![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 April 2012 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
W pierwszej kolejności szacun za film. Pokazane z bliska, bez zbędnego gadania. Efekt finalny zawsze ładnie wygląda, a tu pokazałeś to od kuchni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Kawał kotwicy, inna klasa wagowa niż T5
![]() |
|
|
![]()
|
|
Siądzie akurat mi ładnie przód bez żadnego -30 i gwintów
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 April 2012 ![]() |
Postawiłem też T5 w Volvo 240. Swap podobny ale na silnik jest mniej miejsca i rura dolotowa nie ma szans się zmieścić z tyłu jak w 740. Poza tym wstawiłem skrzynię z BMW z przespawanym dzwonem. Chodzi jak ta lala. W szwecji są dostępne adaptery z T5 pod M57 z BMW. Koszt jakieś 1500zł.
Olej V8 dawaj T5. Popatrz na mój profil "drift cegła" na FB. Tam masz foty i wszystko. Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Olej T5 dawaj V8 powinno być.
![]() |
|
|
![]()
|
|
T5 zjada V8 pod wzgledem osiagow. Wiadomo, V8 mozna modzic, ale koooosztaaa. Jednak po prostu jak wszystko sie podliczy, ilosc zabawy, wizyt u tokarzy itd, to V8 da wieksza satysfakcje i nie ma aż tyle drutowania części z różnych marek - w sumie z niewiadomym skutkiem. Omega V8 to takie marzenie, w duzej mierze ze wzgledu na prototyp
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Spójrz jeszcze przyszłościowo - Omega z V8 to będzie rarytas, zwłaszcza że te auta prawie że się pojawiły w sprzedaży (były nawet ulotki w salonach), a nawet z mocnym i udanym T5 to będzie zdecydowanie mniej warte.
|
|
|
![]()
|
|
No moja to taki połowiczny prototyp, bo to przedlift
![]() ![]() Znaczy osobiście bardziej mi sie podoba, ale, to moje zdanie. Foto nie do końca aktualne (inne koła są dziś, heble itp). ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Moim zdaniem przy Volvo będziesz musiał kopać w sprzęgło. Masa problemów związanych z turbo będzie zniechęcać. Koszty pomnóż realnie przez słynne półtora albo dwa..Projekt na bazie V8 o wiele bardziej mi się podoba. Ambitny z mega dołem bez proszenia o jechanie, mniej irytacji a waga omegi da o sobie znać niema mowy.
Nie bądź łosiem bierz V8 ![]() Mam taki zwyczaj, że nigdy nie robie zdjęć ani filmów, nie mam facebooka, nie publikuje żadnych fotek, ale jak zobaczyłem w siedlcach prawdziwą amerykańską omegę V8 to z miejsca wysłałem jej fotki "swoim psycholom" Dla mnie bajka, reakcja ludzi zafiksowanych była mega pozytywna. Pojemność robi swoje i nie trzeba nic więcej, ewentualnie jakieś dostrojenie, przesunięcie limiterów i kagańców, dostrojenie do naszego paliwa na 98 i to wszystko. -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie jak wspominałem. Przy malej roznicy cen, to T5 nie jest chyba warte tej dlubaniny, ktora niewiadomo i tak, na ile bedzie dzialac. Duzo chorob wieku dzieciecego, z ktorymi (podkresle, przy tak malej roznicy ceny), nie bedzie mi sie chcialo bawic. Temat V8 jest w Omedze ogolnie czesto poruszany, tylko wiecznie konczy sie wysmianiem autora, ze "chyba śnisz, za duzo prospektow sie naoglądałeś". Po czym idą dłubać o 5 koni swoje V6, o ile wczesniej się nie zesrało. Nie chcialbym aby ten pomysł został tak odebrany
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Nie umiem nic Ci powiedzieć auto widziałem przez 2 minuty bo odjechało. Był to Caddilac Catera. Fotki usunełem.
Skoro masz taką wizję to zrób to. Będzie to z pewnością niezła rzeźba ale żyje się raz. Niechcę Cię zniechęcać ale jeżeli masz ciasny budżet to możesz odpuścić w trakcie. Nie wiem jakie masz doświadczenie i zaplecze techniczne. Są też inne bardziej kompaktowe V8. Może to jest wyjście. V8 o mniejszym kącie rozwarcia ? nie wiem https://pl.m.wikipedia.org/wiki/V8_(silnik) -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Wyobraź sobie że dla mnie swapowanie R4 na R6 to za dużo bo mam pierdolca na punkcie masy na przodzie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
To nie tak, ze mam ciasny budzet. Licze jedynie wstepne koszty, aby sobie zycie zaplanowac po za autem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm, no balon może dużo wybaczyć, nie no aż takiej prymitywności nie miałem na myśli w zawieszeniu
![]() ![]() Chodziło mi tylko o wagę, ale jak piszesz że jeszcze masz na nity to balony faktycznie ratują dużo. Nie sądziłem że V6 też zrobili takie ciężkie w porownaniu do ameliniowych V8, R6 to wiedziałem że swoje ma. Moja A na 14stkach balonach latała i po 33 latach jeden wahacz mam dalej na nitach, przebieg do ustalenia. Coś w tym jest. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 10:19 |