Jun 2015 - 21:46
Post #1011

Super User

CYTAT(gucior @ Tue, 16 Jun 2015 - 17:12) *
W sierpniu jade na AMG Drivers Experience wiec powiem jak dziala CLA na torze, zaczne od cudzego smile.gif
Mam tez chec odwiedzic Kaje w Ulezu jesli proba bedzie taka jak wczesniej, porownam wtedy seryjne CLA do Evo ktorego czasy mam ppzapisywane

Uważaj aby nie dostać czerwonej kartki, mnie wyrzucili z toru laugh.gif
Według tego co mówią chłopaki z amg driving, to cla gorzej prowadzi się na torze od a klasy.
Ja jeździłem tylko przez chwilę i faktycznie cla dla mnie było nadsterowne, ale tak jak napisałem powyżej, jeździłem po torze tylko przez moment (do momentu drugiej żółtej kartki), więc ciężko abym był obiektywny.
Bardziej opieram się na opiniach trenerów z amg driving i niby właśnie z powodu na jego właściwości jezdne, a bardziej łatwość prowadzenia w ciasnych zakrętach - a45 są używane na małej pętli w kielcach.

+Quote Post
simpson
post Tue, 16 Jun 2015 - 21:55
Post #1012

Forum Homee

CYTAT(poolak @ Tue, 16 Jun 2015 - 20:12) *
Jeśli zaś chodzi o Pirelli P Zero, to który konkretnie model? Wszak jest ich kilka na rynku, a każdy określony dziwna nazwą.

CYTAT(Kajman @ Tue, 16 Jun 2015 - 20:14) *
te bez nazwy ponoć najlepsze

Ja z Pirelli P Zero Rosso nie byłem zadowolony, trzymały zdecydowanie gorzej niż Michelin Pilot Sport w S3 8L.

--------------------
www.audiklub.org
Pozdrawiam
Mirek

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 16 Jun 2015 - 22:00
Post #1013

Super User

CYTAT(simpson @ Tue, 16 Jun 2015 - 21:55) *
Ja z Pirelli P Zero Rosso nie byłem zadowolony, trzymały zdecydowanie gorzej niż Michelin Pilot Sport w S3 8L.

Ja miałem w scirocco, p zero nero - głośne, słabo trzymały na mokrym, na suchym też nie było rewelacji w ośce...

+Quote Post
Pmarcin
post Tue, 16 Jun 2015 - 22:25
Post #1014

Super User

A ja z nero w accordzie 300+ bylem mega zadowolony

--------------------
Golf VII R 400+

+Quote Post
skandaloo
post Wed, 17 Jun 2015 - 10:22
Post #1015

Super User

obecnie w A45 mam seryjne opony Dunlop Sport Maxx RT w rozmiarze 235/35R19 91Y XL i są bardzo , bardzo dobre tylko bardzo szybko się ścierają ale cos za coś wink.gif

+Quote Post
Joker
post Wed, 17 Jun 2015 - 11:15
Post #1016

Forum Clubber

Pilot Sport 3 też się pewnie szybko zjadą (choć mi w ciężkej limuzynie jeżdżą drugi sezon i mięsa jest dużo - jednak Ty pewnie będziesz jeździć agresywniej smile.gif ) - coś za coś smile.gif Ale podoba mi się to jak kleją, odczuwalne szczególnie w szybkich łukach smile.gif

+Quote Post
poolak
post Wed, 17 Jun 2015 - 11:27
Post #1017

User

Roczne przebiegi szacuję na ok 50-60 tys, więc i tak chyba nie uda się całego sezonu na jednym ogumieniu przejechać.
Czy macie jakieś doświadczenia z innymi producentami. jest wiele firm, które nie mają tak rozwiniętej propagandy dlatego są mniej znane, a czasem zdarza się, ze są lepsze. Mam na myśli Toyo, Federal, Uniroyal, itp.
Warto je brać pod uwagę, czy nie zaprzątać sobie tym głowy?

+Quote Post
Geno
post Wed, 17 Jun 2015 - 13:37
Post #1018

Frequent User

50-60kkm w rok amgiem? Grubo biggrin.gif

Ja tez mam SportMaxxy i czasem sie zastanawiam, jak się rozgrzeją, to czy zawieszenie i napęd robią takie cuda, czy to sprawa opon. Sciro na cywilnej pirelli z eibachami, czy nawet na rsr nigdy się tak nie zachowywał.

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
skandaloo
post Wed, 17 Jun 2015 - 13:56
Post #1019

Super User

CYTAT(Geno @ Wed, 17 Jun 2015 - 13:37) *
50-60kkm w rok amgiem? Grubo biggrin.gif

Ja tez mam SportMaxxy i czasem sie zastanawiam, jak się rozgrzeją, to czy zawieszenie i napęd robią takie cuda, czy to sprawa opon. Sciro na cywilnej pirelli z eibachami, czy nawet na rsr nigdy się tak nie zachowywał.

tzn jakie cuda ?

+Quote Post
Geno
post Wed, 17 Jun 2015 - 13:57
Post #1020

Frequent User

Trzyma w miejscach gdzie Sciro bywało już średnio przyjemnie, mega plus dla AMG, tak w skrócie smile.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post

160 Stron V  « < 49 50 51 52 53 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 07:21