![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Do jakiego silnika?
-------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Bardzo mi się w tym projekcie podoba to że wyszło prawie 300 KM przy dość lajtowym Nm. Może panewki pożyją. No i skrzynia. A co tu jest nadzwyczajnego. Boost rośnie wraz z obrotami i już tak masz. W autach w których możesz sobie pozwolić na strzał Nm robisz od razu z dołu max boost. Tutaj ograniczeniem jak pisze doleck jest skrzynia. Bo panewki pewnie wytrzymają sporo więcej. Takiego Lanosa to chciałbym mieć, Sporo pasji wpompowane i wszystko zaczyna mieć ręce i nogi ![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Panewki zniosą i dwa razy więcej a skrzynię zabijają zazwyczaj nagłe skoki momentu a nie wartość maksymalna...
-------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 01 January 2011 Skąd: Manchester ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Flathead, dlatego ciosu w krak u mnie jest nie odczuwalny
![]() czesio301, jakieś konkretne moce celujecie? -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Po sprawdzeniu alternatora i diagnozie bez rozbierania, iż jest sprawny nad wyraz wymienione zostały przewody układy chłodzenia na silikonowe
![]() ![]() ![]() ![]() Tuż przed zlotem zostały położone nowe sztywne, miedziane przewody hamulcowe tylne auta. ![]() Poczynione zostały pierwsze zakupy na poczet nowej wiązki elektrycznej silnika. Ostatnio chcąc przepalić trochę auto dwa przewody od wtyczki czujnika prędkości wału odpadły same pod wpływem drgań silnika ![]() ![]() I niech mi ktoś powie, że to tania sprawa :karabin: ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
kupiles wiazke "zrob to sam" ?
![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Aktualnie same wtyczki i piny leżą i czekają.
Teraz poszukiwania przewodów. Peszel także spoczywają i oczekują, aż się po nie sięgnie ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Aktualnie same wtyczki i piny leżą i czekają. Teraz poszukiwania przewodów. Peszel także spoczywają i oczekują, aż się po nie sięgnie ![]() a dlaczego nie chciales gotowej uzywanej (np z anglika)?widze, ze przewody wodne pasuja ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 11 January 2009 ![]() |
Teraz poszukiwania przewodów. Peszel także spoczywają i oczekują, aż się po nie sięgnie ![]() http://www.speckable.pl/?action=shop&id_p_grupa=115 -------------------- Fiesta XR2i ITB
|
|
|
![]()
|
|
jackkpl ponieważ będą za krótkie w oryginale a chcę przenieść i schować ECU a i to nie da 100% pewności, że wytrzyma i jest sprawna. Pasują wszystkie poza jednym (wyjście z chłodnicy).
bobson dzięki, ale wpierw szukał będę na miejscu w Warszawie ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
A ja przewody na wiązkę elektryczną do astry brałem albo ze starej wiązki (te które się nadawały), albo z wiązki wnętrza z bmw e36, albo z wiązki wnętrza subaru sti
![]() ![]() Mam pytanie, gdzie kupowałeś kosteczki z pinami? Niektóre kostki u mnie też już ledwie siedzą. -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Rafciu można na wiele sposób
![]() Zależy od możliwości i od wykonawcy ![]() Bazar na wolumenie, jest taka jedna budka, w której widok całej wiązki silnikowej nie robi na panach żadnego wrażenia ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Rafciu można na wiele sposób ![]() Zależy od możliwości i od wykonawcy ![]() Bazar na wolumenie, jest taka jedna budka, w której widok całej wiązki silnikowej nie robi na panach żadnego wrażenia ![]() Jesli masz mozliwosc tak sobie podobierac, zeby kolory dopasowac do fabrycznej , to by bylo najwygodniej. Jak cos sie skaszani, to latwiej zdiagnozowac usterke, niz jak ma sie po swojemu (albo wszystkie w jednym kolorze ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Dlatego ja właśnie poszedłem w wiązki z innych aut, żeby wszystko było pod kolor. Tylko różnica jest taka, że ja zakładam EMU, więc wiązka będzie znana tylko mi
![]() -------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Zawsze można ładnie i zgrabnie opisać przewody przy wtyczce ECU
![]() A wykorzystać można: ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Pamiętaj o nylonowej taśmie, bo zwykła zaraz Ci się odklei
![]() r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
W kabinie koło komputera nie powinno być problemu z odklejaniem się
![]() Bardziej interesuje mnie czy gdzieś w mazowieckim znajdę sklep z dobrą ilością przewodów... -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Oczywiście, że będą. W naszym Data Center, przy średniej temperaturze w okolicach 21*C zwykłe taśmy rozklejają się aż miło. Latem, wewnątrz auta, bywa dużo więcej.
r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Moze ktos polecic jakas tasme do owijania wiazki bo tez potrzebuje cos kupic a nie wiem co
-------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 04:05 |