Shoutbox 0 nowych PW 


2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Polish Racers Stay Home - Assetto Corsa, Dla prawdziwych zawodników TAP i podobnych lig
GodISmE
post Mon, 30 Nov 2020 - 16:02
Post #1


Super User
Dołączył: Fri, 08 April 2016





Zapraszamy do drugiego sezonu POLISH RACERS STAY HOME w Assetto Corsa. Prawdziwi kierowcy różnych serii w Polsce (WSMP, GSMP, TAP, Rallycross, itp.) będą mieli okazję zmierzyć się ze sobą w jednym miejscu i czasie! Możliwe jest również uzyskanie statusu VIP (gwarantowany udział w wyścigu) - prosimy o kontakt na info@timeattackpoland.pl.

Podczas każdej z sześciu planowanych rund odbędą się kwalifikacje oraz dwa sprinterskie wyścigi, przy czym w drugim będzie odwrócona kolejność czołowej 10-tki z pierwszego wyścigu.

Ścigać będziemy się autami klasy GT3 z wyrównanimi osiągami za pomocą Balance of Performance:
1) BMW Z4 GT3
2) Audi R8 LMS 2016 - Ready to Race pack
3) Ferrari 488 GT3 - Red Pack
4) Lamborghini Huracan GT3 - Dream Pack 2
5) McLaren 650S GT3 - Dream Pack 3
6) Mercedes-Benz AMG GT3 - Dream Pack 3
7) Porsche 911 GT3 R 2016 - Porsche Pack 3

Nagrodą główna będzie darmowy udział w wybranej rundzie TAP 2021. Dla I, II i III miejsca puchary oraz nagrody rzeczowe! Wszystkie szczegóły oraz regulamin znajdziecie wkrótce na stronie naszego partnera Republic of Simracers.

Po zarejestrowaniu się podeślemy na meila szczegółowe instrukcje odnosnie udziału.

http://www.timeattackpoland.pl/index.php/c...builder/10-prsh


--------------------
www.timeattackpoland.pl / Nissan 350z HR
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 30 Nov 2020 - 16:02
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
mystek
post Thu, 03 Dec 2020 - 17:02
Post #2


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#God - widzę na jakich torach będziecie jeździć (dzisiaj Imola np), ale gdzie mogę zobaczyć wyniki TA? Chętnie pojeżdżę sobie offline i popróbuję smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Fri, 04 Dec 2020 - 09:28
Post #3


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Thu, 03 Dec 2020 - 17:02) *
#God - widzę na jakich torach będziecie jeździć (dzisiaj Imola np), ale gdzie mogę zobaczyć wyniki TA? Chętnie pojeżdżę sobie offline i popróbuję smile.gif

https://www.republicofsimracers.com/event/p...ay-home-runda-2


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Fri, 04 Dec 2020 - 09:42
Post #4


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - ok, obadam w domu, ale 1:45 chyba nie miałem. Zobaczę z ciekawości jaki najlepszy czas zrobiłem na Imola, bo grałem w AC jakoś 2 lata tylko offline na defaultowych setupach.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Fri, 04 Dec 2020 - 15:47
Post #5


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Fri, 04 Dec 2020 - 09:42) *
#Bio - ok, obadam w domu, ale 1:45 chyba nie miałem. Zobaczę z ciekawości jaki najlepszy czas zrobiłem na Imola, bo grałem w AC jakoś 2 lata tylko offline na defaultowych setupach.

tutaj się zmienia grip dodatkowo. Nie kojarzę ustawień serwera ale jest spora szansa, że full grip tor będzie miał na drugi wyścig dopiero wink.gif


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Sat, 05 Dec 2020 - 06:10
Post #6


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - ee, GT3 mało co grałem na Imola. Tylko AMG GT3 i Huracanem. Czasy biedne bo 1:48:7 i 1:49. Muszę pograć więcej. Patrzyłem na regulamin, to jest opisane o zużyciu paliwa, opon i coś tam jeszcze, ale nie kojarzę wzmianki o zmianie przyczepności toru. Jest taka opcja w AC w ogóle? W ACC jest, ale w AC zwykłym nie kojarzę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Sat, 05 Dec 2020 - 08:09
Post #7


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





Widzę, że w AC rekord na Imola to wysokie 1:41 (a zazwyczaj na YT można zobaczyć 1:42). W ACC na Monza jest 1:45 wysokie i 1:46 zazwyczaj, a ja mam PB 1:48:130 więc w sumie gdybym potrenował w AC to mógłbym osiągnąć ten poziom 1:45-1:46 na Imola (leży mi ten tor). Tylko AC względem ACC jest mega dziwne, tj w AC walczę o metry toru, a w ACC o centymetry. Mam pewnie jakoś dziwnie kierownicę ustawioną. Pojeżdżę w wolnym czasie (którego mega brak, w ACC grałęm regularnie 8 miesięcy, a teraz już gdzieś od pół roku nie grałem ani razu, bo brak czasu :/)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Sun, 06 Dec 2020 - 15:52
Post #8


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Sat, 05 Dec 2020 - 06:10) *
Jest taka opcja w AC w ogóle?

Oczywiście. Czy z poziomu serwera, czy z Content Managera - można ustawić progresywny grip, który się zwiększa wraz z ilością "rozjeżdżenia się" toru.


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Tue, 08 Dec 2020 - 08:05
Post #9


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - faktycznie, że jest, nawet nigdy tego nie ustawiałem. Pojeździłem teraz z 10 kółek, jedyna zmiana w setupie to podniesienie ciśnienia lewego przedniego koła o 2PSi. Z licznymi błędami (jeszcze nawet punkty hamowań nie rozkminione co do centymetra, nawet widać w pierwszym zakręcie tongue.gif) 1:47:900 zrobione. Na dzień dobry do urwania 1-1,5s a szlifując dalej detale spokojnie 2s i więcej

https://youtu.be/EfRaJTA7jfg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Tue, 08 Dec 2020 - 08:33
Post #10


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





Moim laickim okiem - za późno hamujesz do szykan + przedostatniego lewego.
W sumie, jak sobie spojrzałem jeden z wcześniejszych sezonów, gdzie jechałem AMG GT3 (ten sam BOP był) to na 98% gripie - 1:44.9

Topka schodziła nawet na 1:42,7. Ale nissana nie ma, więc 1.42.98 pierwszy merc
https://www.republicofsimracers.com/event/g...imola?preq=true


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Tue, 08 Dec 2020 - 09:09
Post #11


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





te szykany są mega zdradliwe, szczególnie drugi zakręt w lewo i wyjście na prostą - koło ewidentnie jest w powietrzu (lewy tył) i jak da się za wcześnie gaz w opór, to jest spin, na razie boję się trochę tej szykany smile.gif. Lewy przedostatni poprawię, zawsze tu patrzę na prędkościomierz i nauczyłem się z tych aut typu GT3RS, Ferrari Italia, że tam z 80-85kmh można iść, zapominam, że GT3 ma aero smile.gif)). Wszystko przyjdzie z czasem. Teraz kolejne 4 czy 5 kółek i zrobione 1:46:700 i następne kółko jechałem już w delcie na 1:45:500 ale oczywiście mnie poniosło. Oczywiście znam dobrze ten zakręt (nagrałem na filmiku) i wiedziałem, że tak się stanie, ale liczyłem, że może tym razem nie i jak zawsze się myliłem wciskając gaz do oporu smile.gif).

Swoją drogą niby GT3 mają ustawienia TC, a w Huracanie nie da się tego zrobić, jedynie ABS można zmieniać. TC off pozostaje :/ z TC bankowo byłoby łatwiej i szybciej, mniej bym się bał gazu.

PS: ja tu walczę o 1:45-1:44 a widzę, że 1:42 wypadałoby robić biggrin.gif jeszcze długa droga przede mną smile.gif

https://youtu.be/1eM4qYV2Bko
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Tue, 08 Dec 2020 - 13:24
Post #12


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





coś masz zepsute - Hurracan GT 3 ma chyba z 10 poziomów TC :V


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Tue, 08 Dec 2020 - 13:35
Post #13


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - no właśnie wiem, bo wszystkie auta GT3 mają ABS i TC, dlatego dziwię się, że nie mogę tego zmienić (przypisałem sobie przyciski, wchodzę do hot lapa i nie da się nic zmienić), nawet widać na replayu na YT, że TC jest off, ABS na poziomie 3 standardowo. W ogóle przed sesją w garażu jak sobie można pozmieniać setup, to nie ma nigdzie TC. Dziwię się, bo w ACC normalnie sobie zmieniam wszystko, również mapy silnika. No nic, będę miał trudniej smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Tue, 08 Dec 2020 - 18:12
Post #14


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





masz dobry samochód? Bo szkoliłem i robiłem setupy dla jednego VIP z sezonu w C+ jaki jechaliśmy. i TC ustawiałem O.o


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Wed, 09 Dec 2020 - 07:37
Post #15


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





Tak, na pewno jest to Huracan GT3, a nie Super Trofeo smile.gif) dzisiaj nie włączam komputera, więc nie sprawdzę, jutro może uda mi się zagrać rano przed pracą, bo tak to ogólnie komputer stoi zakurzony, a zabawy to tylko z dzieckiem smile.gif

PS: należysz do tego Actina PACT? (Facebook to zło wink.gif ) w jakie gry tam gracie wyścigowe?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Wed, 09 Dec 2020 - 10:33
Post #16


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Wed, 09 Dec 2020 - 07:37) *
Tak, na pewno jest to Huracan GT3, a nie Super Trofeo smile.gif) dzisiaj nie włączam komputera, więc nie sprawdzę, jutro może uda mi się zagrać rano przed pracą, bo tak to ogólnie komputer stoi zakurzony, a zabawy to tylko z dzieckiem smile.gif

PS: należysz do tego Actina PACT? (Facebook to zło wink.gif ) w jakie gry tam gracie wyścigowe?

Nie należę do żadnej organizacji, ale znam kilku stamtąd.


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Wed, 09 Dec 2020 - 15:10
Post #17


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - pytam, bo FB wskazał mi po Twoim imieniu i nazwisku jakiegoś simracera właśnie z tej Actina PACT i próbowałem połączyć fakty smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Wed, 09 Dec 2020 - 16:28
Post #18


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Wed, 09 Dec 2020 - 15:10) *
#Bio - pytam, bo FB wskazał mi po Twoim imieniu i nazwisku jakiegoś simracera właśnie z tej Actina PACT i próbowałem połączyć fakty smile.gif)

spoko wink.gif

Jak coś to ustawienia Nurburgringa:
Grip: 98%
Temp Powietrza: 22
Temp Asfaltu: 36

I Imoli:
Grip: 98%
Temp Powietrza: 22
Temp Asfaltu: 34


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mystek
post Thu, 10 Dec 2020 - 08:04
Post #19


Super User
Dołączył: Sat, 24 September 2016
Skąd: Kraków





#Bio - już rozkminiłem o co chodzi, po prostu miałem wyłączone TC z poziomu menu głównego, dlatego nie mogłem nic zmieniać. Włączyłem na "Factory" i wskoczyło mu TC na poziom 2, ABS poziom 3 jest cały czas. Gram na takich ustawieniach (temperaturę zmniejszyłem na 21 stopni z 26 defaultowych):




Udało się zrobić 1:45:567 i spokojnie do zrobienia 1:44 wysokie, po kilku zakrętach tak mi delta pokazywała (zresztą widać na pierwszych 3 zakrętach ogromne błędy), ale oczywiście błąd tongue.gif. Z TC gra się znacznie łatwiej, szykanę mogę bardziej agresywnie przejść, bo auto nie ma takiej tendencji do spina.

https://youtu.be/2XdZjATq6QI

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bio
post Thu, 10 Dec 2020 - 09:25
Post #20


Forum Killer
Dołączył: Wed, 13 August 2008
Skąd: Bratislava





CYTAT(mystek @ Thu, 10 Dec 2020 - 08:04) *
#Bio - już rozkminiłem o co chodzi, po prostu miałem wyłączone TC z poziomu menu głównego, dlatego nie mogłem nic zmieniać. Włączyłem na "Factory" i wskoczyło mu TC na poziom 2, ABS poziom 3 jest cały czas. Gram na takich ustawieniach (temperaturę zmniejszyłem na 21 stopni z 26 defaultowych):




Udało się zrobić 1:45:567 i spokojnie do zrobienia 1:44 wysokie, po kilku zakrętach tak mi delta pokazywała (zresztą widać na pierwszych 3 zakrętach ogromne błędy), ale oczywiście błąd tongue.gif. Z TC gra się znacznie łatwiej, szykanę mogę bardziej agresywnie przejść, bo auto nie ma takiej tendencji do spina.

https://youtu.be/2XdZjATq6QI

pewnie lekki lifting ustawień tylnej osi i na TC4/5 byś mógł spokojnie śmigać (w AC im wyższe ustawienie ABS/TC tym mniej ingeruje)

Po onboardzie - daj 2-3 kliki mniej bumpa w damperach na tylnej osi.

+ masz też ustawiony BOP lokalnie?
Lamborghini Huracan GT3 (10/49), czyli +10kg i 49% restrictora.


--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 22 February 2024 - 16:37