![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Czyli bylo jezdzone bez kostki.
To ciekaw jestem co Yaca napisze ![]() Jazda bez najwazniejszego 3ciego biegu musiala byc czysta przyjemnoscia ![]() -------------------- 950kg+320KM+RWD+LSD+RaceTCS+lotus111r abs+semislick
1/4 2013r, 180KM: 13,806s Tor Poznań 1:48:467, Łódź 59:885 a052 przod, vr2 r7a tyl 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
Czyli bylo jezdzone bez kostki. To ciekaw jestem co Yaca napisze ![]() Jazda bez najwazniejszego 3ciego biegu musiala byc czysta przyjemnoscia ![]() dlaczego nie miało byc 3go biegu? -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- 950kg+320KM+RWD+LSD+RaceTCS+lotus111r abs+semislick
1/4 2013r, 180KM: 13,806s Tor Poznań 1:48:467, Łódź 59:885 a052 przod, vr2 r7a tyl 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
w sumie to nie wiem co powinienem napisać, popełniłem parę błędów ale szczególnie boli mnie jeden.... który skutkował zmieleniem krótkiego dyfra, a przyczyna bardzo prozaiczna i tutaj musze się przyznać .. moja nie uwaga i brak zalania oleju
![]() wyjazd na wariata .. czyli norma, niestety nie udało mi się tak naprawde za dużo sprawdzić, wiem na pewno że skrzynia jest do wymiany/naprawy, kupiłem ją jako poliftową skrzynie która miała być w b.dobrym stanie bez żadnych wad, a okazało się że sprężyna która odpowiada za stabilizowanie drążka do pozycji "centralnej" nie odbija i po np. wysprzęgleniu np. z jedynki drążek nie ustawiał się na "środku" co już mocno wqurwia bo ryzyko miss shifta mocno rośnie, ale najgorsza rzecz to brak 3, kazde przepięcie z 2->3 i 4->3 jest bez synchronizacji, mam jeszcze 2 inne skrzynie które miały być przygotowane przed tym wyjazdem jako backup ale oczywiście czasu nie wystarczyło, części są już na miejscu wiec bedzie co robić, wspomaganie działało normalnie do 30km/h i dlatego wczęsniej tego nie zauważyłęm, dopiero dwa dni przed wyjazdem podczas strojenia na ulicy bardzo wyraźnie dało się odczuć że wspoma przeskakuje powyżej 30+ w tryb "gumka ze starych majtek" i samochód prowadzi się bardzo nieprecyzyjnie czyli odwrotnie niż powinno to działać, podmiany modułów nie przyniosły efektu a na więcej nie było już czasu, w sumie też było do przełknięcia na poczatek, brak ABSu też wyszedł na strojeniu ale myśle że przyczyną będzie jakas pierdoła, ostatni problem pojawił się w przednim zawieszeniu - obcieranie tarczy o dolny wahacz przy skręcie, i tutaj jest kilka opcji, na pewno przerabiam górne regulowane sworznie bo mimo sporego momentu dokręcania puściły i nie przyniosła efektu modyfikacja z wykonaniem nowych podkłądek o precyzyjnym wymiarze które moim zdaniem mogły być przyczyną takiego zachowania w innych podobnych przypadkach o których słyszałem ... u mnie chyba jednak nie przyniosło to spodziewanego efektu, najlepsze rozwiazanie to wyfrezowanie ząbków co wyeliminuje takie ryzyko na zawsze, tutaj przykład z Ikeya Formula ![]() ale to tez nie do końca pewna przyczyna i mam jeszcze kilka wątpliwości ale tutaj w pierwszej kolejności jadę jutro na szarpaki i na spokojnie zobacze jak się zachowuje koło podczas skrętu, ciezko bedzie zasymulować obciążenie jakiemu poddany jest zawias ale myśle że przybliży mnie do rozwiazania problemu.. generalnie nie chce Was zanudzać i wypisywać litanii, oczywiście można ironicznie powiedzieć że tyle czasu piepsze się i spuszczam na duperelami a popełniam takie błędy i jade nieprzygotowanym wozem na tor, ... liczyłem się z problemami, chciałbym żeby poszło gładko ale jest co jest i trzeba działać dalej. stay tuned. ![]() -------------------- www.BlackCartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
O kurde.. nic nią nie jeździłeś po drogach przed Silesie? To wszystko by wyszło. Zarejestrowany wóz to potężny plus w sensie testów nic tylko testować na drogach ile wlezie.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Dasz radę. Wio do garażu i naprawisz wszystko
|
|
|
![]()
|
|
choroby wieku dzieciecego. oby udalo sie je latwo usunac i tyle. sezon tak na prawde sie dopiero zaczyna.
-------------------- 950kg+320KM+RWD+LSD+RaceTCS+lotus111r abs+semislick
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
O kurde.. nic nią nie jeździłeś po drogach przed Silesie? To wszystko by wyszło. Zarejestrowany wóz to potężny plus w sensie testów nic tylko testować na drogach ile wlezie. samochód jest zajestrowany, przegląd przeszedł, ale pierwszy raz w sumie wyjechałem na ulice dwa dni przed Sielsią, wczęsniej pogoda nie pozwalała na weekendach a tylko wtedy mam możliwość wyjechać ![]() Dasz radę. Wio do garażu i naprawisz wszystko dokładanie ![]() choroby wieku dzieciecego. oby udalo sie je latwo usunac i tyle. sezon tak na prawde sie dopiero zaczyna. każdy test pozwala na weryfikacje pewnych założeń, mimo że mało co przejechałem to dało się odczuć potenciał w prowadeniu i przyczepności jaką wóz generował i mam nadzije że że szybko to zweryfikuje -------------------- www.BlackCartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
A ile ciaglego G w zakrecie generuje? 1,2, 1,3G? Tylko ciaglego nie jakies 0,5s piki.
-------------------- 950kg+320KM+RWD+LSD+RaceTCS+lotus111r abs+semislick
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 30 April 2017 ![]() |
Yaca miło było spotkać po tylu latach
![]() Wóz jest totalnym kotem!!! naprawisz te pare rzeczy i będziesz czerpać radość z jazdy pełnymi garściami ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
generalnie nie chce Was zanudzać i wypisywać litanii, oczywiście można ironicznie powiedzieć że tyle czasu piepsze się i spuszczam na duperelami a popełniam takie błędy i jade nieprzygotowanym wozem na tor, ... liczyłem się z problemami, chciałbym żeby poszło gładko ale jest co jest i trzeba działać dalej. Życie... dopóki się nie poddajesz i masz z tego fun, to ja nie widzę problemu. Takie są smaki życia (wyścigowego) ![]() PS. ja akurat nie mam serca upalać show carów po torze ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 02 April 2023 - 05:24 |