![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 15 April 2009 Skąd: Wrocław/Warszawa ![]() |
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie Wasze miłe słowa, które mnie wspierają i powodują, że jeszcze mam siły budować Kozmo ;-)
Myślę, że jako auto weekendowe do zabawy na torze będące alternatywą dla dłubanych evo czy sti Kozmo samo obroni się jak je tylko skończę. Co do trzymania cen tych ostatnich. W zeszłym roku brat był w Warszawie po evo9, które zostało sprzedane za 90 tys. zł przy czym sam koszt modyfikacji zrobionych przez poprzedniego właściciela to drugie 90 tys. zł. Czyli sprzedał mocno zdłubane auto za cenę praktycznie seryjnego używanego evo9... Pomysłów na zastosowanie tego auta i na szukanie klientów jest wiele. Jednak najpierw muszę skończyć prototyp i pokazać potencjał konstrukcji. Mam praktycznie gotowy model nadwozia czekający na zdjęcie form i zrobienie właściwego nadwozia z tych form. Potem wsadzenie T-Jeta, drobne zmiany mechaniczne, testy i prace wykończeniowe. Czyli jakieś 4 do 6 miesięcy intensywnych prac od momentu pozyskania brakujących funduszy. -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
www.KOZMO.pl www.facebook.com/kozmo.cars |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Witajcie,
dawno nic tu nie pisałem ponieważ w tym roku skupiłem się na poszukiwaniach sponsora i rozmowach z różnymi firmami o dofinansowaniu niezbędnym do ukończenia projektu Kozmo. Niestety jeszcze nie mogę pochwalić się żadnymi konkretnymi efektami. Wolę nie zapeszać itd. Za to chciałem pochwalić się zdjęciami z wtorkowych odwiedzin ekipy konkursu It's your life, just take it z Marceliną Zawadzką (Miss Polonia 2011) i Michałem Leszkiem z firmy Krüger&Matz będącej organizatorem tego konkursu. Po prostu te zdjęcia bardzo mi się podobają mimo, że to tylko zdjęcia robione iPhonem z backstagu czy jak to się tam mówi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
wróciłem z Chorwacji a tam mocno popularne drogerie
![]() http://www.kozmo.hr/ ![]() ![]() ![]() skoro ich promujesz to może uderz o sponsoring ? ![]() -------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
wróciłem z Chorwacji a tam mocno popularne drogerie http://www.kozmo.hr/ ![]() ![]() ![]() skoro ich promujesz to może uderz o sponsoring ? ![]() Znam te drogerie ;-) W sumie gdyby wchodzili na polski rynek to czemu nie ;-) Na razie rozmawiam u nas z różnymi małymi firmami do których udało mi się dotrzeć. Do tych dużych ciągle próbuję ale dobicie się do osób decyzyjnych np. w Orlenie graniczy z cudem. W międzyczasie w ostatni weekend sierpnia wyprowadziłem Kozmo na świeże powietrze aby porobić trochę aktualnych zdjęć, których nie posiadałem. To ciągle model nadwozia na jeżdżącej ramie przed zdjęciem form. Klapy czy drzwi mogą się wydawać niedopasowane ale to dlatego, że tu są luźno przyłożone. Spasowane są a ułożone dokładnie będą przed samym zdjęciem form. Dodatkowo z tyłu pojawi się spojler przedłużający dolną linię bocznych okien. Autorzy zdjęć: Monika Bralewska i Grzegorz Burzyński ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
Wiem ze to ost rzecz ktora nalezy zrobic ale zmien te kola a auto odrazu nabierze agresywnosci z swoimi linami.
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 09 March 2006 ![]() |
Pozdrawiam sąsiada
![]() -------------------- www.facebook.com/rotiformpolska
|
|
|
![]()
|
|
Witajcie, dawno nic tu nie pisałem ponieważ w tym roku skupiłem się na poszukiwaniach sponsora i rozmowach z różnymi firmami o dofinansowaniu niezbędnym do ukończenia projektu Kozmo. Niestety jeszcze nie mogę pochwalić się żadnymi konkretnymi efektami. Wolę nie zapeszać itd. Za to chciałem pochwalić się zdjęciami z wtorkowych odwiedzin ekipy konkursu It's your life, just take it z Marceliną Zawadzką (Miss Polonia 2011) i Michałem Leszkiem z firmy Krüger&Matz będącej organizatorem tego konkursu. Po prostu te zdjęcia bardzo mi się podobają mimo, że to tylko zdjęcia robione iPhonem z backstagu czy jak to się tam mówi. No i jestem finalistą. Dziękuję za wcześniejsze głosy. A teraz facebookowiczów zapraszam do wejścia na stronę https://www.facebook.com/itsyourlifejusttakeit i polubienie galerii ze mną jak i samej strony ;-) A wieczorem będzie jeszcze wideo ;-) -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
A wieczorem będzie jeszcze wideo ;-) Jest już i wideo z konkursu It's your life, just take it. Zapraszam do oglądania, i ponownie mam prośbę do facebookowców o wejście na stronę: https://www.facebook.com/itsyourlifejusttakeit polubienie tego filmu, strony jak i o jego udostępnienie. Im więcej polubień i udostępnień tego wideo tym większe moje szanse. Do dzieła! ;-) -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
Witajcie,
Nadszedł czas finałowego głosowania na mój projekt w konkursie It's your life, just take it. Niestety głosowanie jest tylko facebookowe ale mimo to zapraszam do głsowania na mnie i udostępniania tego linku dalej i dalej i dalej. Głosować można raz dziennie. Głosowanie trwa do poniedziałku. Link do głosowania: http://welcometabs.com/vote/4666 Im więcej głosów tym większe moje szanse na wygraną w konkursie. Do dzieła! -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 01 October 2014 ![]() |
Ja już wysłałem i trzymam kciuki
Znajomych też namawiałem na oddawanie głosu |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 02 April 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Poszedł głos ... powodzenia
-------------------- <<Civic Type R 200+>> - 2007 - 2017 (było)
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie ;-) To jeszcze poproszę po jednym głosie dzisiaj i jutro, i pojutrze ;-)
Głosować można raz dziennie do poniedziałku włącznie. -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 18 January 2012 ![]() |
+1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
Pojszło, zalinkowane też przez Fanpage warsztatu
![]() pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 22 July 2014 ![]() |
Całkiem ciekawy projekt . Trzymam kciuki za wytrwałość w dalszych pracach . ''Czym dalej w lesie tym więcej drzew'' Powodzenia.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim za głosy w konkursie "It's your life, just take it!". Niestety zostałem tylko finalistą i nie znalazłem się na liście laureatów. Ale myślę, że udział w tym konkursie przyniesie marketingowe korzyści dla mojego projektu.
Może dadzą się przekonać do wykorzystania Kozmo jako democara do caraudio ich marki Kruger&Matz. A poza tym dalej będę szukał jakiejś innej firmy. Jak co miesiąc znowu z kimś prowadzę wstępne rozmowy i tak powoli czas leci. -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
powoli to wygląda na odgrzewanie kotleta ale znalazłem cos co powstało dawno temu ale klimat podobny:
Peugeot Quasar 1.6 600KM Biturbo rok 84... ![]() ![]() Oj jezdziłbym jezdził... -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 22 July 2014 ![]() |
Z budżetem Peugeot to można by było poszaleć .
|
|
|
![]()
|
|
Witajcie po długiej przerwie.
Mimo, że rozmowy z różnymi firmami nie są zbyt owocne nie poddaję się jeszcze. Postanowiłem uruchomić kampanię na platformie crowdfundingowej Indiegogo. https://www.indiegogo.com/projects/kozmo-co...ar-for-everyone Jeśli jeszcze we mnie wierzycie to udostępnijcie gdzie tylko da się ten link. Może macie znajomych autorów blogów, portali, dziennikarzy itd. Nie tylko Polsce ale i za granicą. Może dzięki Wam Kozmo jednak powstanie. Dziękuję. A poniżej zapowiedź nowych wizualizacji ukazujących jak Kozmo mogłoby wyglądać - kolega zaproponował mi stworzenie wizualizacji uwzględniających zmiany jakie dokonałem względem pierwszych projektów. ![]() -------------------- Tomasz "Tomcat" Ferdek
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Info na moim FB już poszło
![]() -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|