![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Nie chcę nudzić, ale chciałbym się jeszcze raz upewnić: Auto z OC nie ważnym od pół roku. Ja je kupuję, idę do ubezpieczyciela z umową, składam wypowiedzenie (w moim wypadku) i zakładam sobie poliskę gdzieś indziej. Nie skończę z dwoma ubezpieczeniami ani nie będę obciążony zaległościami? Pozdro jest tylko warunek ze musisz ubezpieczyc w tym samym dniu co kupiłes (a dokladniej w tym dniu który widnieje na umowie k-s) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
mało racingowe pytanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
jest tylko warunek ze musisz ubezpieczyc w tym samym dniu co kupiłes (a dokladniej w tym dniu który widnieje na umowie k-s) po co pisac glupoty jak sie nie wie?? 1 dzien to jest przed koncem okresu ubezpieczenia a w przypadku zmiany ubezpieczyciela wczesniej, masz miesiac od daty zakupu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
mało racingowe pytanie ![]() Jezeli jest to normalna, elektroniczna sekwencja to nie da sie jej ustawic na ekonomie. Poprostu nawet jak ustawi sie krotkie czasy wtrysku gazu to i tak czasem wtrysku steruje komputer benzynowy i bedzie dazyc do mieszanki stechiometrycznej. Przerywanie to bardziej wynik zuzytych kabli/swiec/cewek niz mieszanki. Chyba ze mowimy o WOT gdzie komputer idzie na stalych mapach to wtedy faktycznie moze byc ubogo i bedzie przerywac ale przeciez nie jezdzi sie ciagle z maksymalnie wcisnietym gazem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
Jezeli jest to normalna, elektroniczna sekwencja to nie da sie jej ustawic na ekonomie. Poprostu nawet jak ustawi sie krotkie czasy wtrysku gazu to i tak czasem wtrysku steruje komputer benzynowy i bedzie dazyc do mieszanki stechiometrycznej. Przerywanie to bardziej wynik zuzytych kabli/swiec/cewek niz mieszanki. Chyba ze mowimy o WOT gdzie komputer idzie na stalych mapach to wtedy faktycznie moze byc ubogo i bedzie przerywac ale przeciez nie jezdzi sie ciagle z maksymalnie wcisnietym gazem. ![]() uwierz da sie ustawić na ubogo , do tego stopnia że w ecu skończy sie adaptacja. samo ustawienie czasów to nie wszystko , gazownicy potrafią jeszcze dać za małe dysze... na afr 18 wóz słabo ciągnie do przodu z tendencjami do wypadania zapłonów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 19 November 2008 Skąd: SKL/Cz-wa ![]() |
CYTAT Dlaczego Ferrari woli wal plaski? Latwiejszy do wykonania, lzejszy, normalne kolektory wydechowe i dolotowe. w takim razie dlaczego reszta stosuje wały krzyżowe? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 21 January 2005 Skąd: New Jersey, USA ![]() |
Jak wygląda zmienianie biegów w BMW z SMG? np. e46 330. Auto będzie mocno ujeżdżane. Czy to jest tak samo wytrzymałe jak zwykła biegówka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
uwierz da sie ustawić na ubogo , do tego stopnia że w ecu skończy sie adaptacja. samo ustawienie czasów to nie wszystko , gazownicy potrafią jeszcze dać za małe dysze... na afr 18 wóz słabo ciągnie do przodu z tendencjami do wypadania zapłonów ![]() To ja wiem, tak jak przy mieszalniku zatykali troche dolotu zeby tempa malpa mogla to wyregulowac ale w druga strone. ![]() Jezeli jest to normalny komputer to jak skonczy sie adaptacja to wywali checka albo i jeszcze w polowie drogi. Sekwencja to taka smieszna intalacja ze kazde druciarstwo, partactwo czy przykrecanie konczy sie wzrostem spalania gazu. Wogole to chcial bym zobaczyc odpalenie/jazde samochodu na benzynie w ktorym komputer doszedl do konca zakresu adaptacji i wbil to sobie do dlugofalowych czasow wtrysku. ![]() w takim razie dlaczego reszta stosuje wały krzyżowe? CYTAT Dlaczego Ferrari woli wal plaski? Latwiejszy do wykonania, lzejszy, normalne kolektory wydechowe i dolotowe. Wszystko w celu obnizenia masy i poniesienia mocy silnika. A to ze bardziej wibruje? Komu to przeszkadza w Ferrari. Domysl sie... |
|
|
![]()
|
|
po co pisac glupoty jak sie nie wie?? no wlasnie po co piszesz? Jak kupujesz auto od kolesia ktory zalega z placeniem OC to jak w tym samym dniu co kupujesz nie wypowiesz starego oc i nie ubezpieczysz na siebie to zaległosci przechodza na Ciebie. Nie dalej jak dwa tyg temu kupowalem z kumplem mazde rx-7 i wlasnie byl taki problem. Pytalem w 3 agencjach i dzwonilismy do pzu i wszedzie zgodnie mowili ze jak sa zaległosci to trzeba! w tym samym dniu ubezpieczyc na siebie. |
|
|
![]()
|
|
umowa niewypowiedziana jest wazna umowa, koles ma za to zaplacic a nie ty! ciebie nie interesuje ile on rat zaplacil, bo to on zawieral umowe! Ty masz miesiac na to by papiery znalazly sie na biurku w odpowiednim miejcu!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
tak jak napisał Kosiniak
ja sprzedałem auto to od razu wypowiedziałem umowe w Warcie ! jezeli kupujacy przedłuzy w tym samym TU to IMO nie trzeba wypowiadać.. ale wiadomo każdy sobie kupuje OC gdzie mu wygodniej dodatkowo sprzedający powinien (nie ma przymusu czy kar chyba) zgłosić ten fakt w WK - trzeba iść z umową żeby sobie przybili pieczątke -------------------- |
|
|
![]()
|
|
umowa niewypowiedziana jest wazna umowa, koles ma za to zaplacic a nie ty! ciebie nie interesuje ile on rat zaplacil, bo to on zawieral umowe! Ty masz miesiac na to by papiery znalazly sie na biurku w odpowiednim miejcu! no to powodzenia. NIewypowiedziana umowa jest wazna tak jak piszesz i jak koles zgłosi ze sprzedał auto to beda Ciebie scigac bo oc przechodzi na nowego kupującego. Podzwon i popytaj. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT no to powodzenia. NIewypowiedziana umowa jest wazna tak jak piszesz i jak koles zgłosi ze sprzedał auto to beda Ciebie scigac bo oc przechodzi na nowego kupującego. Podzwon i popytaj. Do mnie wiele razy dzwonili z roznych TU, i wystarczylo ze powiedzialem im ze nie kontynuuje OC, wysylalem skan umowy i na tym spraw sie konczyly. -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
warto wiedziec ze sprzedajacy jesli sprzeda auto a nowy własciciel wypowie OC u jego ubezpieczyciela może odzyskac czesc pieniedzy za OC .ja tak robiłem juz dwa razy w pzu i przeliczali jakos proporcjonalnie kwote OC na dni i oddali mi kase za nie wykorzystane dni ale najpierw musiałem wpłacic całe OC za rok
-------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
Do mnie wiele razy dzwonili z roznych TU, i wystarczylo ze powiedzialem im ze nie kontynuuje OC, wysylalem skan umowy i na tym spraw sie konczyly. a na mnie ostatnio juz firme windykacyjna chcieli nasłac i dopiero jak zrobiłem zadyme to sie odczepili. Sytuacja byla inna ale bardzo podobna. Ja wypowiedzialem umowe ale sprzedający nie zglosil ze sprzedal. To oni uznali ze nie sprzedal i chcieli mi naliczyc drugie oc. Dlatego wolelismy sie upewnic teraz kupując ta mazde. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 19 November 2008 Skąd: SKL/Cz-wa ![]() |
CYTAT CYTAT(bimmer @ Mon, 01 Feb 2010 - 23:03) * w takim razie dlaczego reszta stosuje wały krzyżowe? CYTAT Dlaczego Ferrari woli wal plaski? Latwiejszy do wykonania, lzejszy, normalne kolektory wydechowe i dolotowe. Wszystko w celu obnizenia masy i poniesienia mocy silnika. A to ze bardziej wibruje? Komu to przeszkadza w Ferrari. Domysl sie... jak dla mnie wibracje to chyba najmniejszy problem. wałek wyrównoważający i po problemie. ale mniejsza z tym. CYTAT Jak wygląda zmienianie biegów w BMW z SMG? np. e46 330. Auto będzie mocno ujeżdżane. Czy to jest tak samo wytrzymałe jak zwykła biegówka? nie wiem jak sprawa wygląda w 330 bo tam jest chyba inne SMG niż w M3. Ta z M3 to normalny manual tyle że z hydraulicznym osprzętem |
|
|
![]()
|
|
no to powodzenia. NIewypowiedziana umowa jest wazna tak jak piszesz i jak koles zgłosi ze sprzedał auto to beda Ciebie scigac bo oc przechodzi na nowego kupującego. Podzwon i popytaj. Ja akurat nie musze a ty wrecz przeciwnie, jestes blednie doinformowany! Niech sobe zglasza i robi co chce, ja mam miesiac na, wypowiedzenie badz kontynujacie i rekalkulacje skladek ubezpieczenia! Prosze kolejny raz, nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ok w takim razie jestes lepiej poinformowany niz dwoch agentów ubezp i jedna babka z PZU
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 18 January 2010 ![]() |
Witam wszystkich.
Mam nadzieje ze czegosc sie tutaj dowiem. ![]() Na początek: Czy kiedy mamy ORI xenon i sie przepali to mozna wkrecić zwykłą zarówke w miejsce zarnika ? Czy to wogole tam wejdzie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 01:01 |