![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
8.8 faktycznie tani i dostępność gratów największa na świecie (poza 9''), szpery, przełożenia, spoole, no w zasadzie nie zajebywalny.
Tylko znajdź mi w Polsce kogoś kto zmieni przełożenie, wymieni łożyska..... Jest tez super 8.8 z nowszych mustangów np. -------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
A w czym jest problem z wymianą łożysk czy przełożenia w tym dyfrze?
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
A w czym jest problem z wymianą łożysk czy przełożenia w tym dyfrze? W tym że żaden ciućmok nie umie używać czujnika zegarowego i klucza dynamometrycznego żeby to poskładać, stąd potem wycie, luzy i umieranie. Fakt, robota jest upierfliwa jak misisz wałek atakujący wyjąć pięć razy, ale bez przesady... |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 15 June 2014 ![]() |
W tym że żaden ciućmok nie umie używać czujnika zegarowego i klucza dynamometrycznego żeby to poskładać, stąd potem wycie, luzy i umieranie. Fakt, robota jest upierfliwa jak misisz wałek atakujący wyjąć pięć razy, ale bez przesady... Przestań.. w trójmieście bym Tobie znalazł 4 takich ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Taa, ja wiem, tylko tutaj trochę inne opinie chodzą a i offroadowe standardy trochę inne są, M/T w rozmiarze 35" zagłusza skutecznie wszelkie dźwięki napędu już przy 90km/h, a rozmawiamy o prędkościach 3 razy większych...
Ja wiem że są tacy co potrafią, ale zwykle albo im się niechce albo cena jest nieadekwatna do włożonej roboty... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
A co w tym jakaś filozofia jest? To tylko przekładnia hipoidalna, od dziesiątek lat opisana.
Składałem dyfer w mercedesie, moment i luzy zgodnie ze specyfikacją i nie czaję w czym tutaj ma być problem? Faktycznie składałem ten dyfer długo i mierzyłem wiele razy, ale nie robię tego hurtowo więc wprawy nie ma. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
A jak rozwiązać przejście na półośki? Adaptery albo customowe całe? Szkoda, że ten dyfer z M-ki F-serii ma takie krótkie przełożenie, sam już kiedyś o nim myślałem. Bardzo mi się marzy szpera ale zbyt wiele się o tych garażowych przekładańcach z naszego kraju nasłuchałem... A to coś się zablokuje, a to strzeli i zmieli a to wyje jak szalona...
-------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
fabrycznie ten dyfer jest 3.46, nie powiedziałbym że jest krótki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Zależy od skrzyni generalnie, dla mnie krótki. Tyle samo ma seryjnie m3 e46 zresztą, ale ma wyżej kręcący się silnik i lepszą skrzynię
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Trochę polataliśmy pod "Berlinem" ![]() Ogólnie weekend zaczął się w czwartek i był bardzo intensywny ![]() ![]() Był przejazd na linie bo spadła mi rura z dolotu, uderzyła w wiatrak który uszkodził chłodnicę, ale na drugi dzień auto było poskładane ![]() ![]() Nawet spoiler nadał się pod barek ![]() ![]() Pojechałem i wróciłem na kołach, fura podawała świetnie, szła na równo z M6 która ma 750hp, RS6 800HP. Trochę mnie poniosło i kilka razy odciąłem 5 bieg, więc było około 315kmh. Niestety coś czuje że będzie rewizja motoru z tego powodu ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 12 February 2004 Skąd: Podkova L. ![]() |
Ale żeby nikt nie miał klaksonu...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale żeby nikt nie miał klaksonu... ![]() Te tuningi panie ![]() RS6 C6 na hybrydach i dekacie -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Musisz ruszać z gazem i hamulcem, wtedy te RSy nie będą tak szybkie
![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 16 January 2003 ![]() |
BeeMix jakie poliuretany zakładałeś u siebie?? Bo chyba u mnie przyszedł czas na gwint + poli
-------------------- Osa Motors Porsche serwis & tuning
Osa kom: 501413307 Sękocin Stary ul.Starowiejska 3 |
|
|
![]()
|
|
Musisz ruszać z gazem i hamulcem, wtedy te RSy nie będą tak szybkie ![]() Czas na rolling antilag ![]() BeeMix jakie poliuretany zakładałeś u siebie?? Bo chyba u mnie przyszedł czas na gwint + poli Szczerze to mam Poli włożone tylko w mocowanie magla, stabilizatorów, tylnego wózka i dyfra. Wachacze mam zmienione na te z Supry, z przodu dolne się delikatnie różnią, a z tyłu górne są na unibalach. Jest bardzo ok aczkolwiek sztywność samej budy pozostawia wiele do życzenia. -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Ta soczewka z xenonem nie powinna mieć gładkiej szyby reflektora?
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 08 February 2009 Skąd: belchatow ![]() |
A ja mam pytanie oczywiście no offense czy na prawdę złapanie kilka razy odcinki na ostatnim biegu kończy się rewizją silnika ? Gdzie jest ta granica bezproblemowego motoru i czy BeeMix już ją przekroczyłeś ?
-------------------- Manta B234 ecopowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Nie kończy. W dobrym silniku możesz nawet jechać na niej kawałek. Zdarzało mi się to. Po to jest odcinka, żeby chronić silnik. Tylko że u autora jest inna para kaloszy - podniósł ją, o ile pamiętam, o 1000 w górę.
|
|
|
![]()
|
|
Ta soczewka z xenonem nie powinna mieć gładkiej szyby reflektora? Te lampy polecą do poprawki bo nie są złożone tak jak chciałem. Wcześniej miałem inną soczewkę i odcięcie było idealne, także te żebra na plastiku nie miały większego wpływu. Jest firma która robi gładkie "szyby" ale trochę za nie chcą wiec jest to na drugim planie A ja mam pytanie oczywiście no offense czy na prawdę złapanie kilka razy odcinki na ostatnim biegu kończy się rewizją silnika ? Gdzie jest ta granica bezproblemowego motoru i czy BeeMix już ją przekroczyłeś ? Na ostatnim biegu miał bym 400+ ![]() Nie kończy. W dobrym silniku możesz nawet jechać na niej kawałek. Zdarzało mi się to. Po to jest odcinka, żeby chronić silnik. Tylko że u autora jest inna para kaloszy - podniósł ją, o ile pamiętam, o 1000 w górę. Nie no ta odcinka na 8100 to nie problem dla niego. Jest wyważony, ma twardsze sprężynki. Widział ją co chwile a na tej głowicy zrobiłem już z 45k km ![]() Mam już chętnych na swap skrzyni oraz turbo i wałki. Rozbieram, robię rewizję, wzmocnię jeszcze dół (gridle plate lub kute podpory) i robię 800+ plus skrzynia DKG -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |