![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 25 September 2006 Skąd: włoszczowa ![]() |
porównujac głośnosc to rx8 jest 100razy lepiej wyciszony od civa , swobodnie pare razy rozmawiałem przez zestaw głośnomówiący przy prędkościach 180km/h
co do tego czy mam zamiar pojechac szybciej niz 200 , to powiem ze tak , chce tym poleciec kiedys 300 , 200km/h w tym aucie wogole nieczuc |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
wrzucic skrzynie 6stke i jedynke dwojke i trojke wrzucic z skrzyni 5tki i bedzie gicior ![]() i jeszcze piątke ze starej skrzyni zamiast 6tki.. żeby latać 300+ ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
a potem zmieniac biegi w kolejnosci 1-2-3-4-6-5
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
I po wlozeniu 10tys na IC, program i wydech masz 300 i kupa. że co proszę??? Po progrsmie i dolocie 2,3 disi robi 230-240 hp i ponad 400nm.. przy 1,2 bara.. Mnie te zabiegi kosztowały- niecałe 3 tys z paliwem.. Sprostuje jeszcze że nei ma różnicy miedzy us a eu przy strojeniu mazdaedit.. ja mam us. Ceny wymienionych firm to katastrofa , obecnie stroi człowiek w warszawie mający na kącie wiele mpsów za 5 razy mniejsza kasę na mazdaedit. zejdzmy na ziemię. Wracając do rxa to pomysł i wykonanie jak zwykle na zajebistym poziomie.. na razie szału nie ma ale znając Przemę juz niebawem będzie grubo. powodzenia!! |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
m6nj cos chyba namieszal. 2.3 litra 1.2 bara i 400nm ? troche bieda pachnie jak na tak nowoczesny silnik z wtryskiem bezposrednim.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Sorry za OT, ale jak na furę która seryjnie ma 260 KM i 380 Nm, to wyłożenie 3k PLN na odjęcie 25 KM jest chyba nowym rekordem świata w kategorii "bang for buck". ![]() ...tak, wiem że miało bvć 330-340, ale nie mogłem się powstrzymać. Już nie śmiecę, kontynuujcie. miałem Cię spunktować w tym samym stylu za 26KM ale się poprawiłeś ![]() m6nj miał na myśli AWHP ![]() -------------------- DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
miałem Cię spunktować w tym samym stylu za 26KM ale się poprawiłeś ![]() m6nj miał na myśli AWHP ![]() Wydawalo mi sie ze AWHP odnosi sie do (AllwheelsHorsePower) a to zawsze oznacza 4wd, a z tego co wiem omawiana przez was mazda 3 mps ma przod naped, abstrachujac juz od tego ze opisywany w tym temacie samochod ma tyl naped, zatem jak to sie ma do awhp? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Wydawalo mi sie ze AWHP odnosi sie do (AllwheelsHorsePower) a to zawsze oznacza 4wd, a z tego co wiem omawiana przez was mazda 3 mps ma przod naped, abstrachujac juz od tego ze opisywany w tym temacie samochod ma tyl naped, zatem jak to sie ma do awhp? m6nj ma MazdaSpeed6 i do niej się odnosił może rzeczywiście dość tego OT -------------------- DISI-tune - strojenie silników Mazda 2.3 DISI Turbo / 2.0 SkyActiv
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 06 September 2011 ![]() |
-Przemo
co nowego w temacie? |
|
|
![]()
|
|
niewiele , jezdze , bije kilometry , tankuje
aktualnie jest letnie przesilenie , nałozyło mi sie kilka projektów na siebie i kompletnie niemam czasu nic wiecej zgrzebac w swoim rx8 nawet sie zastanawiałem czy jakos w 3-4 dni nie wrzucic tam pojedynczej gt3071r byle by bylo mniej roboty i szybciej , ale nawet na to aktualnie niemam czasu , dopiero rusze cos jesienią pozatym dzis spojzałem na licznik km zrobiłem mazdą od listopada 12tys km !!! , czas zmienic olej |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 August 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy przy takich przełożeniach to przy prędkości 130-150 jest jeszcze cicho jak na cywilny samochód czy już uciążliwie?
Chodzi mi o standardy takich samochodów jak a4 albo accord. Czy przy podróżowaniu np. Na weekend przy wyższych predkosciach jest trochę głośno? Pytam bo ostatnio duża wagę przykładam do komfortu przy takich średnich autostradowych predkosciach żeby było cicho i spokojnie. A Twój projekt uważam za świetny |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
jak chodzi vtec to najciszej niejest ale przema ma chyba uklad wydechowy z mazdy nadal wiec dosc cichy
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 November 2010 Skąd: Klimontów/Kraków ![]() |
Z tego co mi Przema mówił to nawet podczas prędkości autostradowych i powyżej da się rozmawiać bez podnoszenia głosu
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
co ma ten zabieg poprawić? aż tak słabe te łożyska? tak wiem w teorii to lepsze chłodzenie ze smarowaniem sprawa sprzeczna...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
fabrycznie w krytych łozyskach jest smar , który dosc szybko sie wypłukuje , silnik kreci sie wysoko i te łożyska dość szybko zaczynają w tych skrzyniach szumieć , porównujac to do skrzyn hondy gdzie łozyska sa smarowane olejem i nie sa kryte twierdze ze zabieg poprawi zywotnosc łozysk przez lepsze chłodzenie i ciągłe smarowanie kulek
napewno nie pogorszy ;] |
|
|
![]()
|
|
Z seryjnym też jak by na to nie patrzeć wysoko obrotowym silnikiem skrzynie lubią padać?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
tak , własnie jest to taki ból tych skrzyn , ze bardzo szybko łozyska w nich zaczynaja szumiec , oczywiscie mówie o totalnej seri z silnikiem wankla
|
|
|
![]()
|
|
Czyli mod moze być udany... Z ciekawości wrzuć fotki tych rynienek....
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |