![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
można śrubokrętem ale kiedyś blacharz znajomy pokazał mi lepszy patent.
Dwie linijki metalowe i ścikasz je i prostuje idealnie. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Zajmę się sprawą jak będę wymieniał wentylator na chudy spalowski.
-------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 July 2007 Skąd: Lidzbark Warminski ![]() |
jezeli te wentylatory mają wystarczająco miejsca to zostaw je - beda wydajniejsze niż te cienkie (które oczywiście też sobie dadzą rade)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Po czym wnosisz?
|
|
|
![]()
|
|
akurat mam taki przypadek u siebie, wywalilem oryginalny wiatrak który miał duże łopatki mocno wygięte i wstawiłem wąski wentylator - taki tuningowy uniwersalny - przed chlodnice, fakt ma wiecej łopatek ale sa mniejsze i bardziej plasko nachylone.
Oczywiście spełnia swoja role ale musi sie dłużej nakręcić - jak dobrze pamiętam 14cali ma |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 04 May 2009 Skąd: Kraków ![]() |
co do sprzęgła pod F28, jeśli masz założony docisk SAABa to wystarczy że założysz z powrotem tarczę sprzęgła od SAABa (ponieważ skrzynia SAABa robiona była na podstawie F25 opla i ma ten sam wieloklin na wałku sprzęgłowym co F28
![]() Ja już jedną skrzynie F20 4x4 przy silniku SAABa i 380Nm zabiłem (3ci bieg), także nie polecam.. choć z uwagi na cene mozna jeździć i zmieniać raz na jakiś czas ![]() Jednak najrozsądniejszym pomysłem na skrzynie i koniec zmartwień byłoby to co Mickey robi na potęge, czyli VW, Audi... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Woj.Tek jaką masz pojemność silnika? masz skraplacz klimatyzacji czy intercooler czy tylko chlodnice? ile dłużej kręci ten wiatrak mw?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Woj.Tek mają wystarczająco dużo miejsca ale są głośne jak odrzutowiec i niestety ciężko będzie z ich odpowiednim umocowaniem.
|
|
|
![]()
|
|
co do sprzęgła pod F28, jeśli masz założony docisk SAABa to wystarczy że założysz z powrotem tarczę sprzęgła od SAABa (ponieważ skrzynia SAABa robiona była na podstawie F25 opla i ma ten sam wieloklin na wałku sprzęgłowym co F28 ![]() Ja już jedną skrzynie F20 4x4 przy silniku SAABa i 380Nm zabiłem (3ci bieg), także nie polecam.. choć z uwagi na cene mozna jeździć i zmieniać raz na jakiś czas ![]() Jednak najrozsądniejszym pomysłem na skrzynie i koniec zmartwień byłoby to co Mickey robi na potęge, czyli VW, Audi... Jeśli faktycznie mają ten sam wieloklin to będzie miodzio ![]() Co do innych skrzyń, wpierw trzeba by je wymierzyć by móc wogóle zastanawiać się nad jakąś. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
*MadeInPoland - mam 2.0 16v turbo (c20let) - bez klimy ale z duzym IC zasłaniającym chlodnicę. Nie mierzylem nigdy minut ale na fabrycznym wentylatorze, latem, w miescie, jak sie wlączyl to zchlodził i sie wyłączał. Wąski wentylator jak sie włączy w miescie to już chodzi cały czas - do momentu wyjazdu na trase.
co do skrzyni z audi/vw to jest z tym troche roboty ale daje spore mozliwosci (haldex) i jest tego pełno, F28 ma jedeną poważną wade brak czesci zamiennych lub jezeli znajdziesz to astronomiczne pieniadze za to. |
|
|
![]()
|
|
Mam informacje, że z dwóch innych aut są części pasujące do F28
![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
A to tajemnica z jakich, czy możesz napisać?
|
|
|
![]()
|
|
Jeden to Ford Transit jak mniemam a drugie to Fiat chyba Punto.
|
|
|
![]()
|
|
gt300 & mercedes... ploty ploty - wszystkiego nie dopasujesz
|
|
|
![]()
|
|
Z pewnością wszystkiego się nie da, przynajmniej na szybko
![]() Tak więc pierwsza trasa z nową jednostką pod maską za nami ![]() Ponad pół tysiąca kilometrów i wszystko w należytym porządku. Oczywiście wygody z jazdy nie ma co opisywać. 5 bieg pedał głębiej w podłogę i robisz co potrzebujesz ![]() Natomiast frajdy z jazdy co niemiara ![]() Jak to na trasie spotyka się przeróżne auta to tym razem Audi, parę BMW i sporo Fordów Mondeo się trafiło. Wisienką na torcie okazało się być Porsche 987 Boxster Cabrio, które coś chciało ale wiele nie mogło ![]() Z racji krótkiej skrzyni ograniczyłem się jedynie do tylnego zderzaka tegoż auta :cfaniaczek: Tuż przy linii brzegowej jeziora Ełckiego w Ełku ![]() ![]() ![]() -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 09 April 2013 Skąd: Mielec ![]() |
Ty masz Eibachy nie? przydałoby sie troszku tył przykucnąć. Tak max 2 centry i bylo bi idealnie!:)
A takto wyglądowo jest bajka!:) |
|
|
![]()
|
|
Tak, Eibachy.
Tył opadł tak i raczej nic już z tym się nie zrobi. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Są jakies filmy zrobione jak fura ma 300KM?
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
oo no właśnie, już sucho jest..
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 22 August 2011 Skąd: Zabrze ![]() |
Podoba mnie się to ! Na 1/4 planujesz sie tym bawic ?
-------------------- Seicento 1.4 16v T-jet FWD Turbo
Drag Wars - 30.04.2016 ET : 12:41 1/4 Rothenburg - 31.08.2013 ET : 12.94 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 17:14 |