![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 15 November 2008 ![]() |
bardzo ładny proj mam nadzieje ze do zobaczenia na ćwiartce.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
No wypadałoby poniżej 20, w zależności od kształtu ramienia, ile ma obecne koło i jak stoi z nadkolem?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
15stki wiatraki od civica vti połykały heble 300mm
-------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Michał dlatego dałem to po rozwagę szerszego grona osób
![]() Dziku, na ostatnich zdjęciach widać, że Seatowe 16"/6,5" ładnie wypełniają nadkole. 7-7,5" szerokości to będzie optimum według mnie jeśli mowa o szerokości. Średnica to maksymalnie 16 gdyż przy 17" zwiększamy promień skrętu oraz ogólna charakterystyka jezdna traci sporo. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Zacisk z bmw siada z tarcza 280 i wchodzi w 15
![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
Zacisk 4P?
A przy jakim ET? -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Doleck w clio wchodzi tarcza 280 na zacisk z 406 coupe v6 na feldze 15ce seria ma et 38, ja mam 285 na et 18 bo dałem dystans i też by pasowało z zaciskiem z 406ki
|
|
|
![]()
|
|
Tylko czy w takim wypadku kiedy mówimy o 28xmm nie lepiej zostać przy zestawie z Vectry 2.5 V6 i kompletnie nic nie rzeźbić...?
4P chyba przy 300mm z BMW wchodzi pod 15" ale niestety nie wiem jak z ET sprawa się wtedy ma ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 September 2012 ![]() |
DoLeCk trzeba brać pod uwagę rozstaw otworów macających zacisku i rozstaw otworów zwrotnicy. Bo jeśli się okażę ze otwory zwrotnicy minimalnie mniejszy lub większe niż rozstaw otworów zacisku to nie założysz mniejszą tarcze będziesz musiał odsunąć zacisk, a wtedy większa tarcza. Chodzi o zacisk z BMW e38 chyba ze będziesz robił na innym zacisku.
![]() Co do tarcz poszukaj to http://bremboaftermarket.com/En/Car_Disc_C...SearchMode=Size -------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 22 January 2004 Skąd: bełchatów ![]() |
jak 288 to mikoda robi takie tarcze 4x100, zacisk i jarzmo od opla i masz hebel p&p (domyslam sie ze jarzma pasuja miedzy oplem i daewoo)
-------------------- „Dokładnie wiadomo, kiedy ludzie zaczęli się ścigać: gdy tylko zbudowali drugi samochód.”
-by Richard Petty NASCAR racedriver corsa c16xe N/A 176KM/187Nm powered by corsasport.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 14 November 2003 Skąd: Wwa ![]() |
Tylko czy w takim wypadku kiedy mówimy o 28xmm nie lepiej zostać przy zestawie z Vectry 2.5 V6 i kompletnie nic nie rzeźbić...? 4P chyba przy 300mm z BMW wchodzi pod 15" ale niestety nie wiem jak z ET sprawa się wtedy ma ![]() Zdecydowanie lepiej przejść na zacisk wielotłoczkowy - większa siła nacisku na klocek, no i powierzchniowo może wyjść, że klocek będzie większy. -------------------- "When driving a car in real life, please remeber to be a safe driver by wearing a seat belt, using your turn signal and using good judgment"
Mercedes C270CDI T Mercedes 280CE (C123) Volkswagen Golf 1.9 TDI Opel Combo Pozdrawiam w0wacik |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Zacisk z bmw siada z tarcza 280 i wchodzi w 15 ![]() ET cos kolo 10-15 przy 7 calach, zalezy od felgi ![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
Aktualnie na lato zestaw koła to:
szerokość: 6J 16" ET38 4x100 otwór centrujący: 57.1 oryginalny rozmiar opon: 195/45/16 Zdecydowanie wolałbym 4P jak serię z Vectry, boję się, że to będzie za mało. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: Tłuszcz/Warszawa ![]() |
Aktualnie na lato zestaw koła to: szerokość: 6J 16" ET38 4x100 otwór centrujący: 57.1 oryginalny rozmiar opon: 195/45/16 Zdecydowanie wolałbym 4P jak serię z Vectry, boję się, że to będzie za mało. Pod takie ronale które masz, wkładałem 300mm z focusa ST (stoczona piasta i drugi komplet otworów na szpilki) + brembo z e38. Odsadzenie tarczy jest w sam raz i co za tym idzie adapter jest łatwy do zrobienia. |
|
|
![]()
|
|
Czyli z buni wejdzie i będzie działać.
Jeszcze za parę dni przymierzę zestaw z Alfy na swoje felgi i sprawa powinna się wyjaśnić mam nadzieję sama ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Tak więc wreszcie oddało...
Ech, życie miało być takie proste i różami usłane. 24.02.2014 pożegnany został stary, zdezelowany rozrusznik, który zawiódł na stacji benzynowej, tuż obok warsztatu. Aktualnie cieszę się w pełni zregenerowanym i sprawnym ![]() Nawet nie wiedziałem, że tak cicho może to to pracować ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Wczoraj udało się ukończyć modyfikację wkładu pompy paliwa
![]() ![]() ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 April 2012 ![]() |
Nie ma jak rurki PP do CO ;]
|
|
|
![]()
|
|
To jest odlew wykonany samemu, pokryty teflonem wewnątrz.
Nie powinno się rozpuścić a z wydajnością zobaczymy jak wyjdzie. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 02:32 |