![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
Tak, i zdecydowanie jeżdżą na co dzień jako w miarę komfortowe, ale zarazem szybsze od serii auto. Ja mam taki hebel w gt-czwórce (zresztą na lanosowej pompie) jeżdżę nią na co dzień i nie narzekam, pedał jest miękki a i zblokowanie kół nie stanowi problemu. Podobne hamulce zmotałem w "kilku" autach nie tylko stricte wyczynowych, ale i w 100% ulicznych i nikt nie zgłaszał zastrzeżeń. P.S - Komfort to chyba nie to forum ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Ja mam taki hebel w gt-czwórce (zresztą na lanosowej pompie) jeżdżę nią na co dzień i nie narzekam, pedał jest miękki a i zblokowanie kół nie stanowi problemu. Podobne hamulce zmotałem w "kilku" autach nie tylko stricte wyczynowych, ale i w 100% ulicznych i nikt nie zgłaszał zastrzeżeń. P.S - Komfort to chyba nie to forum ![]() Komfort może i nie to forum, ale trzeba rozróżnić auto do jazdy na co dzień, a weekendową wydmuszkę. Ja w seju nagrzewnicy nie mam, żadnych wygłuszeń i tapicerek - ale to wydumka, na co dzień wspomagania hebli bym się nie pozbył. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Yogiego autem się przejechałem kilka razy - ALS i za tym brak wspomagania. Sorry, ale na co dzień nie bardzo
![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Serwo pozostaje, ja chcę żyć
![]() Że niby coś się dzieje ![]() ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 21 December 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Tez mam zaciski brembo z e38 na przodzie tył seria astra gsi czyli 2 tłoczki 35mm seryjna pompa 22 daje rade aczkolwiek bierze dosc nisko co może irytować dlatego na dniach montuje pompe 23,8 z saaba
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 13 February 2008 Skąd: Mława ![]() |
seryjna pompa 22 daje rade aczkolwiek bierze dosc nisko co może irytować dlatego na dniach montuje pompe 23,8 z saaba i wlasnie o tym pisalem ze bedzie dosc nisko a nie jest to komfortowe skoro mamy do dyspozycji jakies 30% skoku pedalu na dozowanie sily hamowania.. 23.8 mialy tez vectry/calibry V6 i turbo i pompa pasuje P&P -------------------- Audi S6 C5 2.7TT 360KM 530Nm
Było Audi S6 C5 Avant Calibra 3.2 V6 RWD |
|
|
![]()
|
|
Skoro pasują bez żadnych modyfikacji to zapewne zamontuję u siebie także.
-------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 11 January 2012 ![]() |
Śmiem wątpić, że p&p, chyba, że pompa obrócona o 45 stopni nikomu nie przeszkadza i przeniesie się zbiorniczek na elastycznych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 21 December 2008 Skąd: Łódź ![]() |
Śmiem wątpić, że p&p, chyba, że pompa obrócona o 45 stopni nikomu nie przeszkadza i przeniesie się zbiorniczek na elastycznych. co chcesz obracać? szukasz pompy jak ktoś wczesniej pisał od calibry turbo,v6 lub saab 900,9-3 np. taka http://allegro.pl/serwo-pompa-hamulcowa-sa...4218936881.html . może warto na początek poczytać o temacie ,zamiast pisać zbędne posty, sorry za ot |
|
|
![]()
|
|
Ale Panowie spokojnie.
Podane są auta i wystarczy pomierzyć/przymierzyć czy wejdzie bez żadnych modyfikacji... Z ostatnich nowości Poniedziałek/Środa mam mieć już gotowe adaptery ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 11 January 2012 ![]() |
Saab już po zdjęciu widać, że może zagrać, ja się doczepiłem vectry v6, w której to mocowanie jest inne: http://opel.eczesci.net/wp-content/uploads...a_hamulcowa.jpg i nie pożeniłem tego ze sobą w realnym przypadku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Sprawa pompki załatwiona.
Seryjna Lanosowa w zestawie 305mm z przodu i 260mm z tyłu spokojnie wydajnościowo radzi sobie właśnie z Lanosem ![]() Póki co nic nie ruszam i utwierdzimy tą teorię jeśli się potwierdzi. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Wreszcie odebrane... :omg:
Jeszcze przewody hamulcowe i składać w kupę... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Fajnie, że się udało dorobić adaptery. Gratki
![]() -------------------- volvoturbo.pl
|
|
|
![]()
|
|
To była tylko kwestia czasu i pieniędzy
![]() Problemem było czy ciąć z jednego elementu czy nie nie. Obrana droga to wkręcane i spawane z obu stron elementy. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
ale równoleglosc powierzchni sprawdzales? pytam bo domyslam sie po co było wkrecanie, chyba ze nie rozumiem intencji.
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 30 April 2006 ![]() |
to z czego te tarcze bo jakoś mi to umknęło?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
na 4 otwory to pewnie alfa, albo fiat wymiary sa chyba te same
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
ale równoleglosc powierzchni sprawdzales? pytam bo domyslam sie po co było wkrecanie, chyba ze nie rozumiem intencji. Tak. Jedyne nierówności wystąpić mogą na drugiej kolumnie. Jednakże organoleptycznie nie zauważyłem różnic. to z czego te tarcze bo jakoś mi to umknęło? Tarcze dedykowane do aut Renault ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:10 |