![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
filmik gdzies byl ale zaginal w akcji,
obecnie skrzynia poszla jeszcze do rewizji jak wroci auto jedzie na strojenie i mam nadzieje ze na dniach jakies kreski sie pojawia. miedzy czasie przerobilem wydech ktory okazlal sie za glosny, rura 2.25 od kolektora do koncowego malego tlumika bardzo malo wyciszala i generowala ponad 100db. teraz jest jeden maly przed belka, i jeden wiekszy za belka, oba przelotowe, oba 2.25 zobaczymy czy bedzie ciszej, oby. co do samego kolektora, katy sie roznia , zdjecia tego nie oddaja, pozniej zalowalem ze nie zrobilem 1 cyl (od rozrzadu) tak jak 4, byloby i ladniej i lepiej ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() taki maly przedsmak ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 20 November 2012 ![]() |
a jak mówi dupohamownia? czuć różnice?
|
|
|
![]()
|
|
czuc roznice, ale to dzieki skroceniu skrzyni
dzwiek inny w koncu taki jaki mi sie podoba odczucia z jazdy pozytywne w kazdym badz razie |
|
|
![]()
|
|
podsumowujac, na 2014 rok
UKLAD DOLOTOWY: - ITB 46mm na krotkim kolektorze, airbox UKLAD WYDECHOWY: - kolektor 4-1 home made - 2,25" na 2 tłumikach UKLAD Hamulcowy: - hydrauliczny reczny home made UKLAD NAPEDOWY: - skrzynia 9A, skrocone przełozenie głowne wykres z tamtego roku: ![]() wykres po zmianach wyzej plys regulacja na walkach ![]() z innych informacji, box ktory na szybko skleilem zabiera 5-6KM, trzeba go zmodyfikowac co dalej? to chyba wszystko co sie da zrobic niskimi nakladami, pewnie konkretne walki zrobilyby tu robote, pamietajmy ze w silniku wciaz sa seryjne jest kilku chetnych na auto, moze zmieni wlasciciela, jak nie to moze syncro albo cos innego, zobaczymy co czas przyniesie no i zapomnialbym podziekowania: - firma Tomasz Mikuszewski i S-ka z Frysztaka za udostepnienie czesci, miejsca, pomoc w skladaniu i podpowiedz - firma Auto Express. Piotr Mikuszewski za pomoc techniczna, wsparcie, spawanie i wiele innych spraw - Toffic Car Tech- za krotkie przelozenie i kolejny raz ogarniecie strojenia |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 10 July 2013 ![]() |
Ładnie to wygląda. Pytanie mam, jak można oczywiście. Co się stroi przy itb? Bo rozumiem wtrysk jest normalny od golfa a zmieniły się tylko przepustnice tak? A co jeżeli by chodziło to na seryjnym kompie bez strojenia. Jeździłoby to?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
216 nm ? z 1.8 ?? jak to mozliwe ?
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
Ładnie to wygląda. Pytanie mam, jak można oczywiście. Co się stroi przy itb? Bo rozumiem wtrysk jest normalny od golfa a zmieniły się tylko przepustnice tak? A co jeżeli by chodziło to na seryjnym kompie bez strojenia. Jeździłoby to? niestety ale jak nie dotkniesz ecu to nie pojezdzisz 216 nm ? z 1.8 ?? jak to mozliwe ? w nyskach z 2.0 robia 250nm n/a wiec jakies slabe 216nm nie powinno dziwic ![]() |
|
|
![]()
|
|
dziwi bo to 120 niuta z litra
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A ty odrazu odbierasz pytanie jako zlosliwosci.
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
Od ciebie akurat tak, znam twoje "poczucie humoru"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ładnie to wygląda. Pytanie mam, jak można oczywiście. Co się stroi przy itb? Bo rozumiem wtrysk jest normalny od golfa a zmieniły się tylko przepustnice tak? A co jeżeli by chodziło to na seryjnym kompie bez strojenia. Jeździłoby to? Nie ma najmniejszych szans, odpali i przy duzej dozie szczęścia będą wolne obroty, nic więcej |
|
|
![]()
|
|
Nadal nie odpowiedziales na moje "zlosliwe" pytanie
![]() -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
To dość proste: duże przepustnice, dobrze dobrany dolot i wydech oraz ustawienie wałków usprawniające napełnienie silnika (bo w skrócie można przyjąć, że moment obrotowy zależy od niego przy danej pojemności silnika)
|
|
|
![]()
|
|
Pierwszy wyścigowy weekend w tym roku, jazdy może nie było za wiele ale sama trasa to esencja tego sportu. Nowy "setup" zawieszenie nie sprawdził sie niestety, musze powrócic do zeszłorocznego był o niebo lepszy. Opony już sobie nie radzą z tym co silnik im dostarcza, mimo to czasy niezłe.
6 m-ce w klasie (z sumy 3 przejazdów, strata do 1-go miejsca 2,2sek), najlepszy czas 3 przejazdu tak na pocieszenie Podziekowania oczywiście dla firmy Tomasz Mikuszewski i s-ka bez której start w tej imprezie byłby niemozliwy. wnioski: - poprawic opis, lepiej sie wjezdzic - opony, ktore zapewnia jakakolwiek przyczepnosc - twardsze amorki i nizszy tyl bo obecnie jest niebezpiecznie w tamtym roku bylo o wiele lepiej - aku do srodka - chlodnica do bagaznika ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 January 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Kurna ten drugi filmik zajebisty, dobre akcje tam są trzeba przyznać
![]() -------------------- Było:
Astra F Kombi GL '92 1.4 8v -> 2.0 8v. Vectra B Kombi Sport Zender '01 2.6 24v. Jest: Volvo V70 '98 T5 |
|
|
![]()
|
|
![]() silnik wyjety dzis przyjezdza kupiec, reszta na przedaz jakby ktos cos poptrzebowal ![]() |
|
|
![]()
|
|
zeby sie nie nudzilo za bardzo
golf powyzej zostal zutylizowany w zaprzyjaznionej stacji demontazu pojazdow T. Mikuszewski Cieszyna 7 silnik poszedl do MKI, reszta gratow byla do sprzedania ale jakos tak wyszlo ze kupilem nastepnego golfa MKII wiec wrzucilem na podnosnik i zaczela sie kolejna zabawa ![]() ![]() tym razem udalo sie kupic auto z klatka wiec masa roboty i $$ zaoszczedzona ![]() niedlugo zajelo zeby dychawiczne 8v wywalic ![]() zasiadlem przy :piwo: :piwo: zamyslilem sie co tam pod maske wrzucic, czy robic kolejnego killera 1.8 czy hybryde 1.6 16v na duzym bloku tym razem lenistwo zwyciezylo, stanelo na serie czyli ABF poszukiwania dawcy trwaly, jeden uciekl mi sprzed nosa ale udalo sie kupic tu na forum dawce ![]() mial swojego problemy zdrowotne, rdza go chrupala ale mi to nie przeszkadzalo i wycialem to co mnie interesowalo ![]() a dzien po tym serce wyladowalo w golfie, nie obylo sie bez malych przygod. wpadla mi srubka do swierzo zlozonej skrzynki :-/ cale szczescie udalo sie wyciagnac bez rozbierania nauka na przyszlosc , zaslepiac wszystkie otworzy przy swapach "czytaj: ![]() niestety czasu malo mialem pozniej, wszystko sie przeciagalo walka z kabelkami tez swoj czas zajela ![]() ale nie narzekam jest ok teraz mala spinka bo w niedziele fajny rajd, chcialbym pojechac, czasu malo wiec sie sprezylem, pomontowalem wiekszosc gratow zostalo kilka spraw, zbieznosc, hamulce, ukl chlodzenia i moze uda sie pojechac ![]() ![]() ![]() wszystko to oczywiscie dzieki firmie Tomasz Mikuszewski i s-ka AUTO-NAPRAWA I HANDEL Stacja Kontroli Pojazdów Auto złom Cieszyna7 oraz cierpliwosci mojej malżonki ![]() pozniej przyszedl czas na rozprostowanie kosci i jakis start ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jazda bez szalenstw, zeby bledow nie popelnic i systematycznie przyspieszac |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 25 May 2007 Skąd: Mannschaft-Krosno ![]() |
Gdzie teraz bedziesz ograniał programy?? Toffic nieczynny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |