![]() ![]() |
Mon, 15 Jun 2015 - 23:18
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz |
Rolls royce tak wali w ch.. z gwarancją?
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Mon, 15 Jun 2015 - 23:31
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
|
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 00:54
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN |
Jak można się bać o nowe auto na torze? Gwarancja MB jest nie ma wyłączeń, czy usterka jakaś zdarzy się na torze, czy gdziekolwiek indziej. Jeśli pytasz o tor, to chłopaki z amg driving academy upalają te auta praktycznie codziennie i nigdy nie słyszałem aby auto niedomagało. Nie wiem jaką markę użytkujesz, ale podejrzewam, że tą na literę R, a z tego co się orientuje to faktycznie z gwarą tam bywa różnie Myślę, że kolega nie miał na myśli lęku o awarię, a raczej np. o spotkanie z bandą -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 07:10
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
Jak można się bać o nowe auto na torze? Gwarancja MB jest nie ma wyłączeń, czy usterka jakaś zdarzy się na torze, czy gdziekolwiek indziej. Jeśli pytasz o tor, to chłopaki z amg driving academy upalają te auta praktycznie codziennie i nigdy nie słyszałem aby auto niedomagało. Nie wiem jaką markę użytkujesz, ale podejrzewam, że tą na literę R, a z tego co się orientuje to faktycznie z gwarą tam bywa różnie Pewnie miał na myśli AC ;-) |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 13:25
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 |
Bardzo kontrowersyjna wypowiedź na RF tym bardziej że ostatnio czytałem tu zajadłe porównania przyśpieszeń w/g katalogów i licytowanie czy coś miało 5,9 do 100km/h czy 6,1s Tam chodziło o coś innego |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 14:39
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu |
CYTAT Jak można się bać o nowe auto na torze? No można , sam na próbach sportowych rozbiłem 3 auta , i zapewniam że finansowo boli, bo ani mi do głowy nie przyszło zgłosić szkody na ubezpieczenie bo za to są paragrafy.... Im droższe auto to jednak ryzyko rozbicia na torze odejmuje trochę ułańskiej fantazji. |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 15:07
|
|
|
User Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Białystok |
Czy mógłbym prosić o powrót do tematu opon dla a45?
Jeżdżę dużo, głownie na krótkich trasach, czasem zdarzy mi się wyjechać na tor, dlatego miło byłoby gdyby opony zapewniały w miarę przyzwoitą trwałość. Co do fabrycznie montowanych to muszę przyznać, ze spisują się nieźle. Po rozgrzaniu zapewniały bardzo przyzwoitą trakcje w zakrętach i mimo znacznego zużycia nie popłynęły na torze, więc mogłem swobodnie wrócić na nich do domu. Jak sytuacja wygląda w przypadku Pirelli, Toyo, itp. Ktoś ma już jakieś doświadczenia? Co do samej jazdy po torze to nie wyłączałem całkowicie trakcji ponieważ była to moja pierwsza wizyta na tym obiekcie i nie było takiej potrzeby. Nie czułem, aby kontrola trakcji w jakikolwiek sposób przeszkadzała mi w skutecznym pokonywaniu zakrętów. Przejazdy zapewniały wiele radości, a uzyskiwane czasy były na prawdę przyzwoite. Przy kolejnej wizycie z czystej ciekawości skuszę się na porównanie zachowania auta z wyłączonymi systemami. Ktoś z Was bawił się już swoim autem na torze? jakie macie spostrzeżenia? Chyba, że to forum zarezerwowane jest dla "mistrzów przyśpieszeń na prostej" Wszak na tym skupionych jest większość poprzednich dyskusji.. |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Tue, 16 Jun 2015 - 17:12
|
|
|
Ja mam na CLA Continental Sport Conti 5P. Na cieplym asfalcie i trybie sport nie ma klopotu aby wywolac lekki uslizg tylka, nie sa to najlepsze opony swiata ale do wozenia tylka i okazjonalnego odpalenia daja rade. Nie mam poczucia, ze trzymaja jakos mocno, jak cwiczylem RL na kawalku swiezego asfaltu przy Centrum Ooimpijskim auto zostawialo dobre 20 metrow pasow na asfalcie czyli kleja slabo.
Nastepne opny to bedzie albo P Zero albo Michelin Sport nowy. W sierpniu jade na AMG Drivers Experience wiec powiem jak dziala CLA na torze, zaczne od cudzego Mam tez chec odwiedzic Kaje w Ulezu jesli proba bedzie taka jak wczesniej, porownam wtedy seryjne CLA do Evo ktorego czasy mam ppzapisywane |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 20:12
|
|
|
U mnie również te Continentale są założone. Jeśli zaś chodzi o Pirelli P Zero, to który konkretnie model? Wszak jest ich kilka na rynku, a każdy określony dziwna nazwą.
|
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 20:14
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 04 November 2002 Skąd: Bydgoszcz |
te bez nazwy ponoć najlepsze
-------------------- Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth
|
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 21:46
|
|
|
W sierpniu jade na AMG Drivers Experience wiec powiem jak dziala CLA na torze, zaczne od cudzego Mam tez chec odwiedzic Kaje w Ulezu jesli proba bedzie taka jak wczesniej, porownam wtedy seryjne CLA do Evo ktorego czasy mam ppzapisywane Uważaj aby nie dostać czerwonej kartki, mnie wyrzucili z toru Według tego co mówią chłopaki z amg driving, to cla gorzej prowadzi się na torze od a klasy. Ja jeździłem tylko przez chwilę i faktycznie cla dla mnie było nadsterowne, ale tak jak napisałem powyżej, jeździłem po torze tylko przez moment (do momentu drugiej żółtej kartki), więc ciężko abym był obiektywny. Bardziej opieram się na opiniach trenerów z amg driving i niby właśnie z powodu na jego właściwości jezdne, a bardziej łatwość prowadzenia w ciasnych zakrętach - a45 są używane na małej pętli w kielcach. |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 21:55
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) |
Jeśli zaś chodzi o Pirelli P Zero, to który konkretnie model? Wszak jest ich kilka na rynku, a każdy określony dziwna nazwą. te bez nazwy ponoć najlepsze Ja z Pirelli P Zero Rosso nie byłem zadowolony, trzymały zdecydowanie gorzej niż Michelin Pilot Sport w S3 8L. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 22:00
|
|
|
|
|
|
|
Tue, 16 Jun 2015 - 22:25
|
|
|
Super User Dołączył: Sat, 16 December 2006 Skąd: pl |
A ja z nero w accordzie 300+ bylem mega zadowolony
-------------------- Golf VII R 400+
|
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 10:22
|
|
obecnie w A45 mam seryjne opony Dunlop Sport Maxx RT w rozmiarze 235/35R19 91Y XL i są bardzo , bardzo dobre tylko bardzo szybko się ścierają ale cos za coś
|
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 11:15
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 |
Pilot Sport 3 też się pewnie szybko zjadą (choć mi w ciężkej limuzynie jeżdżą drugi sezon i mięsa jest dużo - jednak Ty pewnie będziesz jeździć agresywniej
|
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 11:27
|
|
|
Roczne przebiegi szacuję na ok 50-60 tys, więc i tak chyba nie uda się całego sezonu na jednym ogumieniu przejechać.
Czy macie jakieś doświadczenia z innymi producentami. jest wiele firm, które nie mają tak rozwiniętej propagandy dlatego są mniej znane, a czasem zdarza się, ze są lepsze. Mam na myśli Toyo, Federal, Uniroyal, itp. Warto je brać pod uwagę, czy nie zaprzątać sobie tym głowy? |
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 13:37
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 |
50-60kkm w rok amgiem? Grubo
Ja tez mam SportMaxxy i czasem sie zastanawiam, jak się rozgrzeją, to czy zawieszenie i napęd robią takie cuda, czy to sprawa opon. Sciro na cywilnej pirelli z eibachami, czy nawet na rsr nigdy się tak nie zachowywał. -------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 13:56
|
|
50-60kkm w rok amgiem? Grubo Ja tez mam SportMaxxy i czasem sie zastanawiam, jak się rozgrzeją, to czy zawieszenie i napęd robią takie cuda, czy to sprawa opon. Sciro na cywilnej pirelli z eibachami, czy nawet na rsr nigdy się tak nie zachowywał. tzn jakie cuda ? |
|
|
|
Wed, 17 Jun 2015 - 13:57
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 September 2010 |
Trzyma w miejscach gdzie Sciro bywało już średnio przyjemnie, mega plus dla AMG, tak w skrócie
-------------------- www.mikis525.pl
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 07 November 2025 - 07:21 |