![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
wymaga to jakichs dodatkowych magikow od elektroniki czyniacych korekty w komputerze ?
czy fizyczna podmiana pompy wystarcza? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 23 January 2007 Skąd: Wawa ![]() |
Ekspertem nie jestem, w Fordzie wystarcza.
-------------------- TP 1:49,856 FWD
Focus 1.6 100 km - Daily Focus 2.0T 370 km - Track |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 February 2009 ![]() |
Fajnie, ze cos drgnęło w temacie bo na wiosnę chce dłubnac swojego ralliarta. Chce zrobić soft i wydech z nierdzewki. Jak wydam finansowo to tez zawias. Czy te 200 KM w Promotorze to bez zakucia ? Sprzęgło i silnik wytrzymają 200 KM ? Słyszałem, ze niby sprzęgło trzeba wymienić. Jeśli tak to na jakie ? Jak z intercoolerem ? Seryjny jest dość mały. Jak to jest z modyfikacjami. Czy te 200 KM to na PB 98 czy PB 95 ? Jeśli silnik będzie wysterowany na PB 98 to co sie stanie jak naleje PB 95 ?
Dzieki za info pozdrawiam -------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 09 March 2007 ![]() |
pytaj promotora jak chcesz robić u nich auto.bedą wiedzieli wszystko najlepiej.
cytat ze strony promotora: "Małe 'EfO' od Mitsubishi urzekło nas swym potencjałem. Mimo słabego sprzęgła, seryjnego katalizatora, oraz paliwa pb95 - wynik, oraz charakterystyka przyrostu budzi uznanie!" " - zmodyfikowany układ wydechowy - wzmocnione sprzęgło - strojenie komputera ECUMaster @ PromotoR" -------------------- yaris TS 120hp ---> Tjet Ess
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 January 2012 ![]() |
Rufuz, 200hp i około 300Nm uzyskujesz w czt/ralliarcie bez zakucia - samym programem i wydechem. Sprzęgło powinno wytrzymać, u mnie wytrzymuje 264hp i 354 Nm. Na setupie 200/300 jeździłem 2 lata i nic się nie działo. IC seryjny nie jest zły, zostawiłbym go w spokoju, chyba, że planujesz modzić coś więcej niż tylko soft. Jeżeli zalejesz 95 a wystrojony będzie na 98 - przy spokojnej jeździe raczej powinno być ok. Gorzej jak będziesz cisnął, do tego latem - może zastukać. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Fajnie, ze cos drgnęło w temacie bo na wiosnę chce dłubnac swojego ralliarta. Chce zrobić soft i wydech z nierdzewki. Jak wydam finansowo to tez zawias. Czy te 200 KM w Promotorze to bez zakucia ? Sprzęgło i silnik wytrzymają 200 KM ? Słyszałem, ze niby sprzęgło trzeba wymienić. Jeśli tak to na jakie ? Jak z intercoolerem ? Seryjny jest dość mały. Jak to jest z modyfikacjami. Czy te 200 KM to na PB 98 czy PB 95 ? Jeśli silnik będzie wysterowany na PB 98 to co sie stanie jak naleje PB 95 ? Dzieki za info pozdrawiam Troszku myśle o czt i generalnie jest tak : co właściciel to inna teoria wzgledności i inny wykres a tak właściwie podawanie max wartości... gdzie nikt nie zwraca uwagi na przebieg tych kreseczek. Ostatnio kontaktowałem się z Panem który ma 264km/350Nm w związku z tym że bardzo składnie opisywał co robił to mogę coś wywnioskować. Stage1 około 200KM/300Nm robisz wydech i soft oczywiście jest jedno małe ale czy np: podmiana ICka nie spowoduje pozytywnej zmiany położenia Nm co jest bardzo możliwe. Tak naprawdę dorobienie dolotu i ICka to nie jest jakiś wielki koszt. Stage2 około 250KM/350Nm j.w tylko na 100% wszystko + wtryski 440-560, turbo hybryda td04, pompka paliwa z regulatorem Jeżloi chodzi o więcej to nie ma sensu bo i tak auto przy masie 1050kg a bez kanapy 990kg zapitala i to konkretnie (próbowałem ![]() Sprzęgło wzmacniasz Radzikiem (podobno) Bez kucia do 300KM ale może jest to tylko legenda w Grecji tak twierdzą ![]() eCU rózne teorie jedni walą od razu świnkę inni na serii dłubią. Temat jest rozwojoy ale do pewnego momentu ponieważ trakcja VS koszty VS dostępnośc gratów dedykowanych jest ![]() Ogólnie auto jest baaardzo wdzięczne jak na to co kosztuje i potrafi zaskoczyć szybkie samochodziki szczególnie z rolki ![]() |
|
|
![]()
|
|
300hp bez zakucia - też parę obiło mi się o uszy - na greckich forach.
Jednak osobiście nie ryzykowałbym. Prawdopodobieństwo, że korba wyjdzie bokiem jest w tym momencie bardzo realne :-) |
|
|
![]()
|
|
300hp bez zakucia - też parę obiło mi się o uszy - na greckich forach. Jednak osobiście nie ryzykowałbym. Prawdopodobieństwo, że korba wyjdzie bokiem jest w tym momencie bardzo realne :-) Ale w sumie korbka jest tak malutka że człowiek nawet nie zauważy ![]() Ja troszku spoglądam w ten sposób że skoro 4g63t wytrzymuje duuuużo prcent normy bez kucia to mozliwe że i ten wytrzyma bardziej problematyczne są np:wałki których nie ma. Niby w GR ktoś się chwalił że dorabiał je i coś złożył ale jak to działało nie wiadomo. |
|
|
![]()
|
|
4g15T daje radę, ale fakt, osprzętu do tego jak na lekarstwo. Czytałem o kilku projektach na gt28rs i na gt30. Oczywiście na kutych gratach. Swoją drogą to nie wiem kiedy wstanie gt30 przy takim silniku - tak koło 5,5 rpm chyba. |
|
|
![]()
|
|
4g15T daje radę, ale fakt, osprzętu do tego jak na lekarstwo. Czytałem o kilku projektach na gt28rs i na gt30. Oczywiście na kutych gratach. Swoją drogą to nie wiem kiedy wstanie gt30 przy takim silniku - tak koło 5,5 rpm chyba. Jak wstaje to jedno, da się jakoś względnie ominąć tylko tak naprawdę co to da??? Sądzę że nic pod względem jazdy do 200km/h no i seryjne wałki trochę lipa... Już nie mówię o kosztach które jak wiadomo są spore przy takich modach. |
|
|
![]()
|
|
Na 1/4 mili nie chce sie ścigać. Myślę, ze jak na wiosnę wyjdzie 190-200 KM to będzie ok. Musze tez tym autem jeździć do pracy. Problem gdzie, u kogo najlepiej dłubać. Seryjna turbinka wielkością tez nie powala. Mam wersje 5 drzwi wiec jest nieco cięższy od wersji 3 drzwi. Ale czytałem, ze gt28 to dla pojemności od 1.8 do 3.0
-------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 24 October 2012 Skąd: KSU/BB ![]() |
Nawet fajnie, że ten temat dziś powrócił - akurat u nas też coś drgneło
![]() takie trochę bardziej zmodyfikowane bo z silnikiem i napędami EVO ale mamy nadzieję, że również się będzie podobać ![]() ![]() ![]() -------------------- _Zapraszamy do naszego sklepu!
_odwiedź nas na FB |
|
|
![]()
|
|
Jako, ze wiosna juz niedaleko
![]() A tak na marginesie w tym colcie powyżej siedzi 4G63T ? Jesli tak to czy duzo bylo modzenia aby zamontować silnik ? -------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
A tak na marginesie w tym colcie powyżej siedzi 4G63T ? Jesli tak to czy duzo bylo modzenia aby zamontować silnik ? Tak właściwie budujesz auto od początku gdzie sam silnik nie jest najtrudniejszy do włozenia... czy da rade cos takiego ogarnac ? Czy mozna cos zrobic aby krotko mówiąc wybierac miedzy dwoma lub trzema softami ? Zapodasz świnkę i będzie ok. z 2wiema mapkami. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
Tia |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki za info ale teraz kwestia najważniejsza, gdzie robic mody ? Sporo czytałem ostatnio rożnych postów, wpisów itd n.t. firm tuningowych zarówno pozytywnych, jak i negatywnych. Najważniejsze aby wszystko było dobrze zrobione, bez żadnej ściemy, kombinacji itp Pytam bo muszę powoli ogarniać temat, dzwonić, pytać, umawiać sie, kupować części itd
A wiec sumując na wiosnę chce zrobić cały wydech z nierdzewki i soft z dodatkowa "świnią" (seryjny soft na seryjnym ECU + ze dwa do wyboru). czyli trzy softy: seria, średni soft tak na szybsza jazdę autobanem i taki do w miare ostrego upalania gdzieś na torze lub parkingu. No i chyba dałbym tez wytrzymalsze sprzęgło. Kto podejdzie poważnie do tematu i porządnie ogarnie bez ściemy i kombinacji ? -------------------- Mitsubishi Colt Ralliart 1.5T, 200KM Powered by Maptek
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 04 June 2014 Skąd: Rzeszów ![]() |
Odgrzewam!
Chciałbym uzyskać odpowiedzi na następujące pytania: - ile zniesie seryjne sprzęgło? - jaką i czy w ogóle można wrzucić do CZT turbosprężarkę prócz TD04? - seryjny wydech 2,25 cala (pełny przelot + dobry końcowy) do jakich mocy będzie wystarczał? Jeśli poniżej 250., to jaki do 250 kuca? -------------------- '99 APY Audi S3
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Turbosprężarkę możesz wrzucić dowolną - to jedynie kwestia budżetu. A rodzina TD04 to całkiem spora rozpiętość, między kołami kompresji 11 a 23 różnica jest spora, do tego dochodzi kilka różnych rozmiarów muszli wydechowych...
-------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 11:14 |